Şimdi Ara

XBOX'IN KONSOL DÜNYASINA KAZANDIRDIKLARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni neslin çıkacağı yıla girmişken, xbox bölümünü biraz hareketlendirme adına böyle bir başlık açmak istedim. Sizden ricam konuyu ps-xbox savaşına çevirmemeniz.

    -İlk xbox, konsol tarihinde dahili hdd kullanan ilk oyun konsolu olmuştu. Ps2 o dönem memory kart kullanırken xbox’ta dahili hdd sayesinde oyunlar ve save’ler yüklenebiliyordu.

    -Yine ilk xbox ile birlikte konsol tarihinin ilk ‘’çalışan’’ online alt yapısını kurmuştu microsoft. Bırakın ps2’yi, ps3’te bile online oyun oynamak meseleydi, sony tarafı online alt yapısını ps4’te anca oturtabildi.

    -Her ne kadar wii’nin başarısından etkilenerek geliştirilsede, harekete duyarlı olarak oyun oynayabildiğiniz kinect yine xbox tarafından piyasaya sunulan başka bir inovatif üründü. (oyunlar ile desteklenemedi, başarısız oldu ve iptal edildi)

    -Geriye uyumluluk, şu anda xbox one, xbox 360'ın çoğu oyununu hatta ilk xbox'ın bazı popüler oyunlarını geriye uyumluluk ile oynatabiliyor. xbox 360'dan kalma mw3'ün mü var ? Tak xbox one'a oyna.

    -En güzel inavosyonu en sona sakladım, evet aklınıza gelen hizmet ‘’gamepass’’. Üyelik sistemi ile oyunları stream ederek değil, direkt olarak konsolunuza indirerek oynayabildiğiniz bu servis oyuncular tarafından çok sevildi.

    -Yapacağı son inavosyon ise şu olacak; ilk defa bir konsol jenerasyonun başında aynı anda 2 konsol çıkarmak, ve oyunculara bütçeleri ve beklentileri doğrultusunda seçim yapabilme şansı sunmak. (Series X ve Series S)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 4 Ocak 2020; 11:23:39 >







  • Gamepadi unutmuşsun. Xbox One kumandası yüzünden ben ps4'te oynadığım oyunlardan keyif alamıyorum artık.

    Konsol dünyasına kaybettirdiklerine gelirsek ;

    - Online oyun için ücretli üyelik sistemi getirmeleri. Bunlar yüzünden Sony'de bu akıma kapıldı. Neyseki konsolda hile yok, bu en azından züğürt tesellisi oluyor ama gene de yanlış bir politika olduğunu düşünüyorum.

    - Achievement sistemi. Bunu da ilk başlatan Microsoft oldu yanlış hatırlamıyorsam. Hangi oyun olursa olsun, hepsinde ana hikayeyle yan görevleri bitirip, tüm toplanabilir eşyalarla yetenekleri açmamıza rağmen, başarı ilerleme durumu anca %40ları buluyor ve bu da benim gibi bir çok insanı rahatsız ediyor. Daha tonla abuk subuk, saçma sapan zorluktaki şeyleri yapmamız gerekiyor. Sen git o kadar oyun içi her görevi tamamla, toplanabilir eşyaları aç, hatta o oyunun multiplayerinde çok iyi bir seviyeye gelip millete kan kustur, ama oyundaki ilerleme çizgin halen %30'larda görünsün. Yeri geliyor bu yüzden keyifli vakit geçirmem gereken yerde geriliyorum. Ben de herşeyi bir oyunda tamamlamayı seven birisiyim ama aptalca şeyler için tüm günümü ayırmak istemiyorum. Keşke kupa almayı kilitleme ya da kupa silme özelliği getirseler.

    Şimdilik bu kadar aklıma birşey gelirse editlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kupa muhabeti diyince aklıma gelen ilk oyun diablo 3 ve 500 bounties kupası oluyor.
    10dk dan 500 tane 5000dk/60 84saat ediyor açana kadar cinnet geçirmiştim .
    2. oyun wolfenstein 2 the new colossus ve mein leben kupası
    cinnet sebebi bir kupa en zor seviyede tek can ile oyunu baştan sonra tek seferde bitir
    5saat gidip son boss da ölmekren en sonuda kolu parçalamıştım ps4 alamadıgım nadir kupalardan biridir :D
    şimdi yine baktım %0.1 halan bu kupayı alan kesim :D
  • Robbie Bach zamanı çok güzeldi her şey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shooter oyunlarını unutmayalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geriye uyumluluk çok iyi fight night champions oynuyorum oyun 2011 çıkışlı efsane şimdiki oyunlar gibi traş değil eski oyunlar. tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol dünyası değil direkt oyun dünyasına kazandırdığı çok güzel bir "Adaptive Controller"ı var Microsoft'un. Oldukça başarılı bir ürün, birçok kuruluş tarafından son 10 yılın en iyi icatlarından biri olarak gösteriliyor.
  • Xbox'ın kumandası gerçekten çok güzel ama pille çalışması komik gamepass sistemi çok güzel sunduğu oyun havuzu çok geniş kaybettirdiklerine gelirsek 2 yılda bir konsol çıkarması hiç doğru olmadı hadi Xbox one s çıkardın arkasından daha güçlü Xbox One X neden çıkarıyorsun hadi çıkardın dünyanın en güçlü konsolu dedin eyvallah ama gücü gösterecek oyun yapmadın bu nesil xbox her anlamda fena çuvalladı ama yeni nesilde sağlam geliyorlar ben çok umutluyum yeni nesilde Xbox'dan
  • One x in gücünü gösteren yığınla oyun var şuan, gears 5,4,fm7,horizon 4 en önemlileri bunlardan.
    R6 gibi yeni cod gibi oyunlarda diğer konsollara oranla hatta yeni çıkan her oyunda çok daha iyi grafik ve stabil FPS değeri sunmakta.

    Horizon 4 ü ve Witcher 3 gibi sistemi zorlayan oyunları 60 FPS stabil oynatmakta daha ne olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam koca konsol'da 2 tane hadi 3 tane oyun sayabiliyorsun zaten çuvalladıklarının farkındalar ki o kadar stüdyo boşuna almadılar Playstation tarafı bu kadar güçlü özel oyun yapıp başarı sağlamasaydı microsoft'un umrunda olmazdı özel oyun falan Xbox geriye uyumluluk gamepass harika kol tasarımı ile bence oyun dünyasına güzel şeyler kattı şunu'da söylemem gerek Xbox geriye uyumluluk desteklemese Playstation tarafının geriye uyumluluk destekleyeceğini hiç sanmıyorum umurlarında bile olmazdı bence Xbox gücünü yeni nesilde gösterecek ben oyuncuyum hangi taraf güçlüyse o konsolu alırım körü körüne desteklemek bana saçma geliyor.
  • Ben de one x kullanıyorum ama özel oyun konusunda şu an playstation ile kıyaslanamaz bile, one x almamın sebebi fiyatına rağmen yüksek donanımı ve en önemlisi gamepass sistemidir. Gelecek nesilde özel oyun konusunda playstation'ı yakalayamasa bile artık ağırlık verip güzel işler çıkaracağını düşünüyorum yeni stüdyolarla birlikte, hatta bizi çok şaşırtacak 1-2 efsane oyunun bile sürpriz yapılarak gösterilebileceğine dair büyük umudum var :) ben çok yüksek ihtimalle yeni nesilde de xbox tarafındayım eğer ki sony gamepass benzeri bir sistemle ilk günden oyunlarını abonelerine vermeye başlamazsa, bunun da imkansıza yakın olduğunu hepimiz biliyoruz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Korsan oyun ile multiplayer oynamak 10 liralık cod ghosts ile az mı deathmach attık (xbox360)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xboxun game pass üyeliği ve gamepad tasarımı harika

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar halo combat evolved ile ne ses yaptı be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.