Şimdi Ara

Yakın Doğu Üniversitesi / KKTC Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar, ben Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencisiyim, bu konuda bir forum gönderisi daha oluşturmak boynumun borcu diye düşünüyorum artık. Öncesinde de YDÜ Tıp hakkında bir başlık altında düşüncelerimi aktarmak için yazmıştım. O zamanlar henüz yeniydim Kıbrıs'ta ve ekonomi de şu anki durumda değildi, dolayısıyla güncellemek istedim.

    Öncelikle bu konuya bir analoji(benzeşme) kullanarak başlamak istiyorum; Hani bu eskilerin Jet Fadıl'ı, şimdilerde "Tosuncuk" veya "Thodex" varya, YDÜ ile eş anlamlı kullanılabilir bu kelimeler. Bu okul bir sahtekarlar topluluğu(Hocalar hariç). Anlatmaya şöyle başlayayım, bu okul siz %100 burslu bile olsanız sizden dönemlik 100€ para talep eder ve yatırmazsanız sınava alınmazsınız, bırakılırsınız. Bu okulun yurt ücretleri, Lefkoşa'da ortalama ev kirasının 3 katıdır, öğrenci umurlarında bile değildir. Bu okulun ulaşım için temin ettiği 50 yaşında otobüsler her saate 4 tane kalkar bir akıllı da "ulan 15 dk'da bir teker teker kalksa ya şu otobüsler" demez. Bu okul yatay geçişinizi engellemek için YÖK ile madde uydurur sizi engeller, Transkripti 25€'a satar ve onu da canı isterse verir. Misafir öğrenci olarak başka okul sizi kabul etse bile bu okul bir yolunu bulur sizi göndermez, sadece okula ödeyeceğiniz parayı değil, okul içinde de sizi yolmayı amaçlar çünkü. SAKIN OLA SİGORTA YALANINA KANMAYIN, YDÜ hastahanesinde selam verseniz 200TL ücret alırlar(Acil de ücretli). 6.Sınıf olursunuz, üç kuruş(775TL) intörn maaşınızdan zorunlu yemek kesintisi(Öğle de değil akşam yemeği) yaparlar kalan 200TL'yi de 6 ay gecikmeli öderler ki mezun olup gittiğinizde 6 aylık maaşı da cebe atsınlar. Hatta bu okul size sunmakla mükellef olduğu eğitim için gerekli olan çalışma iznini de size yıkar, saçma sapan hesap numaralarına bağış diye 200TL gönderin bide gelin bizim hastahanemizde bir akciğer grafisine de 300TL verin zorunlu olarak der. Bu okul modern kalpazanlık ve dolandırıcılığın en klas örneğidir.

    Şunu da eklemeden edemeyeceğim, hocalarımıza büyük hürmet ve müteşekkiriyet duyuyorum çünkü nadiren de olsa lehimize olan her durumda yanımızda oldular ancak nafile, burada okul için "$"dan başka bir şey değilsiniz. KKTC çok güzel bir yer, biraz pahalı, insanı biraz farklı belki ama emin olun Türkiye'de hiçbir yerde bu denli özgür yaşayamazsınız. Ama YDÜ'de değil. Ben 6 senemi geçirdim burada, son 5 senedir okula lanet okumadığım bir gün olmadı, sanmıyorum benden çok farklı düşünen de olsun keza elime gitmek için çok fırsat geçmesine rağmen gitmedim, hem burayı sevdiğim için hem de burada sevdiğim insanlar olduğu için. Başka bilgi isteyen olursa DM atın yardımcı olurum. Geçmiş olsun bu arada TYT/AYT'den çıkanlarınıza.


    Ayrıca şunu da belirtmek isterim, bu yaptıklarından ötürü bu kurumu şikayet de edemiyorsunuz çünkü KKTC'deki tüm kurumlar kuklaları gibi, ancak ben kafama koydum bu yapılan hukuksuzluklar karşısında hakkımı aramak için gerek KKTC'de gerekse Türkiye'de hukuk yoluna başvuracağım. Bu okulda öğrenci olursanız sinir hastası olmanız işten bile değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooperTime -- 28 Haziran 2021; 20:5:50 >



  • Geçmiş olsun hocam . Diğer okullar sizce nasıl ?
  • Bohemian eve kullanıcısına yanıt

    Girne Üniversitesi zaten YDÜ'ye bağlı, bildiğim kadarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi çok iyi ancak diğer üniversiteler hakkında çok bilgim yok malesef sadece Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin yeri biraz şehir dışında onu söyleyebilirim ve de Girne Amerikan Üniversitesi'nde birkaç festivale gittim fiziksel imkanlar olarak güzeldi ancak anlayacağınız üzere okul yönetimi çok daha önemli.

  • Bende geçen sene ydü kazandım devam ediyorum . Bana da bi geçmiş olsun 😂😂
  • Bohemian eve kullanıcısına yanıt

    Kaç, kaç kurtar kendini, yatay geçiş imkanın olursa hiç düşünme. Bu arada sizi okula çağırdılar mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooperTime -- 7 Temmuz 2021; 19:45:25 >
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Hayır bizimkisinler teori olduğundan dolayı çağırmadılar daha
  • Samet Yıldızyoutube
    AÇIKLAMA KISMINI MUTLAKA OKUYUN! Hoş geldin. Eminim bu video senin için yeterli olmadı ve merak ettiğin bir sürü soru var. Instagram hesabım üzerinden sorularını cevaplıyor olacağım. -Yaptığım soru cevap anketlerine -Kıbrıs ve Üniversiteleri ile ilgili Canlı Yayınlara -Bilgilendirme videolarına KATILMAYI UNUTMA! Instagram hesabımı takip ederek bunlara hızlı bir şekilde ulaşabilirsin. INSTAGRAM HESABIM https://www.instagram.com/sametyildizz/
    https://www.youtube.com/watch?v=PbTEx3673Kw&ab_channel=SametY%C4%B1ld%C4%B1z
  • alexanderjahovic A kullanıcısına yanıt

    Videoyu izleyecek vaktim yok ancak şunu söyleyebilirim kendinizi iyi hissetmek için kendinizi avutuyorsunuz çoğunlukla, içten içe biliyorsunuz ama okulun yönetimi leş gibi, hocalara da paralarını ödemiyorlar ve bu yüzden gidiyor hocalar, 6.sınıf tıp fakültesi öğrencilerini yeni aşılamaya başladılar ki adada olan eczacılık fak. öğrencilerinden bile sonra. Yemekhanede yediğiniz dandik bir yemeğe bile en az 20-30 lira para isteyen bir okul burası. Benim bizzati önerim gelmeyin, yazmayın. İnsanlar başlarına gelecekleri bilse emin olun kontenjanların %80'i boş kalırdı.

  • Hocam mavi diploma olayı doğru mu ? Emin olamadımda
  • Bohemian eve kullanıcısına yanıt

    Kardeşim diploma veremediler bu sene, yetiştiremedikleri için notları girmeyi, Tıp mezunları atamaya giremedi. Koymuşum mavisine sarısına.

  • Siz ciddi misiniz ?? Bu nasıl oluyor ?
  • Bohemian eve kullanıcısına yanıt

    Maalesef çok ciddiyim, yedek atamaya kaldılar ve muhtemelen en kötü yerlere atanacaklar okulun işgüzarlığı yüzünden.

  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Transkript olayınıda çok sonradan ayarladılar ya . Cidden merak ettiğinmden soruyorum siz bu konuda bilgilisinizdir . Mavi diploma ydüde veriliyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bohemian eve

    Transkript olayınıda çok sonradan ayarladılar ya . Cidden merak ettiğinmden soruyorum siz bu konuda bilgilisinizdir . Mavi diploma ydüde veriliyor mu ?

    Evet veriliyor mavi diploma da ben girdiğimde işe yarıyordu, artık bir önemi kalmadı mavi diplomanın yine Avrupa'da denklik sınavına tabi olacaksın.

  • Hadi ya neyden dolayı peki ?
  • Bohemian eve kullanıcısına yanıt

    Çünkü Avrupa mülteci almak istemiyor ve birçok üniversite de Türkiye'de aldı bu diploma sıfatını

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.