Şimdi Ara

Xiaomi Apollo, 2020'nin en iyi kameralı telefonu olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mobil sektöre yönelik güvenilir istihbaratları ile tanıdığımız Xiaomishka isimli Twitter hesabı, bu kez Xiaomi'nin piyasaya sürmeyi planladığı yeni telefonu hakkında bazı özel bilgiler paylaştı.



    Ayrıca Bkz.Yeni çıkacak Galaxy A serisi telefonlara, Optik Görüntü Sabitleme teknolojisi geliyor



    Daha önce M2007J1SC model numaralı cihazın geliştirilme sürecinde olduğunu öğrenmiştik. Xiaomishka akıllı telefonun "Apollo" kod adına sahip olduğunu doğruladığını söylüyor.





    Samsung, 150 megapiksel sensör geliştiriyor



    Ağustos ayında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi Apollo'nun kamera ve zoom özellikleriyle ses getirecek bir model olacağı belirtildi. Yani bu konudaki performansıyla kullanıcıları fazlasıyla memnun edecek.



    Kamera özellikleri hakkında henüz bir bilgi yok ancak Samsung'un 150 megapiksel çözünürlüğe sahip bir görüntü sensörü geliştirdiğini biliyoruz. Belki de bu sensör ilk kez Xiaomi Apollo'da karşımıza çıkacak.




    Kaynak:https://twitter.com/xiaomishka/status/1263340398417719297



  • 144 mp ciksaydi bi onu cikarmadan bunu cikariyolar her ay bi telefon çıkarıyor artik şayomi yeni jenerasyon samsungu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefon sektörü tıkandı, kameradan başka geliştirecek bir şey bulamıyorlar.
  • Ne varsa Xiaomi'de var, yenilikçi bir firma. RIP Apple

  • Kendi sensörüne-lensine, kısaca kendi kamera paketine sahip olmayan bir marka nasıl kamera konusunda en iyisi olabilir ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodyTravers

    Kendi sensörüne-lensine, kısaca kendi kamera paketine sahip olmayan bir marka nasıl kamera konusunda en iyisi olabilir ki?
    (bkz. Pixel)
  • Telefonun arkasına SLR sensörü de koysa benim gözümde hep bir çöp olarak kalacak bu marka...



    Not: Alıcısına lafım yok, tercih meselesi...

  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Hocam pixel serisinin yazılımı muazzam. Aynı şeyi xiaomi veya diğer çinli şirketler için söyleyebilir miyiz??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu akilli telefonlarda yenilige dair pek bir sey cikmaz oldu bence, kameraya mi yukleniyor hepsi ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodyTravers

    Hocam pixel serisinin yazılımı muazzam. Aynı şeyi xiaomi veya diğer çinli şirketler için söyleyebilir miyiz??
    Söyleyemeyiz.

    Şu anda Dünya'da Google ve Apple kamera yazılımında lider. Apple geçen seneye kadar birkaç yıldır net bir şekilde gerideydi, şu anda biraz önde bile denilebilir. Huawei yarım tık geriden gelir, ama Huawei canavar gibi donanım kullanıyor. Samsung 1 tık geriden gelir. Xiaomi ve diğerleri ondan sonra gelir. Ancak Xiaomi de kendini geliştiriyor. Eskisine kıyasla daha iyi durumda.

    Birkaç sene önce en iyi kamera yazılımı Samsung'da idi. Ondan önce de Apple'da idi.

    Daha geriye gidersek Nokia alır.

    Sonuçta şu anki durumda en iyi sonucu yazılım belirliyor, daha iyi sensör ve lensler değil. Ancak Apple ve Google paraya kıyıp daha büyük sensörleri kullansa muhakkak sonuçları daha da iyi olur.

    Benim maksadım yazılımın şu anda belirleyici olduğu konusunda.

    Xiaomi veya başka bir marka da en iyi yazılıma sahip değil diye dükkanı kapatıp gidecek değil. Verdiği sonuç fiyatına göre uygun ise alınır, değilse alınmaz. Senin 108MP sensörün var, ama fotoğrafların iPhone 11 Pro Max kadar iyi değil diye eleştirilmesi teknik açıdan doğru olabilir, ama son kullanıcı için bir şey ifade etmez. Ancak fiyatına göre yeterince iyi değil deniyorsa işler değişir.

    Örneğin ben Mi 10'un sadece kamerasıyla değil, ama kamera dahil diğer her şeyiyle de dahil olmak üzere fiyatına göre cazip bir ürün sunduğunu düşünmüyorum. Ancak fiyatı en fazla 6500 hadi taş çatlasın 7000 seviyesinde olsa düşünülebilirdi.

    Burada rakamlar bir pazarlama unsuru olarak kullanılıyor tabi ki. Bol kamera bol megapiksel... Sonuçta ürün satıp para kazanmaya çalışıyorlar. Pazarlama da bu işin önemli bir unsuru. Yaptıkları ürünleri satamayan nice dev milyarlarca dolar zarar edip battı.

    Yazılımı da her isteyen Google veya Apple seviyesine getiremez. Dünyada bu yazılımı geliştiren en iyi ekipler ve mühendisler mutlaka bu iki firmada çalışıyordur.
  • Güzel bir ek vergi önerisi geldi.

    2x-4x zoom özelliği olan telefonlara ekstra %5

    5x-10x zoom özellikli telefonlar %10 katkı payı.

  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir düşünce. Firmalar Sony'den ya da diğer lens üreticilerden aldıkları sensör ve lensleri öyle lego takar gibi telefona monte etmiyorlar. Donanımsal, tasarımsal ve yazılımsal olarak geliştirmelerde bulunuyorlar. Bu alanda geliştirmeler yapan profesyonel ekipler ya da 3. parti firmalarla da çalışabiliyorlar.

    Aynen ARM tabanlı Cortex mimarisinin üzerinde çeşitli üreticilerin kendi işlemci modellerini üretmesi gibi. Aynı mimarinin üzerinde çok farklı performans hızları ve verimlilik yakalanıyor.

    Sonuç olarak işte bunlar hep ARGE. Arge'si iyi olan, finansmanı ve ekibi sağlam olan firmalar fark yaratabiliyor.

  • Samsung baya baya Xiaomi'yi test markası yaptı belli. Xiaomi kullanıyorum, hâlâ fiyat performans oranı en iyi ürünleri üretiyor ama kamera değil, kamera kesinlikle değil. Sony sensör kullanırken GCAM ile bir yerde kamera iyileştiriliyordu da şimdi Samsung test merkezi gibi olunca MP savaşları yapıyor anca. Ama ne hikmetse Sony sensör kullanan ve dev MP rakamları olmayan diğer firmalar daha iyi fotoğraf ve video çıkartıyor ortaya.

  • Şu şartlar altında yeni telefon almak pek cazip gelmiyor. Coronavirus’ün yarattığı ekonomik kriz + yerinde sayan teknoloji.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodyTravers

    Kendi sensörüne-lensine, kısaca kendi kamera paketine sahip olmayan bir marka nasıl kamera konusunda en iyisi olabilir ki?
    En iyi donanım ve sensör sende olsun çektiğin fotoyu dijital olarak iyi işlemiyorsa işlemci ve yapay zeka her zaman geride olursun. Önemli olan görüntü işlemcisi...

    Google android denen işletim sistemini geliştirirken doğrudan qualcomm işlemcisi ile geliştiriyor buda daha iyi fotoğraf demek... Daha iyi performans demek.

    Yine bir örnek apple işlemci ve işletim sistemi birbirine çok uyumlu sebebi bariz bellidir... Kısacası herşey donanım değildir yazılım kısmıda çok önemlidir. Sonuçta bu makinalar analog değil dijitaltir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onyüzbinmilyon piksel istiyoruz, şu baloncuklardan pile de gönderseniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kameradan ibaret, her telefon 📹zaten başka.birsey yok telefonda geliştirilen zaten pişiriyor kamera satıyorlar. kek alır gibi millet alıyor. 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.