Şimdi Ara

Windows Kurmak (Çok uzun süredir cevabı bulunamayan gizemli konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda hiçbir işletim sistemi kurulu değildi, telefondan Windows USB oluşturmaya çalıştım fakat tabii ki olmadı.

    Sonra aklıma Linux geldi ve sonunda USB oluşturdum ve sorunsuz kurdum. İlk olarak Ubuntu kurmuştum, en bilinenlerden olduğu için ama bir takım sorunlar oldu. Bilgisayarda biraz vakit geçirmemden sonra bilgisayar nedensizce donuyordu. Tabii ki de daha fazla uğraştım ve Linux Mint yükledim. Bu sefer gayet iyi kullanıyordum ve çok geçmeden o da donmaya başladı ama bu sefer ara sıra donuyordu.

    Yani her bilgisayar açıkken donuyordu ama daha geç donuyordu, yani çok olmasa da rahat kullanabiliyordum. Windows kurmak için araştırmalar yaptım ama hiç fayda etmedi, tabii canım sıkıldığı için donmayı engellemek için bu sefer Fedora kurdum fakat bu sefer hikaye başlamadan bitti.

    Daha kurmadan donuyordu, kurulum ekranı bile gelmiyordu "USB'den başlat veya bilgisayara kur" yazan ekranda kalıyordu. Bende busefer Debian yüklemeye çalıştım ama orada da kurulumdan sonra sistem açılmıyordu. Bu sefer Türk işletim sistemi olan Pardus yüklemeye çalıştım, şaşırılmayacak şekilde o da olmadı. O da kurulumda donmuştu galiba zaten olmasını beklemezdim. Sonuçta Debian tabanlı bir yazılımdı.

    Sonra yeniden Mint yükleme kararı aldım, çünkü en az donanı o idi ama o da çok donmaya başlayınca eski bir sürümüne geçiş yaptım ama yine de bir fark olmadı. Sonra daha önce de yaptığım gibi buradada Wine programını kurmaya çalıştım, olmadı ve bu sefer unebootin, balenaEtcher ve birkaç farklı programları da kurmayı denedim fakat yine olmadı bu programları kurmadan önce de bir şey denedim aslında: VirtualBox Linux Mint'in kendi yazılım kütüphanesinde zaten bulunan VirtualBox'u kurdum.

    Elimde olan Windows ISO'sunu da ona attım ilkte beceremedim ama sonunda ISO'yu atmayı da başardım ama VirtualBox USB cihazları görmüyordu o. Nuda bayağı bir araştırdım ve uğraştım sonra bir eklenti eklenmesi gerektiğini öğrendim. O eklendiyi kurdum fakat işe yaramadı. Sonra o eklentiyi yanlış kurduğumu fark ettim, meğersem bir üst sürüm için olanı kurmuşum. Doğru sürüm için olanı kurdum ve işe yaradı ama bu sefer de Windows USB'yi görmüyordu.

    USB aygıtını taktığımda "sürücüler yüklenemedi" diye bir hata alıyordum her aygıt için aynı hatayı veriyordu USB aygıtı Linux'ta çalışmasına rağmen sonra o konuyuda iyice bir araştırdım fakat yararlı bir çözüm bulamadım. Çok sonradan fark ettim ki VirtualBox yeni sistem kuruluşunda sistemi Windows 10 64 Bit olarak tanıtmışım.

    Daha doğrusu unutmuşum çünkü ben ISO'yu sisteme aktaramayınca herhalde normal bilgisayarlar gibi USB üzerinden isletim sistemini kuracağım deyip elimde olan Windows 10 USB'sini (Windows 10 USB'si benim değil bilgisayara isletim sistemi kuramayınca birinden almıştım ama o da benim bilgisayarım normal BIOS'lu olmasına rağmen UEFI yazmış. Keşke söyleseydim ama unutmuşum maalesef.) Bilgisayara takıp sistemi öyle açmayı denemiştim ama tabii ki işe yaramadı.

    Sonra internetten ISO eklemeyi öğrenince unutup direkt Windows 10 sistemin üzerine Windows 7 ISO'su kurmuşum, neyse sonra sorun çözülünce Rufus indirip isoyuda USB bellek ile aktarıp içini boşalttığım USB belleğe Windows ISO'sunu yazmaya başladım fakat bu sefer ise Rufus'tan hata aldım onu. Araştırdım bir sonuç bulamadım ama biryere sorunca sonunun ISO'dan kaynaklı olabileceğini Windows 10 ISO'su indirip denemem gerektiğini söylediler.

    Ben de öyle deneme çalıştım ama daha Rufus'ta denemeden sorunlar çıktı. ISO'yu USB'ye aktarırken USB'yi daha önce formatlamama rağmen aktarma esnasında sonlara yakın, bu dosya zaten var diyordu ve önüme seçenekler sunuyordu ve ben atla ya da başka bir seçeneğe basıyordum. Seçenekleri tam hatırlamıyorum ama biri zaten iptal et idi. Ben tabii ki ona basmadım, en mantıklı gelene bastım fakat aktarılan dosyaların kapladığı alan dosyanın normalde kapladığı alanı geçmisti ve tahmini bitiş süresi milyon günlere çıkmıştı.

    Bende iptal butonuna bastım ama iptal edilmedi. Çok uzun sürdü o yüzden bende yeniden başlattım. Dosyayı aktarmayı farklı seçeneklerle tekrar tekrar denedim ama olmadı.

    Dosya ya eksik ya bozuk gidiyordu. Sonra Linux'un kendi USB bellek kalıp yazıcısının olduğunu fark ettim ve orada da denedim ama hiçbir şey olmadı. Yükleme menüsü açılmadı ve bilgisayar normal olarak başladı. Sonra buraya gelip konu açmaya karar verdim, tam konu türü seçecektim ki arkada yeni mesajlarda Windows 7 ile alakalı bir mesaj gördüm. Merak edip açtım, bir de ne göreyeyim! Bir kişi Windows yüklerken kurulum ekranı gelmememis ama ISO'yu yüklediği yer Linux WoeUSB diye bir programda yazmış.

    Dedim ki: Bu bir işaret, hemen o programın nasıl yükleneceğini araştırdım ama sonuç: Nafile. Sonra bu konuyu açtım ki, internet gitti yarısından sonra. Neyseki yazmaya devam edebiliyorum. Neyse tüm sorunları açıkladım, kim hangisine çözüm bulursa artık.

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Windows kurulum medyasını Linux'ta mı hazırlamak istiyorsunuz?


    İki seçenek önerebilirim.

    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10ISO İSO'yu indirin.


    1. Flaş belleği exFAT olarak biçimlendirin. İSO'yu sisteminize bağlayın. İSO'nun içindeki tüm dosyaları (Ctrl+A) flaş sürücünün içine kopyalayın (Ctrl+C).
    2. Ventoy kullanın. Ventoy, bir flaş sürücüye birden fazla İSO yazılıp hepsinin ayrı ayrı çalıştırılmasına imkân tanıyan bir programdır https://ventoy.net/ https://github.com/ventoy/Ventoy Ventoy'la flaş sürücüyü biçimlendirdikten sonra uygun olan bölüme İSO dosyasını kopyalayabilirsiniz.




  • Hocam burada ortaya karışık şeyler var. Tam çözemedim.

    Linux üzerinde Windows USB EFI disk hazırlamak, Terminal.

    sudo umount /dev/sdX (X yerine kendinizinkini yazın. lsblk yazarak bakabilirsin.)

    sudo dd bs=4M if=(yolu- downloads vs./.iso dosyasının adını kopyala parantezler dahi silip buraya yapıştır) of=/dev/sdX(X yerine kendi disk adın, parantezleri sil) conv=fdatasync status=progress


    USB diskini FAT32 olarak biçimlendir, android üzerinden de USB diski yazdırmaya yarayan uygulamalar var. Google Play de USB EFI boot şeklinde araman yeterli.


    woeusb var, USB disk yazdırma aracı.

    imagedisk writer var, hem linux hemde windows olması lazım.

    balenaetcher var, tüm sistemlerde hemde. mac,win., linux.


    EFI USB hazırlarken uygulamanın EFI bölüntüsü oluşturması gerekiyor. Bu bazen bazı uygulamalarda sorun çıkardığı oluyor. EFI bootloader oluşturduğuna dikkat edin yeter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 22 Haziran 2021; 22:20:12 >




  • https://github.com/WoeUSB/WoeUSB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun Türkçe çevirisi var mı, birşey anlamadım da :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.