Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9T Pro - Ana Konu (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.864
Cevap
145
Favori
428.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazarddd

    Herkese merhaba, uzun bir süre sonunda Z5 telefonumun ömrü bitmeye başladı (4 sene oldu alalı) ve yeni telefon alma ihtiyacı duydum. Uzun süredir bu forum da olmak üzere baya bir forumu takip ediyorum. 9t pro yu önce ankamall de izdiham olduğu gün alacaktım fakat sıraya bile giremedim devamında da kapanınca alamadım. 1 hafta önce (28 inde) Ankamall deki mi store a gittim sabah erken hemen alır çıkarım diye ama 128lik yok ve 64 lük siyah vardı o yüzden almadım. Cuma günü uğrayabilirsin gelebilir dediler. Cuma günü gittiğimde yine yoktu, oradaki yetkili biri ile görüşünce cumartesi sabah ürünlerin geleceğini gelmezse cumartesi ve pazar gününe satacak telefon olmadığını söyledi bana. Ben de bu mağaza açılışında 9t pro 128lik telefonlar vardı ne oldu o cihazlara dedim. Oradaki yetkili kişi de bana cumartesi gelecek ürünlerin içinde 9t pro 128lik cihazların bütün renklerinin de olduğunu söyledi ama cumartesi sabah erkenden gel al yoksa kalmaz dedi üstüne oranın telefon numaraları olan bir kartı da bana verip ulaşabilirsin buradan bana dedi. Cumartesi sabah gittim hala 64lük siyah var 128 den eser yok. Dedim hani gelecekti. Beyefendi bunu size kim dedi diye sordu bana siz dediniz 128lik ler gelecek dediniz dedim yanında çalışanlar durup adama baktılar sonra adam kıvırtmaya başladı yok siz yanlış anlamışsınızdır ben asla öyle söylemem dedi. Kartı da siz verdiniz dedim yok ben öyle dememişimdir elimizde sadece siyah 64lük var dedi. Kaldı ki 128lik cihaz Türkiye genelinde yok biz şuan bu cihazı istesek gelmesiydi gümrüğüydü kesinlikle 3 ay sonraya anca gelir dedi ama forumda 64 lük alanların cihazları 9. ay üretimi ve mağaza açılışında buradaydı o cihazlar. Bunun üzerine sinirlendim ve çıktım. Çıktıktan sonra mağazayı arayıp cihaz var mı diye sorduğumda hafta içi gelebileceğini ama indirimsiz satılacağını söylediler. Bunun üzerine ben cihazların aslında ankara ya geldiğini ama bu arkadaşların kasıtlı olarak indirimli satmamaya çalıştığını veya açılışa beklettiğini düşünmeye başladım. Daha ürünü satarken böyle yapan bir firma ileride garanti sürecinde ne yapmaz. İlk sayfada da paylaşılan bir yerden (bir süredir zaten fb grubundaydım) telefonu sipariş verdim. Normalde bugün elime ulaşacaktı ama sağ olsun aras kargo getirmedi telefonları da açmıyor pazartesiye kaldı. (Aldığım satıcıya telefonun 9 ayda üretimi varsa istemediğimi başka bir ay olup olmadığını sordum ve kendisi 10. ay da üretilen cihaz var dedi onu istedim. Gelince bakacağım 9. ayda üretilen cihazlarla aynı sorun 10. ay da üretilenlerde de var mı.)

    Daha önce samsung note 2 kullanırken baya bir rom ve root işleri ile uğraşmıştım ama 4 senedir z5 ile hiç bu işlere girişmedim. Birde ilk defa imeisi türkiye kayıtsız bir cihaz alıyorum. İlk sayfayı ve birçok sayfayı okudum fakat kafamda bazı soru işaretleri var.

    1)Mesela cihazda BL kilidini açtıktan sonra imei atılmadan devam etsem güncellemeleri direk telefona alabilecek miyim?

    2)BL kilidi açılıp imei atıldıktan sonra telefon rootlanmışta olacak mı?

    3)Imei atıldıktan sonra BL yi kapatsam telefon güncellemeyi kendi üzerinden almaya devam eder mi yoksa yine romu indirim kendim mi güncellemeyi yapmam gerekir?

    4)Sony ve Samsung da telefon yedeği almak için bilgisayara program kuruyorduk çok basit bir şekilde alıyorduk bu programlara benzer xiaomi nin programı var mı acaba?

    5)Satıcı cihazın bir sim ine imei attıktan sonra ben ileride kendi elimde bulunan note 2 nin imesini 2. sim kısmına atabilir miyim?

    Sorduğum sorularda daha önceki konularda yazılan bir şey varsa atladıysam kusruma bakmayın gece gece hatırlayamamış olabilirim.
    Merhaba,
    ben de bayadır 128lik almaya çalışıyorum da evofone sitesindeki telefonu açmıyorlar acaba size verdikleri kartı paylaşabilir misiniz? Sürekli gidip kontrol etmek zor oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: habib_723

    Band 20 hangisi oluyor
    4g frekansı. Vodafone falan kullanıyorsanız band20siz telefonda kırsalda internet çekmez vb diyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Ben turkcell kullanıyorum... Bu band 20 donanımsal olarak mı ekli değil ve bu 2g falan mı oluyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habib_723

    Ben turkcell kullanıyorum... Bu band 20 donanımsal olarak mı ekli değil ve bu 2g falan mı oluyor...
    Band20 donanımsal olarak yok ama turkcell kullanıyorsanız bildigim kadarıyla sorun yaşamazsınız. Yani 9t pro almış gibi kullanabilirsiniz zaten sadece isim olarak farklı telefonlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim tarihini nasıl öğrenirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdemre kullanıcısına yanıt
    kutunun üstünde imei yazan etiketin sağ alt tarafında yazıyor. Ay yıl olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theVerge

    1-Evet
    2-Evet, kaldirilabilir.
    3-Kendi uzerinden almaya devam eder, BL kapatmayin.
    4-Resim vb. seyler icin mi? dr.fone kullanabilirsiniz.
    https://www.indir.vip/wondershare-dr-fone-toolkit-for-android-ios-v10-0-12-65-full-indir.html
    5-Cihaza tek sim atiliyor. 1.yer kullanilmiyor sadece 2.yer, yeni bir yontem cikarsa paylasiriz.
    Hocam size de ayrıca teşekkür ederim çünkü gerek konuyla ilginiz alakanız gerek bu kadar çok şeyi bizler için deneyimleyip paylaştığınız için.

    Kendi üzerinden tam olarak nasıl alıyor? Benim telefonu satın aldığım yer BL açıldıktan 10 gün sonra imei yi atarız daha sonrasında güncellemeleri yüklemek için twrp kullanmak gerekli dedi ama siz de öyle deyince şimdi kafam karıştı.

    Xperia™ Companion veya Samsung Kies gibi firmanın kendi programı var mı xiaomi de?

    Birde EFS ve QCN Yedeği Alma İşlemi tam olarak ne işe yarıyor? Hangi durumlarda yapacağız bunu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinsic

    Merhaba,
    ben de bayadır 128lik almaya çalışıyorum da evofone sitesindeki telefonu açmıyorlar acaba size verdikleri kartı paylaşabilir misiniz? Sürekli gidip kontrol etmek zor oluyor.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    kartı sinirlenip attım ama (0312)-541-1164/65 diye 2 numarası var mağazanın ama hemen açmıyorlar baya bir arayıp zorlamanız lazım. (benim aramalarımı öyle açtılar) İlla garantili olacak diye bir düşünceniz yoksa bence uğraşmayın derim çünkü bu firma piyasaya çıkan telefonunun modellerini ve renklerini bile getirmekten aciz. İlk defa böyle bir firma ile karşılaştım.




  • Hazarddd H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, internette tek numarası var belki diğerinden zorlamak gerekiyordur.
    Garantili olmasını istiyorum, tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinsic

    Çok teşekkürler, internette tek numarası var belki diğerinden zorlamak gerekiyordur.
    Garantili olmasını istiyorum, tekrar teşekkürler.
    Rica ederim, umarım bulursunuz 128lik :)
  • Chrome'da herhangi bir fotoyu, görseli indirmek istedigimde şu uyarıyı alıyorum.


    Xiaomi Mi 9T Pro - Ana Konu

    Aynı şeyi indirmiyorum farklı farklı görsellerde böyle uyarı cıkıyor ama ben direk indirmesini istiyorum. Nasıl hallederim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da telefonun parmak izi okuyucusunu etkilemeyen koruyucu takabilecek ve spigen kılıf satan yer var mı?
    https://www.spigen.com.tr/urun/xiaomi-mi-9t-kilif-spigen-ultra-hybrid-crystal-clear bu kılıfı veya
    https://www.amazon.com/dp/B07QZ5NJTM/?coliid=I1YHRBK5IG816M&colid=2IWIB3I7HJCPS&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it bunu istiyorum. Amazondan getirteyim 2 kılıf dedim ama 243 liraya geliyor 2 tanesi :/




  • MertAndc M kullanıcısına yanıt
    Çıkmamış yasa için ne desek boş. Bir şey olursa birlikte çözeriz. 8 ay kullanırsınız sonrasında en kötü 4 ayda bir yeni imei atar kullanırsınız. Bende HTC One M8 var 4 sene bu şekilde kullanıldı.
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Google: https://miblog.co/lte-band20/
  • Hazarddd H kullanıcısına yanıt
    Kişi size imei atarken twrp kuracak bu sebeple siz yükleyin demiş, cihazı aldıktan sonra stok yazılım kuracaksınız ve ekstra bir şey yapmadan bırakacaksınız. Güncellemeler geldikçe kurulacak.

    Dikkat edeceğiniz 2 nokta var:

    Asla Fabrika Ayarlarına Dön seçeneğini kullanmayacaksınız
    Asla stok kurtarma menüsünden Wipe Data yapmayacaksınız.

    TWRP yüklü bırakıldığında bu ikisinin olması engelleniyor.

    O yedekleri mutlaka alsın imei atacak arkadaş, asla yapmayın dediğim şeyleri yaptığınızda tekrar imei atabilesiniz diye..

    Konunun ilk mesajında sorularınıza cevaplar var ama aşina değilsiniz pek anladığım kadarıyla o yüzden tekrar açıkladım hepsini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 8 Aralık 2019; 13:7:22 >
  • Merhaba,
    az önce dayanamayıp mağazaya bir daha uğradım.
    İndirim filan yok artık diyorlar. Dolayısıyla 128gb gelse de 900tl vermem gerekecekdi değiştirmek için. Ben de dedim sizden telefonu alan 4 kişiden 3ünde bu sorun çıktı. Burada açsam sorun varsa değiştirir misiniz direk, tabiki değiştiririz dedi.
    Burda değil evde açıp gelseniz bile değiştirirdik dediler.

    Neyse telefonu orda açtım, arka odaya geçip ışığı kapattılar sorun gözükmedi. Eve gelince de denedim verge'in verdiği screen tester uygulaması ile, %1 parlaklıkta, koyu gri arkaplan ile karanlık olsun diye dolaba sokup baktım bir şey gözükmüyor Daha da OCD'lik yapmıcam, sorunsuz diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak 64gb gri ile ben de artık 9t pro'ya geçiyorum :) gönül isterdiki 128gb olsun ama mağaza müdürü "yurtdışı bize göndermiyor" dedi. Aynen bu şekilde :) Dolayısıyla yakın gelecekte gelme ihtimali zaten yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinsic -- 8 Aralık 2019; 13:35:5 >




  • sinsic kullanıcısına yanıt
    O zaman hayırlı olsun sevindim sizde sorun olmamasına bizde biraz daha uğraştırıyorlar değiştirmek için ama olsun benim için zaten aciliyeti yok yeter ki verecekleri telefonda aynı sorun çıkmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Play storeda sürekli bildirim işareti var giriyorum ne bildirim ne güncelleme var kapatınca bildirim kayboluyor sonra tekrar geliyor, neden acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilyasklc İ kullanıcısına yanıt
    Sağolun, umarım tez vakitte sizinki de çözülür.

    Adama dedim burdan alan 4 kişiden 3ünde sorun çıkmış, yok bize öyle bir şeyle gelen olmadı diyor :)
    Dedim gelmişler, demişsinizki bize versenizde biz servise yollıcaz, siz götürürseniz daha hızlı hallolur, aa evet gelenlere öyle diyoruz diyor.

    Telefonu açmıyorsunuz dedim, yoo çalışıyor dedi, o sırada biri aradı onu da açmadılar :)

    Arayacak olan olursa, çalıp da açmadıkları telefon numarası: +90 312 541 11 64
    Evofone sitesinde yazan +90 312 541 11 65 bağlı değilmiş.
  • Hazarddd H kullanıcısına yanıt
    Sağolun, telefonu açmadılar, dayanamayıp gittim, yurtdışı göndermiyor diyor, yani yakın zamanda gelme ihtimali yok gibiydi.
    64gb'lıkla devam edeceğim yola artık.
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.