Şimdi Ara

Xiaomi MiBox S e D-Smart Go Yükleyemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bugün hepsiburada üzerinden aldığım Xiaomi MiBox S ulaştı ve hemen kurulumunu gerçekleştirdim.
    Netflix, spotify ve google servisleri (youtube vs.) gayet güzel çalışıyor.
    Xiaomi'nin yazılım sürümü 9 ve forumda biraz araştırma yaptıktan sonra söyleyebilirim ki uzaktan kumandasının üzerinde Netflix ve Prime Video butonları bulunan yeni tip cihazlardan.

    Sıkıntım şu, muhtemelen yurt dışı cihaz olarak algılandığı için Play Store'da D-Smart Go olarak arama yaptığımda bir sonuç çıkmıyor.
    Bu sorun yine bir takım uygulamalarda da aynı şekilde karşıma çıktı fakat benim bu cihazı almaktaki asıl sebebim D-Smart Go kullanabilmekti.

    D-Smart Go APK'sını indirim USB üzerinden cihaza yükleyerek denedim fakat uygulama yüklendikten sonra açmak için tıkladığımda 1 veya 2 saniye kadar açılıyormuş gibi açılış ekranı geliyor, sonra Xiaomi'nin ana ekranına geri dönüyor ve cihaz sonsuz döngüye girerek tekrar aynı uygulamayı açmaya çalışıyor vce tekrar ana ekrana geri dönüyor ve tekrar ve tekrar...

    Bunun bir çözümü var mıdır?
    forumda özellikle 2 farklı konu altında sayfalarca şey okudum fakat net bir bilgiye ihtiyacım var.Xiaomi MiBox S e D-Smart Go Yükleyemiyorum



  • D smart ile ilgili doğru dürüst çalışan bir apk yok diye biliyorum. Tek yol telefona kurup chromecast üzerinden mi box da izlemek. Oradan yansıtmak. Ya da markette turkcell tv veya vodafone tv var. Onlara geçin mümkünse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yanıt için teşekkür ederim.

    Dün akşam eve gittiğimde aynı şekilde denedim.
    Android bir telefon üzerinden D-Smart Go uygulamasını açıp ChromeCast üzerinden Xiaomi MiBox S'e aktardım.
    Yani genel olarak günü kurtarır diyebilirim fakat kablosuz bağlantılardan hangisinin (Wi-Fi veya ChromeCast) takılma yaptığını çözemedim.
    35Mbps'lik TurkTelekom paketi kullanıyorum, internet bağlantımdan dolayı bir takılma olmuş olamaz diye düşünüyorum.
    Kaldı ki Netflix üzerinden film izlediğimde de takılma olmadı.

    Bu da ikinci ihimali yani Samsung Halaxy Note Fun ile Xiaomi MiBox S arasındaki ChromeCast bağlantısında donmalar olduğunu düşünmeme sebep oldu.

    İnternet bağlantısı ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim. Modeme o an bağlanan başka hiçbir cihaz yoktu fakat bu sıkıntılı kısmi karantina günlerinden dolayı herkes aynı anda internete yüklendiğinden ötürü bağlantı hız testi yüksek olmasına rağmen ping gibi gecikme seviyeleri de yüksek oluyor. Bunu zaten online oyun oynarken lag olarak yani oyundaki ufak çaplı gecikmeler olarak hissedebiliyorum.


    Uzun lafın kısası, zannediyorum ki ben bu Xiaomi MiBox S'i iade ederek ülkemizde sorunsuz Google Play Store hizmeti verebilen bir tablet/telefon ile kablolu bir MHL bağlantısı kurabilirim.
    Bir diğer ve en garanti olan ihtimal ise, sadece bu iş için Windows işletim sistemli bir miniPC veya notebook ile TV'ye HDMI bağlantısı yaparak, kablosuz klavye & mouse veya air mouse gibi bir aygıtla görüntüyü TV'ye aktararak tüm işlemleri yerine getirebilirim.

    Benim için güzel bir tecrübe oldu açıkçası.
    Benzer sıkıntı çekip arama yaparak konuya ulaşan herkes için de Nisan 2020 tarihi itibariyle durumu özetleyen bir bilgilendirme yaptığımı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.