Şimdi Ara

WoW Oynamak İstiyorum (Sıfır Bilgi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok uzun zamandır bilgisayar oyunları ile içli dışlıyım. MMO hayatıma Knight Online ile başladım uzun yıllar devam ettirdim. En son Lost Ark oynadım onda da yanımdan uçarak geçen tren karakterleri görünce bırakma kararı verdim.


    Yanlış anlamadıysam 31 Ağustosta WoW yeni bir classic modunu fresh start olarak açıyormuş. Sadece gametime alarak oynanabildiğini söyleyen youtuberlar var. Fırsattan istifade oynamak istiyorum. Fakat hiç bilgim ve tecrübem yok. Tavsiye eder misiniz? Günlük 5-6 saat oynama ile ne kadar ilerleyebilir ve ne kadar keyif alabilirim? Kendime oynayıp öğreneceğim bir ortam bulmam zor olur mu?


    Bu tarz sorularım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.




  • Selamlar, WOTLK yi zamanında oynamış ve cataclysm ile beraber oyunu bırakmış birisi olarak yazıyorum. Ben de oyuna dönmeyi planlıyorum WOTLK classic ile. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi MMORPG expansionudur WOTLK.


    KO'dan sonra WOW oldukça keyif verecektir. İngilizceniz yeterliyse community bulmak hiç zor olmayacaktır.


    PVP seviyorsanız, KO'dan sonra alışmak biraz zor olabilir zira Skill R Skill R gibi tekdüze bir pvpye sahip değil oyun.


    PVE/Gather/Crafting oldukça keyifli (keyif biraz göreceli bir kavram elbette) , günde 4-5 saat gayet yeterli olacaktır (en azından eskiden yeterliydi)


    Türk oyunculardan olabildiğince uzak durduğunuz sürece keyif almamak bence imkansız.

  • İngilizcem yeterli düzeyde var hocam sadece oyun çok karışık gelir mi acaba diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi skill r skill r tarzı oynadığım için hep kafam basit pvplere gidiyor. Bir de coook fazla karakter çeşitliliği var. Onu nasıl öğrenebilirim acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jAkz kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Başlarda mutlaka karışık gelecektir ama genel olarak MMO tecrübeniz olduğu için çok sürmeden alışırsınız. Günümüzde MMOlar için minmax çılgınlığı olduğu için ve WOTLK hype hat safhada olduğu için her yer rehber dolu, özellikle youtube :)


    Naçizane tavsiyem retri paladin oynamanız olacaktır. Daily görevlerde zorlanmazsınız, gatheringde zorlanmazsınız. İş raid ve dungeonlara geldiğinde rotasyonu çok basit ve iyi dps çıkartan bir class. (değişik yapıldıysa bilmiyorum)

  • Hah onu soracaktim hocam genelde ani dps oynadım uygun karakter hangisidir diye dediğinizi inceliycem bi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abonelik sistemi gibi bir şey vardı galiba demi şu an ücretler ne durumda ?

  • Oyun rezil durumda şuan. Yeni ek paket gelmeden kısa bir süre önce başlamanızı öneririm. Hem oyunu kavrar hemde yeni pakete hazırlığınızı yaparsınız.

    Classic sürümler her ne kadar heyecanlandırsa da yeni bir retail expansion gibi maalesef olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 26 Ağustos 2022; 19:48:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Arkadaş wowu hiç oynamadığı için wow vanilla bile kendisi için yepyeni bir macera olacaktır. WOTLK sonrası tecrübem olmadığı için yorum yapmam pek sağlıklı olmayacaktır ama, ezici bir wow oyuncu kitlesi TBC ve WOTLK nin en iyi expansionlar olduğu ve WOTLK sonrası oyunun çöpe döndüğünde aynı görüşte. Elbette renkler ve zevkler meselesi devreye giriyor.


    Benim kişisel görüşüm classic ile başlamasının doğru olduğu yönünde.

  • Cbklqn kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilmiyorsam retail yani güncel modu oynamak için paketleri de alman gerekiyor ama yeni acilacak olan classic için oyun süresi olması yeterli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt

    Hocam retail oynamak için ne kadar harcama yapmam gerektiğini bilmiyorum hiç. Bütün paketleri ayrı ayrı almak mı gerekiyor son paketi alsak yetiyor mu falan hiç bilgim yok o konuda malesef 🥲


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jAkz kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen 1000tl olabilir retail oynamaya başlamak ben de çok emin değilim.


    Mekanikleri, dünyasını , ortamını sevip sevmeyeceğinizin emin olmadığı bir oyuna 1000tl verip pişman olmaktansa, sadece aylık ücreti ödeyip WOTLK ile başlamanız çok akıllıca olacaktır (tbc ve wotlk kimse sorarsanız sorun, bu oyunun peakidir)

  • Öyle yapıcam hocam aylık aylık alarak ilerlemeyi düşünüyorum bı kaç ay sonra isinirsam 6 aylık vs de alabilirim daha mantıklı geliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer mmo oyunlara göre daha kaliteli bir oyun diyebilirim kişiden kişiye göre değişir tabi ama bence pişman olmazsın alınan paranın hakkını veriyor oyun

  • jAkz kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Oynayacağınıza kesin olarak karar verdikten sonra 6 ay almak epey karlı oluyor.

    İlk ayınız level caplemek,profession caplemek ve biraz gear dizmekle geçer muhtemelen..

  • Wow’un ilk zamanları yetersiz ingilizcem ve sadece pve ile müthiş keyif alarak oynuyordum. Wow classic tekrar başlamak isteyenler için müthiş fırsat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dupp kullanıcısına yanıt

    Eskiden min-max kültürü çığırından çıkmamıştı, keşke o günlerdeki kafa yapısı ve community ile oynama şansımız olsa tekrardan.


    Harika günlerdi tek kelime ile.


    Tabi bu tekrar zevk alamayacağımız anlamına gelmiyor, ama hızlı tüketim kültürü oyunlara da işlediği için etkileneceğiz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BBF65CCC -- 26 Ağustos 2022; 22:30:44 >
  • Knight online a alışmış bir insan için WOW a alışmak oldukça zor gelecektir. Uzuuun yıllar KO da kendimi heba ettikten sonra, bir hırsızlık olayı yaşadığım için kendimi zorla wow a adapte etmek için zorlamıştım.


    Knight online dan sonra WOW çok farklı bir oyundur. Çok fazla skill ve strateji gerektirir. PVP si ve PVE si çok farklıdır.


    Eğer bir mmorpg arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Knight Online dan 23674561 gömlek üstün bir oyunu oynamayı düşünüyorsunuz.


    Eski ve hala iki senede bir kendimi alamayarak bir kaç ay bu oyuna kendini gömen biri olarak size tavsiyelerim şöyledir.


    Tabiki oyuna en az yatırımla başlamak daha çekici gözükse de blizzard'ın çıkardığı classic, vanilla şeklinde adlandırılan versiyonlar yalnızca bu oyunun eski oyuncuları ve eski versiyonları özleyen ya da belli başlı ek paketlerden çok keyif alan ve o dönemlerin oyununu tekrar oynamak isteyenler için çıkarılan versiyonlardır. Şahsen Knight Online ın ilk versiyonunda geçirdiğim anlar, anılarım sebebiyle halen yeri bende başkadır ve şu anda ko classic diye bir oyun çıksa her ne kadar ko yu yersem de yarın başlarım. Aynı mantık olduğunu düşünüyorum.


    Yani eğer yeni bir oyuna başlama arefesindeyseniz wow un güncel versiyonunu oynamalısınız. Her ne kadar oyuncular güncel oyun paketiyle ilgili kötü şeyler söyleseler de, onlar bu paketlerin çok daha iyilerini gördükleri için size bunu söylüyorlar ki bu söylenenler tamamen özneldir. Onların beğenmediği şey, başkalarına ya da siz yeni olduğunuz için size çok iyi gelebilir. Zaten bu oyuna başlayınca her pakette neler olmuş ne tarz geliştirmeler yaşanmış kademe kademe hepsini göreceksiniz. Çünkü seviye 1 den başlayarak, bütün çıkan ek paketlerin dungeonlarına, ekipmanlarına, pvpsine hakim oluyorsunuz.



    Diğer bir tavsiyem ise ko dan aşina olduğunuz isimleriyle karakter seçmeyin. Wow a ilk başladığımda sırf bu sebeple Rogue karakterini seçip aylarımı vermiştim ama ne kadar da bana göre olmayan bir karakter olduğunu çok geç anladım. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi paladin karakteri başlangıç için çok keyifli bir karakterdir. KO dan gelen biri için de oldukça uygundur. çünkü çok fazla strateji gerektirmez.

    Bir Knight online oyuncusuna şöyle anlatabilirim, O, en baba warriordan daha dayanıklı, aynı zamanda gerektiğinde bitirici vuruş olmasa da uzaktan büyüyle yüksek hasar verebilecek kadar mage, gerektiğinde kendisinin priesti olan kimsenin healine ihtiyacı olmayan, bir çok sınıfa karşı ölümsüz ve büyük hasarlar veren bir karakterdir.

    Bu karakterle PVE kısmında Tank rolü üstlenebilirsiniz üstelik karakterin kullanımı oldukça kolay olduğu için yeteneklerinize bağlı olarak müthiş bir tank ve heal yeteneğiniz sayesinde takımı hayatta tutan o süper kahraman olabilirsiniz.


    Knight online dan bu oyuna geçecekseniz size yalnızca Paladin, Hunter, Warrior ve priest(son sırada) karakterlerini öneririm. Bu önerimin sebebi üstün oldukları için değil, yabancılık çekmemeniz içindir. Kaldı ki Wow da üstün olan şey karakter sınıfı değil o karakteri kullanandır.


    Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.


    Son sorunuza da cevabım şudur, günde ancak 20 saat bir mmorpg için yeterli bir süredir :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurpalaur -- 27 Ağustos 2022; 0:22:41 >




  • onurpalaur O kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Son cümlenize bir atıf olarak Ultima Online günlerim aklıma geldi, 2 günlük uykusuz yapılan aksiyonlar.


    Bir sigara yaktım resmen.


    WOW WOTLK yerine UO'ya mı dönsem? :)

  • onurpalaur O kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler hocam. Şu an için 1 aylık classic gametime aldım onunla başlayacağım. En azından mekanik vs. alışabilirsem daha yüklü harcamalara kalkışırım diye düşünüyorum. Retail oynamak istersem şu an ne kadar ödeme yapmam gerekiyor? Tüm her şeyi almam mı lazım yoksa son çıkan paketi alsam yetiyor mu? Karakter olarak arkadaşın dediği Retri Paladin karakterini bayaa izledim pvpde de bayaa döktürmüşler hoşuma gitmedi değil  


    Classlara gelince warrior asas mage priest değil de daha çok mmo oynadığım için class sıkıntım yok sadece kolay kavrayabileceğim bi şey olursa oyunu öğrenme serüvenimde köstek olmak yerine destek olabilir diye düşünüyorum.


    Son olarak dün gametime aldım wow classic indirdim ama burning crusade indirdim. WotLK geldiğinde tekrar sıfırdan indirmem mi gerekecek?





  • Retail için son paket alınması yeterli shadow land base edition 400 tl yeni yamalarda veya paketlerde yeni güncelleme gerekiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.