Şimdi Ara

yağ önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. hem göbek ve direksiyon bilyeleri hem zinciri değişecek bisiklet için, ikisi için de kullanılabilecek bir yağ var mı? gres yağı iş görür mü?

    bisiklet normal yol bisikleti, çok da kaliteli olmasına gerek yok ürünün.



  • Motor yaglari gibi dusun. Yagin kalitesi arttikca motor asinmasinda o kadar dusuk seviyede gerceklesiyor. Alacagin yagin kaliteli ve kisa surede (islanmaya ve toza bagli) kurumamasi gerekir. Bu yuzden tavsiyem Wurth marka sivi grease veya macun olani. Bu marka cok iyi. Wurth bulamam dersen Shimano'nun yaglari da olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilye bulunduran yerlere yeşil gres (furç takımı(direksiyon bilyeleri), göbeklere vs. gres sürmelisin)
    zincir için de eğer çok para veririm dersen muc-off markasının yağları Türkiye'de bulabileceklerinin en iyisidir, 120ml'lik şişe'de satılanları yaklaşık 60 tl.günlük kullanılan bir bisikletin 1-2 haftada bir zincirinin yağlandığını varsayarsak bu yağ sana en az 3 yıl gider(ben 50 ml'lik rohloff marka yağı 2 yıldır kullanıyorum, ortalama 10 günde bir yeniden yağlarım zincirimi)
    orta fiyatlı olsundersen 35-40 tl'ye shimano yağ alabilirsin
    en ucuzu olsun dersen normal 1-2 tl'lik makine yağlarından kullanabilirsin
  • yağın kaliteli bir ürün olması gerekiyor. en ufak yağmur çilentisinde bütün hepsi akıp gitmemeli. benim bisikletçim aynakol bilyalarını kalıtesız yağ ıle yağladıgı ıcın suan cok cıddı problemler cekıyorum. komple sıstem degısmesı gerekıyor ıcınden kuflenmıs ve bazı kırılmalara yol acmıs. marka olarak ıse WURTH tavsiye ederim. pahalı geldı dersen SHIMANO nun ozel bısıklet ıcın olan yagları var (hıdrolık-zincir-bilya-ruble gibi gidiyor) bunları dene derım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 3 Şubat 2019; 23:15:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.