Şimdi Ara

Windows PE Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DH'de aradım ama bulamadım. Windows PE nedir ve ne işe yarar bilen varmı ?



  • Windows Portable Edition yani taşınabilir versiyon windows demek. USB'ye yazdırıyorsun. Taktığın her PC'de çalıştırabiliyorsun. En azından teorik olarak öyle çünkü bazı pc'lerde driver eksikliğinden dolayı sorunlar çıkabiliyor ama sonradanda yüklenebiliyor.
  • Windows Pre Boot Environment (WinPE), mini bir işletim sistemi gibi düşünülebilir. Herhangi bir taşınabilinir aygıtta (CD,DVD, Flash Disk, ..vs.) bilgisayara takılarak boot edildiğinde ram bellekten çalışarak bize sabit disklerimize ulaşım imkanı ve hataları düzeltebilme imkanı sağlamaktadır.
  • Windows Pre Boot Environment (WinPE), mini bir işletim sistemi gibi düşünülebilir. Herhangi bir taşınabilinir aygıtta (CD,DVD, Flash Disk, ..vs.) bilgisayara takılarak boot edildiğinde ram bellekten çalışarak bize sabit disklerimize ulaşım imkanı ve hataları düzeltebilme imkanı sağlamaktadır. WinPE ile boot edilmiş bir pc’de herhangi bir işletim sistemi bulunmak zorunda değildir. WinPE tek bir cd’de kullanılabildiği gibi aslında günümüzde işletim sistemlerimizi deploy etmemiz için oluşturulan yazılımlarda WinPE’yi kullanmaktadır. WinPE ye isteğe göre çeşitli marifetlerde eklenilebilir. Örneğin Windows PE DVD içeriğine Remote Desktop’ın .exe’side eklenerek çalıştırıldığında, üzerinde işletim sistemi olmayan bir PC’nin Windows PE’den boot ettirildikten sonra istenilen Terminal Server’a bağlanması sağlanabilir. Bu ya da benzer şekilde çalıştırılan bir PC ayrıca WinPE’nin NTFS desteği, Network desteği, 32 ve 64 bit driver desteğinden de yararlanacaktır. Bunun yanında WinPE birçok script dilinide destekler ve çalıştırır. Bu sayede de WDS ve MDT gibi Microsoft yazılım ve araçlarında esnek bir biçimde kullanılabilinmiştir. Kısacası yapabilecekleriniz birazda sizin hayal gücünüzle orantılıdır diyebiliriz.




    Key: kesV0xUQopHGYZqU46XWNuBdw_aJPSdkcIGe3UhLigU


    mega.nz
    1.02 GB file on MEGA
    https://mega.nz/file/KIwwQK7A



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alertshaber -- 17 Eylül 2022; 21:18:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.