Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.045
Cevap
23
Favori
854.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @zebani

    1. metni bir sorun olarak gördüğüm için ekledim konuya. Fakat 2. metni pek sorun olarak göremedim. Onu eklemedim o nedenle.
    Teşekkürler, bu tür paylaşımlar konuya eklenecektir. ..

    @LaYLoNDoN

    Teşekkürler
  • Güzel paylaşım Teşekkürler.
  • Teşekkürler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

    Teşekkürler..


    Hocam sen buralara uğrarmıydın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Electra


    quote:

    Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

    Teşekkürler..


    Hocam sen buralara uğrarmıydın?


    Uğramazmıyım hocam, hacım, öğretmenim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zebani

    emeğiniz için teşekkürler aşağıdakileride eklerseniz iyi olur...

    UAC (user account control) kapatıldığında Win7'de masa üstündeki "gadget" ların çalışmama hatası vardı çoğu kullanıcıda... Ama vardı 

    Sorunu çözmek için aşağıdaki kayıt defteri yolunu izlemek ve bazı yönergeleri yapmak gerekiyor;

    1.Kayıt defteri yiöenticisini açınız (regedit.exe)
    2.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cu rrentVersion\Sidebar\Settings yolunu izleyiniz.
    3.Yeni bir DWORD değeri yaratıp, AllowElevatedProcess adını veriniz.
    4.Bu yeni DWORD değerine "1" değeri atayınız.
    5.Kayıt defterini kapatınız


    Kaynak (http://www.vista123.net/content/fix-windows-7-sidebar-uac)


    Windows 7 Kuracak ve Ses Dosyalarını Oynatma İhtiyacı Duyacak Arkadaşlarımızın Mutlaka Bu Yamaları Kurduktan Sonra Player'e Atmaları Önerilir. 

    Her Olasılığa Karşın , Arşivinizi Yedeklemenizde'de Yarar Var.

    Windows 7 Beta - Fix for MP3 Corruption

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=a754008b-d574-4e39-b4ba-67b859a242b7&displaylang=en&tm For - 32

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0c56bf3c-9370-4fda-b4c8-5dc63d55626d&displaylang=en&tm For - 64




    bunlar yararlı bilgiler... tnx hoca:)
  • arkadaşım eline sağlık, artık bayramlaşmayı geçelim 6 aydır kullanıyoruz. teknik detaylara inersek iyi olur diye düşünüyorum.
  • windows 7 de çok fazla bug var. Güvenli ve sorunsuz kullanılabilir sevide olduğunu düşünmüyorum... ama final sürümü çıkar çıkmaz ilk geçeceklerden biriyim.. ama şimdilik denek olmak istemiyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: boncuk2004

    arkadaşım eline sağlık, artık bayramlaşmayı geçelim 6 aydır kullanıyoruz. teknik detaylara inersek iyi olur diye düşünüyorum.


    Evet çok doğru.. Konuyla ilgili tecrübelerimizi dile getirmeye, konuyu geliştirmeye çalışalım.
  • svchost, svchost, svchost.

    nefret ettim bundan. vista'da da her bilgisayarı açtığımda bu svchostlar hdd'yi dakikalarca felç ediyordu. windows 7'de de aynı şey var. sistemi açıyorum ve birkaç dakika boyunca hiçbirşey yapamıyorum.

    görmüyo mu bunu bu adamlar ?!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: boncuk2004

    arkadaşım eline sağlık, artık bayramlaşmayı geçelim 6 aydır kullanıyoruz. teknik detaylara inersek iyi olur diye düşünüyorum.


    Kesinlikle katılıyorum. Bu konu, aslında konunun bir kısmı olan kurulum forumumuzda geç yayınlandı. Fakat dejaay'ın konusunu görünce farkettim ki hala açılmamış. Bir hızlılık ile konuyu ayarladık. Geç kaldık belki ama bakalım..

    Artık burada sorunlarımızı ve bildiklerinizi paylaşalım. Sorunlara çözüm bulup, bildiklerimizi paylaştıkça hızla gelişeceğimizi düşünüyorum.

    İyi dilekleriniz için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Crosshair

    svchost, svchost, svchost.

    nefret ettim bundan. vista'da da her bilgisayarı açtığımda bu svchostlar hdd'yi dakikalarca felç ediyordu. windows 7'de de aynı şey var. sistemi açıyorum ve birkaç dakika boyunca hiçbirşey yapamıyorum.

    görmüyo mu bunu bu adamlar ?!

    o dosyalar arka planda hizmet programlarında sorumlu.. her biri ayrı bir grubu çalıştırıyor. hepsini tek bir exe de çalıştırsalardı eğer sadece biri kapandığında ki o da kendi olurdu bütün sistem çalışmaz hale gelirdi.. bence vistada ki en iyi gelişmelerden biri bu oldu.. ama sistemin zayıf ise evet vista kan kusturur.. çünkü bana göre çok fazla ağır ve gereksiz hizmet çalıştırıyor vista.. ama eğerki iyi bir sistemin varsa ki ben en azından 4 çekirdekli bir sisteme kurulmasını tavsiye ederim o zaman pek sorun çıkarmıyor vista.. her hizmetin nimetlerinden sorunsuz faydalanabiliyorsunuz.. sonuça işletim sistemi de gelişecek ve daha sonra ki versiyonlarda bu hizmet sayıları daha da artacak aksi halde nasıl ihtiyaçlara çözüm bulacaklar.. bakın xp ilk çıktığında sistemlerde 128MB ram ler vardı.. birde öyle düşünün.. win98de 32MB 64MB ramlerle kullanıyorduk PC leri.. şimdi 4GB tavsiye edilen daha ileride 8 olacak 16 olacak vesaire .. sonuçta bu yazılımda gelişecek o yüzden yazılıma suç bulmayalım bence o yazılımı kaldıramayan sistemlere çözüm aramak daha mantıklı olur düşüncesindeyim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    ama sistemin zayıf ise evet vista kan kusturur..

    yazılıma suç bulmayalım bence o yazılımı kaldıramayan sistemlere çözüm aramak daha mantıklı olur düşüncesindeyim..


    svchost'un ne işe yaradığını biliyorum. ama gereğinden fazla kaynak kullanıyor.

    sistemim c2d 1.83 ghz t5600 ve 2gb ram.
    çok zayıf olmadığını düşünüyorum. en azından p4-512 bilgisayarda vista kullanmaya çalışanlarınki kadar içler acısı değil. yani onlar gibi çamur atma peşinde değilim. sen nasıl yorumladın bilemiyorum. zaten vista'ya çamur atma klişesinden sonra "senin sistemin kaka" klişesi başladı. herkesin dilinde, ezbere bunu söylüyorlar. karşıdaki insanları potansiyel "bilmeyenler" olarak nitelemek de sistemi kaldırmadığı için windows vista'ya çamur atmak kadar bilinçsiz bişey bence. eğer niyetin buysa..

    işletim sistemi makinanın kaynaklarının önemli bi bölümünü kendine ayırdığı sürece 4gb ramli makinayı da, 8gb ramli makinayı da ziyan edicektir, senin 2x2gb ramlerin de bundan nasibini alır. ne kadar kaynak varsa o kadar kullanır mantığı yani. önemli olan en az kaynakla en iyi başarımı yakalamak ve kullanıcıya en iyi performansı sunmaktır. kullanıcı superfetch'in nimetini görecek diye bilgisayarını açıp 3 dk boyunca sık kullandığı programların hdd'den ram'e atılmasını bekleyecekse, superfetch'i hiç kullanmaz daha iyi. veya çalışırken durup dururken dizinleme hizmetinin hdd'yi meşgul etmesi yüzünden yavaşlıyorsa, gene kullanmaz. onu da kapatır. e bunları kapattıktan sonra neyleyim ben vista'yı..

    windows 7 'de bu olaylar daha iyi optimize edilmiş gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 21 Şubat 2009; 1:38:59 >
  • microsoft tun windows 7 çalışma takımı elime geçse kaynar suya atacağım.bu takım yazılım geliştirmeyi bilmiyor.veya kullanıcı geri bildirimleri çöpe gidiyor. bütün dünya windows vista yı niye beğenmedi aşırı derecede makinanın güç kaynağını emip kullanıcıya bir şey bırakmamasından adeta akvaryumda izlenen işletim sistemine dönmesinden dolayı benimsemedi.ellerinde patladı.Arkadaşlar siz alışveriş merkezlerinde kurmak için vista paketi alan kullanıcı gördünüzmü ben görmedim. sadece üreticinin sattığı makinada yüklü geliyorsa kullanıyor. yoksa XP kullanıyor.

    Bunu şunun için yazıyorum windows 7 build 6956 linux esnekliğinde idi, microsoftun kullanımı kolay esnek güç kaynağına yüklenmeyen bir yazılım geliştireceği duygusuna kapıldım.


    windows 7 7000 de makina ağırlaşmaya,güç kaynağına yüklenmeye başladı. dedim betadır buglardan olabilir.


    ANCAK WİNDOWS 7 BUİLD 7022 TAM WİNDOWS VİSTA OLDU.AYIP YAHU MİCROSOFT YAZDIĞI YAZILIMI KENDİ MAKİNALARINA KURMADAN ENERJİ TASARRUFU İÇİN MİLLETE KURDURUP SADECE GERİ BİLDİRİMLERİ OKUYOR PES ARTIK.

    SAYGIDEGER ARKADAŞLARIM 6 AYDIR KULLANIYORUM WİNDOWS 7 NİN DE AKİBETİ VİSTA OLACAK.YAZIK AMA MİLYONLARCA İNSANI BOŞUNA BEKLETİYORLAR.

    Dolaysıyla kurun deneyin vistanın bu görselinden fazla bir şey beklemeyin. Beklentilerinize kar yağabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boncuk2004 -- 21 Şubat 2009; 10:50:00 >
  • Arkadaşlar kullandığınız makinalara kesinlikle suç bulmayın. vistadan sonra teknolji 3 defa değişti. buna cevap veremeyen bir yazılım hangi teknolojiye cevap verecek.Microsoft o zaman geliştirdiği yazılıma uygun teknolojiyi kendisi geliştirsin. intel çağı takip ediyor teknolojinin bütün nimetlerini sonuna kadar ürettiği sistemlere koyuyor.(ekran kartı hariç).Dolaysıyla Microsoft teknoloji çağının gerisinde ar-ge takımını 6 aylığına tayvana gönderse o çocuklar biraz bir şey öğrenir herhalde. Çok kızgınım çoooook. Steve Balmer de kafa yok makina üretip satacağına şu MacOSX lerin kodlarını kaldırıp, yazılımı piyasaya sürse inanın vista da,windows 7 de ve dahi Linux ta nal toplar.adamcağız zaten gariban köşeyi döner gariban. Garibanın bu işe yatıracak fazla parası yok galiba. Şu ahir ömrümüzde tadıyla tuzuyla adam gibi bir işletim sistemi göremeden kara toprağa düşeceğiz.

    Saygıdeger arkadaşlarım zamanınızı aldım hakkınızı helal edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boncuk2004 -- 21 Şubat 2009; 8:43:39 >
  • arkadaslar önceki forumda da yazdım bir de buraya yazayım monster marka laptop kullanıyorum(toplama laptop) üstünde bison,nb pro model wabcam var windows 7 nin kendi önerdiği driver ile çalışmıyor. acaba uyumlu driver biliyor musunuz? birçok marka laptopda da var(asus acer gibi) bu sorunla karşılasan ve çözen var mı?
  • Gerçekten çok iyi herkeze tavsiye ederim xp ve vista bitmiştir...
  • bu beta'nın süresi dolar mı acebo ?
  • Windows 7 64 bit Build 7000 kurup, VMware 6.5.0 ı deneyen var mı? Oluşturduğunuz sanal bilgisayarlar internete bağlanabiliyor mu? Sanal bilgisayara da Windows 7 kurup deneyen var mı?
    Benim C sürücüsü 23 GB. Win 7 64 bit kurarsam tam verimle çalışır mı? 40 GB falan mı yapayım yoksa Win 7 kurulacak partitionı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 22 Şubat 2009; 4:08:59 >
  • Herkese slm'lar benim sorunum sesle ilgili arkadaşlar Soundmax'in driver'ını yükleyemiyorum normalde windows kendi ses ayarı var ama ondada mixer yok 2 kolondan ses geliyor bende 5.1 olduğu için faydalanmak istiyorum Soundmax Windows 7 driver çok lazım yardımcı olursanız sevinirim S.A
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.