Şimdi Ara

Wireless Modem Ayarları Konusunda Yardım (linksys WAG54GP2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu modemi aldım ve evime getirirp kurdum. yalnız birkaç sorunla karşılaştım umarım yardımcı olursunuz. modemi telekutu olayını kullanmak istemediğimden kendi arayüzünden 192.168.1.1 adresinden konfigüre ettim. internete bağlanıyorum ok ama şu sorunlar baş gösterdi:

    1. modemin mesafesi ev içinde 5-10 mt bile değil gibi acaba kendi ayar klavuzundaki ayarlar modemin mesafesi ile alakalı bir durum oluşturur mu? 10-15 mt den (2-3 duvar var arada) tam sinyal alamazmıyım acaba? sanki "vlc" ayarlarındakiilk baştakine 8 alttakine 30 girdiğimiz kısımda bir değişiklik yapsak bu mesafeyi uzatabilir miyiz? yada başka bir ayardan halledilebilir mi?

    2. internete kısa mesafeden bağlanıyorum ok ama splitter da telefon tarafına taktığım telefonlarda hat sesi gelimiyor arama yapamıyor telefon alamıyorum ve çok hafif bir cızırtı sesi geliyor ahize kulağımdaykende internette dolanırken bu cızırtı değişik tonlarda oluyor. hadi cızırtıyı geçtik ben nasıl normal telefonumu kullanacağım? üzerindeki yerlere taktım olmuyor splitterdaki tel yerine taktım olmuyor... önceki airties kablolu modelde böyle sorunlar yoktu ve çok rahat oluyordu amacım airties iyidir demek değil sadece sorunuma cevap arıyorum.

    bu aleti sırf nintendo ds ile internet üzerinden oyun oynayabileyim ve evin içinde kullandığım 30mt lik telefon kablosundan kurtulayım diye aldım ama içinden açıklayıcı bir tane klavuz çıkmadı sadece telekutunun klavuzu var.


    acilen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. şimdiden teşekkürler.



  • modemi doğru düzgün kullanamıyorum arkadaşlar acilen yardım lütfen
  • Merhaba,
    Mesajınızda hem modemin wireless sorunundan hemde spliterinde bulunduğu telefon hattı probleminden bahsetmişsiniz.
    Öncelikle şunu belirteyimki mesajda bahsettiğiniz LLC vs. alanları modemin adsl ayar bölümündedir. Bu ayarlar wireless olayından bağımsızdır. Yani buradaki ayarlar wireless bağlantıyı etkilemez. Bu arada adsl ayarlarında o rakamlar 8/35 olacak (Farklı yerlerde farklı kullanılıyorsa bilemem).
    Wireless ile ilgili ayarı yine wireless bölümünden yapacaksınız. Modemde ilgili alanda wireless çıkış gücü ile ilgili bir ayar olup olmadığını bir kontrol edin. Az sayıda bazı modemlerde çıkış güç ayarı olabiliyor. Böyle bir ayar varsa çıkış gücü arttırılabilir.

    Notebookta wireless kartın özelliklerini bir kontrol edin. Orada wireless kartın çıkış gücü düşük ayarlanmış olabilir.

    Mesajınızda bahsettiğiniz telefonla ilgili problem telefonun kendisinden, spliterdan veya modemden kaynaklanabilir. Burada her bir cihazı bağımsız olarak denemeniz lazım. Mesala telefonu direkt hatta bağlayın ve deneyin, sonra spliteri bağlayın vs.
    Bu arada modemin arızalı olma ihtimalini de düşünmekte yarar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 14 Mayıs 2009; 18:42:35 >
  • @ramazanyalcin

    cevap için teşekkürler. wireless alemine yeni katıldığım için öğrenmem gereken çok şey olduğunu biliyorum. bu mesajı yazdıktan sonra biraz araştırma yaptığımda modemi çok kapalı bir yere koyduğumdan dolayı sinyal problemi yaşadığımı tahmin ediyorum. modemin internet kısmında bir problem yok. benim asıl problemim telekom hattımı kullanamıyorum ttnetin verdiği airties modemin yanında gelen splitterla bağlanmaya çalıştığımda telekom hattımı kaybediyorum. telefon sesi diye tabir ettiğimiz ses olmuyor. arama yapamıyor arama alamıyorum. bu konuda linksys nin teknik servisini aradığımda bana splitterda hata olabileceğini söylediler. telekomu aramamıda tavsiye ettiler. telekomu aradığımda bana hatta herhangi bir problem olmadığını ve splitter ın sadece o modeme göre ayarlandığı gibi birşeyden bahsettiler. açıkçası pek anladığımıda söyleyemiyeceğim. gerçekten böyle birşey varsa bu sorun yarına kadar hallolur çünkü yeni bir splitter alacağım denedikten sonrada buraya yazarım. eğer olmazsa artık garantiye bırakırım ne halleri varsa görürler

    bu arada ayarlar 8/35 de ondan olmadığını anladım

    bu arada laptop kullanmıyorum. masaüstü bir pc de yine linksys nin wmp54gr modeli bir pci kart kullanıyorum modemi o şekilde almamında nedeni budur markadan dolayı uyumsuzluk yaratır diye aynı marka aldım ama tel hattında böyle bir problem yaşayacağımı bilmiyordum. cisco ve linksys nin forumlarında da böyle bir problemden bahsedilmiyor. açıkçası splitter son değiştireceğim şey olacak yoksa artık garantiye gönderirim.

    tekrar cevap için teşekkürler. eğer yardımcı olabileceğiniz birşey varsa çok sevinirim.
  • Dediğiniz gibi, spliteri de bir değiştirip denemek lazım.
    Hatta elinizde başka bir modem varsa mevcut bağlantıyla diğer modemi deneyin. İmkanınız olursa Linksys modemi sorunsuz çalıştığından emin olduğunuz başka bir ADSL hattında da deneyin.
  • başka modem olarak önceki kalolu modemim var ve zaten şu anda ondan bağlanıyorum. linksys den de sorunsuz bağlanıyorum hatta 95 kb/sn (1gb kotalı internet) download gördüm sadece telefon çalışmıyor. diğer airties ı takınca çalışıyor.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_31190691/mpage_2/tm.htm knumuza bekleriz

    sorun frekans çakışmasından kaynaklanabilir wireless bölümünden kanal değiştirip deneyin.

    Antenin düzgün takıldığına emin olun.

    modemi etkileyecek cihazları biraz uzaklaştırın.(subwofer v.s)

    telekom hattınızı mpdemin arkasına takıyorsanız çalışmaz modem e gelen hattı yine splitter ile ikiye ayırıp kullanmalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 14 Mayıs 2009; 20:22:09 >
  • modeme gelmeden zaten splitter la ayırıyorum diyorum ya zaten önceden kullanıyordum normal modemimle ve tel hattında sorun yoktu. kablosuz telefonum var ilk onda denedim olmadı sonra yedekte tuttuğum kablolu telefonla da denedim yine çevir sesi alamadım. wireless kanalını 6 dan 9a aldım yine değişen bişey olmadı. dediğim gibi linksys nin sitesini aradığımda adam bile hayatımda ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum normalde dediğiniz şekilde çalışması lazım beyefendi isterseniz modemi gönderin veya yeni aldıysanız iade edin dedi bende sanırım öyle yapacağım ilerdede sadece ds için access point alırım modem bize yaramadı yardımlar için teşekkürler. eğer modemi geri almazlarsa yine yardımınızı isteyebilirim.
  • teşekkürler arkadaşlar modemi verip yerine 500gb hdd güzel bir eksoz fan ve lcd temizleme kiti aldım. sonradan access piont alıp ihtiyacım olduğunda kullanmayı düşünüyorum değerli görüşleriniz için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.