Şimdi Ara

Windows 10 Pro İndirilebilir Lisansın fiyat cazibesi 30TL vs 1000TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın forum üyeleri,

    Birkaç e-ticaret sitesinde normal satış fiyatı 900-1000TL olan orijinal MS Windows 10 Pro lisansı 30-200TL aralığında satışı yapılmakta. Microsoft tarafından lisanslama modelleri Open, OEM ve Retail olarak belirtiliyor. Bu sitelerde ise Bireysel ve Kurumsal olarak ayırmışlar. Buradaki ucuz lisans satan firmalar birşeyler saklıyorlar gibi görünüyor. Home bireysel kullanıcılar için geliştirilmiş bir ürün. Pro ise kurumsal kullanıcılar için tasarlanmış. Win 10 Pro'yu Bireysel ve Kurumsal olarak ayırmışlar. Mantıklarını çözmek zor. Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mıdır? Bizi aydınlatabilir mi? Bu sitelerde aşağıdaki gibi açıklamalar mümkün.

    • Ürünleri aktive etmek için kullanılacak kod size iletilecektir. Bunun için 3. firmalara ait sistemlere giriş yapmanız ve size aktarılan kodları kullanmanız gerekecektir.
    • Ürünlerde KDV uygulanmaz.
    • Ürünler, tekrar satılamaz.







  • Forumda bu konuyla ilgili bir sürü açılmış başlık var, araştırırsanız bulursunuz.
  • w7 yi kurekle yada mak ile etkinleştir, 10 a yükselt sonra temiz w10 at para mara vermeye gerek yok yani
  • Eğer ekonomik şekilde lisans satın alınabiliyorsa, bu en doğru nasıl yapılabilir bunu saptamak. Evdeki bireysel kullanımdaki bilgisayarınız için her şeyi deneyebilirsiniz. Fazlasıyla eğitici olabilir. Ancak işyerindeki onlarca bilgisayar için bunu deneme riski alamazsınız. Günümüzün değişen esnek ticari koşullarında fiyatlar da çok değişken olabilmekte. Eğer doğru şekilde lisanslama söz konusu olacaksa, neden netten ekonomik lisans anahtarı satın alma ile bu sağlanamasın? Buradaki temel sorun, bu anahtarın size ait olduğunu kanıtlamaktır. Bu iki ayrı belge ile yapılabilir.

    1. Adınıza kesilmiş fatura. (Bedelini ödedim)
    2. Adınıza düzenlenmiş lisans anahtarının yer aldığı lisans belgesi. (Bu anahtar bana ait)

    Bu ikisinden biri eksik olursa lisansın size ait olduğunu ispatlamanız çok zor. Hatta imkansız gibi. Baş ağrıtabilir. Şu an internetten satışı yapılan ürünlerde durum nedir? Faturasını kesiyorlar, ama adınıza lisans belgesi düzenleyebiliyorlar mı? Buna yasal yetkileri var mı? Bu sorulara cevap aranıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.