Şimdi Ara

Yakın Doğu Üniversitesi ve Kıbrıs hakkında bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın doğu üniversitesi hakkın da forumlarda yalan yanlış veya eskiden kalma bilgiler mevcut.üniversitede ki 2 yıllık tecrübemi sizlere aktarmak istiyorum.yeni tercih yapacak arkadaşlar'a da bir kılavuz örneği olsun isterim.

    öncelikle okul eğitimi:

    Arkadaşlar ben tıp fakültesindeyim ve kendi bölümüm için konuşacak olursam hocalarımızın hepsi kaliteli hocalar.Hatta öyle ki bizim çalıştığımız textbooklar'ı atlasları yazan adamlar bize ders veriyor.Çoğu ankara üniversitesi,hacettepe üniversitesi,marmara üniversitesi,akdeniz üniversitesin den gelen hocalar.
    Diğer bölüm de okuyan arkadaşlarım var (mimarlık,diş hekimliği,eczacılık) gibi bunlarda aynı şeyi söylediler.özel üniversite avantajı diyebiliriz.

    En çok sorulan konulardan biri DİPLOMA ? diplomam geçerlimi türkiyede çalışabilir miyim ? vs vs..

    Arkadaşlar tabi ki de geçerli sonuçta siz Ösym sınavıyla gelmişsiniz ve sizi buraya YÖK gönderdi.yani türkiyedeki bir üniversite den farkı yok.
    Hatta bir türkiyede ki üniversiteye göre avantajı var.Mavi diploma bu aslında Kıbrıs da olmanın avantajı Kıbrısdaki bir çok üniversite mavi diploma veriyor.
    bu diploma size avrupa kapısını açıyor.yani ilerde siz mavi diplomanızla yurdışın'da çalışma imkanınız var.

    Bir diğer konu yurtlar,Lefkoşa da ev fiyatları , geçim vs.

    ilk önce okul yurtlarından başlayalım;
    okulun yurtları dışardaki yurtlara göre daha kötü olduğunu söyleyebilirim.ama öyle çok vasat değil.interneti suyu elektriği için de olması bir avantaj. Ayrıyettten okul içinde olduğu için derslerinize gitmede kolaylık sağlıyor.ama yurt güvenliği felan biraz can sıkıcı bir durum.tercih meselesi yurt fiyatları okulun sitesin de mevcut zaten
    Lefkoşa da yurt fiyatlarına gelecek olursak; arkadaşlar yurt fiyatları tek kişilik stüdyo dairesi istiyorsanız 13-14 bin tl den başlar elektrik su için de olanı da var olmayanı da var.
    2 kişilik yurtlar ise kişi başı 9bin-10bin tl arasında değişir
    gelelim ev fiyatlarına; ev fiyatları 1+1 ler 12bin tlden başlar.2+1 ler ve 3+1 ler 18bin 19bin tl den başlar.
    bu söylediklerime elektrik su dahil olanı da var olmayanı da var.
    ve şunu söyleyim genelde yurtlar ve ev'lerin parasını yıllık peşin ya da 6 ay 6 ay 2 taksitle alınır.Aylık ödenenler de yok değil ama zor bulunuyor.

    not:Kıbrısdaki ev fiyatları genel de sterlin üzerindendir. Tl olarak alan da mevcuttur.ama bunu bilin bazen kur dalgalanmalarından önemli farklar olabiliyor.

    Yeme içme olayına gelince

    bir diğer konu ulaşım;
    arkadaşlar ulaşım şöyle ki okulun servisleri var her saat başı geçer genelde çeyrek geçe okuldan ayrılır ve Lefkoşanın heryerine gider.ulaşıma para vermezsiniz.Ama otobüsler ücretsiz olduğundan kalabalık ve KLİMALARI YOK ! yeni otobüsler geleceği söyleniyor ama yok şuan.
    ayrıca Kıbrısdaki diğer üniversitelerin de otobüsleri var onlardan da ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.
    Araba Fiyarları Kıbrıs da uygun eğer bütçeniz el veriyorsa araba alabilirsiniz araba fiyatları şöyle söyleyim:
    98-2000 model araba Kıbrıs da 5000 tl'den başlar.
    benzin fiyatı türkiyeye göre çok ucuz şuan 4.30 seviyelerinde.Kıbrıs da benzin ucuz olduğundan lpg yok.
    buna ek olarak taksi fiyatı sabittir Lefkoşa içi 25 tl yazar nerden gidersen git.havalimanı 80 girne 60tl yazar.fiyatlar sabittir 3 aşağı 5 yukarı böyle.

    Yemek fiyatları:
    arkadaşlar kıbrıs türkiyeye göre pahalı herşey %15-20 daha pahalı gibi düşünün.özellikle yemekler de.
    hazır yemek söylecekseniz. dürümler 13tl'dir. ve şöyle ilginç bir olay var tavuk dürüm ile et dürümün fiyatı aynıdır.
    Ama şöyle bir olay var üniversite yurtlarının hemen yanın da ve Lefkoşanın belirli yerlerinde Askeri kantinler var.Burda fiyatlar türkiyenin de altın da seyreder ve genelde öğrenciler alışverişlerini burdan yaparlar.böyle bir güzelliği var.

    okul hakkın'da bu standart bilgileri verdikten sonra kendi kişisel eleştirime gelecek olursak...
    arkadaşlar okul bir defa öğrenciyi dışarı kaçırmamak için herşeyi yapıyor.Yani öyle ki notlar çok yüksek olmasın diye bazı sınavları zor yapabiliyorlar.Transkript almada uğraştırıyorlar.mesela transkript fiyatları çok pahalı bir devlet üniversitesinde ücretsiz alabiliriğiniz bir evrağı bu üniversite 105 liradan verebiliyor !
    eğer ücretli iseniz ve taksiti ödemediyseniz sınava alınmıyorsunuz !
    okulun kurucusunun tonla parası var kıbrıs devletinden daha zengin biri ama okuluna gerekli yatırımı yapmıyor !
    mesela ben 2 yıldır okuldayım okul hiç bahar şenliği yapmadı ! özel üniversite ama sosyal aktiviteleri zayıf

    ve son olarak şunu söylemek isterim okul sizi kolay kolay bırakmaz.genel de büt de geçiriler.bu aslın da öğrenci lehine olan bir şey.Yani sınıfta kalmamanız üniversite hayatın da pahabiçilmez denebilir. ama lakin notlarınız da çok yüksek olmaz.sınavlar ona göre ayarlanır.

    not:arkadaşlar tarafsız bir şekilde size yardımcı olabilecek bilgileri yazdım.Ben bu üniversiteyi seçerken çok fazla bilgi alamamıştım.Şuan ki tercih yapacak arkadaşların halini anlıyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Aklıma geldikçe ve sizler soru sordukça bu yazıya eklemeler yapacağım.Lütfen yazdığım şeyleri değil de daha farklı şeyler sorun ki tercih yapacak arkadaşlar yararlanabilsin.Yazım imla hatası yaptıysam kusura bakmayın herkese iyi forumlar.







  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce ODTÜ ya da Doğu Akdeniz Üniversitesini düşünün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.