Şimdi Ara

Windows 10’un yeni aylık güncellemesiyle tehlikeli solucanlara karşı önlem alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Windows 10 güncellemeleri bazen can sıkıcı sorunları beraberinde getirse de sistemimizi güvenle kullanabilmek için krulumu ihmal etmemek gerekiyor. Microsoft’un pazar payının giderek artan güncel işletim sistemine bu ay gelen toplu güncellemesi önemli açıkları kapatıyor.

    Bu ayki salı güncellemesi bir çok açığı kapatsa da içlerinden önemli 4’ü CVE-2019-1181, CVE-2019-1182, CVE-2019-1222, ve CVE-2019-122 olarak listeleniyor. Söz konusu açıklar kötü amaçlı bir kişi tarafından kullanıldığında sistemde istenildiği gibi zararlıların çalıştırılmasını mümkün kılıyor.

    Saldırgana geniş yetkiler sağlayabiliyor 

     
    Buna çeşitli yazılımların kullanılması, değiştirilmesi ve hatta verilerin silinmesi gibi işlemler örnek verilebilir. Dahası saldırgan yeni bir kullanıcı hesabı açarak kullanıcı denetimini ele geçirebiliyor.
     
     
    Geçmişe dönüp baktığımızda bu yamanın WannaCry ya da BlueKeep gibi hafızalarda yer edinen örneklerin önüne geçeceğini söyleybiliriz. Son olarak Microsoft’un yamanın kurulumunu kullanıcının herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan otomatik olarak kurulacak şekilde dağıttığını belirtelim







  • Iyiymis...

  • Microsoft'un şu ana kadar ki en iyi işletim sistemi. Güncellemeler önemli. Eksiksiz yapmak gerekir.
  • Arayüz buglarına bir çözüm bulsalar iyi olacak. Araç çubuğunda iki üç tane bug var, saatin oradaki uygulamaların ikonları bazen gözükmüyor uygulama açık olsa bile. Spotify'ı görev yöneticisinden kapatıyorum arkadaş. Ayrıca tüm uygulamalarım lisanslı. Yani Windows bugu bildiğin. Crack kullanmıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.