Şimdi Ara

Xiaomi Mi Vakum Temizlik Robotu 1. Nesil İncelemesi ve Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
33.688
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi Vakum Temizlik Robotu 1. Nesil İncelemesi ve Kullanımı


    Xiaomi Mi Vakum Temizlik Robotu 1. Nesil İncelemesi ve Kullanımı

    Mi Vakum Akıllı Süpürge, Xiaomi firması tarafından geliştirilen 1. Nesil temizlik robotudur. Temizlik robotu kenarlarında ve altındaki toplam 12 adet sensörü ve robot üzerindeki Lazer Mesafe Sensörü (LDS) sayesinde 360 derecelik ortamı sürekli güncel haritalandırma yaparak temizleyebilir. Ayrıca 3 farklı işlemcisi ile gerçek zamanlı en etkili temizlik rotasını oluşturur. Akıllı telefonunuza kuracağınız Mi Home uygulaması ile uzaktan kontrol edilebilir. Temizlik zamanı ayarlanabilir, çekim gücü ve filtre bakım zamanı kontrol edilebilir. Geçmiş temizliklerin değerlendirmesine bakılabilir. Uygulama içindeki kumanda özelliği sayesinde, temizlik robotunu telefondan kumanda edebilirsiniz. 5200mAh Li-ion bataryası sayesinde, 2.5 saate varan temizlik süresiyle akıllı temizlik robotları piyasasında rekor süreye sahiptir. Yuvarlak tasarımı sayesinde, dönüşlerde çarpma riski en aza indirgenmiştir, kenarındaki 3 kollu süpürge ile de köşelere ulaşmaktadır. Mi Vakum Robotu ile temizlik hiç bu kadar kolay olmamıştı, tüm süpürme işlemlerini gönül rahatlığıyla Mi Vakum Robota bırakabilirsiniz.

    Xiaomi Mi Vakum Temizlik Robotu 1. Nesil İncelemesi ve Kullanımı
    Xiaomi Mi Vakum Temizlik Robotu 1. Nesil İncelemesi ve Kullanımı

    -Paket İçeriği
    Mi Vakum Robotu paket içeriğinde; temizlik robotu, şarj standı ve fırça temizleme aparatı bulunmaktadır. Şarj standı, CN giriş olduğu için ülkemizde kullanmak için TR fiş dönüştürücü aparat kullanmanız gerekecektir. Paket içeriğinde yedek filtre ve fırçaları bulunmamaktadır, bu aksesuarların ayrıca satın alınması gerekir.



    -Ürün Çalışma
    Öncelikle cihazın kurulumunu yapmak için, telefonunuza Mi Home uygulamasını Android veya Apple Store mağazalarından indirip kurmanız ve geçerli bir e-posta adresi ile yeni üyelik açmanız gerekmektedir. Daha sonra üyeliğinize giriş yapıp uygulama açıkken, akıllı robotunuzu açma tuşuna basarak açınız. Robotunuz açıldıktan sonra, Açma kapama ve Home tuşlarına birlikte 3 saniye basılı tutunuz. WiFi resetleme işlemi gerçekleşip robotunuz kuruluma hazır hale gelecektir. Ön kapağı kaldırdığınızda, WiFi ışığının 1 saniye aralıkla yavaş bir şekilde yanıp söndüğünü görüyor iseniz, robotunuz kurulum için hazır hale gelmiştir. Daha sonra Mi Home uygulamasına, mevcut alanda kuruluma hazır bir robot bulunduğu bildirimi gelebilir, Connect (Bağlan) sekmesine tıklayıp kurulumu başlatabilirsiniz. Eğer bu bildirim gelmez ise, Mi Home uygulaması ana sayfasında sağ üstte bulunan artı (+) sekmesine tıklayıp Devices nearby (yakındaki cihazlar) sekmesinden Mi Robot Vacuum simgesine tıklayabilirsiniz. Sizden bağlantı yapacağınız WiFi ağının bilgilerini girmeniz istenecektir. Mi Robot, sadece 2.4Ghz WiFi bandına bağlanabilir, eğer bu aşamada WiFi ağınızı göremiyorsanız, WiFi ağınız 5.8Ghz bandında olabilir. Her modemde 2.4Ghz bandı bulunmaktadır, modem ayarlarınızdan bu bandı açarak kuruluma devam edebilirsiniz.
    WiFi bilgilerini girdikten sonra Mi Home uygulamasında robotunuz ağa bağlanacaktır. İlk kurulum sırasında robotunuzun modeme yakın olduğundan emin olunuz. Eğer kurulum aşamasında robot uzun süre bekleme modunda kaldıysa, uyku moduna geçmiş olabilir. Bu durumda robotunuzu kapatıp açınız ve iki tuşa birlikte 3 saniye basarak kurulum tekrar başlatınız. Kurulum tamamlandıktan sonra bir oda ismi ve robot ismi seçebilirsiniz. Bu aşamaları atlamak için skip sekmesine tıklayabilirsiniz.
    İlk kurulum tamamlandıktan sonra, ilk olarak genel ayarları yapmanızı ve servis kullanım önerilerini okumanızı öneririz. Bunun için ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya (…) tıklayıp ayarlar menüsünü açınız. User manual & customer service menüsünden cihazın kurulum ve kullanımı hakkındaki İngilizce kılavuz ve videolara bakabilirsiniz. Maintenance sekmesinden fırçalar ve sensörlerin temizliğini nasıl yapabileceğinizi görebilirsiniz. Bu bakımları zamanında yapmanız, robotunuzun kullanım ömrünü arttıracaktır.
    Vacuum settings (Vakum ayarları) sekmesinden Robot’s timezone ayarını ülkemize uyumlu saat dilimine gelmesi için Europe/Istanbul seçebilirsiniz. Voice pack sekmesinden robotunuza bir dil paketi seçebilirsiniz. Robotunuz çalışırken bu dili kullanacaktır. Şu an için sadece Çince ve İngilizce ses paketleri bulunmaktadır. Voice pack menüsünün alttan ikinci sıradaki English (female voice) sekmesini seçerek, robotunuzun dilini İngilizceye çevirebilirsiniz. Volume settings sekmesinden robotunuzun konuşma ses seviyesini belirleyebilirsiniz. DND mode sekmesinden, hangi saatlerde robotunuzun çalışmaması gerektiğini ve robotu “Rahatsız Etme” moduna alacağınızı seçebilirsiniz. Bu ayar aktifken, bu saatlerde robotunuz sesli komut vermeyecektir.

    Ayarlar ana menüsündeki Timer sekmesinden günlük, haftalık temizleme programı oluşturabilirsiniz. Cleanup mode (Temizleme Modu) sekmesinden robotunuzun vakum gücünü 4 farklı seviyeden birine göre çalıştırabilirsiniz. Quite seçili iken robotunuz oldukça sessiz çalışacaktır, ancak vakum gücü zayıf olacaktır. Sırasıyla vakum gücü arttırılabilir ve Full Speed modunda en güçlü vakum gücü ile çalışacaktır. Notification sekmesi açıkken, robotunuz yaptığı işlemler veya karşılaştığı sorunlar ile ilgili size bildirim gönderecektir. Cleaning history sekmesinden geçmiş temizlik istatistiklerine bakabilirsiniz. Care (Bakım) sekmesinden robotunuzun Filtre, Yan Fırça, Ana Fırça ve Sensör kullanım ve temizlik durumlarını görebilirsiniz. Filtre için minimum 150 saat, Yan fırça için 200 saat, ana fırça için 300 saat kullanım ömrü ön görülmüştür. Bu süre sonunda filtre ve fırçaları değiştirmenizi tavsiye ederiz. Mi Robot’un orijinal Hepa filtresi yıkanmaya uygun değildir ve tek kullanımlıktır, ancak mağamızdan Mi Robot’a uyumlu 5’li aksesuar seti aldıysanız, aksesuar setinin içindeki Hepa filtreler yıkanabilir özelliktedir, yıkadıktan sonra toz toplamayacak bir ortamda iyice kuruttuktan sonra tekrar kullanılabilir. Mi Robot’un sensörleri ise her 30 saatlik kullanım sonrası temizlenmesi gerekmektedir. Bu ayara girip sensörlerin temizliğini yaptıktan sonra (sensör temizliği Youtube’dan izlenebilir) Cleaned sekmesine tıklayıp sensör sayacı sıfırlanabilir.
    Remote controls (Uzaktan yönetim) sekmesinden robotunuzu mobil telefonunuzdan yönlendirebilirsiniz, bunun için robotunuzun bekleme modunda ve çalışmıyor olması gerekir. Robotunuz temizlik modunda çalışırken, uzaktan yönetim yapılamaz. Öncelikle robotunuzu üzerindeki Aç/Kapa tuşuna bir defa basarak Pause (Bekleme) moduna alıp daha sonra remote control ile uzaktan kontrol edebilirsiniz.
    General settings sekmesinden Rename ayarına girerek robotunuza isim verebilirsiniz, Share device sekmesinden robotunuzu başka bir Mi hesabı ile paylaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Share with Mi Account sekmesine tıklayıp paylaşacağınız kişinin Mi Hesap numarasını girmeniz olacaktır. Paylaşılan kişi kendi telefonundan Mi Home hesabına giriş yapıp gelen mesajlar sekmesinden, robot paylaşım isteğini onaylayıp erişim elde edebilir. Bu sayede paylaşılan robotu erişimi bulunan kişiler kendi Mi Home uygulamalarından yönetebilirler. Dilediğiniz zaman bu kişilerin erişimini kaldırabilirsiniz. Manage locations sekmesinden robotun diğer Xiaomi akıllı ürünleri ile otomasyonlu çalışması için bir oda ismi seçebilirsiniz.
    Check for firmware updates sekmesinden robotunuzu güncelleyebilirsiniz. Güncelleme işlemi yapmadan önce, robotunuzun en az ` şarjının olduğundan ve dock’unda (şarj yuvası) bağlı olduğundan emin olunuz. Ayrıca, güncelleme işlemi başlamadan önce WiFi ağınızın hızlı ve kesintisiz olduğundan emin olunuz. Remove device sekmesinden robotunuzu Mi Home hesabınızdan kaldırarak resetleyebilirsiniz. Ayrıca robotunuz açıkken, Aç/Kapa ve Ev tuşlarına birlikte 5 saniye basılı tutarak robotunuzu resetleyebilir, farklı bir ağa daha sonra kurulum yapabilirsiniz. Timezone ayarından Türkiye için GMT +03.00 zaman dilimini seçebilirsiniz. Add Home screen shortcut sekmesinden ana ekrana kolay erişim için kısayol atayabilirsiniz.
    Kullanıma dair notlar: Öncelikle temizlik yapmadan önce ortamın robotun kullanımına hazır olduğundan emin olunuz. Robotu ilk defa çalıştıracağınız ortamda siz de bulununuz, bazı mobilyalar robotunuzun kullanımını etkileyecek konumda ve yükseklikte bulunabilir. Eğer robotunuz hiçbir engele takılmadan o ortamda temizlik yapabiliyorsa, daha sonra uzaktan otomatik temizlik modunu rahatlıkla açabilirsiniz. Robotunuz 9.6 santimetrenden yüksek mobilyaların altını temizleyebilir, bundan daha alçak mobilyaların altına giremeyecektir, bu sınırda olan bir mobilya olursa, mobilyanın altına girip takılabilir, bu nedenle böyle bir sorun olmaması için bu tür mobilyaların altına engel koyabilirsiniz. Robotunuz maksimum 1.5 santimetre yüksekliğe tırmanabilir, bundan daha yüksek halı veya engeliniz varsa buraya tırmanamaz. Shaggy türü olarak adlandırılan uzun saçaklı halılar robotunuzun temizliğine uygun olmayacaktır, dönerek çalışan fırçasına sıkışan halı iplikleri robotunuzun çalışmasını engelleyecektir. Ayrıca halı kenarlarındaki iplikler de robotunuzun çalışmasına engel teşkil edebilir. Robotunuzun çapı 34.5 cm olup bu genişlikten daha uzun alanlara girip temizlik yapabilir. Robotunuzu çalıştırmadan önce ortamdaki mobilya ayaklarının aralık uzunluğuna dikkat ederseniz, tüm alanlara erişip temizlik yapabilir.
    Robotunuz her çalışmada yeniden haritalandırma yapacaktır. Haritanın silinmeden kullanılması için, Clean sekmesiyle robotu çalıştırmak yerine Go sekmesiyle gideceği konuma görütüp Zone cleanup sekmesi ile belirli bir alanın temizliğini yapabilirsiniz. Robot çalışırken çalışma alanında hareket eden nesneleri farkedip etrafından dolanacaktır. Ancak maksimum performans için robotun çalışma ortamının hareketsiz olmasını tavsiye ederiz. Eğer merdivenli bir ortamda temizlik yapacaksanız, robotunuzun kenar sensörleri bulunması rağmen, merdiven önüne bir engel koymanızı tavsiye ederiz.
    Robotunuzu Mi Home uygulaması olmadan da kullanabilirsiniz. Robot üzerindeki Aç/Kapa tuşuna robot açıkken bir defa basmanız halinde, robot otomatik temizlik modunda önce haritalandırma yapacak şekilde odanın etrafında dolanıp sonra iç kısımların temizliğini yapacaktır. Temizlik bittikten sonra, robotunuz şarj yuvasına yakın konumda ve sensörü şarj yuvasını görürken Ev tuşuna basarak şarj yuvasına otomatik dönüşü başlatabilirsiniz.

    -Artılar
    Mi Vacuum Robotun en büyük artısı, ev süpürme zamanından tasarruf etmenizi sağlamasıdır. Standart süpürge ile ev süpürme, robot süpürgeden sonra haftada 1e kadar düşüyor. Ayrıca zamanlama programı ile belirli saatlerde standart bir temizlik yapmasını planlayabilirsiniz. Telefondan kontrol edilmesi sayesinde, evde olmadan da temizlik yapabilirsiniz. Ayrıca, uygulaması ile kumanda özelliği sayesinde robotu yönetebilir ve temizlik yapabilirsiniz. 96mm’den yüksek mobilyaların altına girip temizlemesi ve büyük bir kolaylık, artık kanepelerin ve dolapların altını süpürmek için kaldırmanız veya kaydırmanız gerekmeyecek, Mi Vacuum robot en akıllı rota ile bu alanları temizleyecektir.
    Mi Vacuum Robot süpürgenin bir diğer özelliği, 2600TL civarında (Ağustos 2019 itibariyle TR’deki ortalama satış fiyatı) alınabilecek en iyi temizlik robotu olmasıdır. Otomatik temizlik için gerekli olan, paspaslama dışında bütün sensör ve özellikler mevcuttur. Kullanmaya başladığınızda, ilk tepkiniz “neden daha önce almadım” olacaktır.
    Batarya süresi, yaklaşık 250 metrekare alanı tek seferde normal çekim modunda temizlemeye yetecek kadardır. Ayrıca bataryası azaldığı zaman eğer temizlenecek daha çok yer var ise, şarj yuvasına dönüp şarjını tamamlayıp tekrar kaldığı yerden temizliğe devam etme özelliği mevcuttur. En yüksek çekim modunda bile, klasik ev süpürgeleri kadar çok ses yapmamaktadır.

    - Eksiler
    Öncelikle haritalandırmayı, yerinden kaldırınca veya her yeni temizlik öncesi yapması çok can sıkıcı. Diğer odaları unuttuğu için, şarj istasyonundan diğer odalara gönderemiyorsunuz. Ayrıca, kullanım kılavuzunda 1.5 cm’e kadar tırmanabildiği belirtilmesine rağmen 1cm’lik halıların çok defa kenarına takıldığı olmuştur. Bu sorun nedeniyle çalıştırayım, evden çıkayım, ben yokken temizliği bitirsin diyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. 5 dakika sonra halının bir kenarına takılmış olabilir. Gerçi, son güncelleme ile tırmanma algoritması önemli ölçüde giderilmiş, tırmanana kadar robot dönerek zorlamaya devam ediyor, birkaç saniye sonra bu engeli aşabiliyor, ancak yine de takılıp kalma sorunuyla da karşılaşabilirsiniz.
    Robot yüksekliği 95mm olduğu için alçak mesafelere girmemesi gerekir, ancak birkaç defa 95mm’den 3-4 mm alçak mobilyaların altına girip çıkamadığı da olmuştur. Bu nedenle de, robot üzerindeki döner sensör üstünde birçok çizik oluşmuştur. Ayrıca, çapı ile ilgili de bu sorun mevcut, sensörlerin mesafeyi oldukça iyi ayarlaması lazım, sonuçta otomatik temizlik yapmasını bekliyoruz. Ancak bazen kenarlarını duvara sürtüyor ve 1 ay sonunda robotun kenarlarında birçok çizik oluşabiliyor. Çarpma sensörü mevcut, ancak o kadar gereksiz hızlı çarpıyor ki, hafif vazo vb. eşyaları devirebilir. Bunun için de evde önlem almak gerekecek. Bu bahsettiğim sorunların tamamı yazılımsal olarak giderilebilecek sorunlar ve umarız gelecek sürümler ile bu sorunlar aşılabilir.
    Donanımsal olarak eksikleri ise, bazen köşelere yetişememesi ve bir teker halı kenarında, bir teker de zeminde iken, en güçlü çekim modunda dahi halı kenarındaki döküntüleri alamaması olmuştur. Ayrıca, üst modellerinde bulunan su tankı ve paspaslama özelliği bu modelde bulunmamaktadır.

    -Sonuç ve Değerlendirme
    Akıllı Temizlik Robotları, artık çamaşır ve bulaşık makinesi gibi her evin ihtiyacı ve vazgeçilmezi olmuştur. Ayrıca işyerleri için de oldukça kullanışlı bir temizlik imkânı sunacaktır. Mi Vacuum Robot ise, 12 çeşit sensörü ve özellikleri, yüksek çekim gücü, gelişmiş SLAM algoritması, batarya süresi, toz haznesi büyüklüğü, ince tasarımı ile fiyat/performans karşılaştırması yapılacak olursa, 3000TL altında alınabilecek en iyi akıllı temizlik robotudur. 4500-5000 TL civarındaki akıllı modellerinden tek eksiği ise, paspaslama özelliğidir. Eğer bu özellik o kadar da gerekli değil diyorsanız, Mi Vacuum Cleaner’ın birinci sürümü en iyi tercih olacaktır.

    Aktif Kupon ve Kampanyalar
    Mi Vacuum Cleaner ürününü yurtdışından almak isterseniz, Banggood sitesinden CN depoda bulunan Turkey Direct Mail (Türkiye Hızlı Kargo) kargolama seçeneği ile almak en mantıklı tercih olacaktır. HK depoda, Turkey Direct Mail henüz mevcut değildir. Vergiler dâhil sistem sayesinde, ürünün indirimli fiyatı yanında $45 civarında bir ücret ödeyerek 10-15 gün içerisinde ürünü kapıda teslim alabilirsiniz. Kampanyanın geçerli olduğu güncel kupon ve ürün linki aşağı eklenmiştir.

    GÜNCELLEME: ÜRÜNÜN ID'si olan "1098131" kodunu yazarak ürüne banggood'da ulaşabilirsiniz. Donanımhaber, çıkış yapan tüm linklere otomatik ref eklediği için link paylaşılmamıştır. DONANIMHABER'DEN HİÇBİR LİNKTE TIKLAYIP ÜRÜN ALMAYINIZ! ÜRÜNÜ SİTEDEN DİREKT BULUP ÖNCE COCKIE'LERİ TEMİZLEYİP DAHA SONRA ALIŞVERİŞ YAPIN. HER TARAFI REKLAM OLAN DH, BİR DE REF'TEN PARA KAZANMANIN HESABINI YAPMIŞ! NE DEMİŞLER, HIRSIZ ASLA DOYMAZ!

    $229.99 İndirim Kodu: BG249287



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LandingZone -- 23 Eylül 2019; 19:29:12 >







  • Merhaba sensörler nasıl temizleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.