Şimdi Ara

Xiaomi 13, pil ömrü ile iPhone 14 Pro Max'i geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi 13, pil ömrü ile iPhone 14 Pro Max'i geçecek
    Xiaomi 13 serisi, 1 Aralık’ta tanıtılacak. Xiaomi 13 pil ömrü nasıl olacak? diye merak edenler için yanıt şirketin en yetkili isminden geldi. Etkinliğe sayılı günler kala, şirketin CEO’su ve kurucusu Lei Jun, sosyal medya platformu Weibo üzerinden dikkat çekici paylaşımda bulundu.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi 13 Pro iddialı skorlar ile Geekbench'te göründü!



    Jun: Xiaomi 13, pil ömrü uzun, ince telefon olacak



    Lei Jun, akıllı telefonların pil ömründen çok incelikleri ve eldeki tutuş hissiyle ilgilendiğini söyledi. Paylaşılan tablo, Xiaomi 13’ün günlük normal kullanımda pilinin iPhone 14 Pro Max’ten daha uzun gideceğini gösteriyor. DOU testinde, uzun pil ömrüyle öne çıkarılan 14 Pro Max’in 1.28 puan aldığı, Xiaomi 13’ün 1.37 puana ulaştığı net bir şekilde görülebiliyor. Unutmadan, Xiaomi 13 modelinin 4500 mAh batarya ile geleceği söyleniyor.



    Xiaomi’nin kurucusu, ayrıca şarjı 2 güne kadar dayanabilen bir akıllı telefon üzerinde çalıştıklarını söyledi.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/11/29/xiaomi-13pro-battery-outclass-iphone14/







  • Şuan 5000mAh'lık telefonum ortalama 6 buçuk - 7 saat dayanıyor.

    Niye yalan söyleyim, telefonu 2-3 mm daha kalın yapsınlar, fakat 5000mAh yerine 8000mAh'lık pil koysunlar, razıyım.

  • msegmx M kullanıcısına yanıt

    Hocam sorun pil kapasitesi değil, sorun yazılımsal. 5000 mah ile rahatlıkla 10 üstü süreleri vermesi gerekirdi bu telefonların ama malum, takip programları, reklam programları, sürekli çalışıp bilgi toplayan sosyal medya programları dedikçe pil süresi bu hallere geliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt

    Hocam asıl konu ekran aslında. Ekran ışığını kıstığınızda ve/veya daha düşük çözünürlüklü bir ekran kullandığınızda pil tüketimi çok farkediyor. Diğer kalemler ekranın güç tüketiminden sonra geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt
    Konu batarya değil ki, ekran ile ilgili, üstteki arkadaş yazılımlarla ilgili demiş ama 3rd party apk yüklemiyorsanız genelde optimizasyonlar kötü olmuyor. Haliyle yazılım çok etkilemiyor.

    Önemli olan ekran parlaklığı. Şu an amiral gemilerinde kullanılan ekranların neredeyse hepsi süper kaliteli ekranlardan oluşuyor. Parlaklığı biraz açtığımızda anında pil şarjını sünger gibi emmeye başlıyorlar. 4k, hdr, 10 bit, dolby atmos, 120 hz. Benim 10 bine aldığım monitörde yok bu özellikler. Haliyle minicik batarya fazla dayanmıyor.

    Yatırımlar sürüyor. 5 seneye batarya derdimiz kalmaz artık.

  • Xiaomi Mi 10T pro kullanıyorum. 2 telefon önce de Lenovo P2 kullanmıştım. Amoled ekranlı, döneminin pil odaklı telefonlarındandı. Lenovo çok rahat 2 günü tamamlayabiliyordu. 3. Gün ortasında şarj istiyordu. Bir şeyler izlemesem 3 gün dayanırdı yani.


    Xiaomide benzer performans için ne yapmam lazım? (Benzer dediğim de 2.5 gün değil, 2 günü tamamlamak)


    1. Ekran amoled değil, buradan kayıp var. 144 - 90 - 60 dinamik fps ayarı var. FPS ayarı olmayan eski telefonlar kaç fps idi bilmiyorum ama 60 fps az geliyor takılmaları hissediyorum, 144 fps de 90 fps'ye göre oyun oynamayan biri için yediği şarja değen bir fark hissettirmiyor. 90 fps kullanıyorum.
    2. Lenovo FHD idi. Xiaomi 2K. Daha çok şarj yiyor ekran. Farkın azalması için FHD üstü gerekmedikçe video açmıyorum. PPI'dan ötürü aşırı fark etmiyor.
    3. Özellikle PC başındayken gereksiz telefonu kurcalamıyorum.
    4. xiaomi'nin bir artı özelliği, (Android sürümüne göre tabii, samsunglarda da aynı) normal güç tasarruf ayarları Lenovo p2'ye göre daha gelişmiş. Bazı şeyleri değiştirerek günlük olarak güç tasarrufunda kullanıyorum. Aynı ayarlar Lenovo p2'de olsa 3 gün kullanırdım.
    5. Telefoncudan çok önceden yedek bir şarj aleti almıştım. Tesadüfen voltaj değerleri uydu. Acil şarj ihtiyacım yoksa onu kullanıyorum. Kendi şarj aleti aşırı çabuk doluyor. Akşam yemek saati şarja taksam geldiğimde doluyordu. Gece de kullanmamla birlikte %80 şarjla işe gidiyordum. Yedek aldığım şarj aletiyle daha yavaş dolduruyor ve daha geç saatte şarjdan çıkarıyorum. Hızlı şarja nazaran daha da uzun dayanıyor gibi.


    Bu yazdıklarıma dikkat etmesem pili sömüren bazı ayarlarla birlikte akşama %50 altına inmiş oluyorum.


    2 telefon da 5000 mah. (+/-)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 29 Kasım 2022; 22:25:10 >




  • Xiaomi Redmi Note 10 kullanıyorum 48mp kamerası var Samsung note 4 telefonum daha iyi fotoğraf çekiyordu. Yok şurda geçti yok böyle uçtu ancak hayal kurar Xiaomi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sarj dayanmaları gayet iyi yeni telefonlarda ve bide hızlı dolan sarj eklenince sorun olmuyor gidip 30 40 bin tl para verip bide 1.5 saat batarya dolmasını bekleyenler var lei Jun bu işi kökünden çözecek

  • Hocam elimde f3 var, ekran kapalı ve telefon görüşmesi yapıyor, telefon ısınıyor. Bir kaç ayrı rom ile de denedim durum değişmiyor. 4500 mah pilli bir telefon ile 22 saat görüşme yapmak ne kadar doğal sizce? Daha önceki redmi note 4 vardı ve ben bu telefon ile 16 saat ekran süresi almıştım, konuşmayı siz düşünün artık. Sizce bu sayılar normal mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt

    Cihazınızda veya bu modelde bir sıkıntı var bence. Bir telefon aşırı ısınıyor ise benim tek açıklamam bu.

    Benim bahsettiğim normal telefonlar. Ben aynı Motorola g power 7 , Motorola g power 2021 ve Google pixel 6 pro üzerinden örnek vereyim isterseniz. En uzun giden g power 7 modeli idi. Ekran parlaklığı en düşük, çözünürlük 720p+ idi. Hepsini tam ekran parlaklığında kullandığımda çözünürlük ve ekran parlaklığı nedeniyle pixel 6 pro en erken pili yiyen telefon oluyor. Onun dışında Motorola saf android diyebilirim ve 3 telefonda da aynı uygulamalar yüklü ve aynı kullanım senaryoları söz konusu idi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle diyor ama ekran süresinde iPhone 14 Pro Max hepsini eziyor. Bence en az bi 10-15 saat ekran süreleri olmalı. İşlemciler, kameralar yeterli seviyeye geldi ama batarya da pek bir gelişme olmadı. Bir ara sürekli Mah oranlarıni yükseltiler. Artık Mah oranını da sabit bıraktılar.



    Ekran süresi önemli. Apple son 2-3 telefon modeliyle pil sorununu çözdü sayılır(Pro Max serisi)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.