Şimdi Ara

Windows'u SSD'den Boot Edememe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Monster Abra A5 V5.1 dizüstü kullanıcısıyım. Bilgisayarımı hızlandırmayı düşünürek fazla araştırmadan n11 indiriminde Kingston A2000 PCIe NVMe SA2000M8/500G SSD model Ssd aldım. (Kupon kullandığımdan iade etmek de mantıklı değil. İade edersem 400 TL indirim boşa gidecek bir kaç ürün birlikte almıştım.)


    Bilgisayarımda ilgili Ssd yi takmak için aşağıda resimde işaretlediğim yerde gerekli slot bulunuyor. İlgili slota Ssd'yi taktım. Ancak Bios menüsünde ilgili SSD hiçbir şekilde gözükmüyor. İlgili Ssd'ye windowsu klonlama yoluyla kurdum. Ancak sistemi hiçbir şekilde Ssd üzerinden boot edemedim. UEFİ seçeneklerini açınca sistem direkt hataya geçiyor. Windows açılıktan sonra SSD'i görünüyor ve dosya kaydedebiliyorum sıkıntı yok.


    Konu hakkında Monster desteğe yazdığımda şu şekilde dönüş yaptılar : "Ürünün 2280 form faktör M.2 Sata desteği bulunmaktadır. Bahsi geçen PCIe NVMe M.2 SSD'ler anakart mimarisi gereği, ürünle uyumlu değildir. M.2 Sata SSD'ler tercih ediniz. "


    Sorum; bu sorunun bir çözümü var mıdır? Nvme to sata dönüştürücüler satılıyor. Bu dönüştürücüler de aynı slota takılır mı? Mevcut hard diskimi sökmek istemiyorum. Bu aldığım Ssd'ye Windows kurmadan program ve oyunları SSD üzerine kurmamamın performans açısından bir faydası olur mu ?


    Aldığım SSD'yi en verimli şekilde sizce nasıl kullanmalıyım. Yardımlarınız için teşekkürler.


    Windows'u SSD'den Boot Edememe Sorunu
    Windows'u SSD'den Boot Edememe Sorunu







  • Sanırım aynı sorunu yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 de İadede kuponun hepsi gitmiyormuş. İade ettim. 60 TL indirim gitmiş oldu sadece. Şimdi m2 sata 2280 olanlardan araştıyorum. Alacaklar için aşağıya örnek foto bırakıyorum. Onlar 2 dişli oluyor. Nvme'ler yukarıdaki gibi tek dişli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Te.k -- 23 Kasım 2020; 21:17:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows'u SSD'den Boot Edememe Sorunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Te.k

    N11 de İadede kuponun hepsi gitmiyormuş. İade ettim. 60 TL indirim gitmiş oldu sadece. Şimdi m2 sata 2280 olanlardan araştıyorum. Alacaklar için aşağıya örnek foto bırakıyorum. Onlar 2 dişli oluyor. Nvme'ler yukarıdaki gibi tek dişli.

    Ben yapabildim dostum bana uyumluymuş. Kendim taktım windowsu kurdum şimdi canavar gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.