Şimdi Ara

Xbox Elite Series 2 Controller (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
6
Favori
9.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Linke tıklanmıyor ama zaten Xbox da oynuyorum.
    Zaten benzer ayarlar normal kendi menüsünde mevcut. Sadece macro vs. Yok olmasında zaten ;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jarkaman

    Linke tıklanmıyor ama zaten Xbox da oynuyorum.
    Zaten benzer ayarlar normal kendi menüsünde mevcut. Sadece macro vs. Yok olmasında zaten ;)

    Elite'in PC uygulamasından bahsediyorsanız orada deadzone ayarı yok. O ayarların hepsi stick curve ile alaklı ve bana göre tamamen işlevsiz. Deadzone ayarlayamadıktan sonra stick curve'un etkisi de azalır. Bende kesin uygulamada vardır diyordum ama PC uygulamasına bile koymamış Microsoft. Rewasd almak durumunda kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Nisan 2021; 12:2:41 >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Tamam işte oradaki mantıkta biraz o değilmi, gecikmeli yada keskin gibi ayarlar aslında o deadzone dediğin ayarlara tekabül ediyor.
    Bende elite 1 var ve o boşluk hiç yok,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jarkaman

    Tamam işte oradaki mantıkta biraz o değilmi, gecikmeli yada keskin gibi ayarlar aslında o deadzone dediğin ayarlara tekabül ediyor.
    Bende elite 1 var ve o boşluk hiç yok,

    Hayır apayrı şeyler onlar. Deadzone'u sıfıra indirebilien bir program, parmağını dokunduğun anda daha itmeden bile tepkiyi görebilmeni sağlayabilir. Elite uygulamasının yaptığı şey, deadzone alanını geçtikten sonraki (ki tüm espri bitti gitti şu anda, o alanı geçtik devam ediyoruz) analog itmelerinin tepkisini ayarlamak. Hızlı mı gideyim yavaş mı gideyim, ne kadar sonra hızlı gideyim vs. Deadzone'a hiçbir müdahalede bulunmuyor bu ayarlar.


    Boşluk olmaması imkansız. Oyundan oyuna farkeder o. Gears 5 oynuyorsanız mesela boşluk yok diyebilirsiniz çünkü yapımcı o konuda çok özenli davranmış. Veya dediğim bir kaç oyun. Deadzone olmayan hatta - değerde olan bir sağ analog örneğin, parmağınızı dokunmadığınızda bile çooook hafif kameranın süzülmesine sebep olur. Bir ubisoft oyunu, örneğin AC'lerden birini deneyin göreceksiniz çok rezalettir bu konuda AC oyunları. Elite uygulamasında ne yaparsanız yapın mesela bir AC oyununda o deadzone'u silemezsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Nisan 2021; 12:18:9 >




  • Ya şu yeni nesile niye pedal eklemediler awk

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Valla resimler çok iyi güle güle kullanın.
  • Xbox Elite Wireless Controller Series 2 Amazon Japonya'da indirimde. Geçtiğimiz gün sipariş oluşturdum. Taşıma ve tüm vergiler dahil 2014 TL'ye satın aldım. (Türkiye'de an itibariyle sadece hepsiburada da satışı mevcut ve o da 3050TL civarında, Trendyolda satan başka bir satıcı 2199'dan satışı gerçekleştiriyor ama stoğu kalmamış.)


    Linki aşağıya bırakıyorum. Ürün henüz elime geçmedi. Yaklaşık olarak 9-10 gün teslim tarihi öngörülüyor. Genel olarak Amazon Japonya'dan verilen siparişler 4-5 gün içerisinde elinize geçtiğini belirtmiş daha önce buradan alışveriş yapan kişiler. Ürünün kargo istikameti ise Japonya-Çin-Almanya ve son olarak Türkiye şeklinde oluyormuş.


    Xbox Elite Series 2 Controller




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cederis -- 15 Ağustos 2021; 9:0:56 >




  • Cederis kullanıcısına yanıt


    Hocam bende de bu koldan var soyle bir sorun var video'nun 30 saniyesini acabilirsiniz direk. Analog merkezdeyken biraz saga sola oynuyor. Daha sonra direnc gostermeye basliyor. Acikcasi gameplay olarak pek etkilemiyor. O yuzden sorun yapmadim ama sizde var mi boyle bir durum? Yok ise garantiye vermeyi dusunuyorum. Oradadan da yenilenmis mi sifir mi gelecek belli degil o yuzden emin olamadim kontrol edebilirseniz sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bendeki elite 1 de ufak ufak kaymalar başladı. Zaten dış malzemesi baya kötü oldu, el sıcaklığından genleşip çıktı ve yerine oturmuyor artık büyük geldiği için :d


    Elite 2 bakayım diyorum ama fiyatlar acayip uçmuş.


    Eskiden yurt dışından getirtiyorduk ama şimdi öyleyken bile pahalı .


    İşin kötüsü elite kontrollere çok alıştım artık normal kontroller le oynayamam zaten ^^


    Elite 3 ne zaman çıkara acaba diye bir bakınıp ona göre hareket edeceğim artık.

  • UcanHollandali kullanıcısına yanıt

    Video da ve senin bahsettiğin "DEADZONE" olayı benim cihazımda da mevcut. (Kaç milim olduğunu ölçebileceğim bir aletim yok maalesef.) Hem klasik Xbox kollarında hem de elite series kollarında deadzone problemi var anlaşılan. Yine de açık bir şekilde belirtmem gerek ki hiç bir şekilde oynanışta hissettirmeyen bir tasarım hatası. Sırf merakımdan komşumun PS4 kollarında da var mı diye inceledim, Sony bu anlamda hiç bir sorun çıkarmamış. Zerre deadzone boşluğu yok analoglarda. Her harekette oluşan direnci hissettiriyor.


    Xbox'ın bu "deadzone tasarım hatasıyla" kollarda kullanıma bağlı olarak zamanla oluşan "Drifting" sorunun önüne geçtiği ile ilgili birkaç kullanıcı yorumuna denk geldim. Belki de bu amaçla bilerek böyle yapıldı. (Drifting; kolun hareket ettirilmemesine rağmen axislerde hafif düzeyde hareket algılaması)


    (DH'ye bendeki boşlukların videosunu atam dedim yüklemedi meret.) (error)









  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Bende şimdi görüp bakındım ama göremedim;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jarkaman J kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Ben yıllardır PlayStation kullanıcısıyım ama yeni nesilde bir Series X alarak artık Xbox tarafına geçmeyi düşünüyorum. Konsolu neredeyse tümüyle FPS oyunları oynamak için kullanacağım ve yanında da Elite kontrolcü almak istiyorum. Siz bir bilgiye ulaşabildiniz mi Elite 3’ün çıkış tarihiyle alakalı ? Şimdi Elite 2 alıp da sonradan 3 ile değiştirmeye çalışmak istemiyorum. Öngörülen bi tarih varsa bekleyebilirim de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • utkude U kullanıcısına yanıt
    Yok malesef kesin bir haber yok ama 2023 deniliyor. Açıkcası onun içinde beklenmez 2 zaten baya iyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elite series 2 ye dynamic low latency güncellemesi insider beta ve omegaya da geldi. 3 gün önce güncelledim ben aynı series x kolu gibi oldu 2 ms hemen farkediliyor.

  • e.salvador E kullanıcısına yanıt
    Güncelleme için nasıl bir yol izlemem gerekiyor insider a katıldım fakat herhangi bir güncelleme görünmüyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt

    xbox one için bir güncelleme var hocam onu indirdiğinizde akabinde controller güncellemesi de iniyor.

    2110.211005-2200 güncellemesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.salvador -- 11 Ekim 2021; 14:29:55 >
  • e.salvador E kullanıcısına yanıt
    Bana henüz güncelleme gelmemiş , 2109.0.2 ile başlayan güncelleme görünüyor sisteme yeni kayıt olduğum için geç gelebiliyor sanırım. Gecikme süresinin iyileştirilmesini merak ettim normal kontrolcü ile eşit ise oldukça başarılı olmuştur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cederis kullanıcısına yanıt

    Xbox'da store'a girin controller app var. Orda setting'den show non deadzone diye tiklarsaniz yuzde kac sapma oldugunu gorebilirsiniz. Benim kolda buna ek "A" tusunda basmama sorunu vardi. Sonra dayanamadim servise gonderdim. Gondermez olaydim 3 tane refubrished kol gonderdiler hepsi benim koldan kotuydu. Bir sekilde yurtdisi chat'e bagalanip anlattim durumu refund islemi baslattilar. Paddle ozelligi ve ayarlanabilir analog yuksekligi super bir ozellik ama bu kalite ile bence uzak durulmasi gereken bir kontroller.


    Bu arada merak edenlere kolu amerikadan microsoft store'dan aldim. 2021 temmuz ayinda eski uretim, yeniler iyi falan derseniz diye soyluyorum. Keske wolverine alsaymisim amerikadayken cok pisman oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 aylik kullanim sonrasi guncelleme. Cihazdan asiri memnun olsam da sol analogda drift sorunu basladi ve RB tusuna basislar yuzde 50 ihtimalle algilanmamaya basladi.

    Garanti bitimine 1 ay kala servise gonderdim hemen. Pandemi nedeniyle yeni cihaz gelmesini biraz beklemem gerekti. Bu arada PS5 ve 2 dualsense aldigim icin gamepad sorunum olmadi. Gelen Elite SC 2 ise cok iyi ve sorunsuz bir cihaz oldu.

    10 ayda eksiler:

    Bu kadar kaliteli malzemeye sahip muhtesem bir gamepadin bu kadar kisa surede bozulmasi. Basit plastikten yapilmis DS4 bile yillarca sorunsuz gitmisti. Ki ben elektronik butun esyalarimi ozenli nazik ve cok temiz kullanan, her oyun seansi sonunda silen biriyim. Elite benim elimde bile drifte ugradiysa bunun kronik oldugunu teyit ettim kendimce. (Tum oyunlarda sprint L3 oldugu icin sticki ileri iterken bir de basmanin sticke zarar veren bir sey oldugunu dusundugum icin mesela sprinti her zaman R3 e atarim)

    Arti olaraksa musteri hizmetleri ve servis sureci ust seviye. Turkiye gibi rezil bir ulkeye yakismayan seviyede iyi bir servis var. Yeni Elite elime ulastiginda hesabimdaki kayitli Elite cihazi otomatik olarak yenilendi ve garanti suresi Agustos 2023e uzadi. Bozulan cihazimin garanti bitimine 1 ay kalmisti. MS musteri memnuniyeti konusunda cok ozenli davraniyor.

    Artik Dualsense de Elite 2 de kullandigim icin karsilastirmam gerekirse, D.Sense DS4ten COK daha iyi. Adaptive trigger oyun dunyasina kazandirilmis muthis bir nimet. Sense in malzeme kalitesi de DS4ten bariz sekilde gelistirilmis. Ama Elite seviyesinde mi tabii ki degil. Yakininda bile degil. Uzaktan bakisir sadece. Paddle eksikligi ise beni mahvetti Elite yoklugunda. Hep paddlelari aradim. Elim ayagim olmus o paddlelar. Eliteden baska controller kullanmak buyuk bir yuk geliyor bu yuzden.

    2 seyi merak ediyorum.

    *Sony gibi adaptive bulusu yapan bir marka neden hala paddle kullanmanin COK gerekli bir sey oldugunu anlayamamis.
    *Paddle gibi cok iyi bir bulusu yapan MS nasil olur da yeni seriyi impulse trigger gibi sadece titresim olayiyla gecistirip gider ve adaptive kullanmaz.

    Elite kullanirken adaptive ariyorum, Sense kullanirken paddle. Yani en iyisi olsun diye ona gore para verseniz bile hepsini bir arada yapan yok.

    Senselere DIY paddle yapabiliyorsunuz aslinda ama mesakatli bir is ve sadece 2 paddle oluyor. Elite gibi 4 paddle i da aktif kullanan biri icin 2 paddle in yine eksikligi buyuk.

    Sonuc olarak 40 saat gibi hayvani bir pil omru, cok ust seviye malzeme, paddlelar, bastan asagi her seyinin ozellestirilmesi ve kutusunun icinde bu parcalarin gelmesi ve miknatisli sarj standiyla gelmesi, analog ve trigger ozellestirmeleri olan Elite 2 ile; sadece adaptive trigger ve haptic gelistirmesi yapan (ama bunlari da muthis bir bulus diyebilecegimiz seviyede yapan) dualsense'i karsilastirmak Elite 2'ye haksizlik olur. Dualsense cok guzel bir gamepad olmus ama Elite 2'nin klasmani birkac kat yukarilarda. Zaten fiyatiyla bu anlasilabiliyor. 2 gamepadi de cok sevdigim icin simdilik adaptive trigger destekli oyunlarda dualsense kullaniyorum. Sony exc oyunlarda zaten baska sansiniz da yok (60 dolarlik bir aparat yapilmis PS5te xbox controller kullanmak icin ama bence cok gereksiz. Dualsense oyle kotu bir gamepad degil) diger oyunlarda ise Elite 2 ile devam ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Ekim 2021; 12:45:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.