Şimdi Ara

Xiaomi dünyanın en hızlı şarj teknolojisini duyuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde akıllı telefonlarda hızlı şarj konusu da rekabete dönüşmüş durumda. Oppo SuperVOOC teknolojisinin 50W seviyesine ulaşmasından sonra Huawei Super Charge da 55W ile sektörün en iyisi olmuştu. Xiaomi ise çıtayı daha da yukarı çekecek.


     


    İlgi artıyor


     


    Bilindiği üzere bataryaların daha uzun ömürlü olması konusunda henüz radikal bir adım göremedik. Genelde batarya kapasitesine göre akıllı telefonlarda 1-2 gün kullanım süresi alıyoruz. Ekstrem kapasitelerde ise bu süre uzuyor ancak bu sefer telefonun kalınlığı taşınabilir şarj istasyonu kadar oluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple TV uygulaması artık daha farklı

    Akıllı telefon üreticileri bu alanda daha iyi yatırım yapabildikleri hızlı şarj konusuna yönelmiş durumda. Kullanıcının 3-5 dakika sürede telefonunu şarj ederek saatlerce kullanabilmesi sağlanıyor. Böylece kullanım süresi çok bölünmemiş oluyor.


     


    Super Charge Turbo nedir?


     


    Gün içerisinde yapılması beklenen etkinlikte firma Super Charge Turbo adını verdiği yeni teknolojisini tanıtacak. Yeni hızlı şarj teknolojisi 100W enerji aktarımı yapabiliyor ve 4000mAh kapasiteli bataryayı 17 dakikada doldurabiliyor. Yüzde 50 seviyesine ise 7 dakikada çıkabiliyor.


     


    Xiaomi paylaştığı videoda Oppo SuperVOOC ile bir karşılaştırma da yapmış. Oppo SuperVOOC teknolojisi 17 dakikada 3700mAh kapasiteli bir bataryayı yüzde 65 seviyesine getirebiliyor.


     


    Super Charge Turbo teknolojisinin nasıl çalıştığı ve ne tür güvenlik çözümleri sunduğu şimdilik bilinmiyor. Ayrıca hangi modelde karşımıza çıkacağı da net değil. Henüz geliştirme aşamasında olduğu için yıl sonuna doğru Xiaomi Mi Mix 4 veya gelecek yıl Mi 10 amiral gemilerinde karşımıza çıkabilir.


     


     


     



     







  • Bataryayı hızlı öldürmemek için uygulanan bir teknoloji, %80-90 civarında şarjı yavaşlatarak elektronların hızla hücre çepherine yapışması azaltılır ve batarya daha uzun ömürlü olur. Bataryanın elektrik sağlaması elektronların hareketiyle olur, batarya ilk üretildiğinde neredeyse tamamı hareketli olan elektronlar şarj döngüleri içerisinde batarya hücrelerine yapışırlar ve batarya zamanla ölür. Her türlü hızlı şarj teknolojisi elektronların hücrelere yapışmasını hızlandırarak bataryayı daha hızlı öldürür. Elektronlar en yüksek yapışma oranını batarya bittiğinde yani %0'da gösterirler, bu yüzden telefon bataryalarının %10'un altına düşmemesini sağlamak önemlidir. Aynı şekilde %100'de de bu yapışma oranının yükseldiği görülür. Bundan hareketle testler gerçekleştiren bilim insanları bataryayı her daim %20 ila %80 arasında tutmanın batarya ömrünü 5 kattan fazla uzattığını farketmişlerdir. Bu oranı %10 ile %90 arasında tutmak bile bataryanın ömrünü 3 kata kadar uzatır.
  • 100 watt mı? Afedersiniz ama oha ??

  • Umarım bu kadar hızlı olması batarya ömrünü eskiye nazaran daha kötü etkilemez.

  • 20V5A. Değişik değişik isimler vermek yerine herkes USB-C PD'yi öne çıkarsa da Type-C deki standart karmaşasından yolun başındayken kurtulsak.

  • Bataryalar o akımı kaldıramazlarsa ne olacak? Bataryadan az gelir elde ediyorlar sanırım fırsat olabilir. Benim için yenilik olacak bir örnek: telefonun ekranında ve arka kısımlarında oluşan parmak izlerini kendi kendine silebilmesi olurdu. Telefon manyetik etkiyle uçurulsa bile istemem. Parmak izleri beni delirtiyor.

  • 17 dk şarkın dolması mükemmel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Hızlı şarj olması iyi de bunun sıkıntısı daha hızlı ömrünü tamamlaması olur. Hızlı şarj ile pili doldurduğumda tam gün yetiyor , yavaş şarj edince bir saat fazla gidiyor şimdiden. Bunu gelecek olan teknolojiye uyarlarsak muhtemelen süper hızlı şarj ile 4000 mA günü çıkartamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 26 Mart 2019; 3:52:52 >
  • Batarya ömrünü dert edenler var. Merak etmeyin firma bunu düşünüp hareket eder. Sizin kadar onlarda düşünüyor. Düşünmemisse 2 yılda bir değiştir çok zor olmasa gerek. Zaten 2 yıl kullanan sayısı bile çok azken.

  • Taşınabilir powerbank’lerden şarj olmayınca bu hızlarda çok anlamı yok benim için.

    Gün içersinde bittiği zaman fişe takacak değilim pil varken ona takarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    2 yılda değiştirin önermesini sadece üreticilerden ve pazarlamacılardan beklerdik.

  • pil teknolojisi ayni kalacaksa genelde hizli sarj olan hizli bitiyor e buda pil omrune yansiyor.ins bunada bir cozum bulunmustur.eger bulunmussa sabah ise giderken ahh sarj etmeyi unutmusum diyip sarja takip bi kahvaltida yuzde yuz bu bni cok mutlu ederdi

  • Acaba diyorum bu hızlı sarj olayını gerçekten çinlï firmalar mı geliştiriyorlarlar yoksa çaktırmadan küresel kardeşlikten yardım mı alıyorlar



    https://www.store-dot.com/



    Xiaomi dünyanın en hızlı şarj teknolojisini duyuracak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 26 Mart 2019; 8:54:55 >




  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum hiçte hızlı bitmiyor

  • 7 dk da %50 doluyorsa 14 dkda %100 dolması gerekmiyormu neden 17 dakika :D

  • Ben her zaman yavaş şarzdan yanayım hızlı sarz bayarya için hiç iyi değil.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Dolmaya yakın trickle şarj denilen yavaş akıma geçer. %90dan sonra yavaşlar.

  • =Bataryaya en çok zarar veren teknoloji

  • iphone7+ ı quick charge 3 uyumlu şarj aleti ile şarj edince hızlı şarj oluyor ama hızlı bitiyor. :)

  • Kimse elektrik fatrasından bahsetmemiş hayret. 100W olunca artık faturalar sağlam gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Şarj süresi azalacağı için çok fark olmaz. Zaten 1 ampul kadar yakıyor 1 2 lira bile fark etmeyecektir aylık.
    Çok dert ediyorsanız düşük amperli cihazla şarj edersiniz hızlı şarj kullanmak zorunda değilsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.