Şimdi Ara

WİTCHER 3 MOD KURAMIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. The Witcher 3: Wild Hunt aldım orijinal steam'de DLC'leriyle birlikte ve oyunda yaklaşık ikiyüz saatim var. Bir yıl geçti oyunu oynayalı, unuttum ve tekrar başlamayı düşünüyorum bu yüzden mod kuracağım ama 2 saattir uğraşıyorum bir türlü mod çalışmıyor. Nexus adlı siteden indiriyorum bu arada. Örneğin "Friendly Meditation" modunu kurmak istiyorum ama bir türlü çalışmıyor. Bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.




  • Basit modlari "mods" diye dosya oluşturup oraya atıyorsun. Zaten modun sayfasında yaziyor kurulun
  • Anlıyorum. Ancak kurulum talimatları İngilizce e haliyle bende İngilizce yok. Google çeviriye atıncada kafayı yiyor hiçbirşey anlaşılmıyor. Türkçe kaynaklardanda herhangi bir bilgi yok. O yüzden buraya yazıyorum belki Türkçe bir şekilde yardım eden olur diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsanesnn E kullanıcısına yanıt
    Chrome kullanın sağ üstten ingilizceyi Türkçe'ye çevirin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzgünüm ama yine anlayamıyorum benden 5 veya 6 programın mutlaka indirilmesi isteniyor. Sonrasında bunun o kadar gerekli olmadığı söyleniyor. Birde bu programlar çok karışık ben bir modun bu kadar zor yüklenebileceğini hiç tahmin etmemiştim. Bende mi sorun var yoksa gerçekten karışık mı anlayamadım. İngilizce'ye çevirince dahada beter oluyor sayfadan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome çeviri ile aşağı yukarı bi anlam çıkarılabiliyor senelerdir witcher modlarım bu arada. Bahsettiğin Friendly Meditation modu için önce modFriendlyMeditation dosyasını witcher 3'ün ana klasöründeki "mods" klasörüne yapıştır. Eğer bu klasör yoksa elle oluştur. Sonra da bin dosyasını yerine koyman gerekiyor.

    Sonra mods klasörünün içinde yada ondan hariç bin dosyaları vardır 1 yada 2 tane. şu an işte olduğum için tam yerlerini hatırlamıyorum ama x64-bin-r4game ve userconfixmatrix gibi klasörlere yapıştırıyorsun. Zaten kopyalamanı istediği dosyayı indirdiğin dosyada da aynı alt klasöre koyar moderlar bir karışıklık olmasın diye. Bu da oyun içinde modu aktif etme ve ayarlar kısmında özelleştirebilmeni sağlıyor.

  • Hah! Bak tamda böyle bir açıklama bekliyordum ya valla harikasın. Birde diğer kuracağım modlar içinde aynı işlemi uygulayabilir miyim yoksa farklı mı olur? Örneğin kuracağım modların tam listesi bunlar:

    Absolute Camera Mod

    Efflorescent Grass Mod

    Hoods Mod

    Bunlar için ayrı bir program gerekiyor mu yoksa sadece senin dediğin gibi Mods klasörüne atmak yeterli olur mu? Daha çok sinematiğe önem veren bir insan olduğum için bu modlar oyunun dünyasına daha kolay gireceğim küçük ama güzel detaylardır :3


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Kanka sanırım Bi program yükleme gerekiyor. Mod klasörüne atıp kopyaları değiştirmekle olmuyor. Burda bana witcher 3 mod manager bide nexus mod manager indirmem isteniyor galiba yanlış mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsanesnn E kullanıcısına yanıt

    İki manageri de kullanmana gerek yok ben bu zamana kadar hiç kullanmadım. Ancak script merger diye bir program var onu kullanman gerekiyor. Onu da tek bir mod için kullanmana gerek yok, birden fazla mod kullanıyorsan ve modlar arasında çakışmalar varsa onları düzeltmek için kullanılıyor merger.

  • Yani script merger yeterli mi tüm bu modlar için? Oyunu 3 kere silip tekrar kurdum bu modlar bozuyordu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle Bi hata çıktı şimdide: your mods.settings file is invalid.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsanesnn E kullanıcısına yanıt

    Modun içindeki dosyalardan biri yerinde olmayınca o hatayı verir. Hata hangi moddan kaynaklandıysa o modu sil.

    Evet script merger bütün modların uyumluluğunu sağlamak için tek başına yeterli. Ben 100'den fazla mod kullanıyorum oyunda

  • Hocam modlar gözükmüyor. Modu önce Mods klasörüne atıyorum sonra script merger açıyorum conflicts kısmında modlar gözükmüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Ya çıktı bu sefer ama şöyle Bi sıkıntı çıktı. Oyunu açarken red engine diye bir yazı çıkıyor bir süre sonra error veriyor nedendir acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasörün adındaki bütün harfler küçük olacak "mods" diye. bi düzeltmeyi dene ondan kaynaklanıyo olabilir. red engine çalıştırması normal sonundaki hata raporunun resmini atarsan neyden kaynaklandığını söyleyebilirim biliyosam

  • Tamamdır kurdum modu hocam. Sondaki hata friendly Meditation Modundan kaynaklanıyordu. Bende witcher 3 mod managerı yükledim modu içine attım otomatik kurdu. Sonra nexus mod manager indirdim. Klasördekileri yani content ve mods klasörlerini kopyalayıp oyunun kurulu olduğu yere atıp dosyaları değiştirdim. Bu kadarmış. Ayrıca okuduğuma göre script merger ile mod kurulmuyormuş. Onunla sadece çakışan modları düzeltebiliyoruz. Siz nasıl kuruyorsunuz onunla?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • script merger mod kurmaz zaten ben manual kuruyorum modları. Aralarında illa ki aynı kaynak kodları etkileyen modlar oluyo mods klasöründe çakışmaları düzeltmek için kullanıyorum mergeri sadece. friendly meditation'u ben de kullanıyodum E3 Hud ile uyumsuz olduğu için sildim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.