Şimdi Ara

Xbox Series S Gamepad Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sahip olan bilir bu yeni nesil kollarda bir sorun var. Bilgisayarda Denetleyicilerde böyle görünüyor one s kolu zamanında en azından Bluetooth gamepad li bir şey gözüküyordu. Ayrıca Trigerlarıda okumuyor yani 11-12 numaralı trigerlar olması gerekirken, onlara basınca numara çıkmıyor. Xbox sitesinde çokça güncelleme yapın denmiş ben kol ve sisteme güncelleme yapsamda buradaki isim değişmiyor ve Trigerleri tanımıyor.Fakat Kablo ile bağlayınca xbox Gamepad çıkıyor. ayrıca Bluetooth ile bağlıyken fifa 21 de 2 kol olarak görüyor kablolu iken normal, bu sorunu yaşayan var mı yada çözen? Windows sürümüm 20H2

    Xbox Series S Gamepad Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bende Xbox Kablosuz Oyun Kumandasını (9.nesil) yeni satın aldım. Kablolu olarak bağlantı da sıkıntı yok dediğin gibi. Ama bluetooth ile bağlayınca fifa 21'de çift kol olarak gözüküyor. Sol üstteki yön tuşları iki sekme birden atlıyor ve sol attaki yön tuşlarına bir kez basınca takılı kalıp sürekli aşağı doğru hareket ediyor sekmelerde. İnternetteki neredeyse bütün yöntemleri denedim. x360ce_x64 programı ile tuşları yapılandır vs... olmadı. Bir tane çözüm haricinde hepsi işe yaramaz.


    - Öncelikle kol bluetooh ile bağlı iken steam'i aç.

    - Daha sonra Steam'in ayarlarına gir.

    - Sol listede kontrolcü sekmesine bas.

    - Sonra Genel kontrolcü ayarlarına bas.

    - Gelen ekranda Xbox Yapılandırma desteğini seç ve o ekrandan çık. Kendi kaydediyor ayar değişikliğini.


    Üstteki işlemlerden sonra ikinci olarak ise;

    - Steam'de görünüme gir

    - Geniş ekran'a bas.

    - Geniş ekranda kütüphanene git

    - Fifa 21 oyunu seç

    - Oyun seçili iken sol listede oyun ayarları var ona bas.

    - Gelen ekranda Kontrolcü seçeneklerine bas ( Kontrolcü yapılandırması ve kontrolcü seçenekleri diye iki seçenek var. Kontolcü yapılandırmasına basma)

    - Kontrolcü seçeneklerine basınca gelen ekranda oyuna göre steam girdi ayarı var. Onu zor açılmış olarak seç.Titreşim ayarını da açık yap.

    - İşlemler tamam. Tam ekrandan çıkabilirsin.


    Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra oyuna gir. Eğer yukarıdaki ayarları yaparken fifa 21'in (oyna ayarlar çıkış) ufak penceresi bile açık ise değişikliği kabul etmiyor. O yüzden ayarları yaptıktan sonra tamamen kapattıktan sonra yeniden aç ve öyle gir.


    İşlem tamam. En azından bende artık yukarıdaki saydığım sıkıntıların hiç biri olmuyor.


    Kolay gelsin.





  • tüm ayarları yaptım ama Fifa 21 oyunu başlatılamadı diyor bende oyunu xboxtan indirdim.

  • Merhaba ben de bir soru sormak istiyorum. Ben ucuz yollu bir kontrolcü ile ets2 içerisinde şahsi atamalar yaptım ve o şekilde ilerliyordu, fakat bir gün ne oldu anlamadım, Steam benim kontrolcüme ets2 içinde kendi atamalarını yaptı benim kullandıkları egale edilmiş oldu. Genel yapılandırma ayarını devre dışı bıraktığım taktirde de hiç algılamıyor. Lütfen yardımcı olur musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.