Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (374. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 11 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü5 Mobil1 Android
5 sn
76.189
Cevap
790
Favori
3.740.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Emin olmak için sordum.

    Şimdi RAM konusuna gelelim, madem bu kadar bilgilisiniz, okuyarak kendinizi geliştirdiğinizi ifade ettiniz.

    RAM odağında, rica etsem benim mesajımdaki durumu açıklar mısınız? Söz veriyorum okuyacağım.
  • AKINCI_ kullanıcısına yanıt
    Boyutundan pek bahsetmediler, daha çok ekrandaki üçgen sayısından dem vurdular. Demonun en güçlü tarafı orası idi çünkü. Boyutunu inan hatırlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Room by a Window

    Dostum zaten bu açıklamaların, şirketler arası bir anlaşma ile yapıldığı o kadar belli ki. Ama inandıramıyorsun işte, ya da inanmak istemiyorlar. Yani gerçek olanı inkar etme durumu var ben bunu hiç anlayamadım. Şirketler böyle anlaşmalar yaparlar pr, marketing için ama bunlara safça yaklaşmak, romantik takılmak içinde bulunduğumuz çağda insanı üzer. İnanmayın böyle şeylere diyoruz, fanboy oluyoruz...
    Hocam bunun iki nedeni var, birincisi adamlar körü körüne bağlılar, hiçbir eleştiriyi kabul etmiyorlar ve seviye filan yok çoğunda, direk hakarete küfüre aşağılamaya başlıyorlar. Ps seven insanlar için genel konuşmuyorum zira burda birçoğumuz zaten ps kullanan ve oyunlarını seven insanlarız, ama dh'nin ps fanları çok toxic bir topluluk oturup 2 kelime doğru düzgün konuşamazsın bu adamlarla.Ps oyunlarını sadece kendilerinin oynadığını ve anladığını sanan bir topluluk. İkincisi ise kurumsal hayattan haberleri yok ve şirketlerin tamamen kar ve para için çalıştıklarını bilmiyorlar. Epic'in nasıl bir paragöz firma olduğunu anlamak için sadece çalışanlarını fortnite'a içerik üretsin diye ne koşullarda çalıştırdıklarına bir bakın, bununla ilgili baya bir video var ve gündem olmuştu. Zaten çinli bir şirket satın aldıktan sonra bunların olacağı belliydi ve o satın almadan sonra yıllarını bu firmaya vermiş Rod Fergusson ve Cliff B. hemen ayrılmıştı şirketten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    XSX'de de SSD var, 5.5GB/s e karşı 2.4GB/s. Xsx'in yetişememesi için oyunun en az 2.5GB/s IO istemesi gerekir. Bir oyun düşünün ki, adım atıyorsunuz saniyede 2.5GB veri yüklüyor? Böyle bir oyun bana 1tb disk kapasiteleri için uygulanabilir gelmiyor. Oyunlar TB'larca mı olacak?

    İnsanlar PS5'in ssd hızını övüyor ama xsx'te de ssd var. Biri hızlı diye diğeride yavaş değil ;) 2.4GB/s hızlı bir IO...
    Peki siz ps5 sunumundaki görüntülerin 16gb sabit belleğe sığabileceğine inanıyor musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Ben de sığacağını düşünmüyorum, öyle olduğunu da yazmadım zaten.

    Adım attıkça 2.5GB/s io istediğinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Ha siz bunu IO swap gibi kullanacak diyorsanız, o zaman bu demo heralde 32GB felan istiyor demektir. Bir adımda bu kadar IO isteği gelecek ise baya swap atması gerektiğini düşünüyorsunuz.

    Oyunu baya SSD üzerinden virtual ram gibi çalıştıracak diyorsanız, o noktada şunu hatırlatayım ssd ne kadar hızlı olsada ram dediğiniz yapı bunu 80 katı daha hızlı... Verimliği soru işareti olur.

    Sonuç olarak şunu yazayım, birbirimizi ikna edecek değiliz. Sadece xsx'in 2.4GB/s hızınında yeterli olduğunu düşünüyorum. Ha biri bir oyun yapar dediğiniz olur, onu da hep beraber görürüz.
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Açıkladım zaten.
    Önemli olan rastgele erişim ve bunun hızlı olması. Verilerin sürekli ekrana fışkırtılmasına gerek yok. Örnek vermek gerekirse, karakteriniz sağdan sola döndüğünüzde görüntü alanına giren bir duvarın texturelarının hızlıca yüklenmesi. Bu duvarın kaplamaları çok detaylı yaparsanız sistemin kaynaklarının yarattığı dar boğaz soruna yol açar. Oyuncu olarak kaplamaların yavaş yavaş yüklendiğine şahit olursunuz. Bu durumda iki seçeneğiniz var, ya bu saçmalığa göğüs gerip detaylı kaplama kullanacaksınız yada detay seviyesini azaltıp daha az verinin daha çabuk yüklenmesini sağlayacaksınız. Ama sizin veriyolunuz yeteri kadar hızlı ise istediğiniz kadar detay talep edildiği anda GPU'ya gönderirsiniz, oda işleyip ekrana gönderir.

    RAM özelinde; RAM bilgisayar sistemlerinin okuma/yazma hızı en hızlı parçasıdır malumunuz. Bugünkü konsollarda veri önce mekanik diskten RAM'e alınır, sonra da CPU ve/veya GPU'ya aktarılır. Yani I/O nun hızı en yavaş paraçaya doğal olarak mekanik diskin okuma yazma hızına eşittir. PS5 ile vaad edilen ise SSD'den direkt CPU/GPU ya veri aktarımıdır, hızlı bir şekilde.

    Yani konuyu birleştirirsek önemli olan talep edilecek verinin erişilebilir olmasıdır. Sizin dediğiniz gibi GPU'ya veri fışkırtmasına gerek yok, lazım olduğunda hızlıca okuması önemli olan.




  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri söylüyoruz zaten, buraya kadar emin olun bende konuya hakimim.

    Arkadaş demişki adım attım, xsx bir saniye içinde geri kaldı; IO yetişemedi. Bunun olabilmesi için SSD'den sistem en az 2.5GB/s veri akmalı, eğer xsx ssd'si yetişemeyecek ise... Bu durumda da bahsi geçen 2.5GB/sn büyük rakam diyorum. Eğer bir oyun bu limitlerde aleti zorlayacak ise, o oyunun disk büyüklüğüde büyük olur diyorum.

    Arkadaş özelinde demiyorum; ama xsx'de mekanik, PS5 de SSD var gibi konuşuluyor. Emin olun eğer bir oyun xsx SSD'sini IO hızında sıkıştırırsa hepimiz konsollarımıza bir kaç TB lık SSD'ler almak zorunda kalırız; çünkü oyunlar devasa olmuş olur.

    Dediğim bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 22 Mayıs 2020; 17:45:4 >
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Microsoft nasıl bir teknoloji kullanıyor bilmiyoruz, daha doğrusu detayını bilmiyoruz. O tarafa yorum yapamam. Cerny çıktı çatır çatır anlattı, bizde konuşuyoruz. Microsoft anca lego birleştirsin. BCPack diyorlar, güya Kraken'den daha iyiymiş.. Ama görmedik, nerede? Öyle olsa bile SSD hızları yarı yarıya. Demekki Micrsoft saf kas gücüne güveniyor. Tabii bunlar sadece çıkarım, elimizdeki verilerden bunu anlıyoruz.

    Biz burada SSD'den bahsederken bir babayiğit çıkıp "sen Kraken diyorsun ama Micrsoft'un da BCPack'i var, görmedik daha genç.. Soluklan biraz" demedi.. Neden, buraya anca çene çalmaya geliyorlar da ondan.
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    decompresyon bloğu ayrı bir donanım ve standart Zlib sıkıştırma teknolojisni her iki konsolda kullanıyor ,Kraken Rad game toolun yeni sıkıştırma formatı , normal yönteme göre yüzde 10 daha iyi sıkıştırma verimliliği sağlıyor, bu tür decompressyon bloklarını konsollara koymalarının sebebi , ssd tarafından işlenecek verilerin cpu üzerine bindireceği yükü azaltmak ki böyle büyük oranda sıkıştırma için kullanılacak cpu iş gücü xbx tarafında 12 zen çekirdeğine ps5 tarafındada 9 zen2 çekirdeğine eş değer.

    Microsoftta bu tarz şeyleri pek ön plana çıkarmasada vaat ettiği güzel işler var xbox tarafındaki decomprasyon bloğu 6gb/s üzerinde bir hız sağlıyor, zlip destekliyor ve Bcpack adında yeni bir sistem mevcut ki asıl önemli kısımda burada

    Richard geldreich değinmişti :


    Gamers comparing Xbox Series X vs. PS5 aren't factoring in Microsoft's dark horse: BCPack. We don't have any real details yet, but it's possible that BCPack will be stronger than RDO BCx encoding+Kraken compression.




    Xbox tarafının açıkladığı çok değişik teknolojiler var Ssd ve ram optimizasyonu için

    Sampler Feedback Streaming (SFS) – A component of the Xbox Velocity Architecture, SFS is a feature of the Xbox Series X hardware that allows games to load into memory, with fine granularity, only the portions of textures that the GPU needs for a scene, as it needs it. This enables far better memory utilization for textures, which is important given that every 4K texture consumes 8MB of memory. Because it avoids the wastage of loading into memory the portions of textures that are never needed, it is an effective 2x or 3x (or higher) multiplier on both amount of physical memory and SSD performance.

    Bu arada Aa seviyesindeki yapımcılar bile oyun xbox tarafında geliştirme araçlarının çok kolaylıklar sunduğundan bahsettiler
    https://wccftech.com/the-ascent-dev-microsoft-is-very-approachable-xbox-series-x-is-easy-to-develop-for-leap-is-huge/

    John carmack ın twwetinide görmüşseniz ne dediğini anlamışsınızdır : The GPU driver overhead still dominates.
    https://twitter.com/ID_AA_Carmack/status/1262581494968508416






  • Sizce ilerde yeni pc mi almak mantıklı yoksa yeni nesil konsol mu?

    Bu konsolun fiyatı ne kadar olacak ve klavye fare takıp kullanabilme imkanımız var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt
    Ben de kesinlikle bunları anlatmak istedim hep. Neyse bunların altını çizince de hep tekrara düşüyoruz. Ama ne PS5 ne God of War ne de Bloodborne bu arkadaşların tekelinde değil, biz de oynuyoruz. Ama bunu kan davası seviyesine getirmiyoruz. Xbox exc yapınca olmamıstır, PS yapınca Efsane bakış açısı çok yanlış. Bazılarının neler kaçırdığından haberi bile yok bu daha üzücü. Bir insan mesela Halo 3, GeoW 2 oynamadan ben oyuncuyum diyor. Bunu da oyuncu muhakkak bunları oynamalı olarak söylemiyorum. Adam bunu sırf Xbox’ta olduğu için oynamamış, ama yaptığı şey kendi eğlencesinden çalmak , haberi yok. Adım gibi eminim ki GeoW, Halo PS exc olsa aynı adamlar ölümüne savunur, forumda sayfalarca konusu olurdu. Tekrar ve yine söylüyorum ne kaçırdıklarının farkında bile değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    SFS sanki DLSS muadili bir teknoloji gibi duruyor. Bunun olacağını duymuştum ama adını ilk defa duydum. Asıl kritik nokta bu; "developer friendly".. Aynı şeyi PS5 içinde söyleyenler oldu, onu ürünleri piyasada gördüğümüzde anlarız ama önemli olan firmaların(MS ve Sony) bu konuda çaba göstermesi. Cerny, Kraken'i geliştiricilere sorup öyle seçtiklerini açıkladı panelde. Hangisine aşina ise, kolaylarına hangisi gidiyor ise onu seçtik demişti.

    Yalnız açık söylemem gerekirse "The GPU driver overhead still dominates." cümlesini bir türlü anlamlandıramadım. Yetmiyor İngilizcem, zaten çok iyi değil. Allah rızası için bu adam orada ne demek istiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    SFS sanki DLSS muadili bir teknoloji gibi duruyor. Bunun olacağını duymuştum ama adını ilk defa duydum. Asıl kritik nokta bu; "developer friendly".. Aynı şeyi PS5 içinde söyleyenler oldu, onu ürünleri piyasada gördüğümüzde anlarız ama önemli olan firmaların(MS ve Sony) bu konuda çaba göstermesi. Cerny, Kraken'i geliştiricilere sorup öyle seçtiklerini açıkladı panelde. Hangisine aşina ise, kolaylarına hangisi gidiyor ise onu seçtik demişti.

    Yalnız açık söylemem gerekirse "The GPU driver overhead still dominates." cümlesini bir türlü anlamlandıramadım. Yetmiyor İngilizcem, zaten çok iyi değil. Allah rızası için bu adam orada ne demek istiyor?
    Ekran kartı sürücüsündeki ön işlemler hala domine halde diyor. Türkçesi GPU kas gücünün,hala depolama biriminin hızından çok daha önemli demeye getiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Sampler Feedback Streaming ile DLSS tamamen başka teknolojiler. SFS DirectX 12 Ultimate ile gelen bir teknoloji.

    https://devblogs.microsoft.com/directx/announcing-directx-12-ultimate/

    Nvidia DLSS benzeri bir şey burada yok, ama DirectML kullanılabilir. Orası biraz muallak...

    https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/amd_s_radeon_vii_supports_directml_-_an_alternative_to_dlss/1

    Türkçe ... Arkadaşın adım attım yükleme gecikti olayını örnek vermiş :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 22 Mayıs 2020; 18:29:4 >




  • Mutlak sıfır kendini tokatlıyodur mesajları okudukça

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ronnie Coleman kullanıcısına yanıt
    oops orası beni aşıyor. GPU tampon belleğinde ne işler dönüyor, konsolda nasıl, PC'de nasıl. Ben kaçar hocam o kadar vaktim yok. Teşekkürler.
  • LinkX kullanıcısına yanıt
    Niye ceza aldı, kötü söz, hakaret falan mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    oops orası beni aşıyor. GPU tampon belleğinde ne işler dönüyor, konsolda nasıl, PC'de nasıl. Ben kaçar hocam o kadar vaktim yok. Teşekkürler.
    Bir ek bilgi. Depolama biriminden direk GPU ve CPU ya veri aktaramazsınız çünkü burada depolama birimi RAM’lere göre çok yavaş kalacağı için iki komponentide dar boğaza sokup render almayı engeller. Yani araya çok daha hızlı olan RAM girmek zorundadır.Sizin dediğiniz gibi bi teknoloji daha yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ronnie Coleman kullanıcısına yanıt
    Açık konuşmak gerekirse John CArmack'ın twiti beni yanılttı. "yes, being able to load GPU formatted data directly into GPU memory from an SSD is a Big Deal." demesinden ben yanlış çıkarım yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 22 Mayıs 2020; 18:39:45 >
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Bütçe, alışkanlıklar, oyuncu profiliniz bunda etken oluyor. Bu sorularin cevapları sizi uygun ürüne götürür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.