Şimdi Ara

Xbox series s mi xbox series x mi daha mantıklı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birini alacağım ikilemde kaldım sizce hangisi daha ileriye dönük doğru bir hareket olur sizce?



  • Hocam bu konuda ben de arastirma halindeyim. İnsanlar bu soruya kisa cevap olarak 4k tv in varsa series x 1080 p ya da 2k tv in varsa series s diyor. Ancak bu kadar basit mi bu kararı vermek? Series s in 3-4 yıl içinde nefesinin tukenecegini soyleyen de var yeni nesil güncellemesi aldıkça oyunlar performansının dusmeden devam edeceğini söyleyen de. Benim fikrim 1080p tv niz varsa dahi imkanınız varsa series x almanız. 4K tv yoksa evinde series x gereksiz fikrine ben katılmıyorum.
  • Bütçe yetiyorsa ve grafik takıntısı varsa kesinlikle Series X, bütçe yetmiyorsa grafik takıntısı varsa bol bol karşılaştırma videosu izledikten sonra tatmin ediyorsa Series S alınabilir. Oyun açısından Series X'e çıkıp, Series S'e çıkmayan bir oyun olmayacak. En kötü senaryoda RT efektleri kapalı şekilde düşük çözünürlükte çalıştırır ama mutlaka aynı oyun iki konsola da çıkacaktır.
  • Bütçe meselesi biraz. 1080p de oynayacaksanız bütçeniz varsa zaten 4k tv monitor alın.

    Sadece konsola para vericem fps olarak 3 4 sene sonra 60 kalayım diyorsanız xbox series x alınmalı.

    1080pde 2 3 sene 60fpsde (bazen detaydan bazen çözünürlükten kısarak) devam edecektir series s. Fp ürünü olsun ben orta karar 4 5 sene her oynun oynayayım diyorsanız bütçe de kısıtlıysa series s alınmalı. Ben series s alıp 2 3 sene sonra satıp xe geçmeyi planlıyorum. Belki beklenenden de iyi performans verir uzun süre. Biraz geliştiricilere kalıyor. Ama ben en iyi şartlarda 5 6 sene oynayacağım, 30fpsye tahamülüm yok diyorsan series x alın illa performans modu kalite modu devam edecektir xte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama şöyle bir durum daha var Microsoft streaming teknolojisi üzerine ciddi yol katetmiş durum yani bir sene sonra bu cihazlarada ihtiyaç kalmayacağı ve Netflix ten dizi izler gibi oyun oynayabilmez çok yakın yani demem o ki series s sanki bir tık daha mantıklı hale geliyor sanki zaten streaming e geçildiğinde cihazın herhangi bir donanım ihtiyacı kalmayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rivialı

    Ama şöyle bir durum daha var Microsoft streaming teknolojisi üzerine ciddi yol katetmiş durum yani bir sene sonra bu cihazlarada ihtiyaç kalmayacağı ve Netflix ten dizi izler gibi oyun oynayabilmez çok yakın yani demem o ki series s sanki bir tık daha mantıklı hale geliyor sanki zaten streaming e geçildiğinde cihazın herhangi bir donanım ihtiyacı kalmayacak

    bütçe ye göre değişir senelerce konsol oynadıktan sonra ps4 satıp series s aldım yeni nesil ve bütçeme uygun olduğundan durumum iyi olsa series x de düşünebilirdim yada ps5 ama aldıktan sonra bu beni bir müddet götürür dedim diyorum da öyle çok fps çözünürlük takıntım yok belki de ondandır bir de çok portatif birşey eşim de sevdi çünkü yer kaplamıyor özetle uygun fiyata bulursanız ve bütçeniz bu konsol a yetecek kadarsa alınabilir bu arada gamepass çok iyi birşeymiş





  • burakketenci kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncedeyim series s çok portatif gerçekten yer kaplamıyor zaten 4k tv yok monsterın 32 inç 2 k monitörü ile kombin etmek gibi düşüncem var
  • Bana göre şuan series X'e bütçen yeterli gelmiyorsa ve 4k 100hz TV yada Monitör sahibi değilsen Series S alıp geçmek en mantıklısı. Hatta forumdan 2.el almak en doğru tercih olacaktır sonuşta en eski olan cihaz Aralık ayında kullanıma başlanmıştır ve 3k lara bulunabiliniyor. Series X'in yapıpta Series S'in yapamadığı henüz çok fazla şey yok. Birde yarın satmak istediğinde Series X çok daha fazla değer kaybedecektir. 3k'ya aldığın S'i gene 3k ya satabilirsin şuan ki şartlarda, ileride 2.el sayısı artarsa %10 daha altına satarsın en fazla. Eğer ileride yeterli gelmezse 2-3yıl sonra gerekirse üste bir miktar para verirsin X'e geçersin.


    Bana göre günü kurtaracak en iyi f/p cihazı Series S. Ben PC topladım gene dayanamayıp ama pişman oldum keşke arkadaşımda olan 1aylık Series S'i 3k ya alıp geçseydim dedim Gamepass'te varken.

  • Peki başka bir soru ps5 in digital versiyonunu beklemek mantıklı olur mu?
  • Series S simdiden bazi oyunlarda 1080pnin bile altina iniyor 60fps yi verebilmek icin.Cihaz OneX den gucsuz oldugu halde MS bu cihazi yeni nesil konsol diye pazarladi.Series s in islemci ve ssd avantiji var onex e gore.

    Series X icin fiyat kovalayin hocam 6800 lere kadar indi.Xbox Turkiyede satmiyor.Ps5 in vergi indirim fiyatina gore konumlanacaklar.6500 lerr inebilir o fiyat sx icin guzel fiyat.SeriesX le 7 sene rahat cikartirsiniz kafaniz agrimadan.SeriesS fiyati 3800 tl ye kadar indi ama Gercek yeni nesil oyunlar ciktikca o makine zorlanacak.

    Ayrica MS all access hizmetini Tr ye de getirecekti.2 yillik gamepass +seriesx yada s i ayni fiyattan alma firsati dogacak.Su an konsol almayin onu bekleyin 2 yillik gamepass bedavaya gelir en azindan tabi son karar sizindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boyle Buyurdu Zerdust

    Bana göre şuan series X'e bütçen yeterli gelmiyorsa ve 4k 100hz TV yada Monitör sahibi değilsen Series S alıp geçmek en mantıklısı. Hatta forumdan 2.el almak en doğru tercih olacaktır sonuşta en eski olan cihaz Aralık ayında kullanıma başlanmıştır ve 3k lara bulunabiliniyor. Series X'in yapıpta Series S'in yapamadığı henüz çok fazla şey yok. Birde yarın satmak istediğinde Series X çok daha fazla değer kaybedecektir. 3k'ya aldığın S'i gene 3k ya satabilirsin şuan ki şartlarda, ileride 2.el sayısı artarsa %10 daha altına satarsın en fazla. Eğer ileride yeterli gelmezse 2-3yıl sonra gerekirse üste bir miktar para verirsin X'e geçersin.


    Bana göre günü kurtaracak en iyi f/p cihazı Series S. Ben PC topladım gene dayanamayıp ama pişman oldum keşke arkadaşımda olan 1aylık Series S'i 3k ya alıp geçseydim dedim Gamepass'te varken.

    bende senin gibi düşündüm hocam kasa topladım ama nafile konsol daha başka keyif veriyor yaş 33 olunca bizden biraz geçmiş oluyor kasa yi sonra orta halli gamer laptop la takasladım yanına da series s alınca uzun bir süre idare eder diye umuyorum.





  • burakketenci kullanıcısına yanıt

    Bende bu hafta kasa topladım ama gerçekten insan belli bir yaştan sonra uğraşmak istemiyor. Eski heyecanımız kalmadı. Sırf bu yüzden intel işlemci aldım, ram'la oc'la onla bunla uğraşmamak için. En güzeli bizim gibi düşünenler için Series S almak ve 3yıllık Gamepass almak.

  • Series x daha f/p bir ürün yani paranızın karşılığını alırsınız ama sonuçta bütçede bitiyor iş


    Series s ucuz alternatif bazıları f/p ucuz olmakla karıştırıyor alakası yok


    Bütçeniz varsa series x alınır yoksa series s alınır

  • 4k tv ya da monitorünüz varsa series x alın eğer yoksa almayın çünkü series s'ten bir farkı olmuyor. Konsolun asıl gücünü görmek için 4k ekran şart. Series S ise 1080p monitorünüz varsa gayet yeterli. Halihazırda geliştirilen DirectML teknolojisi (DLSS) ile Series S'in ileride sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

  • bütçen varsa tabi ki series x al. ha bütçem kısıtlı diyorsan series s al direkt düşünme. series s in ömrü kısa falan olmayacak bakma millete.

  • S. Nesli tamamlayacaktır. Mevzu bahis bütçe meselesi.
  • -Dark Poison- kullanıcısına yanıt

    Şimdiden 1080p nin altina düşüyor demek yanlış. Bu konsol 1080p konsolu. Yeni nesil oyunlar çıktıkça bu oturacaktır. Bakın 2013 çıkışlı bf4, Xbox one üzerinde 720p çalışırken 2018 çıkışlı bfv 1080p çalışıyor.


    Gamepass konusunda ise Gold yöntemi ile 3 yıllık gamepassi 585 TL ye alabiliyorsunuz. Kardeş bulursanız da 290TL ye gelir kişi başı. All access sistemi, Bizim gibi faizin yüksek ve para biriminin istikrarsiz olduğu ülkelerde zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 7 Şubat 2021; 9:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keremec kullanıcısına yanıt

    Konsol dinamik 1080p kullaniyor bazi oyunlarda hocam onlarda yeni nesil degil.Gpu olarak onexin gerisinde.7 seneyi net cikartmasi guc.Ben xboxonei ciktiginda almistim.State of decay 2 de bile takilinca illallah edip onex e upgrade ettim konsolu.SeriesS in 7 seneyi cikartmasi cok zor.Orta donemde upgrade ister o cihaz.SeriesX 7 seneyi kafa agritmadan rahat cikartir.Simdi SX e godecek para belki cok geliyor ama 7 sene sonra o da komik gelecek.Maalesef gercek bu.


    O yontem hep kalmayacagini varsayarak dedim all accessden insanlarin haberi olsun diye.Bilmeyen coktur.Benim gibi onceden uzun vadeli gamepass kullanip yeni hesapla ugrasmadan, yine uzun vadeli abonelik arayanlar icin de baska alternatif yok.Bende seriesx e gecersem eger oyle almayi planliyorum.Yeni hesaptan uzatmak da istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Dark Poison- -- 7 Şubat 2021; 18:35:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K Tv, monitöre geçecekseniz 3-4 seneye bence X alın. İleride oyun çıkmaz diyenleri pek dinlemeyin zira MC bu konsoldan daha az kâr ediyor. İçinde bulann CPU ve GPU en az 7 sene götürür gibi eğer RayTracing gibi yeni bir teknoloji hortlamazsa.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.