Şimdi Ara

Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
30
Favori
25.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows Update Durdurma

    Windows Update "Hizmetler" bölümünden devre dışı bırakılsada bir süre sonra kendiliğinden tetiklenerek açılıyor ve otomatik güncelleştirmeleri yapıyor. Bu durum bazı kullanıcılar için can sıkıcı olabiliyor. Bu otomatik güncelleştirmeleri yapmamak için Denetim Masası "Hizmetler" de Windows Update ile birlikte Windows Update için Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştiride ( UsoSvc )'yi de devre dışı bırakın ve sonra "Kurtama" sekmesine gelerek "kurtarma eylemleri ayarlamama yardım et" altında bulunan hata denetimlerini "Eylem Yürütme" olarak ayarlayın. Uzunca süredir bu şekilde kullanmaktayım Windows Update kendiliğinden tetiklenip hiç başlamadı ve Update'leride Microsoft Update Catalog''tan indirerek manuel yaptım Windows Update'i hiç kullanmadım. ( Windows Update için Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştir( UsoSvc ) işletim sisteminiz ingilizceyse services de "update orchestrator service" olarak geçiyor.)

    UsoSvc hakkında bilgi: Windows Güncellemelerini yönetir. Durdurulduğunda, cihazlarınız en son Update'leri indiremez ve yükleyemez. http://servicedefaults.com/10/usosvc/


    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)



    Sistem güncelleştirmelerini veya herhangi bir toplu güncelleştirmeyi Microsoft Update Catalog'tan arama ile bilgisayara indirerek manuel yapabilirsiniz ama bu indirilen dosyanın çalışması için Windows Update'in ve UsoSvc'nin geçici olarak açılması gerekiyor tabii ayarlarınıda "elle" olarak ayarlayın ve Güvenlik ve Güncelleştirme sayfasında indirme ayarını geciktire ayarlayın ve indirdiğiniz güncellemeyi çalıştırıp yükleyin ve sonra Windows Update'i ve UsoSvc'yi yine aynı yukarıdaki şekilde devre dışı bırakın.

    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)


    Microsoft Update Catalog'tan hangi KB numaralı sürümü indirmeniz gerektiğini bilmiyorsanız başlat-çalıştıra winver yazın ve Enter'a basın işletim sistemizin tam sürümü görünür sonra bu sürümün hangi güncelleştirmesini yapmak istiyorsanız https://support.microsoft.com/en-us/help/4057142 adresine giderek istediğiniz toplu güncelleştirmesini tıklayın ve indirmek için sayfanın en altında "How to get this update" başlığın altında görünen cümlenin içindeki Microsoft Update Catalog linkine tıklayınca istediğiniz KB numaralı indirme sayfası açılır ve sisteminize uygun olanını indirmek için sağ taraftan "yükle" butonuna basınca açılan küçük pencere içinde .msu uzantısı ile biten yazıya da indirmenin başlaması için tıklamanız gerekir. İndirme işlemi bittikten sonra da çalıştırıp yükleyin.


    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate) ===> Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)




    Sayfanın Üstü

    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)




    Saysanın altı Microsoft Update Catalog yazısına tıklayınca



    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)


    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)


    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)





    Not 1: Diyelim ki Windows Update ve UsoSvc devre dışı değildi veya unuttunuz ve Windows Update istemediğiniz Windows sürümünü veya başka Update'leri kurmak için indirmiş ve kurulum için yeniden başlatma uyarısı yapıyorsa ve ayrıca başlata geldiğinizde güncelleştir ve yeniden başlat veya güncelleştir kapat gibi seçenekler de kapata eklenmiştir bu kurulumun gerçekleşmesini istemiyorsanız Windows Update hizmetlerden durdurulduktan sonra C:\Windows klasörüne girin buradaki "SoftwareDistribution" klasörünü bulun ve adını SoftwareDistribution.old olarak değiştirin sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın böylece hem başlattaki kapatın üzerine sağ tıklayınca görünen güncelleştir ve yeniden başlat veya güncelleştir kapat gibi seçenekler gitmiş olur hemde Windows Update üzerindeki güncelleştirmeler artık yüklenmek için beklemez ve kurulmaz. İnen yeni kurulumsa SoftwareDistribution.old klasörünün içinde beklemektedir. SoftwareDistribution.old ile isimlendirmemizin sebebi tekrar bu klasöre ihtiyaç duyarsak diye bekletmek için aslında silebiliriz çünkü Windows Update hizmetini yeniden başlattığımızda SoftwareDistribution klasörünü otomatik olarak yeniden oluşturacak ve update hizmetine devam edecektir.


    Not 2: Windows Update ile Windows Update için Orchestrator Hizmet ( UsoSvc ) devre dışı bırakılınca Başlat-Ayarlar-Güncelleştirme ve güvenliğe gelip tıkladığınızda açılmayacaktır, bu yüzden bilgiyasarın "Gelişmiş Seçenekler" menüsüne ulaşmak için Shift tuşuna basılı tutarken Başlat- Aç/kapa üzerinde sağ tıklayıp "yeniden başlat" yaparsanız bilgisayar yeniden açıldığında "Sorun gider=>Gelişmiş Seçenekler" bölümüne ulaşabilirsiniz.






    Windows Update servisini kaldırma : bu yöntem sonrası Windows Update'i yeniden çalıştırmak isterseniz geri getirmek hayli uğraştırıcı olabiliyor bu yüzden bu yöntemi önermiyorum.

    CMD yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra aşağıdaki kodu yazıp entere basıyoruz ve Windows Update siliniyor. C:\Windows altındaki SoftwareDistribution klasörünün silindiğinde de emin olun silinmemişse siz silin.

    sc delete wuauserv



    Silinen Windows Update servisini tekrar yükleme : CMD yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra aşağıdaki kodu yazıp Enter'e basıyoruz.Kırmızı yazının olduğu yere kendi bilgisayarınızın adını yazmalısınız tabii iş bu kadarla bitmeyebiliyor yani Windows Update'i çalıştırınca yine de bir hata kodu alabilirsiniz ve çözümü hayli uzun yani Windows Update sıfırlamanız işe yarayabilir onun içinde bu linkte yazılanları takip etmelisiniz https://support.microsoft.com/tr-tr/help/971058/how-do-i-reset-windows-update-components


    sc \\BilsayarınızınAdı create NewService binpath= c:\windows\system32\wuauserv.exe

    .......................................................................................................................................................................................


    Windows 10 Updates Assistant, Windows Update ve UsoSvc'nin bloklanması



    Windows 10 Updates Assistant uygulamasını Denetim Masası- Programlar ve Özelliklerden kaldırdığınız halde tekrar yüklenirse Windows Güvenlik Duvarında bloklama yöntemi ile hem gelen hemde giden kurallarında bloklayabiliyorsunuz herhangi bir sorun olmuyor fakat Windows Update ve UsoSvc de ise her iki özellik System32 altında svchost.exe uygulamasına bağlı ve svchost.exe'ye aynı bloklama işlemini sadece gelen kurallarında yapabiliyoruz giden kurallarında da bloklanması internete çıkmanızı engelliyor.






    Oluşturduğunuz Kuralın Aşağıdaki resimdeki gibi Etkin bölümünün işaretli olmasına dikkat edin

    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)


    Çalıştığından emin olun

    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Spybot Anti-Beacon işletim sistemindeki Microsoft tarafından bilinen tüm izleme özelliklerini derhal devre dışı bırakan faydalı ücretsiz bir uygulama.


    indirme:https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 30 Temmuz 2018; 16:8:22 >







  • Elinize sağlık konu ilgi görmemiş ama benim icin harika bir bilgi yazısı oldu. Elleriniz dert görmesin
  • Sağ olun ilginize, asıl ben teşekkür ederim. İlgi yok ama olsun bulunsun umarım anlaşılır bir yazı olmuştur.
  • Eline sağlık ancak bir sorum olacak ben w10'u çıktığından beri istediğim zaman Windows Update girip denetleme yapar ben istediğimde indirip kurardı yani kendi kendine otomatik yükleme olmadıydı hiçbir zaman, bunu @MühendisMurat sağolsun onun yöntemiyle yapıyordum şöyle ki;
    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)
    Bundan nasıl bir farkı var sizin yöntemin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 22 Şubat 2018; 23:2:27 >




  • hocam ilginç bir problemim var. bu yöntemle 2 ay önce güncellemeleri kapadım ama makina dün kendini yine yükseltti 1709 sürüme. 2 ay önce de otomatik 1709 a yükseltmişti.geri eski sürüme döndüm. dünkü yükseltmede de geri eski 1609 sürümüne döndüm güncellemeri vs aynı bu şekilde services.msc den kapattım fakat bugün baktım yine yüksetlmeye çalışıyor. bunu nasıl düzgünce iptal edebilirim. bıktırdı artık ben eski sürüm istedikçe neden kafasına göre sürekli güncelleme yapıp bilgisayarımı yoruyor. bunu her defa geri almadan nasıl iptal edebilirm bunu ?

    sorun ss si
    http://prntscr.com/iid9e6




  • aynı sorunu yaşıyorum,dün itibariyle ne yaptıysam bu yeni güncellemeden kurtulamadım,devre dışı bırakıyorum 1-2 saat sonra kendiliğinden yeniden güncelleme yapmaya başlıyor,düne kadar böyle bir sorun yoktu.
  • Windows10 Home sürüm kullanıyorsanız sizde gpedit.msc komutu çalışmayacaktır. Bu yüzden regedit te bazı ayarlamaları yapmamız gerekecek.

    Windows Update ile birlikte Windows Update için Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştiride ( UsoSvc )'yi devre dışı bıraktığınız halde yine açılıyorsa ki böyle anladım "Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS)" özelliğini de sınırlandırmayı deneyelim. Denetim masası hizmetlerde BITS özelliğini "elle" olacak şekilde ayarladıktan sonra kurtarma bölümündeki hata denetimlerini "Eylem Yürütme" olarak ayarlayıp Hata sayısını sıfırlayıda "0" gün yapın uygulayıp tamama basın. Regedit'i açıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\BITS klasörüne gidin

    Aşağıdaki anahtarlar DWORD (32-bit) ve değerleri Onaltılık tabandadır.

    EnableBITSMaxBandwidth ..... anahtarının değerini "1" yapın
    MaxBandwidthValidFrom .....anahtarının değerini "8" yapın (bu ayar defaulttur)
    MaxBandwidthValidTo ..... anahtarının değerini "11" yapın (bu ayar defaulttur)
    MaxTransferRateOffSchedule ... anahtarının değerini "0" yapın
    MaxTransferRateOnSchedule .... anahtarının değerini "0" yapın
    UseSystemMaximum ........anahtarının değerini "1" yapın


    Not: Resimlerde Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit.msc) ile Regedit ilişkisini göstermeye çalıştım.

    edit:
    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)


    ....................................................................................................................

    Windows otomatik update özelliğini regedit üstünde durdurma

    edit:
    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)

    Regedit üzerinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU klasörüne gelin. ( WindowsUpdate ve AU klasörü yoksa Windows anahtarının üstünde mouse sağ tıklayıp Yeni => Anahtar'ı tıklatın ve oluşan yeni anahtarın adını WindowsUpdate olarak değiştirin sonra bunun üstünde sağ tıklatıp Yeni => Anahtar'ı tıklatın ve adını AU olarak değiştirin )

    AU klasörünün içinde alttaki DWORD (32-bit) değerleri yoksa oluşturun ve değerlerini alttaki gibi onaltılık tabanda olacak şekilde girin

    AUOptions .......... anahtarının değerini "2" yapın ("2" anlamı güncelleştirmeler indirilmeden ve yüklenmeden önce uyar demektir, "3" anlamı (Varsayılan ayar) Güncelleştirmeleri otomatik olarak indir ve bunlar yüklenmeye hazır olduğunda uyar, "4" Güncelleştirmeleri otomatik olarak indir ve bunları aşağıda belirtilen zamanlamaya uygun olarak yükle, "5" Yerel yöneticilerin Otomatik Güncelleştirmeler tarafından güncelleştirmelerin bildirilmesi ve yüklenmesi gereken yapılandırma modunu seçmesine izin ver. )
    NoAutoUpdate ........ anahtarının değerini "1" yapın ( "1" otomatik update işlemini durdurur "0" verilirse başlatır. )
    ScheduledInstallDay ........ anahtarının değerini "1" yapın (update yapılacak günü belirler)
    ScheduledInstallTime ......... anahtarının değerini "5" yapın (update yapılacak günün saatini belirler)



    *Özellik güncelleştirmelerinin ne zaman alınacağını belirleyin (gpedit.msc deki adı)

    regedit ayarı

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate kadar gelin ve buradaki DeferFeatureUpdatesPeriodInDays DWORD değerini (32-bit) Onaltılık olarak b4 yazarak girin ( b4=180 gün )


    *Özellik güncelleştirmelerini duraklatma (gpedit.msc deki adı)

    regedit ayarı
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate kadar gelin ve bu sefer buradaki PauseFeatureUpdates DWORD değerini (32-bit) Onaltılık olarak " 1" yapın


    *Otomatik Güncelleştirmeler'in hemen yüklemesine izin ver(gpedit.msc deki adı)

    Otomatik Güncelleştirmeler karşıdan yüklendikten ve kurulmaya hazır olduktan sonra bu güncelleştirmeleri derhal kurar.
    Durum Devre Dışı olarak ayarlanmış ise, bu güncelleştirmeler hemen kurulmayacaktır.

    regedit ayarı
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU altında AutoInstallMinorUpdates DWORD değerini (32-bit) Onaltılık olarak "0"
    vererek devre dışı olur. (yoksa burada mouse sağ tık yeni =dwort 32 bit değeri oluşturun adını AutoInstallMinorUpdates olarak değiştirin ve onaltılık değerini de 0 yapın)


    ...................................................................................................................................

    *Veri Koleksiyonu ve Ön izleme sürümleri (gpedit.msc deki adı)

    Windows 10'da Telemetri ve Veri Toplama özelliğini devre dışı bırakma. Bu ilke ayarı Microsoft'a bildirilen tanılama ve kullanım verilerinin miktarını belirler. Regedit' te devre dışı bırakabilir yani "0" ile kapatabilir veya "1" değerini vererek en az temel seviyede veri gönderecek şekilde ayarlayabilirsiniz...

    regedit ayarları

    HKEY_LOCAL_MACHINE

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection anahtarında AllowTelemetry değeri yoksa mouse sağ tıklatın ve Yeni'ye gidip , DWORD değerini (32-bit) seçiyoruz ve AllowTelemetry olarak adlandırıyoruz sonrada "0" değerini onaltılık olarak (hexadecimal) veriyoruz.

    HKEY_CURRENT_USER

    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection anahtarında AllowTelemetry değeri yoksa mouse sağ tıklatın ve Yeni'ye gidip , DWORD değerini (32-bit) seçiyoruz ve AllowTelemetry olarak adlandırıyoruz sonrada "0" değerini onaltılık olarak (hexadecimal) veriyoruz.


    * Yayın öncesi sürüm özelliklerini veya ayarlarını devre dışı bırak (gpedit.msc deki adı)

    Bu ilke ayarı Microsoft'un kullanıcı tercihlerini veya cihaz davranışını çalışmak için ürün üzerinde deney yapma seviyesini belirler.
    Bu ilke ayarını devre dışı bırakırsanız, tüm deneyler kapatılacaktır.

    regedit ayarı
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\PreviewBuilds burada EnableConfigFlighting DWORD değerini (32-bit) olarak ve değer verisini Onaltılık tabanda "0" verirsek devre dışı bırakır ve "1"değeri, Microsoft'a sadece cihaz ayarlarını yapılandırma izni verir. 2 değeri, Microsoft'a tam deney yürütme izni verir.


    Not: Bilgisayarınıza format atmadan önce microsoft katalogtan istediğiniz toplu güncelleştirmeyi indirin ve başka yere yedekleyin format atınca Windows Update ile UsoSvc'yi hizmetlerde "elle" çalışacak şekilde ayarladıktan sonra bu güncelleştirmeyi yükleyin ve sonra Windows Update ile UsoSvc ve hatta yukardaki gibi BITS ayarlarını da değiştirin ve sonra size lazım olan diğer oyun ve programlarınızı da yükledikten sonra mutlaka denetim masası kurtarma şeçeneklerine gidin ve geri yükleme noktasını oluşturun ki her sıkıntıda bu düzgün çalışan ayarlara dönebilesiniz. Ayrıca windows update aktif olmuşsa ve yaptığı güncelleştirmeler için yeniden başlatma uyarısı yapıyorsa bu yüklemeden kurtulmak için önce Windows Update ile UsoSvc'yi devre dışı bırakın sonra C:\Windows\SoftwareDistribution klasörüne gidin ya SoftwareDistribution.old olarak isimlendirin ya da silin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın güncelleştirmeler veya sürüm yükseltme yüklenmeyecektir.

    Ayrıca Windows10Upgrade klasörü sisteminzde C sürücüsü altında var mı bakın.


    C: \ Windows10Upgrade klasörü, Windows 10'un en son sürümüne güncelleştirilmek üzere Windows 10 Güncelleştirme Yardımcısı yüklendiğinde oluşturulur. Önce Denetim Masasında Programlar ve özelliklerde yüklü olan Windows 10 Upgrade Assistant'ı kaldırın sonra C:\Windows10Upgrade yani C sürücüsünde Windows10Upgrade dosyası otomatik olarak silinecektir silinmediyse silmek için disk temizlemeyi kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Şubat 2018; 20:54:5 >




  • Frobisher kullanıcısına yanıt
    Windows update bir şekilde aktif olabiliyor ve " Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC)" ile bağımlılığı var ve bu özelliğinde hizmetlerde kontrol edilemediğini görürsünüz ve sistemin düzgün çalışması içinde kapatılamamaktadır. UsoSvc'ye gelince açıklaması "Windows Güncellemelerini yönetir. Durdurulduğunda, cihazlarınız en son Update'leri indiremez ve yükleyemez".
  • Interstellar'in söylediği yöntemle uzun zamandır güncelleme sorunu yapaşamadan pc'mi kullanıyorum. Ancak bir süre önce yeni bir ssd aldım. İşletim sistemi kurup işlemleri tekrarladığım halde Windows 10 Update Assistant işlemi çalışıyordu. Bende servislerden Windows update'i kaldırmakla çözüm buldum. Ancak bugün windows update'i kaldırmış olmama ve usosvc devre dışı olmasına rağmen usosvc kendini tekrar tetikleyip etkin hale gelmiş. Tekrar Windows 10 Update Assistant hizmetinin çalıştığını gördüm. Görev yöneticisinden işlemi sonlandırarak usosvc'yi tekrar devre dışı olarak ayarladım. Eğer tekrar tetiklenirse sanırım onu da kaldırıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P1ka -- 24 Şubat 2018; 10:59:24 >
  • ancak bu dediğim yöntemde güncellemeler sadece ben istediğimde indiriyor ve kuruyordu kendisi oto yapmazdı. Galiba sizin teknik yöntem update'i tümünden kapatmak.
  • Bakın Denetim Masasında-Programlar ve Özelliklerde "Windows 10 Upgrade Assistant" adında bir program yüklenmişse başlat-çalıştıra (windows+r) taskschd.msc yazıp entere basarakGörev Zamanlayıcı programını çalıştırın (Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar'ın içinde bulunur) ve sol taraftan yanda belirttiğim gibi genişletin => Görev Zamanlayıcı Kitaplığı\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator son klasörün üstüne tıklayınca orta bölümde içinde bu Windows 10 Upgrade Assistant programı çalışıyor görünüyor mu bakın görünüyorsa silin. Denetim masasında Programlar ve Özelliklerden Windows 10 Upgrade Assistant'ı kaldırın sonra C klasörünüze bakın Windows10Upgrade dosyasıda silinmiş olması lazım silinmemişse silin.

    Ufak bir öneri olarak Yeni format attığınız zaman tüm programları yükleyip diğer ayarlamalarınızı bitirdiğiniz anda Denetim Masasında Kurtarma bölümüne girerek mutlaka sistem geri yükleme noktası oluşturun.




  • Programlar ve özellikler'de Windows 10 Upgrade Assistant programını kaldırdım. C'de herhangi bir klasör oluşmamış zaten çok hızlı bir şekilde sonlandırmıştım programı. Ayrıca görev zamanlayıcısınında bahsettiğiniz sekmede de durum şu şekilde Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)
  • Frobisher kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle bende Windows 10 pro kullanıyorum. Sizin dediğiniz yöntemi hem gpedit.msc den hem de regeditten yaptım vaktiyle bir süre rahat ettim ama sonra Windows update ara dediğimde ne kadar güncelleme varsa bulup hiçbir onay almadan direk indirmeye başladı ve sonra da sürekli update kendiliğinden tetiklenince başka yollar aradım. UsoSvc'ninde devre dışı bırakılması etkili oluyor bende update kafasına göre başlamıyor...
  • Edit:
    Windows 10 Upgrade Assistant programını Görev Zamanlayıcısında çalışırken de görürseniz silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Programlar ve özelliklerden de kaldırınca C deki Windows10Upgrade klasörünü de otomatik kaldırıyor olaki kaldırmazsa diye kontrol etmekte fayda var. Görev Yöneticisinde de bu hizmeti kaldırmak için orta bölümde üstüne gelip mouse sağ tıklayınca devredışı bırak ve sil seçeneklerini görürsünüz.

    ...........................................................................................................................................................
    *Ayrıca Yerel Grup ilkesi Düzenleyicisi'nden (gpedit.msc) veya regedit üzerinden Tüm Windows Update özelliklerine erişimi kapatabilirsiniz.

    ( "Bu ilke ayarı, Windows Update erişimini kaldırmanıza olarak tanır.Bu ilke ayarını etkinleştirirseniz tüm Windows Update özellikleri kaldırılır. Bu, Başlat menüsündeki Windows Update köprüsünden ve ayrıca Internet Explorer'ın Araçlar menüsünden,http://windowsupdate.microsoft.com adresindeki Windows Update web sitesine erişimi engellemeyi de kapsar. Windows'un otomatik güncelleştirilmesi de devre dışı bırakılır; Windows Update'ten önemli güncelleştirmeleri alamazsınız ve önemli güncelleştirmeler çıktığında bilgilendirilmezsiniz. Bu ilke ayarı, Aygıt Yöneticisi'nin Windows Update web sitesinden sürücü güncelleştirmelerini otomatik olarak yüklemesini de engeller.")

    Yerel Grup ilkesi Düzenleyicisi açın ve Bilgisayar yapılandırması=> Yönetim Şablonları=>Sistem=>İnternet İletişim Yönetimi=> İnternet İletişimi Ayarları'na gelin sağ tarafta "Tüm Windows Update özelliklerine erişimi kapat" seçeneğine çift tıklayın ve açılan sayfada sol üstten etkinleştirin

    regedit üzerinde

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate klasörü üzerindeyken sağ tarafta DisableWindowsUpdateAccess DWORD (32bit) değerini arayın yoksa siz oluşturun mouse sağ tıklayın yeni=> DWORD (32bit) değerini seçin oluşan yeni değerin adını DisableWindowsUpdateAccess yapın ve Onaltılık değer olarak "1" verin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Şubat 2018; 17:51:40 >




  • Teşekkürler 2. kez benim için çok faydalı bir yazı paylaştınız :)
  • Ben de teşekkür ederim. Denetim Masasında-Programlar ve Özellikler de sağ üstte bulunan Yüklü Güncelleştirmelerden güncelleştirme geçmişinize baktınız mı? Bu Windows 10 Upgrade Assistant'ın kurulduğu tarihten itibaren herhangi bir güncelleştirme yapmış mı? Yapmışsa KB ile başlayan bu numaralı güncelleştirmelerin ne işe yaradığını google dan araştırın derim yükseltmeye ön hazırlık araçlarıysa bunlarıda buradan kaldırın...
  • Faydalı bir konu olmuş teşekkürler
  • Malesef UsoSvc ve windows update'i hizmetlerden tamamen kaldırmış olmama rağmen güncellemeler tekrar tekrar tetikleniyor. Update asistan'ı kaldırıp pc tarihini bir kaç gün ileri aldığım andan itibaren update karşıma çıkıveriyor. Resmen çileden çıkma sebebi...
  • ilk mesajdaki sc delete wuauserv yöntemini 2 ay önce yapmıştım bu hafta tekrardan başladı güncelleme.
    Windows Update için Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştiride ( UsoSvc ) yöntemini bir deneyeceğim inşallah şu update belasından kurtulurum
  • Yaklaşık 4-5 gündür bu sorunla uğraşıyorum bu Orchestrator hizmetini kapatma işlemini bugün yaptım az önce yine oyun oynarken şak diye update asistant açıldı sc delete wuauserv işlemini de yaptığım halde gene çıktı lanet şey. Kısaca konuda bahsedilen çoğu şeyi yapmıştım zaten. İşin sinir bozucu kısmı ben daha dün format atmıştım ve kendi nvidia sürücümü yükledim güncel olanı değil 378,78 sürümünü yükledim şerefsiz Windows kendi kendine 388.13'ü yüklemiş. Ya arkadaşım (Microsoft) belki benim ekran kartım eski her güncel sürüm stabil olmuyor sen neden benim nvidia driverımı kurcalıyorsun? Allah belanı versin senin ya ben sırf nvidia driver'ı stabil olsun diye bazen format atana kadar sürüm bile değiştirmiyordum. Çünkü bazı sürümlerde temiz kurulum yapmak da işe yaramıyor (DDU ile) Allah senin belanı versin Microsoft.

    Kısaca hala bu sorun devam ediyor.


    Hocam görev zamanlayıcısında resimdeki Windows Update klasöründe şöyle bir şeyler var, hepsini devre dışı bıraktım, olur mu sence? Acaba komple silsem sorun çıkar mı onları?

    SS:

    Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 25 Şubat 2018; 2:36:22 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.