Şimdi Ara

Windows 7’ye DirectX 12 desteği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft son dönemde 2009 yılında kullanıma sunduğu Windows 7’den kurtulmaya çalışmakta. Buna ek olarak Windows 10’un bir türlü istenilen seviyeye gelmeyen kullanım oranlarını da yükseltmek isteyen firma son yaptığı duyuruda Windows 7’ye DirectX 12 desteğini eklediğine yer verdi.

    World of Warcraft’ın geliştiricisi Blizzard geçtiğimiz günlerde oyununa eklediği DirectX 12 desteği sonrasında kayda değer performans artışı elde etmişti. Bu geliştirmeyi hali hazırda Windows 7 kullanan kullanıcılarına da sunmak isteyen oyun geliştiricisi Microsoft’u Windows 7’ye DirectX 12 desteği eklemeye ikna etmeyi başardı. Windows 10’daki bu API’yi eski Windows sürümüne aktaran Microsoft böylelikle kullanıcıları vazgeçirmeye çalıştığı Windows 7’ye bir nevi teşvik etmiş oldu.
     
     
    Üstelik World of Warcraft Windows 7 üzerinde DirectX 12’nin kullanılabildiği ilk oyun da olmayacak. Bütün geliştiricilere açılan bu özellikle birlikte ilerleyen günlerde başka yapımların da Windows 7 üzerinde DirectX 12 API’sini kullanmaya başladığını görebiliriz.

    Microsoft kurtulmak istemiyor muydu? 

     
    İşin daha da güzel yani yeni API’ye kavuşan emektar işletim sisteminin oyunlardaki performansı bu sayede artacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft, oyunculara eğer DirectX 12’yi beğendilerse başka performans iyileştirmelerinin ve güvenlik önlemlerinin de sunulduğu Windows 10’u denemelerini tavsiye etti.
     
    Bildiğiniz üzere Windows 7’nin genişletilmiş destek süresi önümüzdeki sene ocak ayında son buluyor yani bir zamanların sevilen işletim sistemi bu tarihten sonra daha fazla güvenlik güncelleştirmesi alamayacak.
     
    Son olarak halen yaklaşık %36'lık dilimi kaplayan Windows 7 kullanıcılarına önümüzdeki aydan itibaren işletim sistemlerini Windows 10’a yükseltmeleri için bildirim gönderileceğini ekleyelim.







  • Hala firmaları dürüstçe hizmet vermeye çalışan, elindeki imkanı en iyi derecede müşteri memnuniyeti için kullanan, parayı 2. planda tutan kurumlar olduğunu sanan sayın çok sevgili arkadaşım, maalesef o samimiyet ve dürüstlüğü kaybedeli çok oldu. Şimdi sadece öyleymiş gibi davranan bir düşünce yapısı hakim. Ha bunu ilk kullananlar avantaj elde etti ama masumiyetleri kirlettikçe artık her şey daha zor olmaya ve daha yeni alavare dalavereler icat edilmeye başlandı. Bununla birlikte de hiç bir şeyin eski tadı kalmadı!
    win 7 kullanıyorum (mecburen), win 10 kullanıyorum.. neredeyse 2 yıldır win 10 kullanıyorum halen win 7 ayarlarındaki basitlik ve kullanıcıya tanınan esneklik ne yazık ki windows 10 da yok.. en küçük ayarları bile dön dolaş yap veya bir başlık altına git oradan yap.. illaki ara butonunu kullan windows 10 da ortaya çıkan bir durumdur.. hele ki ağ ayarları server kurulumu tam eziyet.. masa üstü simgeleri kısayol oluşturma için dön dolaş yapman gerekiyor.. windows 7 de sadece mouse sağ tuşu ile tüm bilgisayarınızı yönetebilirsiniz, yetmiyor ağ ile bağlantısına bağlı bulunan diğer aygıtları da kullanabilme imkanı sunuyordu.. bir diğer konu ise eski program ve oyunlarda windows 10 hata vermesidir.. senksonizasyon açık olması durumunda tüm yüklü programların kısayolları kullanılamz durumda olduğunu windows 10 da gördüm.. çözümü microsoft bile sunamadı.. mecruben senkronizasyon kapalı kullanıyorum.. windows 7 de senkronizasyon ile yeni programlar, kısayollar ayarlar format sonrası uğraşmasız hazır oluyordu.. eski program ve oyunlar uyumluluk modunda windows 10 da çalışmıyr.. eski donanımlar windows 10 düzgün çalışmıyor.. bu nedenle windows 10 kullanıcılar tarafından kullanılmak istenmiyor ama kullanılması için adeta dayatma var.. ya da iki işletim sistemi kullanmak zorunda kalıyorsunuz..
  • Bildirimmiş. Win7'nin güncelleyicisine dayanamıyorum bilgisayar kafayı yiyor regeditten kaldırdım, zorla hatalı güncelleme yükleten 10'la hiç uğraşamam. Bizler de toplanıp Windows'a imza gönderelim: "1 Nisan'da 4.5 yaşına girecek hurda Windows 10. En kısa zamanda yeni ve kullanıcıyı boğmayacak bir sistem hazırlayın." diye.

  • Bu nasıl olur ki anlam veremedim madem yapılabiliyordu neden daha erken yapmadınız ki?

  • Bu tamamen yemeği oltayla vermektir. Biraz tattırır sonra oltayı geri çekersin... Microsoft akıllı firma, ver DirectX 12'i tattır biraz sonra fazlası Windows 10'da :)

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Zaten desteğin kesilmesine bir yıl kaldı, niyet belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 14 Mart 2019; 0:10:42 >
  • Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Microsoft'u anlayabilmek için uber super bir mentaliteye sahip olmak lazım 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Hala firmaları dürüstçe hizmet vermeye çalışan, elindeki imkanı en iyi derecede müşteri memnuniyeti için kullanan, parayı 2. planda tutan kurumlar olduğunu sanan sayın çok sevgili arkadaşım, maalesef o samimiyet ve dürüstlüğü kaybedeli çok oldu. Şimdi sadece öyleymiş gibi davranan bir düşünce yapısı hakim. Ha bunu ilk kullananlar avantaj elde etti ama masumiyetleri kirlettikçe artık her şey daha zor olmaya ve daha yeni alavare dalavereler icat edilmeye başlandı. Bununla birlikte de hiç bir şeyin eski tadı kalmadı!

  • windows 10 kullanıyorum, aptallıkları çok ama hiç bir zaman kullanırken beni boğduğunu hatırlamıyorum. vista falan değil miydi o. yağ gibi akıyor win10. şimdiye kadar cıkmış en iyi windows, net.

  • Her yıl 2 kez büyük güncelleme almak istemiyorsanız W10 LTSC sürümünü kurun 3 yılda bir LTSC çıkıyor 3 yılda bir format atarsınız hem de hafif.

  • Windows rezil bir işletim sistemi, sırf oyun tarafı olduğu için ayakta kalıyor. Oyun tarafını çıkar 2 yılda yok olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır Windows 7 kullanmasam, her ne kadar Windows 10'u tavsiye etsem de güzel bir gelişme. Ayrıca şaşırtıcı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • w10 ssd istiyor bu çok bariz ortada disk kullanimi 100 de 100 den assagi nadir iniyor.siz oyun oynarken bildirimi kapattik diyip arka planda disk kullanmasi yokmu cildirtiyor

  • Tam namussuzlar, başta verseydiniz ya. Ama yok sırf W10 u pazarlamak için W10'a özel yaptılar. Lakin Dx12 de bir çok falsoyla çıktı zaten, çoğu oyunda performans iyileşeceğine düşmeler yaşanınca o kozu da elinde patladı. Denemedikleri şey kalmadı, buna rağmen istatistikler W10'u gelmiş geçmiş en başarısız işletim sistemi yapmış oluyor, hemde açık arayla. Neredeyse dilencilerle anlaşacaklar dağıtım için. Bu arada Türkiye'de W10 kullanımının çoğunlığu genç, çocuk kullanıcılar tarafından son çıkan iyidir, arkadaşlarım tarafından ezilmeyeyim mantığıyla geliyor. Ooo sende hala 7 mi vay bende 10 vaaay, ooo benimki 11, benim 12. :) tarzı. Ha birde beleş olunca tabi. Yoksa gerçekten kullanabilmek için 100$ vermeniz gerekse emin olun Türkiye'deki kullanım ve dolayısıyla W10 iyidir diye savunanlar %80 azalırdı :)

  • 8.1 e gelmedimi bu dx12 acaba
  • Windows 10'un aşırı disk ve cpu kullanımını çözseler süper aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desrne Windows 10 kullanmak için bir sebep kalmadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 7'yi seven birisiyim ama windows 10'daki sacma ayarlar menusu disinda (cogu islem icin denetim masasina gitmek gerekiyor zaten, cok mantiksiz geliyor bana cogu zaman ayarlar kismini kullanmak) windows 7'den kotu bir yani oldugunu dusunmuyorum. (gorsellik agir bir bicimde subjektif bir konu oldugu icin onu hesaba katmadim) neden hala %36lik kisim windows 7 kullaniyor anlayabilmis degilim acikcasi. maddi durumlardan oldugunu zannetmiyorum mesela cogu laptop win 10 ile geliyor ve eski laptoplar da win 10'a ucretsiz guncellenebiliyor. win 10 gayet hizli da. ilginc yani.
    ayrica win 10'u pazarliyorlar diyenlere de ayri guldum. siz 10 sene once bir urun cikartsaniz ve onun uzerine 2 tane daha urun cikartsaniz hala 10 seneki urununuzu pazarlar misiniz? adamlarin bu saatten sonra win 7'yi guncelleyip pazarlamaya calismasi onlar acisindan gayet mantiksiz. dx12 guncellemesi de "aha win 10'da bunlari kaciriyorsunuz" demek icin yapilmis bir hamle sadece. bunda etik olarak da pazarlama mantigi olarak da bir yanlislik gormuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • R0llingMan kullanıcısına yanıt
    linux da mac de son kullanici icin windows kadar rahat degiller abartmayin isterseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 14 Mart 2019; 9:20:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vista dan sonra bir daha böyle bir fiyasko gelmez derken önce 8 geldi 8.1 oldu daha bunlar iyi günleriniz diyip 10 u çıkardılar ve asla daha kötüsü olmaz demeyin dediler. en yaygın işletim sisteminin 10 numaralı versiyonunun arka planda sürekli merkezle bağlantılı kalmak zorunda olmasıyla en çok satan işlemci markasının hemen tüm modellerinde donanımsal açık kapılarının olmasıda başka şeyler düşündürtmüyo değil ayrıca

  • Bende windows 10 kullanıyorum ama istediğim için değil donanımların uyumluğu 7 de zayıf olduğu için.Şuana kadar en sevdiğim windows xp-wındows 7 oldu 8 ve 8.1 yüklemektense 98 yüklerim daha iyi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.