Şimdi Ara

X6-N8-5800 Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Forumda yeniyim o yüzden öncelikle herkese selamlar...
    yeni bi telefon almak istiyorum ama kararsız kaldım çoğu insan gibi..Kullanabileceğim 700 tl'm var fakat ne alacağıma karar veremiyorum... Seçeneklerim:

    ----470 tlye sıfır garantili 5800 (alırsam birde 16gb yapmak istiyorum yani +90tl daha)
    ----600 tlye 2. el 16gb x6 (2 yıl garantili)
    ----800 tl 2. el x6 32gb (21ay garantili)
    ----x6 16 veya 32gb(amerikadan aldırabilirim fakat fiyatları bilmiyorum oradaki)(fiyatları bilen varsa yardımcı olabilirmi)
    ----N8 (çıktıktan sonra amerikadan alınacak ama bununda çıkış fiyatı amerikada ne kadar olcak ve ne zaman çıkıcak bilmiyorum)

    N8 çıktıktan sonra türkiyede 0 yep yeni x6 da alabilirim fiyatı ucuzlarsa ama eylülde amerikaya gidecek olan akrabamada aldırabilirim tabi buraya getirirken gümrük vs. sorun çıkartmıyorsa)


    Peki siz hangisini yapmamı önerirsiniz? N8 i mi beklemeliyim yoksa 5800 veya x6ların ikinci ellerinimi düşünmeliyim?

    Cevaplarınız için teşekkürler,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastJoker -- 17 Temmuz 2010; 18:08:23 >







  • 2. el alma. x6 al. bugün birinde kullandımda. dokunmatiği iphoneninkinden. yani dokunmatiklerin bi ismi var ama ney bilmiyorum. x6 iphone deki cihazı kullanmış. x6 nın 5800 dan farkı dokunmatiüin daha hassas ve camera nın 5 mp olması. müzik sesine bakamadım ama 5800 dan daha iyi olucağını sanmıyorum: 5800 en iyi ses veren cihaz (telefon hoparlöründe) müzik ağırlıklıysan 5800 al derim.
  • Eger bekleyebılıyorsan tabıkıde n8 al derım bekleyemıyorsan x6 al
  • 900tlye bir samsung wave alabilirsin. ama param kısıtlı dersen 5800

    500tlye alınabilecek en iyi telefon 5800dır.
  • ben de 800 liraya kadar çıkabiliyorum sizce X6 uygun mu ?
  • 5800'ı hiç düşünme, geç sen onu, eskidi artık o model. X6 düşünürsen sıfır ve garantili tercih et mutlaka.
    N8 bekleyecek sabrın ve çıktığında alacak paran olursa beklemeye değer kesinlikle.
    X6 ve Wave arasında kaldıysan da kıyaslama linki aşağıda belki bir fikir verebilir sana....

    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3397&idPhone2=3146
  • hocam ben de seninle aynı durumdaydım birkaç hafta öncesine kadar, yani karar vermek bakımından. ben de telefon alıcam yakın bi zamanda ve uzun zamandır bakıyorum, inceliyorum. listem şöyleydi: 5800, x6, e72. inceledim hepsini. ve sonuçta kararım samsung wave oldu

    öncelikle 5800 eskidi gerçekten. yani şunu demek istiyorum: dokunmatiği eski usul sıkıntı yaratıyo, wifi bağlantısı sırf wifi olsun diye konmuş gibi çok kullanışlı değil, webde gezinmek te çok kullanışlı değil. ama tabiiki fiyat/performans hala en iyi telefon.

    x6 ise en çok umudumun olduğu telefondu taa ki elime alana kadar. o telefona inanılmaz yavaş bir işlemci konmuş (424 mhz) ve saçmalık olmuş bence. sırf fotoğraf albümünü açana kadar çay kahve içebilirim. evet abartıyorum ama görsellik ve biraz da estetik diğer hiçbir şey yok bu telefonda. ve 5800 ın 2 katı fiyatı var özellik olaraksa sadece kamerası ve dokunmatiği farklı. tamamen nokia nın pazar stratejisinin bir ürünü gibi geliyor bana.

    sonuç olarak samsung wave ve e72: ikisi de her iki telefondan çok daha iyiler özellik bakımından fakat özelikleri çok farklı. e72 tamamen rahatlık ve iş-güç için yapılmış. wave e göre tek iyi yanı: navigasyon ve ofis dosyaları falan filan. kısacası iş adamı telefonu.

    wave ise yukarda saydıklarımın toplamından bile daha güzel bence. kamerası çok iyi bir telefona göre, multimedia özelikleri zaten inanılmaz -ki zaten süper amoled ve 5.1 ses gibi özellikleri olan bir telefon, ve hakkını sonuna kadar vermekte-
    tek kötü yanı, ki şimdilik öyle, sınırlı uygulama sayısı. ama tabii ki bu konuda şu anki rakipler android veya symbian olduğundan öyle çünkü gelişeceğini düşünüyorum. gelişmese bile stok haliyle bana 2 yıl yeter en az ayrıca şarj süresiyle de hepsini döver :)

    ve son olarak buraya bakarsan n8 in de kamera hariç hiçbir özelliğinin wave den daha iyi olmadığını görürsün ki muhtemelen fiyatı çok çok daha fazla olacaktır.

    biraz uzun oldu, bu benim kendi incelememdi ve kararımı böyle verdim umarım yardımcı olur.




  • Çok sağolun, öncelikle telefonda benim için önemli olan özellikler hafıza, ses kalitesi,şarjın ii olması çünkü çok müzik dinliyorum ve her gün veya haftada 3-4ten fazla bi telefonu şarj etmek telefonu çöpe atmak olur...

    Sonuç olarak elimdeki paranında kısıtlı olması ve özelliklerinin bana göre çok iyi olması nedeniyle 24 ağustosu yani n8i beklicem... Umarım amerika fiyatı uygun olur, türkiyede 1300den aşağı olmaz gibime geliyo...
  • N8 1000 Liranın üzerinde olursa kesinlikle beklemeni tavsiye ederim. Artık uçuk fiyatlı tlf çıkışı olmuyor, olmaması da lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.