Şimdi Ara

World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU] (201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
67.019
Cevap
120
Favori
2.438.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkez gelip clanının reklamını yapsın bunda bence bir sıkıntı yok.Warder SLTNS' için bişeyler demişsin ama SLTNS hali hazırda en başarılı Türk clanıdır.Çok da kaliteli insanlar vardır içinde.Ama tabi şu konuda haklısın ki oyun duyuldukça daha ne Türk clanları kurulacak.Çok daha iyi seviyelerdede olacaklar.Ancak bu kimseyi üzmez aksine sevindirir.ANTLN'da gelsin burda reklamını yapsın.Herkez reklamını yapabilsin bence.Gerek yok böyle tartışmalara :) Uyum ve saygı içinde muhabbetler varken gerilmeye gerek yok :)

    [(bu arada sltns clanında değilim ynlış anlama:)]
  • quote:

    Herkez gelip clanının reklamını yapsın bunda bence bir sıkıntı yok.Warder SLTNS' için bişeyler demişsin ama SLTNS hali hazırda en başarılı Türk clanıdır.Çok da kaliteli insanlar vardır içinde.Ama tabi şu konuda haklısın ki oyun duyuldukça daha ne Türk clanları kurulacak.Çok daha iyi seviyelerdede olacaklar.Ancak bu kimseyi üzmez aksine sevindirir.ANTLN'da gelsin burda reklamını yapsın.Herkez reklamını yapabilsin bence.Gerek yok böyle tartışmalara :) Uyum ve saygı içinde muhabbetler varken gerilmeye gerek yok :)

    [(bu arada sltns clanında değilim ynlış anlama:)]


    benim lafım zaten sultans klanının yönetiminedir ayrıca hepimiz türküz söylediğin gibi bir türk klanının başarısı beni üzmez aksine sevindirir ama bir türk klanının diğer türk klanlarını küçük görmesi ve mezeye benzetmesi açıkçası beni hem üzdü hemde öfkelendirdi bnm cvp verme sebebimde budur yoksa rekamlarıda umrumda değil isterlerse her mesajlarında reklam yapsınlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyhorn -- 20 Temmuz 2011; 14:17:04 >
  • evet gecekler üzücüdür warder hayatında tier 8 tankı yeni görmüşken hiç bilmediğin dimağının yetmediği konularda ahkam kesmen beni üzüyor :)

    meze dıger turk clanları degıl bolgede savasılan sırp clanları kastedılmıstı günaydın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaddet -- 20 Temmuz 2011; 14:18:02 >
  • quote:

    evet gecekler üzücüdür warder hayatında tier 8 tankı yeni görmüşken hiç bilmediğin dimağının yetmediği konularda ahkam kesmen beni üzüyor :)


    seni sürekli üzgün görmekte beni üzüyo kardeşim:) ama şu anlayış zorluğun beni dahada üzüyo açıkçası benim hiçbri konuda ahkam kestiğim falan yok ayrıca sen hayatında tier 8 tankı yeni görmüş demişsin komik:)
  • Öncelikle senin gibi yapılan çalışmaları,emekleri hiçe sayarak saygısızca yorumlar yapan bir kişiye cevap vermeyi düşünmüyordum ve hala isteksizce yazıyorum ama yazmamın tek sebebi değer verdiğim Jaddeth arkadaşımın maalesef seni kaale alıp yazmış bulunmasıdır!

    İlk olarak clandan Tier 8'den aşşağı olan arkadaşları çıkarmamız olayını bir açıklığa kavuşturayım(Kimseye bir açıklama yapmak zorunda olmamamıza rağmen yinede açıklayacağım).Bunun sebebi o zamanlar clan 90 kişiyi geçmişti ve o günlerde Tier farkı gözetmeksizin herkesi SLTNS clanına alıyorduk.Baktık ki sınır olan 100 kişiye(Oyun mekanikleri gereği clana 100 kişiden fazla giremiyor) dayandık şöyle düşündük;Belirli bir tier'in altında olan arkadaşlar tanklarının seviyesini yükseltene kadar akademi clanımızda bulunsunlar ve böylelikle clana yeni katılmak isteyen kişileri reddetmek durumunda kalmayalım.Bunun içinde gerekli limitlerin altında kalan arkadaşlara özel mesaj ve akademi clanının davetleri atılarak clandan çıkarıldılar.Bu sırada bazı oyuncular kendi clanlarını kurmak istediler ve kurdular(Ve anladığım kadarıyla sende o clandasın zaten).Bundan daha doğal birşey olamaz;biz kimseye ayrılmayın-başka clan kurmayın demedik zaten.Ayrılan arkadaşların yolu açık olsun,umarız başarılı olurlar dedik ve kalanlarla yolumuza devam etme kararı aldık.Belkide gerçekten herkese kucak açmamız,Türk olduğu için gelebilir demememiz ve daha seçici olmamız gerekiyordur çünkü örnektede görüldüğü gibi araya çürük elmalar karışabiliyor!Ancak ister iyi niyet diyin,ister enayilik biz bir Türk clanının birşeyler başarabildiğini göstermek için gerçekten çok çalışıyoruz ve bana göre şu anda güzel bir yolda emin adımlarla ilerliyoruz.Daha iyisini yapabilen olursa saygı duyar ve tebrik ederiz ve hatta nasıl başarılı olduklarını araştırır nerede hata yaptığımızı bulmaya çalışıp eksikliklerimizi telafi etmeye uğraşırız.Ancak kimse kusura bakmasın bizim şu anda bulunduğumuz noktadan daha ileri noktaya kısa zamanda başka bir türk organizasyonunun geçilebileceğine inanmıyorum.

    Bu işlerle pek bir ilgisi,alakası ve bilgisi olmayan kişiler için kısa bir özet geçeyim neler yapmaları gerektiğiyle ilgili;

    -Komuta etmek
    Bu kadar fazla insanı idare ve kontrol edebilmek,onlara savaş alanında komutanlık edebilmek.Bu komutanlığı yapabilmek için verdiğiniz uğraşları saymıyorum bile(Taktik düşünmek,Uygulamak,Rakipleri araştırmak ve rakipler hakkında bilgi toplamak,Savaş esnasında kimin ne yaptığına dikkat etmek,yanlış yapanları çok geç olmadan uyarmak,rakip neler yapıyor gözlemlemek,rakip hareketlerine göre tepki vermek ve gerekirse strateji değişikliğine gitmek,savaşlara kim girecek diye ayarlamaları yapmak,savaş saatlerinde insanları bir araya toplamaya çalışmak vs vs.)

    -Büyük grup yönetimi
    (Ventrilo,Forum gibi platformların hazır edilmesi,kullanılması ve düzeninin sağlanması,Clan üyelerinin bu platformlara düzenli katılımlarının ve takiplerinin sağlanması,Clan gelirlerinin dağıtılması,Clan'a yeni üye kabulleri,Clan içerisindeki en ufak problemlerle bile uğraşmak,Üyelerin bir sıkıntılarında yardımcı olmak vs vs)

    -Eğitim
    (Savaşlarda kullanılacak taktiklerin üyelere öğretilmesi,Savaşlarda bireysel olarak oyuncuların daha başarılı olabilmeleri için oyun dinamikleri içindeki detayların üyelere öğretilmesi,Üyelerin sahip oldukları tankları daha verimli kullanmaları için eğitilmeleri,Savaş veya herhangi bir başka organizasyon esnasında toplu halde bulunulan sesli iletişim platformundaki ses disiplini[30-40 kişinin aynı anda aynı kanalda konuştuğunu bir düşünün],Üyelerin takım olarak hareket edebilmeleri için uyum eğitimi,Oyunda bulunan tankların zayıf noktaları hakkında genel eğitim,Hangi durumlarda nasıl tepki verilmesi gerektiğiyle ilgili eğitim vs vs)

    -Diplomasi
    (Tek başına hareket eden bir birlik kaybetmeye mahkumdur.Aynı anda pek çok cephede savaşamazsınız.Bu sebeple kısa-orta-uzun vadeli ortak çıkarlar için başka[yabancı] clanlarla iletişim ve koordinasyon,Alliance[müttefik]'lara katılmak için iletişimler ve pazarlıklar vs vs.)

    Bu yukarıda saydıklarım daha sadece temelller.Daha bir sürü iş yapmanız gerekicek ve kusura bakmayın ama sizlerin bu işleri yapabileceğinize inanmıyorum.
    Umarım ben yanılıyorumdurda sizlerde birşeyler yapabilirsiniz ve bizde şapka çıkarırız.

    Oyun hayatınızda başarılar diliyorum ve kendi yolunuzda başarıyla yürümenizi en içten dileklerimle arzuluyorum.
    vuque - Sultans Of The Field[SLTNS] Clan Lideri
  • ben zaten sizin klanınız iç yönetimine karışacak değilim daha öncede söylediğim gibi ki anladığım kadarıyla okummauşsın mesajlarımı benim çıkma sebebim tamamen kişiseldir klandan çıkartma olayları olmadan önce çıktım ve bu kararımdan memnunumda ayrıca şuanda görüyodumki bnmgibi düşünen birçok iyi oyuncuda sultansla yollarını ayırmış bu demekki sorun sadece bende değil ve gene sölüyorum tartışmanın başlangıcı bir arkadaşın sultansta adam istifleme yok tier ayrımcılığı yok demesiyle başlamıştır bende gerçekleri görmesini sağladım ve gördümki kuyruk acısı olan çokmuş:)
  • Beyler bedne konuyu değiştireyim bari az yukarıda bir soru sormuştum bir öneri sunarsanız mutlu olurum
  • Arkadaşlar çok fazla tartışma ortamı oluşturmadan ben konuya açıklama getirerek son noktayı koymak isterim. Lakin yaklaşık 1 senelik olan ve yüzlerce post bulunan bu düzeyli başlığı kirletecek şeyler yapmayalım.
    Öncelikle bilmeyenler için SULTANS Klanının kurucularından biriyim.

    Akademi Klanı olayı ile bazı arkadaşları küstürmüşüz. Durumun açıklamasını o zaman mesaj ile yazmıştık ama şimdide açıklayayım. Oyunda Klan üye sayısı 100 ile sınırlıdır. Akademi Klanı devreye girdiği an Klan üye sayısı 96 olmuştu ve yeni başvurular bekletilmek zrunda kalmıştı yer kalmadığı için. Bizde yeni gelen Tier9 Tier 10 tankı klana alıp gelişimimizi tamamlay7abilmek için daha düşük tier tankları akademi adı altında açılmış ikinic bir klana toplamak istedik. Dikkat çekerim gelişimimizi tamamlamak için! Çünkü o akademi klanı açıldığında halen 2 Takım aynı anda çıkaramıyorduk. Klan savaşı özelliklerindendir. Aynı saate, aynı anda toprağını savunmak için hatta saldırıp yeni toprak almak için 2 hatta 3 takım çıkarmanız gerekir. Keza sizde tahmin edersinizi her gece aynı saatte herkesi asker gibi pc başına dikemeyiz. Bu yüzden Yüksek Tier ihtiyacımızı tamamlayabilmek içi böyle bir karar aldık. Üye sayısı 60 lara düştü. baktık ki bize chip te lazım. Akademiden Tier 7-8'i geri çektik SLTNS'a. Şu an kazandığımız toprakları ve kazandığımız toprakları Tier toplamı 125-130 üstüne çıktığımız maçlar ile kazanıyoruz.

    İleriki vadede ve hatta şu anda da bahsi geçen Akademi klanındakilerde yüksek tiere geçtiklerinde 2. Savaş Klanını kurmak ve 2 Klan birlite koordine toprak alarak savunarak hareket etmek.

    Diğer tüm Türk Klanları bizim kardeşimizdir. Doğal ittifakımızdır. Kimseyle bir alıp vermediğimiz olamaz.

    Bu başlık Türçe olarak oluşmuş bu oyunun en kapsamlı başlığıdır. Türk oyuncuların oyunun forumunda yada sayfasından bizi bulması gerçeken zor. Ama bu oyuna başlayanlar google dan bir arama yaparak burayı kolayca bulabilirler. Bu yüzden Klanımızı tanıtmak için en uygun yerlerden biri burasıdır.

    Bizim Klanımızında belli bir terzı ve duruşu var. Bu herkes uyacak değil. İsteyen bizle birlikte oynar. İsteyen farklı şeyler yapar. Kimse kimseye karışamaz. Bizde kimseyi zorlamıyoruz. Bugün aramızdan bir arkadaşımız ayrılarak Klan kuaracağını belirtti hayırlı olsun dedik. Bunlar kesinlikle hoşgörü ile yaklaşacağımız şeyler.

    Sonuç olarak Bir Klan kurduk. Çekirdek kadroyu oluşturduk. Üyeleri Random Battle dışında farklı bir oyun tarzı olan Clan Savaşına adapte etmeye çalıştık. Yeri geldi Tierlerimiz yetmedi ezildik. yeri geldi yanlış taktik verdik kaybettik. Yeri geldi kilit noktadaki bir oyuncu yanlış yaptı kazanacağımız savaşı kaybettik. Bunların hepsinden tecrübe kazanarak Şu anki pozisyonumuza geldik. Şu an Afrika haritasında 8 toprak sahibi olan ve Logosundaki Ay yıldız ile "Türkler bu oyunda var" dedirtiyoruz. Şu an en çok toprak sahibi en iyi 10 Clana baktığınızda Yani TOP 10'a; en son sıradaki klanın 10 toprağı var. Bu demektir ki şu an bulunduğumuz konum itibariyle başarı kazanmış ve bilinen bir Klanız. Bu da bize yetecek bir hediyedir.

    Gönül isterki böyle tartışma yerine diğer kardeş klanlardan tebrikler gelsin. Fikir alışverişinde bulunulsun. Gerektiğinde ortak hareket edilsin...
    Umarım en kısa sürede aradaki bu buzlar çözülür. Bizden size karşı bu iyi niyet ve samimiyet çerçevesinde sizden de aynı şekilde karşılık görürüz.

    Yazım hataları varsa kusura bakmayın. Alelacele bir yazı oldu...


    EDİT: Kişisel olarak bize küsmüş kırılmış. bilmeden yanlış yaptığımız yada onlara göre böyle olan oyuncular varsa Oyundan, Forumdan ya da burdan PM ile bana ulaşın. Birebir konuşmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanay54 -- 20 Temmuz 2011; 14:46:48 >
  • Ben de şu reklam konusuna bir açıklık getireyim. Burada reklam yapmaktan çok başarılarımızı ve geldiğimiz noktayı ortaya koymaya çalışıyoruz çünkü SULTANS klanı çoğunluğunu Donanımhaber üyelerinin oluşturduğu bir grup olarak filizlenmiştir. Hatta beta zamanında hatırlıyorum daha klan sistemi henüz aktif değilken "Donanımhaber" kanalı altında toplanır ve deneyimlerimizi paylaşırdık. Yani nasıl eskiden bireyler olarak elde ettiğimiz başarıları buradan paylaştıysak şimdi de bir grup altında aynı şeyi yapıyoruz.
  • ben daha önce yazdım tekrar yazıyorum bizim sultanslada veya diğer kurulan yadakurlacak olan klanlarlada bir alıp veremediğimiz yoktur başarılarınız bizi kıskandırıp üzmek yerine sevindirir çünkü hepimiz türküz ancak birkaç arkadaşın anlamadığı birşey vardırki sultansta bu günlere gelene kadar ne zamanlar atlatmıştır şimdi yeni kurulan klanlara aşağlayıcı bir şekilde meze olursunuz yada gereksizsiniz diyip rencide etmek yanlıştır reklamınızı tabiki yaparsınız hakkınızdır ama bunu kimseyi rencide etmeden yapmanız gerekir
  • Bu tartışmalara hiç gerek yok arkadaşlar. Sultans klanı türk oyuncuları için wot ta tam bir başarıdır ve övünülmesi gereken bir klandır. Ha burada herkes reklam yapma hakkına sahittir. Bu forum herkese açık. Diğer tüm klanlar veya kurulacak olan klanlar burada reklam yapacaktır. Türk klanlarının birbirine düşmesi diye birşey olamaz olmamalı. Bence önemli olan o haritada Türkiye topraklarını ve daha birçok bölgenin türk klanlarının elinde olması. Ay Yıldızlı bayrağı o haritada dalgalandırmak işte önemli olan başarı budur.

    Bu arada yarın yeni bir klan kurmak için çalışmalarımı sürdürüyorum. Destek olmak isteyen bende gelirim bende varım bu işte diyen herkesi bekliyorum. Hertürlü katkıya açığım. Şu sıralar isim üzerinde çalışıyorum fikri olan arkadaşlar varsa bu konuda bana pm den ulaşırsa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverdream -- 20 Temmuz 2011; 15:17:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tyhorn

    ben daha önce yazdım tekrar yazıyorum bizim sultanslada veya diğer kurulan yadakurlacak olan klanlarlada bir alıp veremediğimiz yoktur başarılarınız bizi kıskandırıp üzmek yerine sevindirir çünkü hepimiz türküz ancak birkaç arkadaşın anlamadığı birşey vardırki sultansta bu günlere gelene kadar ne zamanlar atlatmıştır şimdi yeni kurulan klanlara aşağlayıcı bir şekilde meze olursunuz yada gereksizsiniz diyip rencide etmek yanlıştır reklamınızı tabiki yaparsınız hakkınızdır ama bunu kimseyi rencide etmeden yapmanız gerekir


    anatolian varmı toprak varsa versene kordinat bi landing atalım ozaman dogru mu yapıyoruz yanlıs mı yapıyoruz anlarız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tyhorn

    ben daha önce yazdım tekrar yazıyorum bizim sultanslada veya diğer kurulan yadakurlacak olan klanlarlada bir alıp veremediğimiz yoktur başarılarınız bizi kıskandırıp üzmek yerine sevindirir çünkü hepimiz türküz ancak birkaç arkadaşın anlamadığı birşey vardırki sultansta bu günlere gelene kadar ne zamanlar atlatmıştır şimdi yeni kurulan klanlara aşağlayıcı bir şekilde meze olursunuz yada gereksizsiniz diyip rencide etmek yanlıştır reklamınızı tabiki yaparsınız hakkınızdır ama bunu kimseyi rencide etmeden yapmanız gerekir


    Hocam ne yazık ki meze konusunda haksız değiller. 3-5 kişi başlayıp gelişene kadar meze olunur maalesef. Ama oldukça fazla kişi birden örgütlenir ise o zaman meze olma durumu ortadan kalkar.

    Misal ben Silkroad oynuyorum aynı zamanda. Bulunduğum guild'in serverda adı çok duyulmuştu ve oyunun en önemli kalesini ele geçirmişlerdi. Sonra üyeler arasındaki tartışmalar, anlaşamamalar, bir kaç kişinin birden lider olmak istemesiyle guildden ayrılıp başka guild kuranlar oldu.

    Sonuç: eldeki kalede gitti, diğer guildlerde darmadağın karmakarış bir şey oldu. Kimse birlik beraberlik için birini lider olarak kabul etmek istemiyor, kendisi lider olmak istiyor.

    Ayrıca ben hiç bir zaman liderliğe soyunmadım çünkü o kadar kişi ile uğraşamam :) Aslında uğraşırım, organize ederim ama tüm zamanımı buna ayırmam gerekir ki bunu hiç yapamam Azıcık üşengecim. Yardım etmek, destek vermek daha çok hoşuma gider. Misal eski hesabımda bt-7 ile yüksek tierlerin arasına düştüğümde heavy tankların savaşında denk gelmiştim. Tankımı yan çevirip bizim heavylerden birinin önüne koydum siper için. O tankın eti ne budu ne, attığım mermiler gıdıklamıyor bile Bari siper olsun işe yarasın dedim, yaradı da.
  • quote:

    anatolian varmı toprak varsa versene kordinat bi landing atalım ozaman dogru mu yapıyoruz yanlıs mı yapıyoruz anlarız

    normalde bukadar anlam kıtlığı olan bir mesaja cvp vermem ama senin gibilere biraz olsun okuma ve anlama yeteneği kazandırmak istiyorum sizin gibiler kitabın bi başını bi sonunu okuyup özet çıkaran tiplerdensiniz... komik insan tartışmanın başından itibaren okursan neler olup bittiğini anlarsın

    quote:

    Hocam ne yazık ki meze konusunda haksız değiller. 3-5 kişi başlayıp gelişene kadar meze olunur maalesef.


    benim öle bir iddiam yok ztn elbet herkez meze olur ama mezede yapcağımız zaman gelir mutlaka ancak bazıları gibi geçtiğimiz yolları unutup başkalarını küçümsemeyiz:)
  • simdi tutupta anatolian da komutanlık yapıp burda yok siz bizi dısladınız edebiyatı yap sonra yok senin gibiler sole hedede bole hedede yaw arkadasım sen bizim klanla ilgili yorum yapma ki bende senin klanınla ilgili yorum yapmıyayım tutmus is3u ile takılan adam klan savaslarında sultanda ezildi sole hedede bole hedede diyecegine git kas kas ki oyunda olsa başarılı olmanın tadına var 501e aldıgımız arkadasların hepside bizim sultan klanında neyse belki birgun klan savaslarına katılma gibi bi sansın olursa ozaman anlarsın neden boyle bi uygulama oldugunu simdilik dedigim gibi eger ortada bir başarı varsa ki var demekki bizim komutanlar dogru olanı yapmıs tutupta soyle yapılsa daha iyi olurdu boyle yapılsa daha iyi olurdu diyorsan yap başarılı ol ha derseniz biz daha başarılıyız oyunun ne oyunu oldugu belli cıkarsınız karsımıza haydeee bakalim ne oluyor kimmiş dogruları yapmıs olan

    not:demişsinki bazı başarılı oyuncular ayrılmıs sizden blaa blaa demekki yanlız degilmisim blaa blaa yaw o iki arkadas dan birisi 2. bir klan olusturmak ve daha once 2 hırvat 1 sırp klanın yaptıgı ittifaka benzer bi durumu olusturmak icin ayrıldı hatta bu dusuncesini forumumuzdada paylastı. diger arkadasımız ise bi yanlıs anlasılmadan ayrıldı (okadar dil doktuk ama neyse)
  • Sİzce PzKfpwIV e L28 mi alayım yoksa L70 mi alayım lütfen acill
  • l70 al
  • Bu oyun takım oyunudur, siz istediğiniz kadar über züber zart zurt, savaşçı olun bi nane etmez, eğer takımınızdaki elemanlar taktik açıdan iyi ise ne ala değil ise 100% yenilgi stres bozukluğu ile sonuçlanır, buraya kadar hemfikiriz galiba, lakin oyun beta iken dahi, chatt kanalına "bayağı"kuru bi selam bi merhaba mesajı yazdığınızda ya cevap gelmez, yahut evvelden maç yaptıklarınız hariç kimse selam almaz(evet bu önemli bir iletişim unsurudur!!) hal böyle iken bende notu verdim, yeğen nitro, ve birkaç oyun arkadaşı ile plat yapar olduk, en nihayetinde kanallara dahi girmez oldum. Ne yalan söyleyeyim sanki! elite statü, sidik yarıştırmaca gibi şeyler algıladım. Hulasa CARBONDIOXIDE ben deniz oluyorum arada sırada rastlasıyoruz selametle.
  • Abi Artık nikim nitro değil Uberjager. Beni ararsan bu niki bul. Gerci bu aralar yeni oyunlara başladım ecuk boşluyorum.
  • WoP da gelsede denesek :)
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.