Şimdi Ara

Windows Vista'ya DirectX 11 kurun, işte detaylar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
18.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ATi Radeon HD 5800 veya 5700 serisi ekran kartlarından herhangi birine sahip olan kullanıcıların DirectX 11 deneyimi için Windows 7'yi beklemesine gerek olmadığı bildiriliyor. Donanım tarafında DirectX 11 destekli herhangi bir ekran kartına sahip olan kullancıların Windows Vista'ya DirectX 11 kurararak kartlarının potansiyelini mevcut işletim sisteminde de sınayabilecekleri söyleniyor, peki ama nasıl ?


    DirectX 11'in Windows Vista'ya nasıl kurulabileceğini geçmeden önce Windows 7'nin en önemli yeniliklerinden birisi olarak dikkat çeken DirectX 11 ile üzerinde durulan temel teknolojilere bakmakta fayda var. AMD-ATi tarafından yayımlanan dökümanlara göre DirectX 11 ile birlikte Tessellation, Multi-Thread ve DirectCompute 11 teknolojilerinin ön plana çıkması bekleniyor.


    Mozaikleme veya Bölümlendirme olarak tanımlanan Tessellation teknolojisi donanım tarafında yeni bir özellik değil ancak DirectX 11 ile birlikte PC oyunlarında yaygın bir şekilde kullanılması hedefleniyor. Teseelation teknolojisi ile karakterlerdeki yüzey sayısı aradaki mesafeye göre dinamik olarak arttırılıp azaltılabiliyor ve bu sayede çok daha gerçekçi görsel deneyim sunulması hedefleniyor.


    DirectX 11 ile birlikte nihayet Multi-Thread yani çoklu izlek desteği de gündeme geliyor. Çift çekirdekli işlemcilerin neredeyse standart olduğu, dört çekirdekli modellerin ise hızla yaygınlaştığı günümüzde uygulamalar malesef çok çekirdekli işlemcilerin avantajlarından faydalanamıyordu ancak DirectX 11 ile birlikte bu durum değişmesi ve çok çekirdekli işlemci desteğinin yaygınlaması öngörülüyor.


    Yüksek işlem gücü sunulabilen yeni nesil ekran kartlarıyla üreticiler, oyun dışı uygulamalarda da devreye girmek istiyorlar. Genel amaçlı GPU yaklaşımı ekseninde üreticiler farklı uygulamalarda GPU tabanlı hızlandırman desteği ile farklılık yaratmayı hedeflerken, DirectCompute 11 ile geliştiriciler GPU'yu oyunların yanı sıra video düzenleme gibi oyun dışı uygulamalar için de değerlendirebilecekler.


    DirectX 11 ile gelen temel özellikleri kısaca hatırladıktan sonra şimdi Windows Vista'ya nasıl DirectX 11 kurulabilir sorusunu cevabına bakalım. NGOHQ tarafından açıklanan bilgilere göre, Windows Vista kullanıcıları, DirectX 11'i de içeren Platform Update for Windows Vista (KB971644) güncellemesini buradan ulaşabilecekleri scripti sistemlerine kurduktan sonra yükleyebilecekler.


    Bu arada kurulum için Windows Vista Hizmet Paketi 2 (SP2) ve en son DirectX Redistributable güncellemesinin gerektiğini de belirtelim.








  • bu çok iyi bir haber, en azından win7 ye geçmek istemeyipte Vista ile devam edecek olanlara...
    teşekkürler...
  • ben daha dx 10 u bile deneme imkanı bulamadım.Hangi oyun dx 10 destekliyo ki tam olarak Lost planet mi?
  • xp'yede çıkıcakmı acaba :D
  • xp de DX 10 bile yok DX 11 beklemek hayal olur..
  • Windows 7 için ayrı para ödemek istemeyen OEM linsanslı Vista kullanıcıları için iyi haber. Ancak şu da var, Vista kullanıp da Windows 7'ye geçmek istemeyen kaldı mı?
  • Vistayı kim ne yapsın win7 dururken
  • Hepimiz tüket(e)mediğimizin peşindeyiz...Sahiplenmenin peşinde...Gelişmelere karşı değilim lakin , daha oynayıp bitiremediğimiz içinde 1 kaçtanede olsa iyisi olan yüzlerce oyun var iken , peşinde koştuğumuzun ve birtürlü de yakalayamayacağımızın farkına vardığımız , farkındalığımızın farkındamıyız diye kendime soruyorum..Win7 kullanıyorum şu ara ve Dx11 yada Dx10'un kullanıcı arayüzünde pekde fazla birşey kattığını söyleyemeyeceğim ,aldık onca güçlü işlemciyi lakin yata yata boşa elektirik harcıyor her ay 60 tl gidiyor sedaş'a..Artık oyundan öte şeyler gerekiyor...Gtx275 aldık ama QuakeIII VE QUAKELIVE'den aldığım zevki hiç bir oyundan alamıyorum ne yazık oyun üreticilerine....
  • Aslında Vista hiç çıkmamalıydı. Sanırım Microsoft da bunun farkında ki gerçekten tamamlanmış sayılabilecek Vista, Windows 7. Şimdiden güle güle Vista

    Geriye doğru uyumluluk (DX11 için) olması kaçınılmazdı. O kadar direttiler DX10 için Vista kullanacaksınız diye. Şimdi aynısını Win7 ile yapmaları çok abes kaçardı. Şimdilerde en azından hâlâ sadık WinXP kullanıcıları için DX10 çıkarsalar keşke...

    @Father Torque; size hak vermemek ne mümkün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 17 Ekim 2009; 12:39:03 >
  • aynı durum bendede var heroes III ve pes 2009 dan aldıgım zevki başka oyundan alamıyorum,

    birde ilginç bir durum var i7 920 / 6gb ddr3 2000mhz ram / GTX 295 ekran kartı ile vista ve win 7 de pes 2009 takılıyor . ama XP de canavar gibi çalışıyor sorun sadece pes 2009 da oluyor, hatta 4830 takılıydı bi ara sisteme 4830 bile gtx 295 ten iyi oynatıyordu.. sebebini bilen varmı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Vista kullanıp da Windows 7'ye geçmek istemeyen kaldı mı?

    İşte olay bu.
  • quote:

    DirectX 11 ile birlikte nihayet Multi-Thread yani çoklu izlek desteği de gündeme geliyor. Çift çekirdekli işlemcilerin neredeyse standart olduğu, dört çekirdekli modellerin ise hızla yaygınlaştığı günümüzde uygulamalar malesef çok çekirdekli işlemcilerin avantajlarından faydalanamıyordu ancak DirectX 11 ile birlikte bu durum değişmesi ve çok çekirdekli işlemci desteğinin yaygınlaması öngörülüyor.


    Merkezi işlemci değil de, çok çekirdekli GPU'ların önünü açacak bir teknolojik yenilik olarak biliyordum.
    Merkezi işlemcinin 4 çekirdeğini de kullanan oyunlar/uygulamalar zaten var. Fakat çoklu GPU 'da ekran karelere bölünerek işletiliyordu bugüne kadar. Buna gerek kalmadan çoklu gpu kullanımına imkan tanıyacak bir teknolojik yenilik diye biliyordum bunu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Ancak şu da var, Vista kullanıp da Windows 7'ye geçmek istemeyen kaldı mı?

    Ben.Vistada bir sorun olmadığı sürece geçmeyi düşünmüyorum tekrar format at oyunları kur vs. uzun iş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Windows 7 için ayrı para ödemek istemeyen OEM linsanslı Vista kullanıcıları için iyi haber. Ancak şu da var, Vista kullanıp da Windows 7'ye geçmek istemeyen kaldı mı?


    ben.

    vista sp2 bence windows 7 den daha iyi.hiç olmazsa video larda daha kaliteli görüntü alıyorum..
  • Vista kullanıp da Windows 7'ye geçmek istemeyen kaldı mı?

    Vallahi buradan ben Windows 7, Vista'dan çok daha üstün gibi bir mesaj çıkardım. Vista SP2'de kullandım, Win7'de arada çok bi fark göremedim. Zaten hız olayı Vista'da SP2 ile aşılmıştı. Tabi Win7 SP1-2 de neler olur bilemem.
  • Masaüstünde 32bit Vista kullanıyorsanız ya da dizüstü bilgisayarda Vista yüklüyse o zaman Windows 7'nin getirdiği performans farkı inanılmaz. Aslında 7 de bir tür Vista sayılır. Hatırlayanlar bilir, Windows 98 ilk çıktığında aynen Vista'nın aldığı şikayetleri almıştı, MS o zaman bu sorunların bir kısmını gidermiş ve Windows 98 SE (ikinci sürüm) olarak terkrar piyasaya sürmüştü. Şimdi de aynısı oluyor, tek fark MS yeniden isimlendirmeye gitmedi ve Vista SE diyeceğine yeni bir isim olarak Windows 7 dedi. Zaten altyapısı ve mimarisi Vista tabanlı olmasa haberdeki gibi bu kadar kolay ve resmi bir şekilde DirectX11 Vista'ya kurulabilir miydi?
  • win 7 sp1 çıkınca vista silinir diye tahmin ediyorum. win 7 daha tam versiyonu bile bu kadar tuttuysa sp1 i çok daha güzel olacaktır.
  • vista sp2 ile oldukça güzel bir halde. zaten şu forumda vista hiç kullanmadan sırf kulaktan duyumlarla pislik atanda çok insan vardır eminim. tabiki w7 vistadan daha iyi fakat yeni çıktı ve lisanslı vista kullanıcıları geçmek istemeyecektir. ama zaten ülkemizde lisanslı vista kullanıcılarının yarısı xp ye çevirtiyor makinalarını böyle bilinçsiziz işte. sadece program hata verdiğinde ki stabilitesiyle bile vista tercih sebebidir xp ye karşı. w7 ise lisanslı vistayı silmeye değecek değildir upgrade seçenekli ise kullanılabilir. ama xp kullanıpta vistaya hede hödö diyen kişiler eminimki kullanamadıkları için yapıyorlar...
  • kendi sistemimde vista sp2 ile win 7 arasında pek fark olmadıgını daha öncede yazmıştım.asıl farkı görmek için daha güçsüz sistemlere inmek

    gerekiyor.misal 5 yıllık celeron 1.5 ve 512 ram li laptopta win 7 nin driver eksigi dışında sorunsuz çalışması gibi

    düşük sistemlerde rahat çalışması yeni nesil netbook pazarının önünü açacaktır ama eski laptoplara sahip kişilerinde laptop almasını geciktirecektir.

    belkide bu yüzden bazı chipset driverları ve vga driverları çıkarılmamış win 7 için...

    dx 11 e gelirsek,orjinal lisans sahipleri için bence güzel bir gelişme,ama genele pek birşey ifade etmiyor.zaten içinde bir rant barındırsaydı bu olay

    microsoft yapardı dx 10 da yaptıgı şeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yekoo

    vista sp2 ile oldukça güzel bir halde. zaten şu forumda vista hiç kullanmadan sırf kulaktan duyumlarla pislik atanda çok insan vardır eminim. tabiki w7 vistadan daha iyi fakat yeni çıktı ve lisanslı vista kullanıcıları geçmek istemeyecektir. ama zaten ülkemizde lisanslı vista kullanıcılarının yarısı xp ye çevirtiyor makinalarını böyle bilinçsiziz işte. sadece program hata verdiğinde ki stabilitesiyle bile vista tercih sebebidir xp ye karşı. w7 ise lisanslı vistayı silmeye değecek değildir upgrade seçenekli ise kullanılabilir. ama xp kullanıpta vistaya hede hödö diyen kişiler eminimki kullanamadıkları için yapıyorlar...

    win 7di oyunlara uyumlumuki?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.