Şimdi Ara

Yabancı dil ve 4 işlem dışında okumak gereksiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tıp gibi özel bir bölüm okumadıktan sonra anaokulundan tutun üniversite son sınıfa kadar öğretilen derslerin neredeyse hepsi boş.


    16 yıllık eğitimde ders olarak okutulan konuların %99'9u kısa süreli genel kültürden öteye geçmiyor ve iş hayatında zerre faydası yok.


    Hele o çok abartılan matematik.. 4 işlem haricinde öğretilen matematik aşırı gereksiz.


    Gidin bakın iş ilanlarına, istenilen ilk kriter hep yabancı dil. Hatta bu o kadar önemli ki, bazen tecrübenin hatta üniversitenin bile önüne geçiyor.


    Not: Türkçe okuma yazma zaten öğretilmeli ona lafım yok ama bunun dışında Türkçe eğitim içeriğinin de %90'ı boş, gereksiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kasiyerlik yapcaksan dediklerinin hepsine %100 katılıyorum. ha şahsen bilgisayar mühendisliği okuyorum ve yine de dediklerine %100 katılıyorum. çünkü bana gereken fizik/kimya/matematik çok daha ileri seviyede öyle ki okulda öğretilen genel kültürmüş gibi hissettiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 22 Mart 2022; 8:54:2 >
  • Okulun kattığı şeyler:
    Okumak yazmak
    4 işlem


    Bunun dışında bir şey kattığı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm sayısal öğrencileri bitki biyolojisi çözmek zorunda qq

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye tonla katma değeri yüksek alanlara yatırım yapıyor. Oralarda kim çalışacak?

  • Geçen robotun inputlarla birlikte hareket modelini bulup onun jacobian matrixini almak zorunda kaldım ama siz bilirsiniz matematik ne kadar gerekli

  • Bu üye forum hayatı boyunca ilk defa doğru bir konu açtı. Yanlış saat bile günde iki kez doğruyu gösterir hesabı.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Sanırım arkadaşın demek istediğini biraz yanlış anladınız.

    Arkadaşımız şunu anlatmak istiyor sanırım üniversiteler öylesine boş eğitim veriyor ki mezun oluğunuzda dahi bölümünüz hakkında genel kültürden öteye geçmeyecek bilgi yığını var sadece. Olması gereken her il ve ilçeye üniversite açmak yerine daha az sayıda daha kaliteli eğitim vermek bu sayede x mühendisliği bölümü mezunu bir kişi alanı hakkında daha elzem bilgilere hakim olacağı için sizin iddia ettiğiniz yatırımlar da ( bu tarz yatırımlar hangileri oluyor bilemedim ben örnek verirseniz sevinirim) görev alması daha faydalı olacaktır. bu dediğim şekilde olmadığı taktirde sizin iddia ettiğiniz yatırımlarda rol alsalar dahi yeterli bilgileri olmadığı için yine fayda sağlamayacaktır.



    Örnek verecek olursak Muhasebe bölümlerinde eski usul muhasebe kayıt türleri gösterilirken günümüzde hiç bir muhasebeci bu işlemleri elle yapmıyor basit usul vergi mükellefi kişilerin bile hesapları elektronik ortamda tutuluyor. ama muhasebe eğitimi veren üniversitelerin 10/2 si ( iyimser olmak istedim belki bile yoktur) belki bu tarz eğitim veriyordur


    Dipnot: Ön Lisans mezunuyum okuduğum yıllara pişmanım DGS yaparak lisans eğitimimi tamamlıyorum orada bile gerçekten anlamsız gereksiz dersler mevcut sırf mezun olmuş olmak için oluyorum çünkü yapacağım işle ilgili bilgi vermiyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.