Şimdi Ara

Xbox Kurucusu: Game Pass Sektör için Pek Yararlı Bir Uygulama Değil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Microsoft içerisinde yer alan ve orijinal Xbox'ı kuran ekibin başında olan Ed Fries, Xbox Expansion Pass podcast'inde, Xbox Game Pass de dahil olmak üzere birçok konu üzerine yorum yaptı. Bu doğrultuda Game Pass'in kullanıcılar için harika bir hizmet olduğunu ancak oyun endüstrisi için aynı şeyin geçerli olmadığını belirtti.
     
    Fries ek olarak şunları söyledi: "Game Pass hizmeti beni korkutuyor. Çünkü müzik sektörü için oluşturulan Spotify uygulaması ile benzerlik gösteriyor. Spotify çıktığında müzik sektörünü mahvetti. Müzik işinin yıllık gelirini kelimenin tam anlamıyla yarı yarıya azalttı. Bu durum insanların artık şarkı satın almamasına neden oldu.
     
    Kullanıcılar, iPhone'da artık şarkı satın almıyor. Çünkü neden alasın ki? Hepsi abonelik hizmeti Spotify uygulamasında mevcut. Hatta Apple, artık şarkıları kimse satın almadığı için parça  satın alımını durduracaklarını bildirdi.
     
    Oyun sektöründe de aynı sistemi oluşturma konusunda gerçekten dikkatli olmalıyız. Bu pazarlar insanların düşündüğünden daha kırılgan. 80'lerin başında oyun endüstrisinin kendi kendini yok ettiğini gördüm. Game Pass beni bu yüzden tedirgin ediyor. Bir kullanıcı veya oyuncu olarak bu hizmeti seviyorum. Bir dinleyen olarak Spotify uygulamasını da seviyorum. İstediğim tüm şarkılara sahibim. Bir müşteri olarak bu çok iyi bir durum. Ancak sektör için aynısını söyleyemem."
     
     








  • işte bu yüzden sony. adamlar boşuna mı diyordu kaç sefer oyunları çıktığı gün getirirsek oyunların kalitesi düşer diye. mc un gamepass de şuanda kaç tane adam akıllı oyunu var sayın desem 1 elin parmaklarını geçmez. söyleyemezsiniz çünkü yok doğru dürüst oyunları. exbox kurucusu bile akıl ediyor bunu fakat bu fanboylar hala nato kafa nato mermer
  • Oyun sektöründe asla spotify seviyesine gelemez diye düşünüyorum ama gelirse çok değişik bir seviye olur. Bence oyun sektöründeki netflix gibi disney plus gibi birbirinden farkları olan ve her oyunu kapsamayan ve servis dışı oyunların da olduğu bir şekilde devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan memnun satan memnunsa bize laf düşmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence haklılık payı var. Düşük derecelendirme almış bir oyunu kolay kolay almıyorum. Ortalama olsa bile. Çünkü yakın zamanda gamepass'e gelebiliyorlar.

    Ancak bunu beğendiğim oyunlar için söyleyemem. Gamepass'de olsalar dahi indirimdeyken satın aldıklarım oldu

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Gamepass in oyun satışlarını arttırdığını kendileri söyledi yalanmı söylediler.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Xbox1 de Ninja Gaiden vardı. Xbox 360 zamanında Gears 1 yeni nesili başlatmıştı ve eski konsolda çalışmıyordu. Şimdi stüdyo almakla uğraşıyorlar, eski oyunlarla Gamepassla göz boyuyorlar. Hala xbone başarısızlığını bırakamadılar!
  • Gamepass yüzünden xboxta Next gen oyun göremedik. Bir halo var işte o da modlu Crysis'ten çok daha kötü grafikle çıktı. Yapımcıların zayıf Series S'ten şikayet etmesi de cabası...
  • işte bu yüzden sony. adamlar boşuna mı diyordu kaç sefer oyunları çıktığı gün getirirsek oyunların kalitesi düşer diye. mc un gamepass de şuanda kaç tane adam akıllı oyunu var sayın desem 1 elin parmaklarını geçmez. söyleyemezsiniz çünkü yok doğru dürüst oyunları. exbox kurucusu bile akıl ediyor bunu fakat bu fanboylar hala nato kafa nato mermer
  • Baktığın zaman doğru. Bizim gibi tüketiciler için çok iyi ama geliştirici ve firma acısından çok kötü. Ama devir bu yöne doğru evriliyor abonelik sistemleri çoğaldı. Bunu geçen Sony'de demişti biz oyunlarımızı ilk günden getiremeyiz satmamız lazım büyük paralar harcanıyor yakınmışlardı haklılar Adamlar muazzam kaliteli oyunlar çıkartıyor bunu ilk günden abonelik sisteme koysalar satışlar yarı yarıya veya belki daha fazla düşücek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    işte bu yüzden sony. adamlar boşuna mı diyordu kaç sefer oyunları çıktığı gün getirirsek oyunların kalitesi düşer diye. mc un gamepass de şuanda kaç tane adam akıllı oyunu var sayın desem 1 elin parmaklarını geçmez. söyleyemezsiniz çünkü yok doğru dürüst oyunları. exbox kurucusu bile akıl ediyor bunu fakat bu fanboylar hala nato kafa nato mermer


    Dedi Sony fancığı kardeş. Benim merak ettiğim şey, neden herkes bu konulardan dolayı bu kadar gocunuyor? Adamlar böyle bir sistem yaptı ve milyonlarca insana bu şekilde ulaştı. Kalite düşer, kalite düşer, kalite düşer diye ağlayanlar; ya konuya tamamen alakasız firmalar ya da yıllar önce görevine son verilmiş başarısız dostlarımız. Call of Duty, Starfield, The Elder Scrolls gibi oyunlar ilk günden GamePass'e gelince kaliteleri mi düşecek? Tabi ki de hayır. Şurada halen daha boş boş, henüz daha para kazanmak ne demek bilmeyen genç dostlarımız yorumlar yapıyor. Hayatında daha eli iş tutmamış, gelmiş burada koskoca Microsoft'tan daha zeki ve başarılı bir analistmiş gibi yorumlar yapıyor. Gerçi ülkenin şu an içerisinde bulunduğu durum da aynı zihniyetlerden kaynaklı işte... kime ne anlatıyorsun. Herkes her konuda bilir kişi, herkes her şeyden çok iyi anlar. Tabi ki genç kardeşim! Milyarlarca dolarlık firmaların çalışanlarından hepiniz çok daha zeki ve ileri görüşlü çocuklarsınız.




  • Sende sonynin yaptığını yap o zaman. Oyunları ilk çıktığı gün değil oyunun çıkışından 6 7 ay - 1 sene sonra getir gamepassine. Hem oyun satsın hem dediğin gibi sektöre zarar verme hemde sistemin çalışsın
  • beleş oyun olsun da kalite falan hikaye, bitti o eski devir sony de aynı yola girdi bakalım nasıl olacak

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Microsoft içinde aklı başında olan adamlarda varmış   En azından trollük yapmamış mert gibi doğru olanı demiş.

  • Sony ondan dolayı gamepass çıkarıyor demi dede hahahah. Çağın gerisinde kalmış yorumlar

  • Bencede değil.Dev bütçeli oyunların kalitesini doğrudan etkiler.Aynı şekilde Sony de söyledi bunu zaten.Küçük bütçeli çer çöp oyunları verirsin onda sıkıntı yok.Çok satmış artık kimse satın almayan Oyunları verirsin ama piyasaya yeni çıkan dev bütçeli oyun 60$ dan daha çok para kazanacakken kalkıpta yıllık sistemden daha az para kazanacak buda yatırımları ve bütçeleri etkiler.Ben şahsen böyle birşey olsun istemiyorum kimsede istemiyor Örneği Elden Ring işte insanlar Oyun açlığında sömürdü kemirdi Oyunu o eski Oyunların kaliteli ruhunu yaşattı bize.Oyunlar rezilmi olsun kalitemi olsun bunun açıklaması bunlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykut291

    Bencede değil.Dev bütçeli oyunların kalitesini doğrudan etkiler.Aynı şekilde Sony de söyledi bunu zaten.Küçük bütçeli çer çöp oyunları verirsin onda sıkıntı yok.Çok satmış artık kimse satın almayan Oyunları verirsin ama piyasaya yeni çıkan dev bütçeli oyun 60$ dan daha çok para kazanacakken kalkıpta yıllık sistemden daha az para kazanacak buda yatırımları ve bütçeleri etkiler.Ben şahsen böyle birşey olsun istemiyorum kimsede istemiyor Örneği Elden Ring işte insanlar Oyun açlığında sömürdü kemirdi Oyunu o eski Oyunların kaliteli ruhunu yaşattı bize.Oyunlar rezilmi olsun kalitemi olsun bunun açıklaması bunlar.


    ama şöylede birşey var 15 dolara game pass ultimate satılıyor normalde yurt dışında yani buda 60 dolarlık bir oyunu 3 ayda parasını çıkarıyor zaten yada çıkar çıkmaz satılmayacak rakama bile ulaşabiliyor almayacak kitle bile almış oluyor oyunu seven sevmeyen herkes almış oluyor.. yani anlayacağın daha çok karlı olduğunu düşünüyorum

    mesela starfield çıktı diyelim game passte yok çıkar çıkmaz hadi 1 milyon sattı diyelim,60$x1.000.000$= 60.000.000$ game pass olduğu için bu oyunu 25 milyon kişi satın almış oluyor paraya bakarmısınız ? 15$x25.000.000$ = 375.000.000$ sadece çıktığı ay edinilen para hadi 2-3 tanede eski veya indie oyun koysa yanına o ay yada sonraki 2 ay boyunca dandik oyunlar verse 15x3=45$
    / 45$x25.000.000 = 1.125.000.000$ para ediyor sadece starfield para kazanmış oluyor paranın yarısını bile verse geliştiriciye yine normal satacağından daha fazla satmış oluyor ki bu oyunu daha sonra parayla satın alanlar olacak... başka platformda yada kütüphaneden kalkınca vs yani kısacası böyle çok daha kar güdümlü oluyor bana sorarsanız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnavut_efe -- 24 Mayıs 2022; 9:35:12 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • İyi de xbox ne öyle büyük oyun veriyor nede kendisinin sony oyunları gibi elden ring gibi yada diğer japon oyunları gibi ip'leri var, mesela 2k oyunları bile yok metrolar yok, square enix oyunları yok, sadece japon oyunları değil kaliteli bir çok yapım yok bu serviste, olan oyunlarının çoğu zamanında isim yapmış oyunlar, eski oyunlar, ve tersine büyük oyunlar az olduğu için insanlar şikayet ediyor, daha fazla yeni oyun eklensin istiyorlar, hem mc hem diğer firmaların markaların kaliteli AAA oyunu yok diye şikayet ediyorlar, ve bunu gamepass e bağlamak şuan için saçma çünkü gamepass 2-3 senelik. Ayrıca epic ve amazon da bedava oyun dağıtmasın o zaman. Ve madem baltalıyor neden sony bu işe girişiyor? luna ve stadia gibileri de var, ea play ve ubisoft+ senelerdir var playstation now en az 10 senedir var. Bu servis işi ne yeni, ne de xbox game ilk yapan firma.
    Yapan firmalar senelerdir yapıyor ve oyunlarının kalitesini koruyor ve satıyor yine. Ea ve ubisoft oyunlarında ki sorun para hırsı ve ucuzluk bunun dışında teknik sorunlar, ve bu dediklerim aylık satılan bu servis ile alakası yok, psn 10 senedir var ve sony e zarar vermedi, vermediği gibi adamlar bu servisi gamepass gibi bir servis ile birleştiriyor...


    quote:

    Orjinalden alıntı: aykut291

    Bencede değil.Dev bütçeli oyunların kalitesini doğrudan etkiler.Aynı şekilde Sony de söyledi bunu zaten.Küçük bütçeli çer çöp oyunları verirsin onda sıkıntı yok.Çok satmış artık kimse satın almayan Oyunları verirsin ama piyasaya yeni çıkan dev bütçeli oyun 60$ dan daha çok para kazanacakken kalkıpta yıllık sistemden daha az para kazanacak buda yatırımları ve bütçeleri etkiler.Ben şahsen böyle birşey olsun istemiyorum kimsede istemiyor Örneği Elden Ring işte insanlar Oyun açlığında sömürdü kemirdi Oyunu o eski Oyunların kaliteli ruhunu yaşattı bize.Oyunlar rezilmi olsun kalitemi olsun bunun açıklaması bunlar.




  • Ne kadar düz mantık, insanlar oyun oynamak istiyorsa o oyunu satın alsın demek, ve komikte. Binlerce oyun var piyasada, hangisine para yetecek? ben korsan oynamak yerine xbox gamepass ten oyun oynuyorum ve buna rağmen 10 tanede olsa oyunum var xboxta, imkanım param olsa yine alırım, bir oyunu gamepass den oynamak farklı sahip olup oynamak farklı, istediğin zaman indirip oynuyorsun.
    ayrıca bu abonelik sistemi sadece xboxda yok, ea play, ubisoft+ sony psn, amazon luna google stadia gibi örnekler var ve sony psn yi geliştirip gamepass gibi yapıyor. Tekel olma konusunda bir derdin olursa söylersin ama servis işi oyun endüstrisini baltalıyor demek çok boş, üstelik bu xbox kurucusundan geliyor. Sen cebini dolduracaksın diye ben neden 5-6-7 saat oynayacağım oyunu alayım? ve bu ülkenin ekonomisinden bağımsız bir soru. evet piyasada kaliteli oyunlar var ama ben mesela fifa21 e para vermek istemiyorum starwarslara bütün bflere para vermek istemiyorum, aynı şey call of duty için de geçerli ac içinde fc içinde bethesda oyunları içinde geçerli. Vermek isteyende ztn gidip sony e para veriyor (global den bahsediyorum) yada pc steam e para veriyor. Ve evet pcde epic steam gibi gerçekler de var ve sony pc piyasasına da gireli uzun zaman oldu, oyunları sattığı için mi yoksa satmadığı için mi girdi bu işe? kısaca boş, tek taraflı bir açıklama olmuş.




  • hani satışlar artıyordu bu sayede niye dönüyor şimdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.