Şimdi Ara

Xc40 RECHARGE P6

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
7
Favori
7.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni gelecek XC40 ların maliyetini düşürmek için Tek motorlu P6 versiyonu gelecekmiş. P6 larda batarya kapasitesi 67KW a düşüyor. Motor EAD 3.4 versiyonu 170KW 231HP 330NM tork. Sadece önden çekişli. Max sürat 160 .Alacaklara şimdiden hayırlı olsun.

    Liste fiyatı siyah olanlar 1.276.515TL


    Xc40 RECHARGE P6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgtrkr -- 11 Nisan 2022; 16:47:34 >







  • Anladığım kadarıyla single motor menzil konusunda daha avantajlı. Diğer yandan 660nm tork dururken kim menzil avantajı ister ki! Araçlarını teslim alan dostlardan, deneyimlerini paylaşmasını bekliyoruz.

  • https://ev-database.org/car/1188/Volvo-XC40-P8-AWD-Recharge

    P8 verileri

    https://ev-database.org/car/1592/Volvo-XC40-Recharge-Pure-Electric

    P6 verileri

    Gerçek menzil ortalama 340km den 315 km ye düşüyor

    Hızlı şarj yaygınlaşana kadar şehirler arası kullanımda menzil önemli diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgtrkr -- 13 Nisan 2022; 13:49:15 >




  • Bir karşılaştırmaya denk gelmiştim, bulursam paylaşırım, p8'in performanslı kullanımı nedeniyle 24kWh/100 km; p6'nın ise 18 kWh/100 km tüketim değerine sahip olduğu belirtilmişti.


    Yakın bir zamanda test sürüşü yapmayı düşünüyorum. Bugün Volvo'nun sitesinden sipariş oluşturdum, genel merkezden arayıp bayiye yönlendirdiler. Anladığım kadarıyla araç yok. Kona'ya baktım, onunda menzili yüksek olanını getirmemişler.

  • Anladığım kadarıyla konanin yüksek menzilli olanı ÖTV ye takılıyor ve ciddi fiyat farkı olusuyor. Öte yandan konada şöyle bir sorun daha var benzinlisi 400bin iken elektriklisi 800 bin TL 2 kat fark var , Volvo da benzinli ve elektrikli neredeyse ayni fiyat, sanki elektrikli diye Hyundai fiyatı abartıyor gibi, buarada mg, Seres ve skywell test etme imkanı da buldum skywell açık ara önde hatta premium seviyesinde ama bilinmeyen bir markaya o para verilir mi o da bir başka sorun
  • 1.5 milyona kadar alınabilecek f/p aracı Skywell gibi duruyor. Burda Burak Ertem güzel açıklamış



    Xc40 RECHARGE P6Benzin TVyoutube
    Tek şarj ile 520 km gidebilen elektrikli Skywell ET5'i kullanıyoruz. Toplu taşıma araçları ve iş makineleri gibi araçlar üreten Çinli markanın D-SUV segmentinde oldukça iddialı bir modeli olan ET5, sunduğu donanımlar ve geniş hacmi ile benim diyen markalara kafa tutuyor. Menzil konusunda da oldukça iddialı olan Skywell ET5, malzeme ve sürüş kalitesi konusunda da beklentileri karşılayabiliyor mu? Bu sorunun cevabını arıyoruz. #skywell #et5 #benzintv 00:01 Dış tasarım 05:25 Bagaj 06:14 Arka koltuk 10:22 İç mekan 19:38 Sürüş DİĞER VİDEOLAR: Doğru ayna ayarları ve yokuşta kalkış https://youtu.be/Rg2q1Vvdu2Q Yerli otomobili inceledik https://youtu.be/fw8xg5Ax7YY Dizel mi daha mantıklı LPG mi? https://youtu.be/xFLUvPUo_7k LPG'li Dacia Sandero Eco test sürüşü https://youtu.be/5hxYc5k6his BMW 2002 tii | Bir Tur versene https://youtu.be/FWmG4sZluJo 2020 Peugeot 2008 test sürüşü https://youtu.be/4AoxmI385oM SsangYong Tivoli test sürüşü https://youtu.be/hDCcxjtCq7k 2020 Skoda Octavia test sürüşü https://youtu.be/OqHMOuKKlmo 2019 Volkswagen Passat test sürüşü https://youtu.be/djeBUwkeJ-c Honda CRX'in kaportasını baştan yaptık https://youtu.be/VD4NRU7Aoyg Honda Civic 1.5 Turbo manuel test sürüşü https://youtu.be/cileoJ2yRuo LPG'li Hybrid olur mu? Corolla Hybrid test sürüşü https://youtu.be/hNWqhAmqwZE WEB SİTESİ http://www.benzinmagazin.com Sticker ve araç kokusu satın alarak bize destek olun: https://www.patreon.com/benzintv SOSYAL MEDYA HESAPLARI Instagram : benzin_magazin, burak_ertem twitter :BenzinMagazin, burakertem facebook : benzinmagazin Bu otomobilin ayrıntılı fotoğraflarını incelemek, bilgisayarınıza indirmek isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Lütfen, bu videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın ve abone olarak kitlemizi çoğaltmamıza yardımcı olun! Yaptığınız yorumları kesinlikle dikkate alıp, içeriklerimizi üretirken göz önünde bulunduracağımız unutmayın! Bu videoda kullanılan tüm görüntü kayıtları Benzin TV ekibi tarafından kameraya çekilmiş olup, tüm kullanım ve yayın hakları Birileri Yayıncılık ve İletişim Tic Ltd Şti şirketine aittir. Birileri Yayıncılık ve İletişim Tic Ltd Şti izinsiz kullanılan görüntüler hakkında yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.
    https://www.youtube.com/watch?v=5_68GtzMrXw&t=353s
  • Skywell güzel araç ama yarın Ulu Motor biz dükkanı kapattık derse ne olacak?

  • Volvo da araç bulunamadığı için tamamen fırsatçılığa dönmüş durumda malesef. IX3 ile ilgilenmeye başladım sırf bu yüzden. 1.300 alıp ertesi gün 1650 ilan açmak nedir ya 😞
  • İx3 un yüzü çok eski geliyor bana, zaten makyaj da yedi ama donanım olarak çok dolu bir arac, Hyundai iqonic 5 muazzam olmuş onu da degerlendirebilirim
  • enfarktus kullanıcısına yanıt

    Ulu Motor'dan 2 kez araç aldım geçmişte, servis ve parça konusunda problem yaşamadım. Köklü bir firma bırakıp gideceğini düşünmüyorum

  • Volvo XC40 elektrikli P6 kullanıyorum.


    MArt 2022'de internet sitesinden yaptığım başvuru için araç sırasının eylül 2022'de bana geldiğini söylediler. Ekim 2022'de aldım.


    Yaklaşık 8000 kilometrelik sürüş deneyimim oldu.


    Elektrik harcaması; şehir içinde 15 kw'a kadar düşerken şehirlerarası yolda hızınıza göre 25-30 kw'a kadar çıkabiiyor.


    Araçta frene bastığınızda pillerin şarj olması nedeniyle şehir içi yolda dur-kalkdan dolayı daha uzun menzili olabiliyor.


    Ben hem şehir içinde hem de şehirlerarası yolda kullanıyorum aracı. Ortalama harcamam şu anda 21 kw düzeyinde. Aracın 68 kw pili olduğunu düşünürsek 300 km'den biraz fazla menzili olduğunu söyleyebilirim.


    Ayrıca 2 tonluk bir araç olmasına rağmen hiç de hantal bir araç değil. Yol tutuşuda başarılı.


    Genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim.

  • @madcyclone

    Merhaba. Kazasız, keyifli sürüşler. Ben de yazıldım ve sanırım bu ay sonuna kadar teslim alma ihtimali var. Kullanım yaptıysanız, uzun yolda hangi hızlarda 25 kwh/100 km tüketime ulaşıyor? Yaklaşık olarak 110 km sabit hızlarda hangi tüketim verisine ulaşıyor? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 3 Aralık 2022; 17:4:9 >
  • Selam.


    Bugün düz olduğunu düşündüğüm bir otoban kısmında ortalama 120 km ile giderken aracın tüketimlerini kontrol ettim. Sabah işe giderken (120 ile giderken) 36kW /100 km harcama gösterirken akşam eve dönerken 24 kW /100 km harcama gösteriyordu. (gene 120 ile dönüyordum o esnada)


    bu tabi benim düz sandığım yolun aslında hafif eğimli olabilceğini gösteriyor ama sabah klima daha aktif çalışması ile de alakalı olabilir. 120 ile giderken Ortalama 30 kW / 100 km gibi bir değer belirtilebilir. Ama tek değişken hız değil bunu bilmek de fayda var bence.

  • madcyclone kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • yeni araçlarda ısı pompası olmadıgı söyleniyor özellikle kış aylarında tüketimi ısı pompası olanlara göre tüketim çok fark ediyordur

  • Vay canına, kabaca fark ne kadar büyük?

  • elektirikli arabalarda en büyük problemlerden birisi klima bunu olabildiğince en verimli çözen ısı pompası ,arlarında %20 civarında menzil farkı oluşuyor diye biliyorum

  • Ben de XC40 P6 almayı planlıyorum. muhtemelen önümüzdeki ay olacak inşallah. Elektrikli araç deneyimini yılllardır erteliyorum, inşallah bir an önce kavuşurum :)


    Evimde şarj için imkanlar pek müsait değil aslında. Müstakil ev olmadan bu işler nasıl oluyor bilemiyorum. Türkiye'de binlerce elektrikli araç kullanıcısı var ama buna özel bir forum bulamadım nedense. bilenler paylaşırsa sevinirim. İpuçları, kullanıcı yorumları vs. açısından.

  • ihzone89 kullanıcısına yanıt

    Site de oturuyorsanız yine yapabilirsiniz ama ısı pompası olsun araçta

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.