Şimdi Ara

Windows Xp'den foruma giriş yapılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Forumun üye girişi menüsü değiştiğinden beri foruma xp bilgisayardan giriş yapılamıyor.

    Misafir olarak gezilebiliyor ama giriş menüsünde takılıyor. Halen Xp kullanılan sistemler var, çoğu siteye sorunsuz girilebilirken teknoloji ile bu kadar alakalı bir foruma giriş yapamamak oldukça can sıkıcı.

    Birkaç aydır var bu problem bir çözüm bulunursa çok iyi olur. Proxy siteler aracılığıyla giriş yapılabiliyor ancak.

    Sorunun ekran görüntüsü;
    https://ibb.co/7N0jz4z



  • problem winxp'den cok kullandığın tarayıcı. yandex chrome tabanlı ve chrome fiiliyatta cok kırılgan bir uygulama. winxp için firefox 52 veya k-meleon 72.2 tarayıcıyı dene, sorun kalmayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox bu bilgisayarda sıkıntılı hocam yazı fontları vs. bulanık görünüyor. Ve iş için çalıştığım web tabanlı uygulamada sorun yaşatıyor. Ondan kullanmıyorum.

    K-Meleon tarayıcıya da şimdi baktım ancak 72.2 versiyonunu bulamadım, 76.20'yi yükledim. Biraz ilkel geldi ama evet foruma giriş yaptı. Bir süre kullanıp deneyeceğim. Sağolun.
  • nicosia kullanıcısına yanıt
    K-Meleon 76.2 yazacakrım yanlış yazmışım. K-Meleon 0.5GB/1GB RAM 'den fazla terfi edilemeyen bilgisayarlarda düşük RAM kullanır, o yüzden cok kullanışlıdır fakat dediğin gibi bazı özelllikleri eksiktir. Gelişitirilmesine bir tek geliştirici liderlik yapıyor, o yüzden bu konuda eleştirmek güç.

    İş için Palemoon 'a bakabilirsiniz. winxp için 24.5 gibi bir sürümü var (daha yüksek te olabilir :) Edit: 26.5.0 sürümü. winxp'de süper hızlı calışıyor ayrıca K-Meleon gibi düşük RAM kullanıyor. Ancak 2016 gibi bir yılda geliştirilmesi durdurulduğu için, GMail gibi bazı siteler Ajax'ı devredışı bırakıp klasik HTML sürümden gidiyor, ancak sonuçta yine sorunsuz çalışıyor. Not: Palemoon 26.5.0 sürümü için işlemcinin SSE2 destekli olması gerekli. 2005 sonrası işlemci ise SSE2 desteklidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 3 Haziran 2020; 14:48:12 >
  • Anladım hocam, kullandığım bilgisayar çok kötü değil aslında i5 2.nesil bir işlemcisi, 4 gb ram'i var. Xp kurulu olmasının sebebi eski bir program var sadece Xp ile uyumlu olan. O sebeple kullanıyoruz halen. Sağolun hocam öneri için deneyeceğim Palemoon'u da.
  • Bu https sertifika hatası değil mi. Hosts dosyası kaynaklı ya da bilgisayarın tarihi ve saati güncel olmayabilir.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Kullandığı tarayıcı Chrome ve Chrome https sertifika konusunda berbattır. Tümüyle tarayıcıdan kaynaklı bir hata.

    K-Meleon-76.2, Palemoon-26.5.0, Firefox-52.9.0 ile her site (aşırı high-tech olanlar ve Javascript'i yanlış kullananlar haric) sorunsuz açıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun sebebi Chromium tabanlı tarayıcıların XP sürümünün tarihi eser OS kök sertifikalarını kullanmasından dolayı ve kullanmaya çalıştığı güvenli bağlantının XP'nin barındırdığı kısıtlı cipher suite ve TLS 1.0 protokolü ile sınırlı kalması. Firefox 52 kullan ve sorunsuz girersin. Kendi sertifika ve güvenli bağlantı cipher suite'lerini kullanıyor adamlar Allah'a şükür ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Haziran 2020; 3:30:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.