Şimdi Ara

X-fi titanium fatal1ty champion. çıldırtan sorun :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kartı yeni aldım, sennheiser pc350 ile kullanmak için.
    Ama hala mutlu sona ulaşabilmiş deilim.

    Kısaca yaptıklarımı özetliyim :
    Win 7 kullanıcısıyım. Asus anakart ile gelen supremeFXII kartı soktum driverları sildim. yeni kartı ve ön paneli monte edip creative in sitesinden çekmiş oldugum son surucu (2.17.0007) ve applicationları kurdum. Sonuc mikrofondan kendimi net ve yuksek bi şekilde duyuorum (bunu zaten ben duymak istemiorum kapamayı da bulamadım bi turlu) buna ek olarak arkadan hos olmayan parazit alıorum ama benim sesimden bagımsız arkadan hep gelio cızır cızır, mikrofonu kulaklıktan kapattıgım zaman ise bu sefer mikrofon kapandıgı için benim sesim gidio, ama arkadan gelen parazit bi anda yogunlasıyor . Ön panelden de direk ses kartından da aynı sorunla karsılasıorum . mikrofonunun jacki cıkarmadıgım surece veya mixerden line-in (bu şekilde mikrofon iptal oluyo nası oluo bilmiorum diger butun seceneklerde aynen sesimi ve paratizleri duyuyorum. microphone, microphone FP, what u hear, digital in, midi ,wave hepsi mixerin record kısmında seçili ise kendi sesimi duyuyorum az parazitle, mikrofonu kulaklıktan kapadıgım zaman ise parazit bi anda yukselio) seciliği olmadıgı surece kulaklıgı kulagıma takamıorum .

    Neler denedim : Baska dandik bi headset ile de denedim sonuc aynı. Driverları silip yeniden kurdum sonuc ayrı, driverları silip daniel k nınkileri kurdum sonuc aynı. Format atıyım dedim madem format atıcam bari xp kurup adam akıllı test ediyim su olayı dedim . Sıfırdan xp kurdum sonuc, daniel k vs vs sonuc aynı.
    Kasayı indirdim herşeyi söktüm dışarı aldım 3 pcie1 slotta da denedim sonuc aynı, onu sok bunu tak ön panelsiz denemeler, ekran kartının uzagına tak tek ram çift ram dene sonuc aynı .

    Not : Ayrıca pc350 yi takıtıgım zaman headphone olarak algılamıo manuel olarak değiştiriorum sorun mu bu değil mi bilmiorum da speaker denicek gücüm de kalmadı su an .
    Bir de forumlarda fln okuorum bazılarının mikrofonu fln gormeme oluomus ben de çatır çatır goruo ama sonuc vahim . Onlar için flexijack opsiyonunu acın fln demişler ama ole bişi de bulamadım .

    Su an kasayı kaldırıp camdan atıcak seviyeye getirdi bu alet beni. Lutfen yardımlarınızı bekliorum .







  • 2. aşama :
    xp nin yanında win7 kurdum. Otomatik olarak Hd Audio device olarak tanıdı. Benim canımı sıkmakta olan kendi sesimi parazitli olarak duymam ve mikrofonu headsetin kumandasından kapadıgım zaman artan parazit artık yoktu. Hemen bi kaç ses kayıt denemesi yaptım supremefx ile hiç parazit yokken malesef bu şekilde parazitli idi.

    Daha sonra driverı kurup deneme vakti geldi . Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Driver 2.17.0007 sadece bu sürücüyü kurdum, başka hiç bişi kurmadım. driverlar yüklenirken bi anda eskisi gibi kendimi duymaya başladım parazitli olarak. restarttan sonra herşey eskisi gibiydi. parazitle kendimi duyuyorum, mikrofonu kapadıgım zaman kendi sesim yerine çoğalan parazitle karşılaşıorum.

    Silencer denemeleri de boşa çıktı. Jack i çektiğim zaman parazitler gidiodu . mikrofondan kendimi duyma olayını hiç bi türlü aşamadım . Bu sefer şöle bi olayla karşılaştım mikrofon bağlı olmamasına rağmen windowsun kendi ses ayarlarından recording sekmesine girdiğim an mikrofon takılı ama kumandadan kapalıymıs gibi paraziti duymaya başladım . mikrofonu taktım çıkardım sonuc değişmedi, bütün kayıt aygıtlarını kullanılmamasına ragmen (mikrofon takılı deil) devre dısı bıraktım parazitler yine gitmedi . Belli bi süre mikrofon takılı parazitli i şekilde kendimi duyduktan sonra mikrofonu cıkardıgımda parazitsiz hala döndü.

    Hala yardımlarınızı bekliorum ...




  • Dostum merhaba. Bende geçenlerde Creative SB X-Fi Fatal1ty Pro ses kartı aldım ve aynı senin gibi Windows 7 kullanıyorum. Driverlarda çok problem oldu. Creative'in kendi sitesindeki driver lar olumlu sonuç vermedi kartı HD Audio olarka felan tanıyor tam işlev görmüyor ek programları çalışmıyor gibi problemler vardı.
    Sonra yabancı forumlarda araştırdım XFI Support pack 2.0 diye bişey buldum creative yapmiş yine sanırım ama ne hikmetse kendi sitelerinde yok. Bunu yükleyenlerin çoğunda problemler çözülmüş. Bende önceki bütün driverları silip yükledim ve bendede sorun çözüldü. İstersen birde sen dene buyur...

    ş harfini s yapmayı unutma.
    http://rapidşhare.com/files/234436040/XFI_SupportPack_2_0.exe




  • Teşekkürler bilgiler için. Daniel K nın driverları oluo bunlar benim derdime derman olmadılar malesef :(
    Hatta ben xpde de denedim yok olmuo. Benim sorunum zaten headsetle, driverları kurdugum gibi headset kafamdayken kendimi duymaya baslıorum ve parazit sorunu :( ama tekrar sıfırdan xp ve win 7 kurup denicem bu gidişle dertsiz başıma dert aldım ya ...
  • Acil çözüm gerekio bana, yok mu bilgisi olan , creative in forumlarından da ses çıkmadı
  • Tam anlayamadım yazdıklarını çok karışık yazmışsın sinirden ama sanırım sorun tamamen sürücü ile ilgili. Doğru sürücüleri kurduğundan ve ayarların doğru olduğundan eminsin değil mi? Birde kutudan çıkan sürücüleri denermisin.
  • X-fi titanium fatal1ty pro aldım geçen gün...sorunum;192 khz 24 bit menüsünü bir türlü bulamamak..eski ses kartım audgy value 7.1 deki ses kalitesinden hiç bir farkı yok yeni kartımın...

    Hoparlörlerim microlab solo7...ses kartımın yeşil girişine bağladım solo 7yi..neredeyese hiç bass alamıyorum.

    Eski kartımın sürücülerini program ekle kaldırdan silip daha sonra güvenli modda ayrıca bir temizleme-işlemi yapmadım..sorun bundan da kaynaklanmış olabilir mi?


    Microlab solo7 hoparlörlerimi arkadaşımın realtek on board ses kartında denediğimde inanılmaz iyi bir ses almama rağmen 300 liralık ses kartım beni hayal kırıklığına uğrattı..yinede ben sorunun sürücülerden kaynaklandığını düşünmekteyim..

    İlk önce creativein sitesinden kurduğum sürücülerin hata vermesi üzerine kutunun içinden çıkan cd deki sürücüleri yükleyip auto update den son güncellerimi yaptım sonuç gene değişmedi ne yazık ki...


    XP service pack 2 kullanmaktayım..acaba windows 7 ve ye vista kurarsam 192-24 bit seçeneklerini kullanabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 19 Şubat 2010; 0:55:40 >




  • driverlarda bi problem yok dediğim gibi yeni formatlanmıs 2 farklı işletim sistemine official sitedeki son driverları ve daniel_ k nın driverlarını kurup denedim. (ayrı ayrı tabi üst üste kurmadım driverları)

    Daha sonra official forumlarda çözsüm buldum gibi. Çok komik şekilde windows sound bolumunden speaker ayarlarına girioruz yalnız dikkat edin mikrofon deil speaker ayarlarına ordaki mixerden mikrofonu mute edioruz kendimi duyma olayı ortadan kalkıo ve mikrofonla kayıt yapabiliorum. Yalnız supremeFXII ile hiç parazit yokken bu kart ile parazit var sesim daha kaliteli ve orjinale çok yakın ama parazit olayı beni delirtecek. Çalışmalarım sürüo galiba bi kaç format daha beni beklio :(

    Bu arada bende de 192-24 secenegi malesef mevcut deil.
  • ben z-5500 le optik kullanıyorum. ancak kristalize bi işe yaramıyor optikte. sadece 6ch direkt yani klasik 3 uçlu kabloyla (analog) kullandıgımda crystalizer bi işe yarıyor .ayrıca ön panelde bulunan master volume kıvırmalı butonda optik bağlantıda bi işe yaramıyor. kıvır kıvır ses aynı. analogta ise ses kısıp açabiliyorum o düğmeyle. 24bit-192kHz e gelince. zaten benim bildiğim bu 24bit-96kHz le aynı şey. aynı şu ramlerde oldugu gibi mesela 1066 ddr2 aslında 533 ya da ddr400 aslında 200 en azından cpu-z öyle söylüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.