Şimdi Ara

Yakin yol Bascarkci maaslari nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Merhaba,


    Izmir buyuksehirhir belediyesinde Inciralti- Bostanli hattinda calisan bir tanidigimiz var, kendisi arabali vapurda Başçarkçı olarak çalısıyor, ve kadrolu olmadigini, aylik 7500 lira maas aldigini soyluyor, bu bize pek inandirici gelmedi. sizce maas normalmi, ve bu belediyede bu tip poziyonda calisanlara kadro verilmeme gibi bir durum varmidir?



    Sorma nedenimi soyliyeyim de kimse yanlis anlamasin,


    Kisaca konuyu ozetliyeyim, Kimsenin gunahina girmek istemedigimden bu sorunun cevabini ariyorum. Izmirde bi evimiz var ve kirada, kiraci yillar once 1500 liraya oturuyordu ve bu yil o cevredeki ayni buyuklukte binalarin aylik kiralari 7000 binden basliyor ve bizde dogal olarak 5000 bin lira civarina cekmeye calisiyoruz, fakat kendisi aylik 7500 lira kazandigini ve bu miktari odeyemeyecegini, duygusal bir sekilde iletti. Dogal olarak bize pek inandirici gelmedi. O yuzden sizce bu dedigi maasin dogruluk payi nedir?




    Yardimlariniz icin simdiden tesekurler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugkans -- 2 Eylül 2022; 0:58:33 >







  • Benim internette gördüğüm kadarıyla 3000kw altı carkcibasi maaşları 2bin dolar ile ,6bin dolar arasında değişiyor. Tabi bu maaşlar koster,barge ve küçük tankerler için geçerli. Feribot gibi iç hatlarda çalışan carkcibaslari büyük ihtimalle çok daha düşük alıyordur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makina sınıfı gemi insanlarında farklı tipte sınırlamalar olur;


    Uzakyol Baş Mühendisler Sınırsız

    Yakınyol Baş Mühendis/Makinistler 3000kW Altı veya 750kW Altı


    Şimdi kimsenin avukatlığını yapmak istemem elbette fakat ihtimaller üzerinden konuşacak olursak, 750KW Sınırlı Baş Makinistler uzakyol sefer yapan gemilerde yağcı veya Mk Lost. ünvanı ile görev alıyorlar genellikle.


    İzmir Belediyesinin İnciraltı-Bostanlı hattında bulunan gemileri bilmiyorum. Bazen pasaportun oraya sefer yapan deniz otobüslerine binerdim ki onların kaptan ve makinacıları uzakyol ehliyetli kişilerdi ve maaşları gayet uygundu.


    Ama bahsettiğiniz hat İstanbuldaki şehir hatları vapuru benzeri bir hat ise, doğruluk payı bulunuyor. (Gerçi şuan daha iyi durumdadır maaş olarak)

    Kadro konusu ise, genelde belediyeler bu tarz pozisyonları kadrolu personel ile donatır. Çünkü yapılan seferler tarifeli ve planlı seferlerdir. Birden bire hadi seni çıkardım yerine bunu aldım deme şansları yoktur. Muhtemelen yeni girmiş kadro süresinin dolmasını bekliyor da olabilir.


    Burada konusu açılmışken Gemi Adamları Maaşları ile ilgili enteresan bilgiler için blog siteme de beklerim. Buradan kendime de böyle bir pay çıkarayım bari. :D





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.