Şimdi Ara

Xiaomi’den UWB teknolojisine yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi’den UWB teknolojisine yatırım



    İlk olarak Apple AirTag aksesuarı ile gündeme gelen Ultra Wide Band – UWB teknolojisi yavaş da olsa gündelik cihazlarda kendisini göstermeye başladı. Daha hassas konumlama yapabilen UWB için yatırımlar da genişliyor. 



    Xiaomi’den UWB yatırımı



    Yeni gelişmeler sayesinde Bluetooth teknolojisi daha hassas bir şekilde konum tespiti yapabiliyor ancak UWB teknolojisi bu anlamda biraz daha ileride. UWB ya da ultra geniş bant olarak adlandırılan bu teknoloji daha geniş bir radyo dalgası kullanarak kısa mesafelerde daha fazla veri aktarabiliyor. 



    Ayrıca Bkz.Black Shark markası satılıyor



    Bu sayede çok daha doğru bir şekilde konum belirlenebiliyor. Üreticiler Bluetooth ile birlikte bu teknolojisi kullanarak daha hassas konumlama yapıyor. Örneğin yazılım desteği ile telefonunuzu uyumlu bir cihaza doğru çevirmeniz, onu kontrol etmeniz için yeterli. Aslında 90’lı yıllardan bu yana UWB teknolojisi geliştiriliyor ancak yaygın kullanıma sunulması yakın dönemlere kadar gecikti. 



    ektörden gelen bilgilere göre Çinli elektronik devi Xiaomi, UWB teknolojileri geliştiren Ultraception adındaki bir girişime yatırım yaptı. Ultraception ayrıca sunucu ve telekom sektöründe de faaliyet gösteriyor. 



    Firma geçen yıl UWB teknolojisini akıllı ev sistemleri kısmında yoğun bir şekilde kullanacağını dile getirmişti. Ultraception da bu stratejinin bir hamlesi. Önümüzdeki dönemde UWB destekli daha fazla Xiaomi ürünü ve hatta yeni yatırımlar görmemiz olası. 

     




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/01/16/xiaomi-invests-more-into-uwb/







  • Ultra wide band UWB 5G demek 1gbps üstü veri download ve upload

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yen ultra wide band demek yani 5g demek bu da 1gbs üstü veri upload ve download demek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1gbps üstü veri download ve upload Ultra wide band UWB 5G demek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UWB demek Ultra wide band yani 5g demek

  • Hayır arkadaşlar uwbnin 5g ile uzaktan yakından alakası yok. Uwb yüksek frekansta çalışan bir radyo teknolojisi. IEEE802.15.4 veya IEEE802.15.4z standartlarını kullanır kanal band genişliği 500mhzdır. Örneğin 5. Kanalı 6.5ghzdir. 6.8mbpsa kadar hızlara çıkabilir. Sinyal gönderme ve alma zamanları uwb transceiverlar tarafından kesin olarak belirlenebildiği için. Sinyalin havada uçuş süresi hesaplanarak mesafe bulunur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.