Şimdi Ara

Yağ markası değiştirmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Kurumları sökmekle alakalı şüpheler var. Olumlu tecrübeler yaşayanlar olduğu kadar olumsuz tecrübeler yaşayanlar da var. Aslında teorik olarak engine flush-yeni yağ-ceratec mantıklı gibi ama kurumları sökmesi zarar verir mi bilemiyorum. Bakım yapılalı da 2 bin km oldu. Aslında şu da var. Mesela Liqui Moly'nin engine flush'ı 200 ml, 135 bin km'dir biriken kurumu 10 dakikada söker mi o da tartışılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flush konusunda yorum yapamayacağım bence gereksiz ama faydasını gördüğünü söyleyenler var, denemedim, araştırmadım.

    Ama emin olduğum bir şey var: yağ katkıları tamamen para tuzağı. Eğer bu seramik katkılar bu kadar iyiyse ve önemliyse niye doğrudan yağın içine katıp yağla birlikte satmıyorlar? Zaten çoğu kişi markalara formulü ve katkıları için para ödüyor, bi de gidip motoru korusun diye ekstra katkı mı alınır? Ona para verene kadar bakımı 1000 km öne çekseniz gerçekten bir etkisi olur. Milyon km deviren hiç bir araçta bu saçma sapan seramik katkılar kullanılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engine flush dediğiniz katkılar gaz yağından ibaret çevirip arkasını okuyun görürsünüz. Motor söken herhangi birine sorun motorun içindeki kurum ve yağ kalıntılarını bırakın 200 ml engine flush dedikleri gaz yağı ile sökmeyi, tornavida ile kazıyarak zor çıkartıyoruz. Bunlar tamamen pazarlama ürünleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorolala M kullanıcısına yanıt

    Tamamıyla para tuzağı demek yanlış olur, buyrun test videosu

    Yağ markası değiştirmekNATES INTERACTIVE AUTOyoutube
    liqui moly engine flush bad idea? (Proof) or neccessary why you shouldn't use motor flush because the buildup can be extremely harmful to a modern engine. but stp engine flush isn't safe just watch the video. we also show how to use motor flush and how to flush your engine! for more information on liqui moly engine flush or where you can find it just click the link below. https://amzn.to/2ZL3kSH be sure to watch our previous videos where we use seafoam motor treatment to clean the inside of your engine. marvel mystery oil can also work great as one of the best engine cleaner. so follow us as we try to find the best engine oil flush. how to use motor medic motor flush. can flushing your engine be harmful? is flushing your engine a bad idea? car repair and car diy with the NIA community. xado atomex total flush revitalizant tested previous. with before and after. #liquimoly #Nia #stp
    https://youtu.be/AGbMC04wZzY

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Yeni yağ konulup test edilse yine temizlenirdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

    Ürünün açıklamasında yağın erişemediği ya da temizleyemediği kurumları dahi söktüğü söyleniyor


    özellikle benzinli araç sahipleri katkıyı koymadan önce eski yağdan bir numune alıp katkıyı koyup işlem bitince boşalttıkları yağdan tekrar bir numune alıp test edebilir, ilk aldığınız numuneye kıyasla kapkara dizel yağı çıkıyor, bu da işe yaradığı anlamına geliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Ben para tuzağı demedim ki, pazarlama ürünü dedim. Bakın video ile size pazarlamışlar bile. Gidin hocam kurumun üstüne dökün ne bana inanın nede video ya.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten seramik katkılar vs bu yağ katkılarının ana hammaddesi mos2 denen şey. Tam açılımını ve ne işe yaradığını bilmesemde bazı yağ üreticileri bazı modellerinde bu katkıları zaten koyuyolar katıksız hiçbir motor yağı kullanmıyoruz zaten merak etmeyin. Sadece bu yağların içeriğinde ne kadar ne katkı ne kadar kimyasal var bu kaynaklara ulaşmak zaman alır.

    Mesela benim ilk kez kendi aracımda denediğim mobil 1 esp de mos2 varmış miktarının derecesini bilmesemde. Vw 507 00 için onaylı yağlar arasında en çok katığa sahip olan ve en başarılı gözüken mobil 1 esp zaten. Ben memnunum (ha titreşim ses devirlenme gibi şeyleri gözlemleyemedim çünkü daha 1.5 senedir kullanıyorum arabayı). Yeni konan her yağda olur zaten. Ama önceki eski mekaniği bol olan atmosferik aracımda hangi yağı koyarsam koyayım anında bütün herşeyi fark ediyordum.

    Güncel, model yılı ve yalıtımı iyi olan arabalarda çok uzun senelerdir binmiyorsanız hangi yağın ne etkide olduğunu gözlemlemek zor. Ha 6-7 senedir kullanıyor olurum o zaman paşa paşa anlarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Motorolala M kullanıcısına yanıt
    Motorun yağ ile temas ettiği yerdeki kurumları çözdüğüne bende inanıyorum neden mi ?

    Bi kere sıcak motor yağının içine karıştırılıyor. Yani bu flushın tepkimeye girdiği sıvı sıcacık motor yağı. Bu flushta sıcak akışkan yağın temas ettiği heryerde kendi kimyasal formülüyle sökebildiğini söküyor.

    Ama siz tutupta şu resimdeki gibi kupkuru kurum bağlamış oda sıcaklığındaki egr soğutucusunun üstüne bu flushı dökseniz hiçbir şekilde sökmeyecektir. Yani ürünün etki ettiği basınç ve sıcaklık, yüzey çokomelli ama bu egr soğutucusunu önce sıcak sayılabilecek bi benzinle temizlemeye çalışıp üzerine flush gezdirsek büyük ihtimalle flushın yapacağı iş daha iyi olacaktır

    Yağ markası değiştirmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Ee o zaman bu miktardaki katkıyı yağa koysunlar niye ayrı ürün satıyorlar? Özellikle shell'den katkısı iyi diye yakıt alan cahil shellciye üstüne ekstra yakıt katkısı kaktıran şark kurnazı pompacıdan ne farkı kalıyor bu şirketlerin? "Yararlıysa koy birlikte sat, değilse laf kalabalığı yapıp satış yapmayı deneme" denmesi lazım. Olan şu vatandaş kendince arabaya fayda sağladığını düşünüyor ama olan cebine, milli servete ve çevreye oluyor. Yağların içindeki minimal miktar sıradan kullanıcı için yeterlinin bile üstünde. Zamanında cahil birini bulunca bor power vs. çakıyorlardı şimdi adı seramik olmuş. Yağı 10 binde bir gerekli sertifikaları sağlayan bir yağ ile değiştiren vatandaş en azından arabanın kaportası çürüyene kadar kullanır.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    Bor katkıları ayrı onlar tamamen acemilik merdiven altı üretilen saçma ürünler. Ama seramik mos2 vs bunlar kullanımı yaygın ve laboratuvarda ciddi testlere tabii olduğu için büyük ihtimalle kullanımında ciddi sıkıntı yaratmıyor. Ha ben kullanmam ama kullananda demekki şirketin boğazına yapışmamış ki arabasında iyi veya kötü bi yarar görmüş.

    Bu arada yağın içine koysun herkes demişsiniz hocam bunlar milyar dolarlık şeyler adamlar en ufak bi katkının bile maliyetini vs hesaplamak zorundaki eminim 4 litrelik 5 litrelik yağ bidonu diyip geçmemek lazım. Adamlar %100 eminim ki ambalaj üzerindeki etiketlerin boyasına şekline kadar bir sürü maliyeti vardır kuruşu kuruşuna hesaplama yapıyolardır. Mobil 1 esp mos2 koyuyor diye mesela motul koymayı tercih etmiyodur çünkü eminim maliyettir.

    Bide şu açıdan bakın bu ürünün ayrı satılmasının sebebi herkesin aracının motorunun kondisyonu bir değil. Kimisi bakımsızdır kmsi yüksektir motor yaptırmak yerine böyle şeylerle olayın üstünü kapatmaya çalışıyodur kimisi ise motoru sağlıklı olduğu halde "km 100 bin oldu şu maddeyi kullanayım" diyip motor yağının işlevini arttırmaya çalışıyodur kimisi ise ucuz marka yağa kaçıp bu katkılar kullanıp öyle dengelemeye çalışıyodur.

    Yani var oğlu var dünyada 1001 türlü insan var kullananda mutlaka çıkıyor işte hahaha

    Bende yağa flush harici bişey katılması taraftarı değilim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.