Şimdi Ara

Wipe Cache Partition Ne Demek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wipe Cache Partition Ne Demek? Kullanıcıların sıklıkla merak ettiği wipe cache partion ne demek sorusunun yanıtı mobil telefon teknolojisi ile alakalıdır. Bu kavram akıllı telefonlarda önceki kurulumlardan kalmış olan verileri temizlemek için kullanılır. Telefondan bu seçenek tercih edildiğinde var olan ön bellek verileri silinir ve cihaz otomatik olarak yeniden başlatılır. Silme işlemi kapsamına telefonda bulunan resim, rehber, video gibi bilgiler ve içerikler dahil değildir. Wipe all data ne demek diye internet üzerinden araştırıldığında hangi verilerin silineceği ile ilgili detaylı bilgiye ulaşılacaktır. Özellikle kullanım hatası veren akıllı telefonlarda bu işlem sıkça yapılır. Silmenin aktif olabilmesi için telefonun android işletim sistemli olması gerekir. Böylece telefonda yavaşlık ve benzer problemler varsa ortadan kaldırılmış olacaktır.


    Wipe Data Factory Reset Ne Demek?

    Telefon sıfırlandığında yani telefona hard reset işlemi uygulandığında çok sayıda seçenek ekrana gelir. Wipe data factory reset ne demek sorusu da bu işlem sırasında ortaya çıkar. Eğer android cihazlara yeni bir sürüm yüklenecek ise bu özellik ile cihazın ön belleğinde bulunan eski veriler temizlenir. Bu sayede mobil cihaz daha kullanışlı ve hızlı hale gelecektir. Temizlemenin hangi aşamada yapılacağı telefonun markasına ve modeline göre farklılık gösterebilir. Doğru şekilde yapıldığında telefondaki sorunları gideren bu işlem cihazda alan açar. Ayrıca telefonun daha yüksek performansta çalışmasını sağlayarak kullanıcı memnuniyetini artırır. Kullanım kolaylığı ve faydaları sebebiyle çok etkili bir yöntem olarak ifade edilir.

    Wipe Data Ne Demek?

    Akıllı telefonlarda fabrika dönüş işlemi wipe data ne demek sorusuna yanıttır. Bu işlem sonrasında cihaz tam kapasite ile fabrika ayarlarına geri döner. Telefonu daha verimli ve güvenli şekilde kullanmayı sağlayan bu işlem Android cihazların büyük bir kısmında uygulanabilir. Wipe ne demek diye bakıldığında bu işlemin cihazdaki ROM yani yazılımı silmediği, sistemde yapılmış tüm işlemleri temizlediği görülecektir. Uygulama sonrasında cihazın aktif olarak kullanılabilmesi için var olan ya da yeni android sistemin yüklenmesi gerekir. Android sürüm yükseltme, düşürme veya özel işletim sistemi ROM yüklemelerinde bu işlem sıklıkla yapılır.

    Wipe Data Factory Reset Nasıl Yapılır?

    Başarılı bir wipe data factory reset işlemi için öncelikle telefonun şarj seviyesinin yeterli olması gerekir. Ardından telefon kapatılır ve aynı anda ses açma tuşu, menü tuşu ile cihazın açma tuşuna 5-6 saniye basılı tutulur. Ekrana android logosu geldiğinde tuşlar bırakılabilir. Ekrana gelen yazılardan wipe data olan ses tuşları ile seçilir ve onay verilir. 2-3 saniye sonra reboot system now uyarısı onaylanır ve cihaz yeniden başlatılır. Apply update from adb ne demek sorusuna cevap arandığında bu tür aşamaların neredeyse her cihaz için uygulanabilir olduğu görülecektir. Bazı telefonlarda menü tuşu olmadığından güç ve ses tuşları ile işlem tamamlanır.



    Factory Data Reset Ne Demek?

    Cihazlarda çıkan yazılımsal hataları gidermek için factory data reset ne demek sorusunun yanıtına ihtiyaç vardır. Özellikle gelen aramayı karşılayamama, cihaz donma sorunları, kendiliğinden reset atma, telefon açılmaması, cihaza virüs bulaşması ve yavaşlama hallerinde bu işlem işe yarayacaktır. Factory reset ne demek diye merak edildiğinde bu işlemin yaygın olarak kullanıldığı görülecektir. Resetleme sonrasında cihaz ayarları sıfırlanacak ancak sistemde bir sıfırlanma olmayacaktır. Telefonda sorun yaşandığında veri kaybı riski fazla olduğundan reset işlemi ile bu verileri geri alma olasılığı ortaya çıkar. Ayrıca bu işlem telefonun istenilen şekilde biçimlendirilmesi ve verilerin aktarılması için de idealdir.


    Kaynak : https://ufku.org/wipe-cache-partition-ne-demek/




  • Merhaba. Benım Samsung Galaxy A8 Plus telefonum var. uzun zamandır reset atmıyordum. daha once Wipe Cache Partition işlemi yaptım ön bellek temiz kalsın diye hiç sorun olmamıştı. belki 1 senedir bu işlemi hiç yapmadım. Bugün bir yapayım dedim sadece Wipe cache partitionu temizledim ve telefonum açılmaz oldu. Samsung Galaxy A8+ logosunda kalıyor ekran. cihazımın kendı hafızasındakı galerideki fotoğraf ve videolarımı nasıl kurtarabilirim veya verilerimi kaybetmeden cihazımı nasıl açabilirim lütfen yardımcı olabilirmisiniz çok önemli verilerim var cihazımda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.