Şimdi Ara

Windows başlangıç süresi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Sistemim 970 m2 ssdye kurulu yanında 8tb barracuda pro takılı her şey iyi hoş fakat bilgisayarı ilk açtıgımda anakart logo ekraninda çok bekliyor 27sn de falan sistem aciliyor bu sure 2tb hdd takılıyken daha kısaydı 7sn de sistem aciliyordu bu sorunun kaynagi nedir bir tahmininiz var mi? Kullanımda bir hata bir problemle karşılaşmadım sadece ilk açılışta bunu yapması ilginç


    Çok ekstrem bir sorun değil fakat çözüm bulamayınca meraklandım



  • Mekanik bir HDD'ye elektrik verildiğinde açılış süresi 3-5 saniye civarıdır yani SSD'ye kurulu bir sistemde HDD'nin yapabileceği gecikme en fazla bu kadar olmalı. Kullandığım M.2 NVMe SSD'ye kurulu Win 10 + açılışta çalışan çok sayıda arkaplan hizmetleri ve programlar + 7200+5900+5900rpm 3 farklı SATA disk olan sistemde power düğmesine bastıktan sonra Windows masaüstünü görme süresi 13 saniye civarı.
  • Anakart islemci, ram uclusunu yazabilir misiniz? psu marka modelide yazin onemli olmayabilir ama akilda kalmasin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    Anakart islemci, ram uclusunu yazabilir misiniz? psu marka modelide yazin onemli olmayabilir ama akilda kalmasin.
    i9 9900k
    Giyabyte Z390 master
    3200mhz gskill 16gb ram
    Astro lite 750w psu

    Hdd sökünce 7sn de aciyor hdd takınca bi elektirik alıyor hdd kafa sesi geliyor ondan sonra yoluna devam ediyor hdd de problem varsa niye sadece açılışta ? Günlük kullanımda bir kere olsa sorun yaşamadim.

    8tb oldugu için mi bekletiyor anlamadim :(
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    Aynen sistem uyumsuzlugundan oldugunu dusunmuyorum suan, hdd yi cikartipta denemissiniz üstelik. acaba anakartin biosunda bu tip hdd ile ilgili bir ayar var mi? z390 anakarti soyle bir inceleme firsatim olmadi, eger kullananlardan bir ince ayar tavsiyesi gelirse iyi olur ama yoksa hdd kaynaklidir, bu durumda da hdd yi farkli bir pc de denemek fikir verebilir garantiside varsa bu sorunu aynen bu sekil guzel bir formatta ilgili yerlere mail atarakta bir cevap bulmaya calisabilirsiniz. belki gozden kacan bir konu vardir. 8tb hdd de yok elimde, ama mantik olarak diger hdd lerde acilis konusunda daha gec acilmasina sebep olmasini anlayamadim. Boyle birseye rastlamadim suan wd red 3tb takili i7 3** lu sisteme...
  • Bios'ta fast boot açık mı?
  • Metality kullanıcısına yanıt
    yok onu açmadım bios da kapalı gözüküyor gigabyte biosda 2 seçenek var biri enable biri extra fast boot mu ne hangisini açacağıma karar veremeyip ona hiç dokunmadım.
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    Gigabyte anakarttta ayar nasıl hiç bilmiyorum. Bende de Uefi Windows kurulu. Asus Tuf B450 anakartımda fast boot açık. Anakart logosunu 2-3 saniye gösterdikten sonra bilgisayar çok hızlı bir şekilde açılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.