Şimdi Ara

Game Pass [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar: GreenWhite. , GreenWhite.
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.422
Cevap
735
Favori
1.085.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Game Pass Xbox & PC [ANA KONU]

    https://www.xbox.com/tr-TR/xbox-game-pass

    Game Pass [ANA KONU]



    aschil'in hazırladığı Game Pass alım rehberi için:


    Rehber geçerli ve güncel mi?

    Evet, güncel. Geçerli ve aktif yapılabiliyor.

    Game Pass Ultimate toplu ve hesaplı bir şekilde nasıl satın alınıp yapılabiliyor ?

    EA Play 12 aylıktan 3 kere alıyoruz;https://www.xbox.com/tr-TR/games/store/ea-play/CFQ7TTC0K5DH/0004 : 3x249TL; 750TL

    Bir kere Game Pass Ultimate alıyoruz;https://www.xbox.com/tr-TR/games/store/xbox-game-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0 209TL

    En başta EA Play alınmalı. Hesapta abonelik olmamalı. Game Pass Ultimate aldıktan sonra dönüşüm için onay verdikten sonra 13 aylık Game Pass Ultimate elde etmiş oluyoruz. Toplamda 950TL

    -------------------------------

    Hesapta abonelik varsa ne yapacağım ?

    Bir aylık varsa eğer iptal edip iade aldıktan sonra, hesapta abonelik hizmetinin olmadığını teyit ettikten sonra yapabilirsiniz. Birden fazla aylık aldıysanız daha önce bunun için kâr ve zarar oranına bakmamız gerekiyor. Konu içerisinden sorabilirsiniz.

    Satın alım işlemleri ve birkaç tavsiye.

    Nays kartı ile alışveriş yapabilirsiniz. Bu şekilde daha da uyguna getirebilirsiniz. Ayrıca kardeşlik yaparak alınan aboneliği yarı yarıya daha da uyguna getirebilirsiniz.
    Bu mesajın devamında ilgili bağlantıları koydum.

    İşlem sonunda ücret iadesi işlemlerine girişmeyin, çünkü yatırılan tutar değil, son aldığımız Game Pass alışverişi iade oluyor. Bu sebeble satın alacağınız Microsoft hesabını ona göre seçin.

    3 kere tekrar tekrar alım yaparken problem yaşamanız takdirinde... yenilenen aboneliği iptal et diyoruz. Adı üzerinde, abonelik sonunda ki yenilenmeyi iptal etmeye yarar. Bu şekilde satın alıma kaldığımız yerden devam edebiliriz.

    Sürekli alımlarda banka bloke koyabilir.

    -----—-------------------------

    Xbox Game Pass nedir?

    Aylık düşük bir ücret karşılığında, 100'den fazla oyuna erişebildiğimiz oyun kütüphanesidir. İçerisinde irili ufaklı pek çok oyunun bulunduğu bu kütüphaneye Xbox Game Studios oyunları çıkış yaptıkları ilk günden eklenirken, diğer firmalar için bu ilk gün kuralı istisnalar dışında söz konusu değildir. Her ay kütüphaneye mutlaka yeni oyunlar eklenirken, anlaşma süresi dolan oyunlar kütüphaneden çıkarılarak sürekli güncel kalması sağlanmaktadır.

    Game Pass üyeliğinin üç farklı paketi vardır. Bunlar Game Pass Konsol, Game Pass Bilgisayar ve Game Pass Ultimate üyelikleridir.

    Game Pass Konsol: Sadece Xbox One ve Xbox Series konsolları üzerinden Game Pass kütüphanesine erişmemize izin verilir. *İki konsol arasında kardeşlik yapılabilir.

    Game Pass Bilgisayar: Sadece bilgisayarımız üzerinden Game Pass kütüphanesine erişmemize izin verilir. Konsoldan farklı olarak bu üyeliğe Ea Play Bilgisayar üyeliği de dahil edilmiştir.

    Game Pass Ultimate: Game Pass Konsol, Game Pass Bilgisayar, Ea Play Konsol, Ea Play Bilgisayar ve Gold Live Konsol üyeliklerinin tamamını içeren paketin ismidir. Ayrıca sadece internet bağlantısıyla iyi bir donanım ihtiyacı olmadan bulut üzerinden kütüphanesindeki oyunları oynamamıza izin verilen Xcloud üyeliği de bu pakete dahildir.(Xcloud üyeliği henüz ülkemizde aktif edilmemiştir) *İki konsol ya da bir bilgisayar bir konsol olmak üzere iki kişi arasında kardeşlik yapılabilir.

    Ea Play nedir?
    Electronic Arts firmasına ait oyunların istisnalar dışında 3 ile 12 ay arası gecikmelerle eklendiği oyun kütüphanesidir. Oyunlar ilk günden eklenmez, Ea Play Pro ile karıştırılmamalıdır. Ea Play Konsol ve Ea Play Bilgisayar üyelikleri mevcuttur.

    Gold Live nedir?
    Çevrimiçi çok oyunculu konsol oyunlarını oynayabilmek için ihtiyaç duyulan üyeliktir. Gold Live üyeliği olmadan konsolda satın aldığımız oyunları online olarak oynamamıza izin verilmez. Her ay ücretsiz 2-4 oyun verilmektedir, bu oyunlardan hiçbir beklentimiz olmamalı ama oynamak istiyorsak mutlaka verildiği ay kütüphanemize eklemeli ve giriş yapabilmek için Gold Live üyeliğine sahip olmamız gerekmektedir. Ayrıca Gold Live üyelerine belirli oyunlarda özel indirimler sunulabilmektedir.

    Game Pass Ultimate genel olarak nedir ?

    Oyun abonelik servisidir. İçerisinde konsol, bulut ve bilgisayar oyunlarından seçki sağlar. Her ay düzenli olarak yeni oyunlar eklenir, uzun süre kalmış oyunlar kaldırılır. Microsoft'un kendi oyun firmalarının oyunları kalıcı olarak durmaktadır. Kısaca size hazır oyun kütüphanesi sunmaktadır.

    xCloud Nedir, Bulut (xcloud) kullanabilir miyiz?

    xCloud: Game Pass oyunlarının Stream ederek istediğiniz cihazda tarayıcı veya Xbox uygulaması ile oynamamiza yarayan sistemdir.

    Ayrıca şu başlıktan detaylı bakabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/xcloud-turkiye-xbox-game-pass-abonelik-oyun-stream-servisi--156903014

    VPN servisini (Almanya, Avusturya veya İtalya sunucusu) xcloud sayfasına girişte açarsanız kullanabilirsiniz. Akabinde VPN servisini kapatabilirsiniz. Proton VPN önerebilirim.

    Game Pass Ultimate kaç cihaza kadar destekli ?

    Konsol, Bulut(Mobil) ve Bilgisayar ile beraber sistem üç cihaza kadar destek sunuyor. Oyun kayıtları Microsoft hesabınızdan otomatik olarak yapılıyor. Bulut, akıllı TVlerden tutun, tarayıcı açabilen herhangi bir cihaza kadar kullanılabiliyor.

    Hangi oyunlar ekleniyor, hangi oyunları önerirsiniz ?

    Bunun için Game Pass oyunları ve haberleri konusunu takip edebilirsiniz. Burada her ay eklenen ve kalkan oyunlar ayrıca önemli oyun haberleri de paylaşılıyor.
    Xbox Game Pass Haberleri ve Oyunları - Eklenecek Kalkacak oyunlar


    Mevcutta aboneliğim var uzatma işlemi yapabilir miyim ?

    Microsoft hesap ayarlarına girip abonelik sekmesinden Game Pass Ultimate in yenilenen aboneliği kapatırsanız tekrar GPU sayfasında abone ol butonunu aktif görebilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz kadar (36 ay en fazla) uzatabilirsiniz. Normalde Game Pass Ultimate aboneliği, yenilenen ve kartınızdan her ay ücret tahsis edilecek şekilde sunulmuş.


    Mevcut aboneliği iptal edip, uygun fiyata alabilir miyim ?

    Evet, ama ne kadar aboneliginiz kaldı ve ne kadar alacaksınız kar/zarar dengesini hesaplamak gerekiyor. İptal edilip akabinde iade ettiniz vakit, hesabınızda Game Pass Ultimate aboneliği kaldırılmış oluyor. Böylece yukarıda anlattığım dönüşüm işlemiyle alım yapabiliyor oluyorsunuz. Size iade edilen tutar çok cüzi miktarda olacak bu sebeble daha önceden verdiğiniz tutarın tamamının iade edilmesini beklemeyin.

    Bazı yerlerde çok daha uyguna alma yöntemleri paylaşılıyor, bu nasıl yapılır ?

    Aynı mantık revize oldu zamanla, konunun başını okuyunuz.

    Kardeşlikle (Ortak veya satmak) alınabilir mi ?

    Evet, kardeşlikle de geçerli. Ortak alabilirsiniz veya aldığınız hesabın hakkını forumdan satabilirsiniz.
    Kardeşlik için -) .Xbox kardeşliği anlamak konusuna
    Bilgisayarda kardeşlik için -) Xbox, Bilgisayarda kardeşlik yapmak
    Hesap alım satım için -)
    Xbox Hesap Satın/alım konusuna
    göz atarak, ilgili konulardan işlemlerinizi yapabilirsiniz.

    Bende sadece bilgisayar var, hangi hakkını satabilirim ?

    Konsol kullanmadığınız için hesabın P1 hakkını satabilirsiniz.

    Bende hem konsol aynı zamanda bilgisayar var. Hem ikisini de kullanıp ortak/satış yapabilir miyim ?

    Evet, siz P2 Oluyorsunuz bu sebeble P1 ile işiniz yok. Bunu satıp aynı normal PC+Konsol kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Microsoft hesap güvenliğini nasıl sağlarım ?

    Bunun için iki öneri var. Microsoft hesap güvenlik kısmından SMS uyarılarını aktif edin ve telefon numaranız ayrıca diğer e-posta adresiniz ekli olsun.
    Microsoft Auth. uygulamasıyla hesabınızı güvenle tutabilirsiniz. Dilerseniz şifrenizi dahi kaldırabilirsiniz. Yani, yeni cihaza girişte sizden mobil onay isteyecek. Bu yöntem konsollar üzerinde dahi çalışmaktadır. Onay için Microsoft link adresinden onay kodu ve mobil onay yapılması yeterlidir.

    Dönüşüm işlemiyle Game Pass Ultimate aboneliği tamam, peki bundan sonra yenilenen aboneliği kapatmalı mıyız?

    Abonelik sonunda bitiminde, tanımlı ödeme yöntemi ile aylık Game Pass Ultimate üyelik ücreti tahsil edilir. Yenilenen ödemeyi kapatarak bunun olmasının önüne geçebilirsiniz. Dilerseniz, ödeme yöntemini de akabinde hesabınızdan kaldırabilirsiniz.

    Biz eskiden 3 yıllık olarak alıyorduk bu yok mu?

    Yeni sınırlandırma 13 aya kadar düşürülmüştür. 3 yıllık alıyoruz, 1 yıla düşüyor.

    Mevcut aboneliği olanlara yönelik bir hatırlatma.

    Ay sayısı ve toplamda alacağımız abonelik tutarını karşılaştırmak gerekiyor.

    Ben sadece bilgisayar/konsolda kullanmak istiyorum, Game Pass Ultimate benim için gereksiz değil mi?

    PC Game Pass veya Konsol Game Pass aynı şekilde geçerlidir. Game Pass Ultimate yerine sadece kullanmak istediğiniz türü almanız gerekiyor.

    Xbox abonelik iptalleri ve para iadeleri
    Yinelenen aboneliğinizi iptal etme ve para iadesi talep etme hakkına sahip olabilirsiniz, ancak tüm abonelik satın alımları para iadesi için uygun değildir. Para iadesi almaya hak kazanırsanız, abonelik durumunuzu gözden geçirirken hemen iptal etme ve para iadesi talep etme seçeneğini göreceksiniz.

    https://support.xbox.com/en-US/help/subscriptions-billing/manage-subscriptions/cancel-recurring-billing-or-subscription

    Sık karşılaşılan Sorular/Sorunlar ve Tavsiyeler

    - Hesabınızda mevcut GPU abonelik varken birebir dönüştürme yöntemi olmuyor, sonradan alınan XLG kodları 1/3 gibi bir oranda GPU'ya dönüşüyor. Birebir dönüştürme ile uzatma olmuyor. Ya bitmesini beklemeli veya mevcut GPU aboneliğinizi iptal etmelisiniz. O yüzden birebir dönüştürme düşünülüyorsa maximum süre olan 13 aylık yapılmalı...
    Game Pass [ANA KONU]

    - Alışı yapacağınız hesabınıza tanımlı kart üst üste alımlıları şüpheli görüp bloke koyabilir; ona hazırlıklı olun, böyle bir durumda ilgili bankanın müşteri hizmetlerini arayıp blokeyi kaldırın.

    - XLG abonelikleri resmi siteden kod şeklinde (hediye etme de dahil) alınamıyor; işlemler hesap bilgileri ile giriş yaparak direkt hesabına tanımlanıyor. Bunu konsol, mobil veya PC'den web browser aracılığı ile yapabilirsiniz; farketmiyor. Elinizde kod şeklinde varsa veya internetten bir şekilde almışsanız kullanabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun Türkiye harici başka bölgeye ait kodlar GPU dönüşümünde sorun çıkarıyor; her ne kadar müşteri hizmetleri yapıcı olarak yardımcı olsada her zaman bu söz konusu olmayabilir.

    Abonelik servisinden kaldırılan bir oyunu, oynamak mümkün mü?

    Evet, lisans doğrulamasından önce İnternet erişimine kapatılırsa bu süre zarfında mümkün. Oyuna girerken lisans doğrulaması yapılmakta.


    İllegal veya hesap banlaması mümkün mü? Sorumluluk Reddi Beyanı

    Microsoft kullanıcı kurallarına aykırı bir durum yapıldığını düşünmüyorum. Yine de bug veya sözleşme ihlalleri konusunda hesabınızda yaşanılabilecek engelleme/perma ban gibi bir durumda herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum-etmiyoruz. Bu sebeble herhangi birisini itham etmeden önce, bu uyarıyı okudunuz kabul edilir (okumasaniz bile).


    Dipnot: Linkler ve ilgili konular yazıların içerisine gömülü olarak eklenmiştir. Tüm olası sorular ve durumlar yanitlanmaya çalışıldı, bu sebeble bu rehberi konsantre bir şekilde incelemenizi tavsiye ederim, sorduğunuz soruların yanıtları burada mevcut olma ihtimali yüksek.
    XGPU: Xbox Game Pass Ultimate



    Xbox Windows Bilgisayar kullanıcıları için hazırlamış olduğum rehber. Bilgisayarda sorun yaşayanlar aşağıda ki rehbere bakabilirler.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156871121

    @tayaydin ve @hypnosis. teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 15 Şubat 2024; 23:35:55 >
  • Kendi aboneliğimi uzatırken ss aldım ve resimli olarak aşamaları atıyorum, kolay anlaşılması umuduyla, fakat bazı arkadaşlar extra yazı ile desteklenmesini istemiş üşene üşene onu da yazdım ekleyim yazıya 


    1. Öncelikle bu adrese gidiyoruz ve 3 aylık Xbox Live Gold ( 75 TL) alıyoruz.

    https://www.xbox.com/tr-TR/games/store/xbox-live-gold/CFQ7TTC0K5DJ/000D

    2. Daha sonra https://account.microsoft.com/ adresi üzerinden ''Aboneliklerimi Yönet'' kısmına giriyoruz.

    3. Aboneliğimizde en altta bulunan ''Aboneliği İptal Et'' seçeneği ile iptal aşamasına ilerliyoruz fakat bu aşamada ''Aboneliğe Devam et'' seçeneğini seçiyoruz çünkü asıl amacımız aboneliğimizi devam ettirmek. Diğer seçenek hali hazırda 2 ay vs. gibi bir aboneliği kalıp zamdan endişelenen ve 36 ay daha bu fiyatlarla almak isteyen arkadaşların kullanacağı bir seçenek.

    4. Sonraki aşamada ''Yinelenen Ödemeyi Kapat'' seçeneği ile ilerliyoruz, bunu kapatmazsak abonelik süremizi uzatamıyoruz.

    5. Yinelenen ödeme kapandıktan sonra sistem bize ''Yeniden abone ol'' seçeneği sunuyor. Bu seçeneği seçiyoruz ve sonraki aşamada aboneliğimizi tekrar 3 aylık olan 75 TL'lik paket ile uzatıyoruz.

    6. Bu aşamada 2. aşamaya dönüp istediğimiz süre kadar bu işlemi uyguluyoruz.

    7. Ben 36 aylık düşünüyorum, yani 3 aylık alımdan 12 kez tekrar etmem gerekiyor , 12x75= 900 TL ediyor ve son olarak 45 TL'lik alım ile Gamepass Ultimate alıyoruz. Bu işlem tüm hesabımızı 36 ay (3 Yıllık) Gamepass Ultimate'e yükseltiyor.

    NOT: Eğer Ultimate'i bir kere alırsanız hesabınıza tekrar xbox live gold yükleyemezsiniz. Yılbaşı öncesi zam geleceğini düşünen fakat hala 3-4 aylık Ultimate'i olan arkadaşlar bu sistemi uygulayamadığı için onlar 3. aşamada bahsettiğimiz bölümden üyeliklerini iptal etmeleri gerekiyor. Hesaplarında devam eden bir Ultimate aboneliği olmadığı noktada tekrar 36 aylık Hesap yenileyebilirler.


    ***Ayrıca hesabımda 3 aylık Game Pass PC vardı fakat belki onu süreye eklemez düşüncesiyle 12 adet live gold aldım.















    Sonrasıda döngü zaten  




    Gamepass bu neslin en güzel olayı bence , yetişemiyorum artık oyunlara.
    Ps4 ecx. gücüyle hala vazgeçilmez ama yanına alınan 2. el falan bir xbox one s hayat kurtarıyor oyun fiyatlarının böyle olduğu ortamda.Fırsat bulup ps4 ü açamıyorum kaç aydır.

    Şu beğenmediği oyunlara çöp demektense bana hitap etmiyor , bana göre değil demek bu kadar mı zor?
    Bu vesile ile güncel ekonomik alım yöntemini bütün şekilde tekrar paylaşmış olayım:

    Game Pass Ultimate (GPU) aboneliğiyle kütüpheneye eklenmiş oyunları hem konsol hem bilgisayar hem de buluttan (şimdilik VPN aracılığıyla) oynayabiliyorsunuz. İsterseniz kardeşlik yapıp P1/P2 haklarından herhangi birini başkasına satabilirsiniz. Uygun GPU almanın yollarından biri önce Xbox Live Gold (XLG) alıp sonra 1 aylık GPU alarak süresini birebir dönüştürmek. Resmi Xbox web sitesinde artık en fazla 3 aylık XLG alınabiliyor. Microsoft hesabınızla Windows 10 veya 11 kurulu PC üzerinden Microsoft Store uygulamasına girerek XLG'u aratın, altta hediye kutusu şekline tıklayarak 6 aylık 120 TL'ye kendi mail adresinize (veya başka bir mail adresine) hediye kod alabilirsiniz (en fazla 6 adet). (Not: Windows 10 veya 11 Microsoft Store'da aratınca XLG'un çıkmadığını paylaşan arkadaşlar oldu; arama filitresini kontrol edin, olmadı farklı bilgisayarda deneyin)


    Microsoft Store'dan hediye al seçeneği ile 6 aylık üst üste sorunsuz alanlar olduğu gibi bazı arkadaşlar 2. (veya daha fazlasını) alışta sorun yaşadılar. Bu neye göre, nasıl oluyor; kimse bu konuda mantıklı cevap veremiyor ama güvenlik önlemi gibi duruyor (ele geçirilmiş bir karttan veya hesaptan alışveriş yapmayı önleme gibi). Böyle durumla karşılaşılırsa 1-2 gün sonra tekrar deneyin veya arkadaşlarınızın farklı farklı hesaplarından kendi mailinize (veya farklı mail'e, mail önemli değil gelen kod girilen her hesapta çalışır) kod alarak 6 ay ve katı olarak istediğiniz süreyi tamamlayabilirsiniz...

    Ayrıca bulabiliyorsanız Hepsiburada, n11, Trenyol, TeknoSA, Vatan, Mediamarkt gibi yerlerden 12 aylık XLG alıp (3 tane alabilirsiniz, döviz artmadan önce 265TL idi) hesabınıza tanıtın.
    Bir şekilde XLG alma ve tümünü hesabınıza tanıtma işlemi bittikten sonra 45 TL'ye de konsoldan veya web'den 1 aylık GPU alınız. Bu yöntem ile toplam XLG süresi birebir GPU'ya dönüştürüyor (hesabınıza tanımlarken "hesabınızdaki XLG sürelerini GPU'ya dönüştürmek ister misiniz?" diye soruyor).
    Sıralama önemli... Önce XLG'ları alıp tümünü hesabınıza tanıtın sonra 1 aylık GPU'i alın. Önce GPU aldıysanız (veya hesabınızda hala GPU abonelik mevcut ise) XLG alırsanız 12 ayını 4 aya dönüştürüyor. Bu sebebten elinizden geldiğince uzun süreli (GPU aboneliği max. 36 ay alınabiliyor) almaya çalışın ki sonradan mevcut GPU süresini dönüşümle uzatmanın yolu yok.

    Almış olduğunuz Xbox veya Xbox aksesuar kutularından çıkan hediye Game Pass'leri dönüştürme için kullanmayın, dönüştürme yapmayabilir. Hediye edin birisine gitsin...

    Alınan kodların süresi olmamakla birlikte dönüşüm kampanyası için kimse bir süre veremiyor, yarın Microsoft "ben bu kampanyayı kaldırdım" diyebilir. Şimdi kullanmayıp uzun vadede XLG kod almak isteyenler bu riski göze almalı.

    Dönüşüm olmadan normal tarife ile GPU almak veya mevcut GPU aboneliğinizin üzerine 1 aydan daha fazla süreli abonelik eklemek için:
    Yine Windows 10 veya 11 kurulu PC'den hesabınızla Microsoft Store uygulamasını açıp Xbox Game Pass Ultimate'i bulun. Ekranda tek seçenek gözüküyor aylık ve 45 TL. Yine alttaki Hediye Al seçeneğine gittiğiniz zaman 3, 6 ve 12 aylık olarak 3 seçenek geliyor:
    - 3 aylık 135 TL
    - 6 aylık 270 TL
    - 12 aylık 540 TL
    Size uygun olanı seçebilirsiniz (Görüldüğü üzere aylık, 3 aylık ve yıllık arasında bir fiyat avantajı bulunmuyor.):



    Herkese iyi oyunlar dilerim 🎮.
    Xbox Gamertag: SahibiX
    Arkadaşlar müşteri hizmetleri bazen 12 aylık kod satmıyormuş bu yüzden n11 den 220 liraya kod alarak gamepass ultimate satın alıyorduk. Ama şu numarayı birkaç kere arayıp sabrederseniz ben bugün anlattığım şekilde yeni üyelik satın alabildim.

    502 liraya 36 aylık gamepass ultimate alma yöntemini anlatıyorum. Bu işlemleri yapmadan önce Xbox profiline sahip bir Microsoft mail hesabı açıp ödeme yöntemi için kredi kartınızı tanımlamanız gerekiyor.

    Önce 02123755065 numaralı Microsoft Türkiye mağazasını arıyoruz. Ardından yönlendirmeyi dinleyerek 1 ve 1 tuşlarına basıyoruz.

    Daha sonra sizi karşılayan temsilciye 180 liradan 2 adet 12 aylık gold live satın almak istediğimizi söylüyoruz. Sonrasında da 6 liraya 1 aylık gamepass pc ve yine 6 liraya 3 aylık gamepass ultimate tanımlaması yapmak istediğimizi belirtiyoruz. Yani toplamda 28 aylık gamepass ultimate üyeliği 372 liraya alıyoruz.

    Sonra hesabımızla bilgisayar ya da telefon üzerinden Xbox mağazasına girerek 65 liraya 12 aylık ea play satın alıyoruz. Hizmet ve abonelikler kısmından yinelenen ödemeyi kapattıktan sonra tekrar ea play satın aldığımız yerden uzat diyerek 12 aylık 65 liraya bir üyelik daha alıyoruz.

    28 aylık gamepass ultimate üyeliğimizin üzerine satın aldığımız 24 aylık ea play 10 kasım tarihinde 23 ayı kalarak tam 8 ay gamepass ultimate üyeliğe dönüşerek ekleniyor. Toplamda 36 aylık gamepass ultimate üyeliğini bu şekilde 502 liraya satın almış oluyoruz. Kardeşlikle 250 liraya diğer hakkını satarak maliyetimizi yarıya kadar indirebiliyoruz.

    Hala tartışma devam, çok komik ya.

    Yani neyin kuruntusu ben anlayamadım. Ya gereksiz kuruntu yapıyorsunuz, ya da bu fiyatlara alamadınız, banlanacaksınız diye elleri ovuşturuyorsunuz. Ben böyle düşünmeye başladım. 1 hafta sonra görürsünüz falan...


    Hiç bir şey olmayacak.


    Sanki Microsoft'u hackledik, sayfada olan seçeneği kullandım aldım, bitti.


    Ha bir de tersten düşünelim, Microsoft sağlam bi zam yapacak diyelim, oldu ki 3senelik GPU maliyeti 2.000 TL oldu. Aylık da 40 küsür yerine 140 TL yaptılar.


    Recep İvedik filmi Disney'e 1 milyon yeni abone kazandırmış. Aklınızda bi yerlerde bi ışıldamalar oldu mu?

    Bir yerlerde denilmiş ki "Microsoft kendisi bunu sızdırdı, yıl kapanmadan satın alımları coşturmak için" diye. Olamaz mı, GPU düşünmeyen arkadaşımı bile satın aldırdım bugün. Ki kendisiyle de görüşüyorduk, böyle bi özelliğin, bu olayın tesadüfen keşfedilmesi çok zor.


    Microsoft şu son günlerde buradan yüzlerce abonelik aldıysa niye iptal etsin, mal mı?


    Bir şey daha, pazarlamada kısa süreli şeyin fiyatı-maliyeti, uzun süreliden her zaman daha fazla olur.

    Yani 1 ay abone olup daha gelmeyeceğim dersen, adam da sana çakmaya çalışır, 3 ayda biraz daha indirim yapar, 6 ay dersin, 12 dersin, aaaa abi gel sana bu fiyat der. Mantıklı olan zaten budur.

    1 aylığın ücretini 12 ile çarpıp, 3te 1 fiyatına alınca "ulan Microsoft'u zarara uğrattık, banlanacaz" diye düşünmek, en kibar tabirle saflık olur, öyle diyeyim.

    Biraz araştırınca bu yoruma denk geldim. Denediğimde ben de 36 aylık üyeliği 585 liraya aldım arkadaşlar. İhtiyacı olanlar faydalanabilir. Yalnız ilk 12 aylık Gold üyelikten sonrasını almak biraz uğraştırıyor yani normalde 1 ve 3 aylıklar çıkarken 6 ve 12 aylık kafasına göre gösteriyor gibi bir durum var sanki. Yine de yöntem işliyor ve neredeyse yarı fiyatına alabiliyorsunuz bu yöntemle.


    12 aylık Live Gold = 180 TL


    Game Pass Ultimate = 45 TL


    İster 13 aylık yapın ister 36 aylık yapın daha karlı 3'er ay almaktansa.


    Bu arada bu yazıyı paylaşan arkadaşıma da çok teşekkür ederim.






  • XBox One X alma sebeplerimden biri diyebilirim. Playstation 4 Pro kullanıcısıydım, fiyat güncellemesinden sonra dayanamayıp XBox One X satın aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raimu -- 12 Aralık 2018; 14:37:22 >
  • Yurt dışı forumlarında gamepass için system seller diyorlar. Ben de aynı şekilde ps4 pro yu satıp one x almıştım. Gears serisini de çok sevdiğim için çok memnunum şu anda konsoldan.
  • şu anda kampanya ile 6aylık 87tl ve üst üste alına biliyor galiba.
    1 yılık ücreti ile 1 adet oyun alınana kadar 1 yılda ortalma ayda
    3-4 hit oyun veriyor ve yılda 30-40 dan fazla yeni oyun oynama imkanı
    var.arkadaşların dediği gibi sırf bunun için xbox a geçiş yapılır.
    o kadar çok çeşitli yeni oyun çıkıyorki oynamaya vakit bulamıyorsunuz
    ea acc de aynı şekilde 1 yıllık 65tl şu an kısaca ps4 alıp 1 adet
    oyuna 450tl verene kadar 1 yıl gamepass+1yıl gold+1ea acc alına bilir.
    çok sık indirim kampanya oluyor üyeliklerde.
    yeni nesil konsolar çıkana kadar 2-3yıl içinde hakimiyet xbox one larda
    olacak playstation4 ün artık albenisi bitti.
  • cod ghost ps4:219tl x1:180tl
    borderlands handsome colection: ps4:354tl x1:250tl
    alien isolation: ps4:159tl x1:80.50tl
    shadow of mordor goty: ps4:259tl x1:65tl
    madmax: ps4:299 x1:209.75
    skyrim: ps4:279tl x1:115.25tl
    watch dogs2: ps4:399 x1:269.25
    eski oyunlara ps tarafında zam gelmiş?
    Game Pass [ANA KONU]

    gamespass oyunları:
    agents of mayhem: ps4:84 x1:49
    shadow warrior: ps4:134 x1:68.30
    strange brigade: ps4:219 x1:110
    metro redux: ps4:134 x1:65

    Türkiye için şuan galiba xbox daha iyi?
    fakat nerden kazanıyorlar acaba?
  • üzücü tarafı bazen eklenmiş oyunlar kaldırılıyor bu gereksiz bir hamle bana kalırsa onun dışında sadece gamepass alıp takılabilrisiniz birde yanına ea access al bir daha oyun düşünme kaliteli oyunların %90 ı mevcut
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Ödenen lisans ücretlerini azaltmak için oyunlar kaldırılabilir, bu sayede yeni oyunlar kütüphaneye eklenebiliyor.
  • Özel fiyatları, eklenen oyunları takip edebiliriz
  • Geçen ay 1 yıllık almıştım. Biraz önce 6 aylık 2 kere üst üste daha aldım. Şuan 2 yıllık gamepass aboneliğim var. 25 ocakta 1 yıl daha alıp 3 yıla tamamlamak istiyorum. Yeni Xbox gelene kadar götürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KonsolMania

    Geçen ay 1 yıllık almıştım. Biraz önce 6 aylık 2 kere üst üste daha aldım. Şuan 2 yıllık gamepass aboneliğim var. 25 ocakta 1 yıl daha alıp 3 yıla tamamlamak istiyorum. Yeni Xbox gelene kadar götürür.
    İndirim 3 Ocak'ta bitiyor.
  • gerçekten de güzel bir uygulama. konsol alıp yanına 1 oyun almak isteseniz 300 lira en az
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Pardon dostum yanlış yazmışım. 25 aralıkta alacağım 1 yıllık.
  • pes i marketten yukleyebilen var mi ? bende hala satin al gorunuyor sadece bugun eklenicekti?
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    daha mesai başlamadı kardeş mesai başlayınca eklerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Vettel

    pes i marketten yukleyebilen var mi ? bende hala satin al gorunuyor sadece bugun eklenicekti?
    Gün içinde eklenir.
  • Tam xbox live konusunda gamepass le ilgili baslik acilsa keske diye mesaj atmistim cok iyi olmus konu

    Metacritic puanlariyla birlikte bir liste mi hazirlasak acaba. Oyun oynayacagimizda bakacagimiz bir yer olur. Konu sahibi ilk mesaja ekleyecekse bu is uzerine dusebilirim?
  • Tam eksikliğini çektiğimiz konu. Hayırlı olsun
  • Güzel konu tşkler
  • Berkayselcuk B kullanıcısına yanıt
    Tabiki, hazırlarsan eklerim..
  • 87 tl den iki tane alınıyor mu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.