Şimdi Ara

Xperia Z - Hardbrick - Test Point - Yardımcı olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar, bootloader'ı açılmış xperia z'me yanlış bir işlem yapma sonucunda hardbrick yapmış bulunmaktayım.
    Telefondan iki tip tepki geliyor, birincisi şarjı bitince 3 kez kırmızı ışığın yanıp sönmesi / şarja takınca 10-15 dakika kırmızı ışık yanması, ikinci olarak da telefonun şarjı varken(ışık yokken yani) pc'nin usb yi görüp usb aygıtı arızalı diye uyarı vermesi.
    Araştırmama göre jtag işlemi yapılması gerekiyormuş ama başka bir çözüm yolu olarak Test Point olayı denen bir şeyin olduğunu öğrendim, kabloyla telefon kapalıyken boot moduna alıyor ve s1boot programıyla da xperia z için olan dosyayı (elimde dosyalar var, hepsi tam) flashlayıp kendine getirilebildiği ingilizce kaynaklarda var resimli anlatımla.
    Ancak ne ingilizcem çok iyi, ne de arka kapağı açmaya cesaretim yok. Arka kapağı açmadan usb kablolarıyla fantezi yaparak mtk cihazlarda testpointe erişen bir rehber de buldum türkçe olarak ama malum xperia z de mtk işlemci değil. Jtag işlemi en az 100 lira bayılmak ve anakartın sökülmesi demek. Bu işi bilen biri varsa merak ediyorum ben bu test point olayını yapabilirsem sorun çözülür mü yani arka kapağı açacağım elime alet edevat alıp değer mi bu hareketim yoksa tek çözüm jtag mi?

    Cidden bilen birileri beni aydınlatsın bilgisayarın telefonu tanıyıp da tanımaması koyuyor insana zaten 100 liradan kurtarıp uygun fiyata yada kendi elimle bu işi halledersem bi daha bulaşmicam romdu recovery'di ilk defa başıma geliyor ve pişman oldum, yazacak kişiye de şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum kolay gelsin



  • Bence anlamıyorsan kurcalama 100 liralık masraf 500 liraya çıkabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jporta

    Bence anlamıyorsan kurcalama 100 liralık masraf 500 liraya çıkabilir

    Hocam zaten eğer 100 liralık masraf olan jtag işlemine gerek kalmadan yapılabilirse iyi olacak doğal olarak. Hani donanımından anlayan biri akıl verirse, en azından dosyaları saklayıp yazın İstanbul'a döndüğümde güvendiğim birine yaptırırım içini açtırıp.
    Çünkü jtag işlemi daha tehlikeli anakartı söküp çipine lehim yapma işlemi insanı korkutuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.