Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.996
Cevap
136
Favori
310.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • raikkonen21 kullanıcısına yanıt
    Nerenin konumu hocam, mobil uygulamada en başta konum seçimi çıkmıyor benim bulduğum apk'da. Direkt account şifresi sorup giriyorsun. Zaten bulduğum apk'da özünde çin uygulaması. Adam Türkçeleştirmişti.

    Ama normal bağlantı problemini diyorsanız ondan haberdarım tabi, yeni router firmware'inde ip'den girip kurulum yaparken bölge seçimi yapılıyor. Marketten indirdiğin uygulamada da o bölgeyi seçmen gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Merhaba
    Olay garipmiş evet. 4pdaru’da bir zaman şöyle bir şey okumuştum bu cihaz için. 2.x.x sürümden 3.x.x sürüme geri dönmek için özel bir takım şeyler yapılışını anlatıyordu. Belki bir ihtimal sizin apk olayıyla bir alakası vardır. Oraya bir bakın olmazsa.

    Onun dışında ben evimde normalde ilk versiyon 256MB ram’li mir3g kullanıyorum ilk çıktığından beri, hatta kendim cihaza nand to spi modu uyguladım ve x-wrt ile beraber şahane oldu desem yalan olmaz. Ama bu akşam hem kurcalamak için hem de yedekte dursun diye bir tane mir4a siparişi verdim. Bu kadar sorunlu mu merak ettim cidden

    Bu arada openwrt kurulumu için aşağıdaki linke bakmanızı öneririm. Önceden ch341a ile spi full backup alıp, binwalk ile .bin backup dosyasını edit’leyip çipe geri atmak, sonra seri bağlantı üzerinden boot ederken müdahele etmek vs vs gerekiyordu. Bu yeni yöntemle artık çok kolay kurulumu var. Cihazın içini açmak bile gerekmiyor. 5dk’da hazır.

    https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion
    https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion#install-openwrt
    Hocam openwrt nin kurulum rehberi tarzında bir şey hazırlasanız forumdaki arkadaşlara da rehber olması amacıyla eğer zamanınız varsa ya da konudan anlayan başka arkadaşlar varsa da onlara da rica edeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • espesito kullanıcısına yanıt
    Olabilir neden olmasın.
    Siparişim yarın teslim edilecek görünüyor eğer doğruysa. Hafta içi fırsat bulursam kurulumu yapıp rehber hazırlayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Çok makbule geçer hocam valla Router eski performansından çok uzak bir noktaya geldi. Bekliyoruz rehberi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Evet bağlantı problemi için söylemiştim.
    Bende hız ile ilgili bir problem çıkmadı şimdiye kadar. Mi wifi 4 kullanıyorum. Arayüz çince 2.26.175 yüklü.100 MB internetin 98 ini görüyorum. Uygulamada duvar delme görünmüyor ama bilgisayardan arayüze girdiğimde açık. Güncellemeden şikayetçi olanları görünce bende de mi dedim ama yokmuş Şükür

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • raikkonen21 kullanıcısına yanıt
    O sürümü görmedim nette, bulsam onu da yükleyip deneyeyim :D

    Ben GTA ücretsiz olduğu zaman nitro almıştım kablonetten. 24 saat çatır çatır 100mbit kullanmıştım. 99mbit alıyordum net şekilde. Şu anda 195mbit 200mbit gözükse de interneti tam hızında alamıyorum. İnterneti de yemeye başladı router. Genelde TTnin modemlerinde vardı benzer problem. Kardeşim evlendiğinde evlerine TT almışlar 35mbit mi 50mbit mi ne internetleri vardı. 5ghz ile bağlandıklarında hız 10 15mbit'e düşüyordu sinyal güçlü olmasına rağmen.

    Şimdi benzeri bunda var. 100mbit 'e çıkıyor gece hızım ama 50 60'ı zor görüyorum. 1 2 hafta öncesinde yine ara sıra 100mbit alırdım hız testinde şüphelendim kablo ile netmaster modeme sonra da xiaomi'ye bağlandım. Kablo ile 99.7 falan gördüm neyse. Hatta problem yok :D




  • espesito kullanıcısına yanıt
    Siparişim bugün ofise teslim edildi fakat gelen ürün xiaomi router 4A giga değil, düz xiaomi router 4A yani aslında 4ac(cheap) diye geçen mt7628’li 64MB ram’li 100Mbps olan versiyon. Aslında bu cihaz da openwrt destekliyor ama gigabit port benim için şart.

    Kutuyu bile açmadan iade olacak. Allah’tan amazon.com.tr’den satın almıştım. Sorun yaşamam herhalde.

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müşteri hizmetleri tam versiyonu hakkında kesin bir şey söyleyememişti zaten. Kesinleşmiş oldu.
    Ürün linkini de vereyim. Alacaklar dikkat etsin. Bu linkteki ürün giga versiyon değil. 4ac diye geçen ürün.

    Satıcı amazon.com.tr

    https://www.amazon.com.tr/dp/B085G5CDY7

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Benim kutunun üzerinde kocaman giga versiyon diye yazıyor arkasında da 4a yazıyor sizinki kötü olmuş aklı sıra çakallık yapacak bir satıcıya denk gelmişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bendeki 4a ya da 4a giga değil. 4 diye geçiyor. Versiyon o yüzden farklı olabilir. 128 ram 128 rom var. Router üzerinde bir de buton var. 4 tane model var aynı modemden. Alırken benim de kafam çok karışmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raikkonen21 -- 28 Eylül 2020; 23:51:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • raikkonen21 kullanıcısına yanıt
    Benimkinde de aynı özellikler var. Giga da fark olarak AC desteği var ondan sanırım. 5Ghz'in sinyali daha yüksek. Modemin dibinde telefonla 800mbps ile bağlantı sağlıyorum. Belki benim telefonun sınırı o dur. 1gibabit diyordu sanırım wlan için 5ghz'de.


    Garbime giden ise, bu hız düşmesi hep belli saatlerde oluyor. akşam 8 gibi yine pert oldu WLan 45mbite düştü, telefon masanın üstünde duruyor normalde 325mbit wlan ile bağlı olduğu yer. PC uyarı veriyordu sürekli whatsap'da, telefon şu an internete bağlı değil diye. Zırt pırt kopuyordu.

    Şimdi ise wlan hızı 117'lerde sabit. Yİne kötü ama ciddi dalgalanma geçti. Nadiren 97ye düşüyor. 2,4 kullansam kanaldan dicem. Apartmanda tek 5ghz kullanan benim ya sürekli çalışmaktan bozuldu ya da firmware ile bozdular aleti




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Peki sözleşme şartlarınız sınırsız sabit mi? Akşam 7 12 arası hız düşürme yapıyor kablonet mesela.100 MB ise 25 e düşürüyor bazı tarifelerinde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar trendyoldan 4a nın giga versiyonunu satan bir satıcı var mi urun açıklamalarında bulamadim alan biri varsa yazabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Hocam trendyolda giga versiyon var mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • raikkonen21 kullanıcısına yanıt
    Düşmeli hocam, 7-12 arası 25mbit ondan haberim var zaten yeni yaptım sözleşmeyi . Benim derdim Wlan hızıyla alakalı bu dalgalanmalar olunca 25mbit'i bile (tam 25de değil aslında 30-35mbit gibi) dalgalı ve teklemeli şekilde kullanıyorum. Pürüzsüz bir hız alamıyorum. Speedtest de farklı serverlar da deniyordum. Hız tık tık tık ederek yükseliyor sonra birden düşüyor falan. Hele dün gece 12'den sonra 100mbit olduğunda hızım, 10 12mbit alıyordum, windows ayarlarında WLAN 195mbit gözükmesine rağmen.

    En sonunda sinirlendim router'ın konumunu değiştirip, reset attım. Eskisine göre bir tık daha iyi dalgalanmalar azaldı hemen hemen. Router'a sövüyorum da ilk aldığım zaman durduğu yer ile sonradan değişen konumu arasında rafta 30cmlik bir mesafe var. Router'ı tekrar 30cm sağa çektim. Dalgalanmalar geçti Vallahi delirtti bu sinyal işi beni. Paronayak oldum zırt port speedtest'e giriyorum :D




  • Xiaomi Mi Router 4A Gigabit OpenWrt kurulumu nasıl yapılır?
    https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion
    https://www.youtube.com/watch?v=VxzEvdDWU_s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 9 Ağustos 2022; 22:38:50 >
  • temiz bir anlatım olmuş öncelikle çok çok teşekkürler. bir kaç sorum olacak:

    1)openwrt güncellendiğinde güncellemeleri otomatik mi yapıyor yoksa tekrar bu şekilde bir kurulum mu yapmak gerekiyor?

    2)openwrt kurulumu yaptıktan sonra cihaz çekim gücü değişti mi?

    3)openwrt stabilite durumu nasıl? modem göçme gibi sorunlar yaşıyor mu?

    4)orjinal firmware'e nasıl dönüyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.