Şimdi Ara

Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.213
Cevap
15
Favori
131.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu


    Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu

    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/xiaomi-mi-max-3.html

    Xiaomi Mi Max 3 hakkında her şey: 6.9" ekran, 5500mAh pil






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MsSsS -- 28 Eylül 2018; 21:48:45 >







  • Eveeeet... Sonunda ben de max 3'lüler kervanına katıldım. Cuma öğlen aldım bütün haftasonu kurulum ve ayar yapmakla geçti ama her şey istediğim gibi oldu şimdilik çok memnunum.

    Biraz hevesimi alıp iyice elim gözüm alışana kadar miui 9'la kullanacağım (açar açmaz 10 güncellemesi geldi ama bir süre kurmayacağım).



    Ekran süper, bugüne kadar hep Samsung kullandım Amoled ekran olmazsa olmaz sanırdım, hiç de öyle değilmiş bazen değişiklik ve yenilikleri denemek lazımmış onu anladım.



    Kendi müzik çaları klasörleri gösteriyor ama klasör içinde klasör koyarsanız ana klasörü görmüyor (diyelim jazz klasörü yaptınız ve içine 15 tane mp3 albümünü klasör klasör koydunuz, albümleri görüyor ama jazz, rock, pop, clasic vs ana klasörlerin içindekileri toptan görüyor kategori olayını atlıyor)



    jet auidio kurup note3teki ayarları yapıp devam ettim kulaklık ses yüksekliği çok iyi, son seste dinlemek zor. Yükseklik başka bir şey, ses kalitesi başka o da 100 üzerinden 90 alır.



    Hoparlör sesi tatminkar ve normal ama öyle abartılı yüksek ve çok çok iyi kalitede değil, zaten bu kadar ince bir telefondan böyle bir ses çıkması bile şaşırtıcı.



    Hattımı taktığım anda 4g gördü ayarlarda lte devrede görünüyor.



    Fotoğraf olarak Samsung note 3ten %50-70 daha iyi. Kapalı avm garajında arabanın fotoğrafını çektim, bugüne kadar kapalı bir mekanda çektiğim en aydınlık foto oldu. Evde büyük salonda tek 9wattlık led ampul altında idare eder pozisyonunda çekti.



    Çok düşük ışıkta mucize beklemeyin ama normal şartlarda ev içinde ışıklar yanarken de üzmez. (Hatta yeterli ışık varken kapalı mekan olmasına rağmen gece mutfakta çektiğim fotoğraflar iyi kalitesiyle şaşırttı diyebilirim.



    Arayüz ayarları, sistem ayarları, kullanıcıya özel ince ayarlar çok ayrıntılı, derine girdikçe ayrıntılar artıyor ama Samsung arayüzünde alıştığımız rehber listesini renklendirme, mesaj bölümünde arka plan atama vs gibi şeyler ancak özel temalarla mümkün.



    İki gün boyunca birkaç telefon görüşmesi yaptım ses çok net ve tam yaklaştırırsanız bayağı bir yüksek, gürültülü ortamlarda çok rahat duyuluyor, bundan memnun oldum çünkü note 3'te trafik falan varken sokaktayken konuştuğum kişiyi biraz zor duyuyordum.



    Ek hafıza kartını taktığım anda gördü ve içindeki 1500 fotoğraf, 3500 mp3ü çok çabuk sıralayıp gösterdi. Şu ana kadar kullandığım en performanslı telefon bu oldu bundan daha pahalı ve üst sınıfı alacağım diye kastırmaya gerek yok her şeyiyle yeterli bir cihaz.



    Sokakta 4g internet performansı evde wifi hızından aşağı değil, feedly, twitter, Chrome tarayıcı hiç sorunsuz ve hızlı çalışıyor.



    Evde hazır beton site duvarları yüzünden az da olsa wifi erişiminde sorun vardı, en uzak odaya gidince wifi tek diş kalıp gider gelirdi bunda da iki diş çekiyor gidip gelme olmadı.



    Modem hızı çok çok iyi, download ve upload hızlarına inanmayıp ikide bir dosyalar gerçekten bu kadar kısa sürede indi mi, geldi mi, gitti mi diye kontrol edip durdum :)



    Çok karanlıkta çok düşük ışık ayarı yapabilmek güzel.

    Gece modu, okuma modu, renk sıcaklığı ayarları, otomatik ışıkta seviye belirleme ayarının kararlı ve düzgün çalışması güzel.



    Çalan zil sesi yüksekliği gayet iyi.



    Tam ekran yapıp alttaki sanal tuşları kaldırıp parmak hareketleriyle kullanmak çok pratik.



    En üstteki navigasyon çubuğu ve içindeki yazılar grafikler çok küçük bu arayüzde hoşuma gitmeyen en önemli şey bu oldu.



    Tahmin ettiğinden çok hızlı şarj ediyor fakat şarjı neredeyse bitmek bilmiyor sabah 7 den beri elimde 7saat 33 dakika ekran açık süresi var fakat pil hâlâ %61 Maşallah diyeyim :)



    Büyüklüğü çok güzel, hiç sorun yaşamadım hatta kotun ön cebine koyup araba kullanırken bile rahatsız olmadım ama yine de biraz kendini hissettiriyor fakat kullanıma engel değil.



    Şu andaki tek problemim telefonun çok ince olması, bu incelik hiç ergonomik değil. tek elimle tutup diğer elimle kullanırken, telefonu tuttuğum elimde alttan en küçük parmakla destek oluyorum bu da uzun kullanımda biraz yorucu. Arabanın direksiyonunu ince telden yaptıklarını düşünün nasıl tutmakta ve kavramakta zorluk çekerseniz bunda da öyle. Masadan alması, elde tutması biraz zor gibi ve çok az da olsa uzun kullanımda ağırlığını hissettiriyor. İlk elimde olduğu zaman fark etmedim ve hiç de ağır değilmiş dedim ama belli bir süre sonra hııııııı dernek ki bizim eski telefon hafifmiş dedirtti :) o yüzden rahat bir tutuş pozisyonu için güzel bir kap-kılıf almak uzun vadede iyi olur, kılıf tutuşu kolaylaştırınca ağırlık o kadar fark edilip zorlamaz diye düşünüyorum.



    Fiyat olarak da

    Şu anda dışarıdan birine getirtsek

    1800 + 500 pasaport kaydı 2300 eder, o fiyata kaçak göçek garantisiz almak yerine 100 tl daha verip, garantili global versiyon almak daha mantıklı.



    Şimdilik bu kadar, umarım alıp almamakta kararsız kalanlara biraz yardımcı olmuştur.



    Her şey gönlünüze göre olsun.



    (Yazım hataları varsa kusura bakmayın, bu saatte telefondan yazınca gözümden kaçmış olabilir)





    Saydığınız marka ve modeller fiyat olarak max3le karşılaştırılamaz bence... 15 günde bir teknoloji değişiyor, telefonlara her gün yeni bir özellik ekleniyor en fazla 2 yıl kullanacağımız bir alete üç misli para vermek bence mantıksız ve bizim gibi ekonomi sorunu olan bir ülkede gerçekten paraya yazık.
    Max3le
    Telefon ediyoruz
    İnternette dolaşıyoruz
    Müzik dinliyoruz
    Film seyrediyoruz
    Mesajlaşıyoruz, mail atıyoruz
    Fotoğraf ve video çekiyoruz
    Kitap okuyoruz
    Tv izliyoruz
    Notlar alıp günlük işlerimizi yapıyoruz
    Bütün programları sorunsuz çalıştırıyoruz
    Vs vs vs.... Hiçbiri için de "bu kötü" diyeceğim bir eksiklik görmedim, biraz daha iyisi var mıdır? Vardır ama onun da başka eksiği vardır, bu işler böyle...
    14 saat ekran süresi aldığım ve hiç yarı yolda bırakmayan, her şeyi yapan, fiyatı bukadar uygun başka telefon varsa tabii ki o da alınabilir...
    Max 3'ü olanlar toplanın :)



    İPUÇLARI VE AYRINTILAR (+LAR)



    Telefonun kendi arayüzünde saat ve takvim uygulamalarının ikonları saat kaçsa ya da ayın kaçıysa ona göre değişiyor, çok lazım olan bir şey değil ama yine de şık bir ayrıntı olmuş.



    İnternetten zipli bir dosya indirince üstüne dokunduğunda buraya çıkar menüsü geliyor, haliyle zip açma programı yüklememe gerek kalmadı.



    Android telefonlarda vazgeçilmez klavye programım olan swiftkey'i yüklememe de gerek kalmadı, üzerinde gelen klavyenin ayarlarını yapınca çok güzel oldu ve kaydırarak yazınca doğru yazma oranı mükemmel. Klavyenin üzerinde çıkan tahminlerden ya da yazdıklarınızdan öğrendikleri içinde beğenmediğiniz bir şey olursa kelimenin üzerine basılı tutunca öneriyi kaldır yazan bir alan çıkıyor kelimeyi oraya sürükleyip bırakınca o tahmini bir daha göstermiyor.



    Ekranın altından değil de ortasından yukarı çekince direkt olarak google arama çıkıyor, böyle olunca ana sayfadaki google arama çubuğunu da gerek kalmadı, hangi sayfada olursan ol yukarı çekince arama penceresi çıkıyor. Ana sayfaya git, arama çubuğuna tıkla sonra yaz işlemine gerek kalmadı.



    Galeride ya da Dosya yöneticisi içinde bir resmi açtığınızda resme basılı tutup yukarı kaydırırsanız paylaşma seçenekleri çıkıyor.



    Galeride galerinin tamamını bulut hesaplarına yedeklemek zorunda değilsiniz, klasörün yanındaki seçeneklerde Mi hesabına yedekleyip yedeklemediğini gösteriyor, istediğiniz klasör ya da albümün üstüne basılı tutunca çıkan seçeneklerden senkronizasyonu açıp kapatabiliyorsun.



    Saat widgeti üzerine tıklayınca timer kronometre ve alarma da kolayca ulaşılıyor. Arka sayfalara gidip uygulama aramaya gerek kalmıyor.



    Arayüz sayfalardayken üst bildirim çubuğunu kaydırıp bildirimleri görmek için en üstten , bildirim çubuğundan çekmeye gerek yok, herhangi bir yerden aşağı çekince panel geliyor.



    1080x2160 çözünürlükte bir resmi duvar kağıdı yaparsanız resim her sayfada arkada sabit kalıyor ama duvar kağıdı olarak seçtiğiniz resim 1080 pixelden genişse o zaman duvar kağıdı arka planda geniş olarak yer alıyor ve sayfalar arası geçişlerde resmin üzerinde panoramik olarak geziyorsunuz.



    Parmak izi tanımladıktan sonra başka bir parmağınızı da ikinci alan için ayarlayabiliyorsunuz, (diyelim sol elin işaret parmağını normal telefonu açmak için, sağ elin işaret parmağını da ikinci alan için ayarladınız) normal kullanımda devam ederken diğer elinizle ikinci alana girip oradaki işlemleri yapabilirsiniz. Mesela ben mobil bankacılık, edevlet uygulamaları göz önünde olmasın diye ikinci alana kurdum. Normal kullanımda hiç görünmüyor, diğer parmağı tarayıp ikinci alana geçiyorum ve işimi halledip çıkıyorum.



    Parmak izi okuyucu, telefonu film izlerken yatay pozisyonda tuttuğumda yatay olarak okuyunca da çalışıyor, telefonu dik yapıp okutup tekrar yatay pozisyonda geçmeye gerek kalmıyor.



    Mi Video uygulaması şimdilik denediğim bütün videoları açtı arayüzü sade ve kullanışlı, ileride sorun çıkarmazsa mx player'a da gerek kalmaz.



    Ayarlar > ses ve titreşim'e girip en altta stereo sesi kapatırsanız, hoparlör sesi müzik dinlerken daha tok ve doygun oluyor, radyo dinlerken dışarı verilen stereo ses fazla tiz geliyorsa bu ayarı deneyebilirsiniz.



    Hesap makinesine girince sol alttaki simgeye basınca profesyonel hesaplamalar için ayrıntılı bir arayüz çıkıyor, üstteki menüden çeviriciye girince bayağı bir fonksiyona ulaşılıyor, mortgage bölümü kredi faizi ve vade hesaplamak için kullanılıyor, güzel ayrıntılar eklemişler.



    Temalar bölümünden indirdiğiniz temayı komple kullanmak zorunda değilsiniz, her temanın beğendiğiniz, ikon, çevirici ya da rehber, mesaj bölümü gibi bir kısmını alabiliyorsunuz ve sadece orası değişiyor.





    (-LER)



    bildirim ışığı tek renk ve haliyle programa göre WhatsApp için yeşil, mail için mavi, mesaj için kırmızı renk atayamıyoruz.



    Rehberdeki kişilere ayrı ayrı zil sesi atanabiliyor ama özel desenli titreşim yok



    Gelen orijinal zil sesleri çeşit olarak yetersiz, tür olarak herkese hitab etmiyor, seçici biriyseniz başka zil sesleri bulmak zorunda kalıyorsunuz.



    Fotoğraf çekerken makro için yaklaşıp iki parmakla zoom yapınca belli bir yerden sonra netlik bozuluyor, buna netliğin sağlanabildiği son ölçüde bir sınır koyulması gerekirdi (fakat yine de makro çekimlerde çok başarılı)



    Kullandıkça böyle bir sürü ayrıntı ve ipucu yakalıyorum, siz de bulduklarınızı paylaşırsanız memnun olurum.
    Ona buna cevap yazıyorum diye sakın yanlış anlaşılmasın ne xiaomi ne max3 hiç umurunda değil, hiçbir zaman hiçbir markanın fanatiği, sözcüsü, koruyucusu olmadım. Aldığım ürün özellikleri ile parasını hak ediyorsa ne ala başkasına da anlatırım, yok dandik bir yanı varsa onu da mutlaka söylerim ki insanlar alıp da pişman olmasın. Aklıma geldikçe buradaki arkadaşlara telefonla olan tecrübelerimi ve deneyimlerimi anlatıyorum ki karar vermesi kolay olsun. gidip de 7 bin tlye telefon alıp memnun olmayan da var 500 tlye ikinci el bir şey alıp memnun kalan da. Herkesin ihtiyacı ve kullanım alanı farklı o yüzden önce ihtiyaçlar belirlenip ondan sonra ona göre marka model arayışına girmek gerekir diye düşünüyorum.

    Max 3 almayı düşünenlerin merak ettiği şeyleri iyisiyle kötüsüyle burada yazacağız ki kimsenin aklında bir soru kalmasın. Sonuçta hepimiz foruma bilgisayardan arabaya kadar birçok ürünün kullanıcı yorumlarını okuyup öğrenmek için giriyoruz. Birbirimize yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.
    + Sistem güncellemesi ekranında miui11 yazan yere 10 kez tıklayınca yukarıdaki üç nokta ile açılan menüye ek özellikler ekleniyor. İnternetten telefonunuza indirdiğiniz güncelleme paketini buradan gösterip yükleyebiliyorsunuz.

    + Ayarlarda bildirime girip android ya da miui tarzı bildirim şeklindeki gösterim seçeneklerinden birini seçebiliyorsunuz.

    + Kamera ayarlarına etiket tarzı şekilli yazı yazma özelliği ile birlikte bir sürü efekt falan eklenmiş. Çekim kalitesinde bir değişiklik var mı yok mu deneyecek vaktim yok...

    + Galeride iki parmakla yapılan çimdik hareketiyle resimleri aylık yada günlük olarak sıralama özelliği gelmiş ama hâlâ dizilim sırasında bir sıraya ikili üçlü beşli olarak bakıp büyük önizleme yok!

    + İşte bunu beğendim! > Not defterinde ya da başka bir uygulamada hesap kitap işleriyle uğraşırken ikide bir hesap makinesine geçip tekrar geri gelmekten kurtuldum :) hesap makinesini açınca sol üstteki işarete bastığımızda hesap makinesi yüzer palet şeklinde ekranda küçülüyor ve istediğimiz programda açılıp sayfanın üzerinde duruyor. Aynı ekranda hem programda yaz hem anında hesap makinesinde topla çıkar...

    + Not defterinde görevler bölümü oluşturulmuş. Şunu şunu yapmayı unutma ya da falanca ödeme vs diye not alıp hatırlatıcı kurulabiliyor. Eskiden de yazılı sesli not alınıyordu ama hatırlatıcı kurulmuyordu diye hatırlıyorum.
  • Eğer tam da şu eksik diyeceğim bir şey olmazsa almayı düşünüyorum. Telefonda sadece Clash of Clans oynuyorum ki ekran 7 inç 18:9 ince çerçeve gelirse tam istediğim gibi olur. Onun dışında hardcore işlemci gücü aramıyorum. Umarım fiyatı da üzmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max 2 alma arifesindeyken acayip kafam karıştı. 1500den asagı olmaz gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nediyonlasen

    Max 2 alma arifesindeyken acayip kafam karıştı. 1500den asagı olmaz gibi geliyor.

    3'de çok fazla yenilik var bence fiyat farkına değecektir.
  • MsSsS M kullanıcısına yanıt
    Gelmesi epey zaman alir gibi iddaa bile yok henüz 5500 mah 6.99 iris kablosuz şarj şimdilik mobil dünya kongresinde tanıtılcağını sanmıyorum ama bakalim. Benim için tek eksiği kamera az biraz iyileştirme yapsalar yeter iris tarayıcı vs gereksiz benim açımdan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart ayında açıklanması gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu cihazı bekliyorum bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bekliyorum. Mi max ile aynı kasayla geleceği söyleniyor. 7 inç i o kasaya sığdırırlarsa harika olur. Mi maxten sonra geçebilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakalım nolcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nediyonlasen -- 14 Mayıs 2018; 16:51:59 >
  • Umarım kamerada iyileştirmeler dışında Ois de bulunur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 Mayıs oldu hala haber yok bekliyorumm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • Minumum snapdragon 660 ve mi note 3 gibi kamera performansı verirse bende mi note 3 ü eşime verip mi max 3 düşünüyorum , düşündüğüm özellikler eksik olursa mi8 alacağım.
  • Ne zaman gelir bu telefon ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max2 almaya niyetlenirken max3 haberinin cikmasi..beni de beklemeye itti..

    3 veya 7 temmuzda tanitilacakmis...



    Ben kamera yonunden cok da bir sey beklemiyorum...

    İslemci ram batarya guzel olsun yeterli...tabi bir de ucuk kacik fiyati olmasin :))



    Bekliyoruz bakalim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekliyoruz yarın tanıtılır umarım. birde inşallah max 3 ve max 3 pro aynı anda tanıtılırda birde onu beklemeyiz.. max 3 pro siyah 6/128 hedefimizde sızdırılan özellik ve görünümde çıkarsa ilk gelen partiden alırım.
  • max 3 pro 'su kuşlu olan mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arel.gr

    max 3 pro 'su kuşlu olan mı ?
    yok aynı cihaz, sadece işlemcisi sd636 yerine sd710, ram 6 gb, bellek 128 gb olacak diyorlar. bakalım bekliyorum bende heyecanla, umarım özellik kırpmayıp yazdığım gibi çıkarırlar..
  • eyw hocam !
  • Ne zaman satışa çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.