Şimdi Ara

Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera - Detaylı İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
38.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yani bu konu önemli... bununasıl yapılacağı detaylı vıdeo yada anlatım olsa bence cok ıyı olurdu... 10 numara kamera tek eksıgı Türkçe ve pc utgulaması olmaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diplomat61 kullanıcısına yanıt
    Aynen, bu konuyla ilgili bir video cekmeyi dusunuyorum hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sabırsızlıkla beklıyoruZ... ayrıca ip kamera goruntulerını pcye kayıt olayını çözen olsa ve video ile anlatsa süper olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    Laptop diskini ağ üzerinden paylaşıma açarak, bu paylaşılan diski de nas device olarak gösterip yapabilenler olmuş hocam.

    Benim denediğim de harici hard diski evdeki modeme usb ile bağlayıp bunu ağ diski haline getirip cihazdan nas storage olarak bu diski gösterip kayıtları direk diske yazmak oldu.
    huwaş hg258 mıydı neysı tam hatırlamıyrum mıdemım var (supronlınen modemı) usb gırıse 64 gblık flash bellek taksam, ip kamera uzerınde de 64gb sd kart varken kayıtları flash belelgede yedekleeme yapabılırmıyız... ip kamreyaı kapının onune uste takcam ayakkabı alınma vakası oldu onun ıcın 🙈 yanı kanera calınırsa ıcındekı kartta gıdecegınıcıb evın ıcınde bır yedekleme sıstemı yapabılırmıyız? busekılde yada baska naaıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diplomat61 kullanıcısına yanıt
    Benim modemim de superonline huawei modem hocam, aynen yazdiginiz gibi deneyerek sonuc aldim, kayitlarin bi kopyasini usb bellege aktariyor. Bunun icin modemin arayuzine girip usb bellegi paylasima acmak, sonra cihazdan nas device olarak agdan bu usb bellegi gorup depolama araci olarak seciyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mijia 1080 p modelini aldım . Kurulum vs kolay yaptım fakat . Home monitoring olayı bi türlü randımanlı çalışmadı . Uygulama içinden monitoring menüsünden bakınca hareket algılayınca kayıt yapmış . Telefona bildirim gelmiyor . Share ile ikinci bir telefona kurmuştum ona geliyor bildirim .

    Sildik tekrar kurduk gene bana gelmedi . Daha sonra bir kaç kere geldi . Sonra gene gitti . Allah alllaaah . Ne hikmetse bildirim gelmiyor telefona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    Laptop diskini ağ üzerinden paylaşıma açarak, bu paylaşılan diski de nas device olarak gösterip yapabilenler olmuş hocam.

    Benim denediğim de harici hard diski evdeki modeme usb ile bağlayıp bunu ağ diski haline getirip cihazdan nas storage olarak bu diski gösterip kayıtları direk diske yazmak oldu.
    Dediğiniz olay, Xiaomi Mijia Smart Home 360 için geçerli mi? microSd kart olmadan, usb bellek ya da harddiske kayıt yapılabiliyor mu?

    Web tarayıcıdan izlemek ya da kayıt yapmak mümkün mü bu modelde?
  • Serciey kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda bu ürünün incelemesini de yapacağım hocam. Bildiğim kadarıyla Xiaomi'nin tüm modellerinde aynı durum geçerli.

    Ancak microsd kart takmanız gerekiyor cihaza harddiske kayıt ediyor da olsa.

    Ayarlarına NAS device tarzı bir menü görüyor musunuz?
  • tekiz kullanıcısına yanıt
    Ürünü almadım, almayı düşünüyorum ama varmış sanırım NAS olayı. Web tarayıcı/Medya oynatıcı üzerinden izlenememesi ve görüş açısının 100 derece olması düşündürüyor.
  • Serciey kullanıcısına yanıt
    Xiaomi'nin tüm kameralarında birkaç ek yazılımla web'den izleme mümkün hocam. Örneğin benim tanıtımını yaptığım kamera için rtsp bağlantısını aktif edip vlc media player ile izleme yapabiliyorsunuz, cihaza buradaki bir yazılımı kurarak:
    https://github.com/Filipowicz251/mijia-1080P-hacks

    Biraz uğraştırabilir ama sonuç almak mümkün. Sizin bahsettiğiniz model için de mümkün olacağını düşünüyorum, bi araştırmak lazım.
  • Cihazdan iki tane aldim. İs yerimde ayni anda iki yere birden bakmam gerekti ancak koyacagim yere İnternet baglantisi olmayan bir modem koyup cihazlara o modem üzerinden baglanmak istiyordum falan modemde internet yoksa bende cihazlara giremiyorum.

    Bunun bir yontemi vsr mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leventkirca L kullanıcısına yanıt
    Mağlesef İnternet olmadan olmuyor. İnternetten oturum açmadan kayıt ta yapmıyor. Bende hafıza kartını çıkarmadan içindeki videolardan istediğimi telefonuma indiremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diplomat61

    Yani bu konu önemli... bununasıl yapılacağı detaylı vıdeo yada anlatım olsa bence cok ıyı olurdu... 10 numara kamera tek eksıgı Türkçe ve pc utgulaması olmaması
    Merhaba ikinci telefona kurulum yapamıyorum bağlantı olmuyor ana telefondan diğer telefonun hesabına davet yapıyorum ama ikinci telefona davet düşmüyor yardımcı olurmusunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinmend

    Merhaba. Sayenizde konu sahibi arkadaşa cevabı için teşekkür etmeyi unuttuğumu hatırladım. Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.

    Sorunuza gelince Youtube sitesinde izlediğim videolar ve Yi Home sitesinde yaptığım incelemeler sonrası Yi Home almaya karar verdim. Xiaomi, sanki kamera işine Yİ markasını yöneltmiş gibi. Mijia ile ilgili resmi sitede en ufak bir bilgi bulamadım. Bunun üzerine Türkiyede de satılan ve Çin fiyatlarından çok da farkı olmayan Yİ Home 1080p ürününden 1 tane sipariş verip denemeye karar verdim. Gelen ürünü kurup kullanmaya başladıktan sonra memnun kalınca yine Yi Home markasının Aliexpress'te satılan Yi Dome 1080p modelinden 1 adet; Yi Home 720p (bunları az kullanılan küçük odalara kurmayı planladığım için maliyeti düşürmek istedim) modelinden de 2 adet sipariş verdim. Yine Türkiyeden de 4 tane Samsung SD kart aldım.

    Ancak hesap edemediğim şey, ürünlerin gümrükte takılması oldu. Sanırım bu ara denetimler oldukça sıkı. Onlar için de ödeme belgelerini bugün gönderdim. Ürünlerin İstanbuldan yola çıkmasını bekliyorum. Sonuç olarak:

    Türkiyeden aldığım Yi Home 1080p: 300TL
    Çinden aldığım Yi Dome 1080p: 49USD (Aldığım günkü kurla 265TLye geldi. Tahminen 53TL de vergi ödeyeceğim.)
    Çinden aldığım 2 adet Yi Home 720p: 22,5 USDx2= 45 USD (Farklı siparişlerle aldığım ve 22 Euro altı olduğu için vergi çıkmasını beklemiyorum)
    4 adet SD kart: 35*4= 140TL

    Yani 4 kameralı bu sistem, bana toplam 1000TL'ye mal oldu.

    Bir güvenlik şirketi ile anlaşsam en kötü cihazları en ucuz 1600TL'ye takıp her tarafa da kablo döşeyeceklerini düşündüğümde seçimimden memnunum (Tabi Çinden aldığım kameralarda dasıkıntı çıkmayacağını varsayıyorum)

    Aldığım kamera ile ilgili, sipariş verdiğim sitede yaptığım yorumu da aşağıda sizinle paylaşıyorum. İlave bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

    Kamerayı kullanmak için prize bağlayıp, telefonunuza kurduğunuz Yi Home uygulaması üzerinden kurulumu gerçekleştiriyorsunuz ve bu işlem en fazla 1-2 dakika sürüyor. Kurulumu ve arayüzü oldukça kolay (Bu arada dil İngilizce). Kamerayı açtığınız andan itibaren internete 10 saniye gibi bir sürede bağlanıyor. Telefonunuzda da arayüzü açtıktan sonra kameraya bağlanmanız, eğer internet bağlantınız kötü değilse, 10-15 saniye sürüyor. Uygulama üzerinden kamerayı ya da kamera üzerindeki ışığı açıp kapayabiliyorsunuz. Eğer bulut satın alırsanız ya da kameraya hafıza kartı takarsanız geçmişe dönük görüntüleri de çok kolayca izleyebilirsiniz. Bulut fiyatlarının çok ekonomik olmadığını söylemeliyim ancak kameranın çalınma gibi bir risk varsa, SD kart da üzerinde takılı olduğu için, çalınma sonrası görüntüleri izlemek istiyorsanız bulut satın almanız şart çünkü NVR, DVR gibi cihazlarla kayıt imkanı söz konusu değil. Görüntü kalitesi, hem gece hem gündüz için, bence gayet yeterli ama izlediğimiz filmlerdeki 1080p kalitesi de olmadığını belirtmeliyim. Kameranın zoom, hareket algılama, farklı kaydetme seçenekleri gibi fonksiyonları var. Detay bilgi için Youtube üzerindeki inceleme videolarını seyretmenizi tavsiye ederim. Ben araştırırken yine Xiaominin Mijia modelleri ile Yi Home arasında kalmıştım. Bunu seçtim ve Mijia ile karşılaştırma yapamasam da oldukça memnun olduğumu belirtmeliyim. Özetle eğer profesyonel kullanım amacınız yoksa, evinizi, çocuğunuzu vs izleyebilmek istiyorsanız yeterli olacaktır.
    Kamera hareket sensörü nasıl acaba? Çocuğun hastalığının takibi için bu özellik benim için çok önemli. Hareket anında hemen bildirim geliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lasix L kullanıcısına yanıt
    Hareketli kamerayı hevesle aldım ama tavana monte etmek istemediğim için bi kenara atıldı kaldı. O yüzden denediğim kadarıyla yorum yapıyorum. Hareket sensörünü yüzde yüz başarılı bulmadım. Nedense nadiren de olsa hareketli bölgeye hemen dönmediği oldu. Toleransınız düşükse olabilir ama sıfırsa tavsiye etmem sanırım. Bildirimler için de aynı şeyi söyleyebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Ne kadar sürede bildirim geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam.
    İki tane aldım. 2. kamerayı kuramıyorum yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler
  • Furkesss kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç incelemeye baktım. Bir kişi doğru düzgün video koymamış. gece görüntü kalitesi , gündüz görüntü kalitesi nasıldır ben göremedim. Görebilen yardımcı olursa mutlu olurum. Kamera incelemesi ama görüntü yok :) özellikleri yazıyor zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.