Şimdi Ara

Xiaomi pro2 modifiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene aldığım cihazı biraz hızlandırma niyetine girdim.



    Xiaomi pro2 modifiye
    Xiaomi pro2 modifiyescooterhacking.org
    ScooterHacking - Going where no scooter has gone before
    https://scooterhacking.org

    sitesinden sadece xiaomi pro 2 yi seçtikten sonra diğer siyah arkaplanlı sayfada Power & Speed sekmesinde


    modları 32a 25a ve 17a e çektim... İsterseniz 40a e kadar çekebilirsiniz. Ben bu şekilde kullandım.


    Sürücü yada motorun yanma ihtimali yok ancak pil için aynı durumu söyleyemeyeceğim.


    Pile çok yüleniyor.


    32a de full şarj ile 20km yol yapıyorum.


    Bendeki yazılımda kers yani enerji geri dönüşüm modu kapalı. Bir haltada yaramıyor. Hatta menzil düşürüyor.


    Bazen ani frenlemelerde arka taraf havaya kalkıyor. Bu kers kapalı iken bu durum söz konusu değil.


    Yazılımıda android cihazımdan downG programı ile atıyorum.


    Bence Mi home uygulamasını kullanmanıza gerek yok downG programı fazlasıyla iş görüyor.


    Bir kaç püf nokta.


    Yokuş çıkarken şarj 2. seviyeye düşünce 32a de yani modifiyeli hali ile cihazın pili motora gücü yetiştiremediği için tekmeleme yapıyor.


    Hatta 1. seviyeye düştüğünde bırakın 32a i 17a de yokuş çıkabiliyorsunuz. 17a dediğim Standart yazılımda D modu.


    Birde unutmadan bu modifiyeyi yapmanız için son yazılımı yüklememeniz gerekiyor.


    Ben öyle bir hata yaptım. Daha sonra internetten aldığım st-link v2 cihazı ile pc den bağlanıp downgrade yaparak yazılım düşürdüm.


    Sormak istedikleriniz varsa yardımcı olabilirim.








  • Bu scooterhacking'in sitesinden yazılım oluşturup onu da downG uygulaması ile flash edip scooter'ına yüklüyorsun anladığım kadarıyla. Bu dediğim şekilde yapınca %40 şarj altında 25A üzeri güçlerde yokuş çıkarken tekleme yapıyor evet, gazı aniden çekiyor frenlemiş gibi oluyor çok kötü bir olay. Bunu ve başka problemleri scooterhacking'in android uygulamasında çözmüşler, aynı mantıkla ayarlıyosun. Scooter Hacking Utility olarak geçiyor play store'de.


    Ayrıca birkaç dediğin şeye katılmıyorum. Temmuz'dan beri yazılımla kullanıyorum ve menzilim düşmedi, değişmedi yani. Frenlemede de bir sıkıntım olmadı hiç. KERS yani motor frenine benzer ayar kapalı veya düşük seviyede yazılımla, bunun şu an için bi çözümü yok, yeni güncelleme bekliyoruz scooterhacking'te. (Discord kanalında söylemişlerdi bunu, oradan öğrendim ben de) Menzilimi düşüren şeyler lastik hava basıncı 50-55 psi altına inince düşüyor mesela menzil, bunu hissedip tekrar hava basıyorum. Çok yüksek rüzgarlı havalarda menzil düşüyor haliyle, bir de çok fazla dur-kalk yapmak zorunda kalırsam giderken. (Her gün 30 km'ye yakın yol yapıyorum işe gidip gelirken scooter ile, ondan söyleyebiliyorum bunları)


    (Ben 80-85 kiloyum ve 35 km menzil yapabiliyorum en fazla, senin durum nedir bu arada merak ettim? Toplam km mart ayından beri 2654 olmuş bi de)


    Bak hatta throttle/brake ayarlarımı şu şekilde paylaşayım sizlerle. Soru varsa sorabilirsiniz hem (Özetle, Spor mod: 34A, max hız 33 km/h, Quadratic curve 0.9 --- Drive modu: 14A, max hız 26 km/h, Quadratic curve 0,9 --- Eco modu: 9A, max hız 21 km/h, Quadratic curve değeri 0,9 veya 1. Bu ayarlarımın hepsinin bi nedeni var, doğru ayarları bulmak için birkaç hafta her mod için farklı değerler deneyip durdum. Spor modu aşırı acelem varsa ve yokuş çıkıyorsam kullanıyorum o kadar hız gereksiz ve riskli çünkü, yüzde doksan Drive modunda kullanıyorum ve 14A güçle de çoğu yokuşu çıkıyor zaten fazla eğimli değilse. Eco modu (yürüyüş simgesi olan) ise sadece şarjımın çok az gitmesini istiyosam veya yavaş gitmem gerekiyosa nadiren kullanıyorum. 21 km/h için 9A yeterli diye deneyerek buldum 7-11A arasındaki her sayıyı. Quadratic curve değeri ivmelenmenin ani mi yoksa daha yavaş mı olacağını belirliyor. 0'a yakın değerlerde jet kalkışı yaparsınız ama gücü çok tüketir her dur kalkta veya hızlanırken, ama 0,9-1 gibi değerler verirseniz buraya dur-kalklarda çok daha az güç tüketiyor) Haritalı grafiksek istatistiksel kayıtlar da yapan uygulamanın adıda da m365 Dashboard, tavsiye ederim onu da.



    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye


    Xiaomi pro2 modifiye




  • Sen izmirde düz yolda bu değerleri yakalayabilirsin ancak ben kartaldan yakacığa çıkıyorum mesela yüzde 10 dan fazla eğim . Yani senin söylediğin menzilleri yakalamam imkansız. Maalesef izmir istanbul kadar düz değil.


    sana şöyle izah edeyim düzde 32km sürat yaparken yokuş çıktığım için 17 km üstünü hiç görmüyorum


    90kiloyum sırtımda laptop çantası var 10kg da o desen 100kg


    lastiklerin ikiside dolgu lastik.

  • Anladım, dolgu lastik ve 100 kg ağırlık çok menzil düşürücü doğru. Bu arada İzmir de hiç düz bir yer değildir onu söyleyeyim buraları şehir içini hiç bilmediğini anladım hemen bu sözünden :D Ama sen devamlı yokuş çıkıyorsan 15-20 km/sa hızlarla menzilin bu ağırlıkla 20 km'yi bile zor görüyordur. Kötü bir durum, güzergahların hep yokuşluysa böyle yani. Sen yine de scooterhacking sitesinden yazılım yapmak yerine scooterhacking utility uygulamasını kullan bence, çok daha verimli ve ayarlaması kolay. m365 dashboard'la da devamlı istatistiklerine bakıp güç değişimlerini anlayıp gittiğin yola uygun bi şekilde en verimli ayarları bulabilirsen scooterına bu şekilde. Hız sabitleyici kullanmak da çok farkettiriyor mesela. Ben yazılımsız kullanırken hız sabitleyici yoktu haliyle, o da çok farkettirdi menzili arttırdı yani.

  • rustin355 R kullanıcısına yanıt

    Dostum dün söylediğin uygulama ile çok oynayınca benim cihaz kafayı yedi. Şarj ekranında kaldı kapatamadım. En son t10 tors anahtar buldum alttaki 21 vidayı söktüm be pili soketinden çıkarıp taktım.

    Program güzel beğendim. Farklı profiller olması iyi. Mesela bazen kers açmak gerekirse başka profile hemen cihazı güncelleyip kullanılabilir.

    Senin logaritmik gaz tepkisi ayarında iyi ancak hız sabitleyici açıkken saçmalıyor.

    Acaba hız sabitleyici ile mi alakalı çözemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.