Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
71
Favori
80.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi hırsız alarm sistemi kullanan var mı acaba?
  • Ben yeni global sürüm aldım,evime henüz taşınmadım. iyi olmayan bir internet ile sistem güzel çalışıyor, 360derece dönen kamera ekledim.Görüntüsü çok iyi hareket algılaması baya
    hassas.Kız arkadaşıma da paylaşım yaptım oda izleyebiliyor.Kamera bildirim de saati doğru verirken gateway 5 saat sonrasını veriyor.Şu an sadece 1 hareket sensörü ve kamera
    kullanıyorum.Tavsiye ederim.
  • ertank07 kullanıcısına yanıt
    Geri bildiriminiz icin tesekkur ederim hocam, ileride akilli kapi kilidi urunleri gibi daha cok guvenlik odakli ilaveler dusunuyorum. Hayirlisi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük ölçüde okudum okudukça kafam karıştı acemi gözüyle bakınca altta vermiş olduğum linkteki ürün alınır mı alınmaz mı halen net bişi oluşmadı kafamda kullanan birisi bana yardımcı olabilir mi acaba https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-smart-home-akilli-ev-guvenlik-sistemi-global-versiyon-pm-HB00000HWZ50
  • Arkadaşlar merhaba.

    Benim evimde pronet var ve senelik 3.100 tl ödemekten gına geldi artık. Şimdi taahhüt önümüzde ki ay bitiyor. Benim amacım alarm çalsın ve bana bildirim gelsin bu kadar. Belki ileri de kamera eklentisi yapabilirim vs. Bana Türkiye de alabileceğim en iyi ve sorunsuz ürün hangisi tavsiye edebilir misiniz ? Xiaomi telefon, Mi box kullanıyorum ve çok memnunum ama burada okuduğum kadarıyla Xiaomi alarm sistemini tavsiye eden pek yok. Tamda onu alacaktım ki bu konuyu gördüm.


    700-2.000 TL ye kadar ben ne alabilir ? 22 Günüm var almak için :)

    Şimdi Desi , Yale , Opax , xiaomi araştırıyorum ancak karar vermek inanın zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynsylcn86 -- 8 Haziran 2020; 12:0:32 >
  • ynsylcn86 Y kullanıcısına yanıt
    alıp kullanan memnun olanda var ben bi xiaomi alarm seti aldım kargoda şuanda bi tane de google home mini aldım yanına bakalım yavaş yavaş geçtik toplamaya pronet ve türevinden daha maliyetsiz ve iyi olacağa benziyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ynsylcn86

    Arkadaşlar merhaba.

    Benim evimde pronet var ve senelik 3.100 tl ödemekten gına geldi artık. Şimdi taahhüt önümüzde ki ay bitiyor. Benim amacım alarm çalsın ve bana bildirim gelsin bu kadar. Belki ileri de kamera eklentisi yapabilirim vs. Bana Türkiye de alabileceğim en iyi ve sorunsuz ürün hangisi tavsiye edebilir misiniz ? Xiaomi telefon, Mi box kullanıyorum ve çok memnunum ama burada okuduğum kadarıyla Xiaomi alarm sistemini tavsiye eden pek yok. Tamda onu alacaktım ki bu konuyu gördüm.


    700-2.000 TL ye kadar ben ne alabilir ? 22 Günüm var almak için :)

    Şimdi Desi , Yale , Opax , xiaomi araştırıyorum ancak karar vermek inanın zor.
    Hocam benzer durumdayim. Bir karara vardiginizda bizi de bilgilendirin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DraqoniquE

    Hocam benzer durumdayim. Bir karara vardiginizda bizi de bilgilendirin lutfen

    Alıntıları Göster
    Hocam merhaba. Pronet taahhütüm bitmesine 4 ay varmış daha.

    Ancak ben şimdiden araştırma yaptım ve kamera eklentisi vs yapabileceğim Skylink diye alarm sistemi var.

    En çok bu yattı kafama. Xiaomi de baya baya şikayet var riske giremem :)
  • Ashtaroth kullanıcısına yanıt
    Evet hocam memnun olanda var ancak %35 memnun %65 memnun olmayan gibi bir durum var. Şimdi %65 lık dilimde olursam ben sıkıntı olur. O yüzden Skylınk diye bir ürün buldum onu alacağım gibi.

    Hem kapı dedektörü vs fiyatları fena değil.
  • Merhaba arkadaşlar konuya baktım ama Xiaomi Smart Doorbell ile ilgili bişey bulamadım ben global versiyon 5 li Gateway kullanıyorum ayrıca Smart Doorbell satınaldım ama malum cihazın global sürümü mevcut değil bölge değiştirip aralarında geçiş yapıyorum bikaçgün önce alıcısıyla arasındaki kablosuz bağı koparttım alıcıyı kurcalarken internette nasıl bağlamam gerektiği hakkında videoları yorumlar ne varsa 2 gündür araştırıyorum ama alıcıdaki bağlantı tuşu ve zil kombinasyonu bi işe yaramıyor bağlantı mesajı telefonuma geliyor ok dediğimde device offline uyarısı verio bu olayı aşamadım bu cihazı kullanıp başına böyle bi durum gelip yapabilen bi arkadaş varsa bana nasıl hallettiğini söylerse çok memnun olacağım şimdiden teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofxius -- 13 Haziran 2020; 1:21:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,

    Distribütorden MJDP02YL mi akıllı ampül aldım.

    Ancak mi home uygulamasından sadece Türkiye sunucundan erişebiliyorum.
    Diğer cihazlarım Çin sunucusundayı. Ürünü çin sunucusuna taşıyabiliyor muyuz ?

    Ya da ne yapmalı
  • ynsylcn86 Y kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    ücretli üyeliklerden se ücretisiz olarak alıp kullanabileceğiniz, türkyedeki en iyi cihazl YALE'nin smart alarmıdır.
    ben yıllarca normal alarmını kullandım. çok ta memnundum. takii yıllar sonra ekranındaki yazılar karışmaya başlayınca elden çıkartmak zorunda kaldım, sonra da yerine koyamadım.

    türkyedeki servisleri oldukça ilgili ve yardım sever insanlar.
    ücretsiz adaptör yolladılar, ücretsiz siren yolladılar.

    yeni nesil smart olanları çok güzel. online internet üzerinden açıp kapatabiliyorsunuz, vs.
  • **green-eyes** * kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Evet onu da görmüştüm ve listeme ekledim. Artık bakmayı bırakdım. Skylink ve ya Yale alacağım bakalım :)
  • ynsylcn86 Y kullanıcısına yanıt
    eğer bütçe uygun ise YALE'yi tek geçerim.
    asla pişman olmazsın
  • Uzun zamandır foruma girmeye fırsat bulamıyordum konuşulanlar olmuş, sorular olmuş. Yaklaşık 1.5 yıldır Xiaomi ürünlerini, 6-7 aydır da Sonoff ürünlerini evimde karışık olarak kullanıyorum. Sorulara ya da akıllara takılan konulara genel cevaplar vermek istedim, belki yardımım olur.

    Öncelikle Xiaomi'nin wifi sistemleri maalesef kötülemek ya da karalamak adına değil ama deneyimim sonucu söyleyebileceğim, çok kötü. Ben Xiaomi'nin wifi kullanan tüm prizlerinden vazgeçtim. Boşa çıktılar, kullanmıyorum. Tek wifi bağlantısı Çin sürümü hub. Onda da sık sık erişim sorunu yaşıyorum. Bazen hub'a ve dolayısıyla altında tanımlı tüm Zigbee cihazlara erişimde sorun/gecikme yaşıyorum. En kötüsü de Çin sürümünde hala Google Home desteği yok.

    Ancak Xiaomi Zigbee bir sisteminiz varsa, kendi içinde sistem çok stabil ve düzgün çalışıyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde su baskın dedektörü üst kattan sızan küçük bir su algıladı ve hemen sistem alarm verdi. Alarm verdi vermesine ama notifikasyon problemi yüzünden bu alarm cep telefonuma düşmedi. Bunun dışında mutfakta kullandığım duman dedektörü de Zigbee ve o da çok stabil çalışıyor. Birkaç defa hafif dumanda ortalığı ayağa kaldırmışlığı var. Yatak odamda kullandığım akıllı buton ve hatta kapı zili olarak kullandığım akıllı buton da çok stabil ve düzgün çalışıyor. Ancak bildirimler yine ve maalesef gelmiyor. Özetle Xiaomi wifi sisteminden hiç verim alamıyorum. Zigbee sistemden ise %70-%80 oranında verim alabiliyorum.

    Sisteme eklediğim UPS sayesinde modem ve Xiaomi gateway sürekli çalışır durumda. Evde yaptığım bir çalışma esnasında 650VA UPS 2 saat süre ile çalıştırmaya devam etti. Daha ne kadar ederdi bilemiyorum ama zayıf akü uyarısı vermemişti.

    Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Klima ve kombi kontrolü için Xiaomi zigbee priz kullanıyordum. Geçtiğimiz günlerde kombinin prizi hava sıcak olmasına rağmen 1-2 defa kendi kendine devreye girdi. Senaryo ve cihaz kayıtlarında ise devreye girdiğine dair hiçbir kayıt yoktu. Yani muhtemelen sinyal karışıklığından priz devreye girdi ve o sıcakta bir de kalorifer yanmış oldu. Kışa kadar devre dışı bıraktım. Klima için ise Xiaomi prizden tamamen vazgeçtim. Sonoff akıllı priz kullanıyorum.

    Xiaomi'nin universal IR controller için yorumum belki de içlerinde en stabil çalışanı. Wifi sorunu yaşamadığı müddetçe. TV, Tivibu ve Arçelik Klima'yı bunun üzerinden rahatlıkla kontrol ediyorum.

    Bunların dışında Glboal Sürüm cihazları global sunucularda, Çin sürüm cihazları ise Çin sunucularında kullanabiliyorsunuz. Bunların yarattığı sıkıntılarda kendi içlerinde değişiyor.

    Sonoff'tan da biraz bahsedecek olursam, bugüne kadar 1 kere sorun yaşadım. O da oluşturduğum ve birbiri ile ilişkilendirdiğim senaryo üzerine iki cihazın arasındaki senkronizasyon problemi oldu. O da birkaç saat sürdü. Bunun dışında ne uygulama erişiminde, ne Google Home üzerinden sesli kontrolümde bir sorun yaşamadım. Evin tüm ışıklarını Sonoff akıllı düğme ile, klima ve su vanasını ise Sonoff akıllı priz ile kontrol ediyorum. Yavaş yavaş sistemin tamamını ve yeni katacağım özellikleri Sonoff ve eWelink üzerine taşıma kararı aldım. Xiaomi sistemin sadece akıllı buton üzerinden gatewayini kapı zili olarak kullanmaya devam edeceğim.

    Özetle, Xiaomi mi? Maalesef artık değil...




  • Bu smart alarm sistemlerinde elektrik veya İnternet kesilirse nasil çalışıyor sistem? Ayrıca sadece bildirim yeterli olur mu güvenlik için siz evde yokken? Kullanan arkadaşlardan fikir alabilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedarkride

    Bu smart alarm sistemlerinde elektrik veya İnternet kesilirse nasil çalışıyor sistem? Ayrıca sadece bildirim yeterli olur mu güvenlik için siz evde yokken? Kullanan arkadaşlardan fikir alabilir miyim?
    Elektrik kesilirse sistem çalışmaz. Ayrıca smart alarm sistemi tabiri çok doğru olmuyor çünkü bu cihazların kabiliyeti alarm sistemiyle kısıtlı değil.

    Tek amaç ev güvenliği ise yale kale vs diğer klasik sistemlere bakmanız daha doğru olur.

    Elektrik kesilmesine karşı benim 2 senaryom var,burada bazı arkadaşlarımızda açıklamış.

    1-Sistem zaten hub hariç pille çalışıyor. Hub güncel olarak 2 tip satılıyor 220 volt için ;

    -220v power ups alırsın, hem hub'ı hem de modemin bağlarsın. Kameralar varsa 12 v power ups'ler var(ben 2 adet aldım,kritik kameralar için) onlar iş görür.

    2- 5 volt hub için ; 220v power ups gerek kalmıyor. Basit 12v-5v ups'lerin 1 tanesi 2 cihaza yetiyor.

    Özetle elektrik kesintisinde modem ve hub'ı yaşatmanız lazım,aksi takdirde cihaz ikisinden biri giderse çalışmayacaktır. (sadece net giderse siren alarm prizde alarm varsa vb. çalar,cebe uyarı gitmez)

    powerful cihazlardan aldım çok memnunum.
    https://www.hepsiburada.com/powerful-pm-4400-modem-ups-p-HBV00000S11VM?magaza=POWERFUL%20ELEKTRON%C4%B0K


    Bu arada ben 2 yıldır mi sistemi aktif olarak kullanıyorum. Açık konuşmak gerekirse arada yazılım sorunları oldu ama güncellemelerde hallettiler. Şu an aktif 20 cihaz + 7 kamera(teki doorbell) bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 19 Haziran 2020; 10:44:15 >




  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    Cevap için tesekkurler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, Samsung Smartthings almayı düşünüyorum. Roborock ile Smartthings kullanan var mı? Tanıtılabiliyor mu?
  • Mi gateway Çin versiyonu, buna bağlı olarak, priz, anahtar, sensör, kapı sensörü,kamera var. Kamera da sorun yaşamıyorum stabil çalışıyor ama gatewey sürekli ofline oluyor tabi ona bağlı diğer aletlerde. Bölgeleri denemedim hep aynı nasıl çözeriz bu sorunu arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.