Şimdi Ara

Windows vs ubuntu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyaz Atlı Playboy kullanıcısına yanıt

    Zararsız bir bug olmalı. Kullanışlılıkta bir sorun olmuyorsa böyle devam edebilirsiniz.


    Eğer düzeltmek isterseniz uçbirimle biraz haşır neşir olmanız gerekebilir. Aşağıdakilerde tırnak içinde belirttiğim yazılarda tırnak işaretleri dahil değildir.

    Yönetici haklarıyla “/etc/initramfs-tools/initramfs.conf” içindeki “COMPRESS=lz4” kısmını “COMPRESS=gzip” olacak şekilde değiştirip kaydedin. Bir metin düzenleyiciyi yönetici haklarıyla çalıştırmak için uçbirimde örneğin “sudo gedit” kullanabilirsiniz; “gedit” burada tercih ettiğiniz bir metin düzenleyicidir, yaygın başka bir örnek olarak “nano” veya “kate” kullanılabilir. Bu değişikliğin ardından uçbirimde “sudo update-initramfs -u” çalıştırın. Daha sonra “gzip” yaptığınız kısmı tekrar “lz4” ile değiştirip kaydedip “sudo update-initramfs -u” çalıştırın.


    Windows vs ubuntu




  • Laptop kullanıyorsanız Windows 7 64bit oldukça iyi cunku her birşey çalışıyor, bellek ve disk kullanımı oldukça normal, güncelleme olayını kolaylıkla devre dışı bırakabiliyorsun. Linux en cok sunucu bilgisayarlar için avantajlı cunku her bir sunucu programı çalışıyor ve ayarlanması daha kolay oluyor, daha stabil çalışıyor. Bu arada sunucu için macOS'nin 10.6 (Snow Leopard 64bit) ve civarı versiyonları da oldukça iyi tabi ki Mac bilgisayar gerektiriyor ancak OS olarak oldukça iyi şöyle diyeyim, Linux gibi her sunucu programını çalıştırıyor ve inanılmaz düşük RAM harcıyor, diski fazla yormuyor ve Linux gibi aylarca yıllarca restart'sız sorunsuz çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

    windows office 365 gibi yazılımlar malesef ubuntuda yok ayrıca bir çok oyunu desteklemiyor. Sunucumda ubuntudan vazgeçmem ancak pc de o kadarda kullanışlı değil geçmek için bence bir sebep olmalı...

    Sen kullanamadığın için kullanışsız geliyor Linux.. Yani burada aşağılama amaçlı yazmıyorum. Sadece kendin alışkanlık ve bilgi eksikliği sebebiyle efektif kullanamıyorsun.. Gidip /usr/ dizinine grafik arabimden, dosya yöneticisi kullanarak, dosya atmaya calısmıssındır mutlaka.. Windows vs ubuntu 


    sonra da neden olmuyor acaba falan.. windows böyle değil yahu.. çok kullanıslı, herşeyi sürükleyip her yere bırakabiliyoruz, iki tıklıyoruz program kuruyoruz falan..


    Yoksa Linux arabirimi gayet kullanışlı zaten de çoğu masaüstü ortamı, dosya yöneticileri vs, direkt windows'un eski ve ui olarak güzel sürümlerinin bir çeşit esinlenmesi hatta istersen taklidi diyebilirim..


    Linux kullanma bence.. Samimi söylüyorum beklediğini bulamazsın.. Herkes bu isletim sistemini masaüstü ortamında kullanmamalı zaten de kullanamıyorlar..


    Sunucu falan demişsin netten kopyala yapıştır yaptıgın komutlarla bir ubuntu sunucu yönetmek o kadar da bir mesele olmasa gerek..


    Fakat ben bu durumu linux açısından bir başarısızlık olarak görmüyorum.. bu işletim sistemi budur.. olması gereken bu.. diğer türlüsü güvensizlik ve dll çöplüğü demektir..


    Kullanamayan kullanmayacak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 13 Haziran 2021; 11:37:14 >




  • linuxta bir çok alternatif var ancak çok daha kullanışsız, premiere pro gibi bir programın bile tam olarak alternatifi yok yada dediğim gibi office365, onedrive(file on demand modunda) yok yani.


    Ekran kartı driverları bile daha gecikmeli geliyor linux platformuna.


    Nvidia bi GeForceNow çıkardı mesela linux desteği halen yok. İlla ki bir şekilde yapılıyor ancak performans kaybı ve tonla uğraş gerektiriyor buda sıkıcı bir durum.



    Linux konusuna gelince evet sunucuda arayüz olmadan kullanamıyorum pcmanfm(dosyayöneticisi), icewm(arayüz), mousepad(text), fileroller(bir çok zip targz vs. açmak için), xrdp(yine windows için rahatlık sağlıyor)


    "Gidip /usr/ dizinine grafik arabimden, dosya yöneticisi kullanarak, dosya atmaya calısmıssındır mutlaka.."


    Hangimiz denemedik ki? Chown çekip çözüme direk gidiyorum. Yada nautilus da root modunda çalıştırmada var. Çözüm çok ama ekstra adımlar gerekiyor buda uğraştırıcı bunu anlatmak istiyorum.


    Uzun lafın kısası evet sunucu dışında pek öteye gidemedi linux malesef (çünkü windows için ek lisans ücreti isteniyor)





  • Nvidia ayrı bir mevzu, özellikle Linux'u yıllardır özellikle desteklemiyorlar. Geforce Now'u Firefox'ta bile açtırmıyor. DLSS kaç yıl gecikmeyle geliyor. Güncel sürücüsünü yüklemek işkence gibi. Şu meşhur videoyu burada bilmeyen yoktur sanırım:


    Windows kullanan ve oradaki işleyişe ve programlara alışan birinin GNU/Linux'u kullanması için baştan öğrenmesi gereken çok şey var. Aslında çok fazla şey değil, ama farklı şekilde yapması gerektiği için çokmuş gibi gelecektir.


    Mesela dosya sistemi, klasör dizinleri, paket/program kurma Windows'ta, Macos'ta ve Linux'ta çok farklı. Bir program için bir İnternet sitesine girip oradan dosya indirmeye çalışmak da tipik bir Windows kullanıcısı davranışı örneğin. Benzer davranışı tipik Macos ve Android kullanıcısı yapmaz. Bir de kullanıcı hangisini kullanmaya alıştıysa oradaki programlara ve işleyişe de alışır.


    Adobe programları, Microsoft Office vs. Linux'ta yok. Adobe programlarına alışmışsanız ve Linux'a temelli geçmeyi düşünüyorsanız Adobe programlarını ve kullanımını bırakmayı göze almanız gerekir. Bu da yeni bir yöntem bulmak ve onu öğrenmek anlamına gelir. Sıkça yapılan bir karşılaştırma, GIMP ile Photoshop örneğin. Birbirinin yerine geçen programlar mı? Kullanıcısına göre evet veya hayır. Ne beklediğinize, ne istediğinize ve ne becerebildiğinize göre GIMP'le hiçbir yere varamamanız olası; ama öğrenmeye başlayınca Photoshop'a tekrar gereksinim duymamanız da mümkün. Kdenlive veya Davinci Resolve ile yürütülen o kadar çok proje var ki... Ha illaki Adobe olsun istiyorsanız ya sanal makine veya dual-boot gayet iyi iş görür.


    Oyunlar da öyle. Hangi oyunu hangi platformda oynamaya alıştıysanız ondan başkası tuhaf geliyor. Bu sadece Linux özelinde de değil. N.Switch'teki bir oyunu PS5'te de oynayamazsınız, ama çok uğraşırsanız oynamanın bir yolu muhakkak vardır ve takır takır oynatabilir ama uğraştığınıza da değmeyebilir. Birisinin birisine üstün olduğu anlamına gelmez.


    GNU/Linux'u masaüstünde kullanamamanız ama sunucuda kullanmanız da buna bir örnek olabilir. Öğrenmişsiniz ve alışmışsınız. Masaüstünde Windows'a alışmışsınız. Sunucuda Centos deneseniz belki o da işinize gelmeyecek Ubuntu'ya alıştığınız için. Centos daha mı kötü? Alakası yok


    Reklamları ve dedikodusu en çok olan işletim sistemlerinden birincisi Windows olduğu için hemen herkes Windows kullanarak başlıyor. Ama birinin bilgisayarına ilk işletim sistemi olarak Linux Mint, Fedora, Popos, Manjaro, hadi bunları geçtim, Archman veya Pardus kursanız sizin kadar zorlanmayacaktır. Bu şekilde kullanmayı öğrenince de emin olun sonra Windows'a veya Macos'u kullanırken zorlanacaktır çünkü çoğu beceriyi baştan öğrenmesi veya değiştirmesi gerekecektir.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.