Şimdi Ara

Windows 10 update sonrası geç kapanması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk çıktığı gün lisanslı W 8.1 işletim sistemini W10'a yükselttim. Yükseltme sonrası hiç bir problemle karşılaşmadım lakin çıkan ilk güncellemeden sonra bilgisayar açılış kapanış sürelerinde bariz artışlar oluşmaya başladı. Özellikle kapanışta bilgisayarın ekranından görüntü gidiyor kapanış aşamasına geçiyor ve bilgisayar yaklaşık 10 dk daha çalışmaya devam ediyor ve sonrasında kapanıyor. Bir kaç programla kayıt defteri temizliği yaptım fakat sonuç aynı ve bugün çıkan ikinci güncellemeyi de yükledim sonuç aynı. Acaba bunu nasıl sonuca ulaştırıp bilgisayarımı eskisi gibi kapanış süresine kavuşturabilirim ?



  • Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi ? Bende de aynı sorun mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5


    Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi ? Bende de aynı sorun mevcut.

    Bende regedit ayarı yaparak işi sonuca götürdüm.

    HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control

    Sağda bulunan "Wait to Kill Service Timeout" kaydının değerini "200" yapınız.
  • Bende işe yaramadı, windows 10 daha oturmadı, driver sorunları v.s ben tekrar 7 ye geri dönüyorum. Windows 10 1 sene içerisinde ancak oturaklaşır ve 7 stabil haline gelebilir. Yardım için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5


    Bende işe yaramadı, windows 10 daha oturmadı, driver sorunları v.s ben tekrar 7 ye geri dönüyorum. Windows 10 1 sene içerisinde ancak oturaklaşır ve 7 stabil haline gelebilir. Yardım için teşekkür ederim.

    Muhtemel sıkıntı driverlardan biri uyumlu olmadığı için kapanamıyor. Driverlari bir kontrol edin. O şekilde düzelebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YÜkseltmeden geçtiyseniz bence temiz kurulumu deneyebilirsiniz, ya 8.1 i yükleyip temiz direk yükseltme yapın ya da yeniden key girmeden yeniden 10 u yükleyin.
  • @stranqer771

    Driver booster 2 ile tamamen güncelledim ancak yinede sorun devam ediyor SSD ile alakalı bir durum mudur acaba ?

    @Michael Scofield

    Yükseltmeden sonra hemen temiz kurulum ile kurmuştum şu an ki sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 22 Ağustos 2015; 20:47:02 >
  • Windows güncellemeleri takılı kalmış, tekrar temiz kurulum yapıp windows güncellemelerini yaptım ve nvidia'dan tekrar driver'ı kurdum v.s şu an bir sorun yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 23 Ağustos 2015; 16:07:44 >
  • Şimdide başka bir sorunla karşılaştım DVD sürücüm ortadan kayboldu çalışıyor fakat ikon kayboldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz kurulum yapmalısınız. Böyle hatalar normal yükseltme kurulumunda.
  • Windows 10 geç kapanma sorunumu çok sükür çözdüm, sırf bu yüzden windows 7 ye geçmeme ramak kalmıştı. Çözümün videosunu ekliyorum, video ingilizce ancak yolu görmek adina ekliyorum. Türkçesini de yazı olarak ekliyorum. Ayrica bu sorun windows 8.1 den kalma sorunmuş galiba.


    Güç seçenekleri > Sol tarafta bulunan menüde Güç dügmesinin yapilacaklarini seçin (burda türkçe çeviri sorunu var evet :)) > Ortada ve üstte bulunan Su anda kullanilmayan ayarlari degistirin > Alt tarafta bulunan Hizli baslatmayi aç seçeneginin kutucuk isaretini kaldirin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 26 Ağustos 2015; 3:51:55 >




  • Bu yöntemler yardımcı olabilir size.

    Başlıca nedenler arasında siz farkında olmadan arka planda halen çalışan programların olmasıdır. Bu çalışan programları bilgisayar zaman içerisinde tamamen kapatır. Bundan dolayıda pc kapanırken bekleme sorunu yaşarsınız. Daha önceden bu programları sonlandırmadıysanız bilgisayarınız haliyle geç kapanacaktır.
    Bazı antivrüs propgramları da bilgisayarın geç kapanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle deneme yanılma yöntemi ile bilgisayarınız için en uygun olan bir virüs programı kullanmanızı öneririz.
    Harddisk sorununda da kaynaklı geç kapanma yaşayabilirsiniz. Bu genel bir ihtimaldir. Diski birleştirerek program dosyalarını bir araya getirme işlemi bilgisayarınızın daha hızlı kapanmasını sağlayabilirsiniz.
    Gereksiz arka planda çalışan servisler yer almaktadır. Bu nedenle bilgisayarınız hızlı kapanmayacaktır. Bunun için bu servisleri bir an önce sonlandırmanız tavsiye edilir.
    Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise bu sorunu yaşıyorsanız yeni bir güncelleme ile bu sorunu çözebilirsiniz. Zaten şuan en çok kullanılan sistemlerden biridir.
    Bilgisayarınız için sistem onarıcı yazılımlar kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı hızlandırmak için bu yazılımlar mevcuttur. Geç kapanma sorunu bazen donanımsal bazende yazılımsal nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. ....

    https://goo.gl/1mGfMB




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.