Şimdi Ara

WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
26.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=12284

    arkadaşlar detaylı anlatımı burda bende buradan alıntı yapıyorum buyrun kullananlar inş. memnun kalırlar...

    bunu bana soran bi kaç arkadasın istegiyle yüklüyorum buraya çünkü çok kez soruldu...

    ARKADAŞLAR KOCAMAN YAZIYORUM İLK DENEYEN SİZ OLMİCAKSINIZ. VERDİGİM LİNKTE DENEYEN ARKADAŞLARIDA GÖREBİLİRSİNİZ... BAŞARILAR ŞİMDİDEN... ARTI DENEMENİZİN HİÇ BİR ZARARI YOKTUR CİHAZINIZA YAZILIMSAL BİR ZARAR VERMEZ DONANIMDA SORUN ÇIKARMAZ
    ------------------------


    Wing Linux olarak adlandırılan projede özellikle Omap850 işlemciye sahip HTC cihazlar için 2.6.25 kernel versiyonu ile stabil çalışan bir Android’i derlemeyi başarmışlar. Projenin wiki sayfasında belirtilen modeller arasında yer alan HTC Artemis, Elf/Elfin, Excalibur, Gene, Herald, Opal, Pharos, Prophet, Startrek, Wizard ve Asus P320 ile testlerin sürdüğünü, sistemin bazı özelliklerin kısmen çalışmaması gibi durumların oluştuğu yazılmış. Nihayetinde tam çalışan bir Android’de beklemiyorduk zaten. Proje Download sayfasında yer alan son sürümü (v0.4.2) indirdik. Denemesi bedava diyerek elde mevcut HTC Prophet’i kurban seçtik ve başarıyla kurduk. Geliştiriciler, kurulumu daha da basite indirgemek adına her model için farklı CAB dosyaları oluşturmuş.


    Kurulum Adımları:

    1-Wing Linux (Android)’i indirin.
    2-Zip dosyası içinden çıkan cihazınıza uygun wing-linux-0.4.2-cihazmodeli.cab ve wing-linux-0.4.2-rootfs.cab dosyalarını hafıza kartınıza atın. Diğer cab dosyaları işinize yaramayacağından silebilirsiniz. Önce wing-linux-0.4.2-cihazmodeli.cab ardından wing-linux-0.4.2-rootfs.cab dosyasını hafıza kartınıza kurun.
    3-Kurulum işleminden sonra hafıza kartınızda linux adında bir klasör oluşacak. Bu klasör içerisinde yer alan haret-0.5.2.exe dosyasını çalıştırın.
    4-Açılan pencerede script dosyası olarak default.txt olduğuna emin olun. Ayrıca hemen altta yer alan Found Machine XXXX şeklinde uyarının da cihazınızın modeli ile eşleştiğine emin olun.
    RUN’a tıklayarak boot işlemini başlatın.

    NOT: İlk adımda ekranınız kararacak, ardından tamamen beyazlaşacak (bu anda cihazın bozulduğunu bile düşünebilirsiniz Smile ve komut işlemi ekranı gelecek. Biz S200′de bu işlemi donanımsal bir klavye olmadığından Action (orta tuş) tuşu ile 2 adımda tıklayarak geçtik. Bu adım size hafıza kartına açılacak dosyalar için en az 250 mb boş alan için adres göstermenizi istiyor. Kurulumdan sonra Android hafıza kartınızda 280 Mb. yakın yer kaplıyor çünkü. Otomatik olarak Action tuşu ile bu adımları geçerseniz standart ayar ile kurulum başlıyor. Kurulum hatalarını önlemek için kurulum işleminden önce hafıza kartınızda en az 300 Mb boş alan olmasına dikkat edin.
    Kurulum işlemi 2 adımdan oluşuyor. İlk adımda dosyaları sıkıştırılmış dosyaları hafıza kartınıza genişletiyor (extract). Bu adımda cihaz takılmış gibi görünse de maksimum 4 – 10 dakika arasında 2 adımda sorunsuz geçiliyor.
    2. adımda ise ilk siyah ekranda sizden ekran kalibrasyonu yapmanızı istiyor. Kalibrasyon ayarından sonra yine bir boot süreci başlıyor ve ekranda Android yazısı sizi karşılıyor.
    Farklı bir tecrübe edinmek isteyenler için yukarıda yazan modeller bu iş için ideal. Bazı özelliklerin çalışmadığını tekrar vurgulayalım. Bunları ayrıntıları ile wiki sayfalarında görebilirsiniz. Unutmadan; Cihazı soft resetle yeniden başlattığınızda Windows Mobile geri geliyor. Tekrar çalıştırmak için haret-0.5.2.exe dosyasında RUN’a gitmeniz gerek. Linux dosyaları genişlettiği için 2. boot’da işlemler daha da hızlı gerçekleşiyor.


    WingLinux İndir Link:
    http://sourceforge.net/projects/wing-lin...p/download

    Üretici Sayfası:
    http://sourceforge.net/apps/trac/wing-linux

    Kendim denedim kurdum mükemmel gerçekten. İki işletim sistemini bir arada kullanabiliyorsunuz. Qtek S2oo'de denedim...

    Ny_WesT15 den alıntıdır....

    buyrun indirin kurun sorunsuz kullanın başarılar şimdiden...


     WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...


     WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 8 Ocak 2011; 22:43:51 >







  • HİÇ DENEYİPDE YORUM YAPAN YOKMU ENTERESAN ANDROİD OLUCAK CİHAZINIZ BUNU KURUNCA TAMAMEN %100 OLARAK EMÜLATÖR FELAN DEGİL BU :D
  • sen denedinmi dostum..
    uçmasın sonra bizim cihaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intifada54

    sen denedinmi dostum..
    uçmasın sonra bizim cihaz


    burdaki yazıların tamamı alıntı bende artemis vardı elimde olsaydı denicektim ama deneyen bir sürü kullanıcı var tabiki verdigim linkleri teker teker inceleyip öyle yapın çünkü son güncellemeler verdigim link.te bu uzun süredir yapılan bi çalışmanın ürünü aynı çalışma Qualcomm işlemci kullanan cihazlar içinde sürüyor şuan bi kaç versiyonu var ben onları diamond.ımda denedim ancak telefon aramalarda karşıya ses iletmiyordu bunlar ise sorunsuz şuan için...

    eger sorun çıkarsa tekrar win romunu kurarsın. birde zaten her cihaza olmuyor olsa kendi diamond.ıma bunu banko kurardım:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 9 Temmuz 2010; 10:10:20 >




  • Vay be!
  • Ben link e tıkladım gitmiyor

  •  WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...

    kanka böyle yap inerr


    ben nasıl yapıcam onu bilmiyorumm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmantrkci61 -- 20 Mart 2021; 13:22:48 >
  • başaramadım abiii

  • qemu + androix x86 iso

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...
     WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...
     WNDOWSUNUZU ANDROİDE ÇEVİRİN...

    şimdi indirdiğimiz dosyalar daa "wing-linux-0.4.2-cihazmodeli.cab" isimli dosya yokk ama "wing-linux-0.4.2-rootfs.cab" bu varr bu kadarr.


    Zaten olsa bile, dosya yöneticisi gibi bir şeyin, telefonda yüklü olması gerekiyorr,


    benim telefon, hafıza kartının içini göstermiyorr ki sadece bilgisayar üzerindenn bir şeyler yapılıyorr


    yine olmadııı





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.