Şimdi Ara

WİN7 USB HDD VE BELLEK SORUNU DELİ ETTİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok saçma ve canımı çok sıkın bir sorunla karşı karşıyayım. Win7 yüklü makineye taktığım hdd ve usb belleklerde sorun çıkıyor. Şöyleki; 1 tb 3,5" hdd içindekileri görüyorum, içine dosya attığım zaman önce kopyalamaya başlıyor ve daha sonra kopyalama duruyor, bir süre sonra da yanıt vermiyor. Sorunun hdd de olduğunu düşünerek diğer iki notbook umda denedim fakat ne içine dosya atmakta nede içinden dosya almakta hiçbir sıkıntı yaşamadım. defalarca test ettim hemde 3-5 gb lık dosyalarda, hiçbir sorun çıkmadı. daha sonra 1 tane 8 gb kingston taktım görmedi. 1 tae 8 gb lık sandisk taktım gördü fakat ışıkları sürekli yanıp söndü. format atmaya kalktım atmadı. daha sonra usb leri diğer iki notebook da denedim sorunsuz çalıştı. sonra 16 gb lık içinde 8gb veri olan kingston taktım bu sorunlu pc ye. bilgisayarımı açtığımda 8 gb dolu olarak gösteriyor fakat içine girince boş gözüküyor. pc deki eset i kapattım denedim olmadı. virüs taraması yaptım hem bellekleri hem pc yi yine olmadı. pc ye format attım, win7 nin kendi buldup yüklediği driverlar ile hiçbir antivirüs ve başka bir program yüklemeden denedim yine aynı sorun. anakart asus p5kpl model. sitesinden son driverları indirdim kurdum yine aynı. bios ayarlarını default ayarına getirdim yine düzelmedi. bios un zaten son versiyonu yüklü olduğundan müdahale etmedim. bu koduğumun bilgisayarının usb ler ile ilgili bi sorunumu var sizce? sorun anakarttamıdır? 5-6 ay öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu. fikri bilgisi olan yardımcı olsun gözünü seveyim. bu arada alakası varmıdır bilmiyorum ama c2d 4500 işlemci ile 2gb ram var makinada. win7 pro yüklü. unutmadan söyliyim, pc nin içindeki hdd yi çıkartıp başka bir hdd taktım ve linux yükledim sırf test etmek için. linux da usb leri görüyor fakat inanılmaz yavaş hızda veri aktarıyor.







  • neofobic kullanıcısına yanıt
    Kopyalamanın durması hayra alamet değil. HD tune indirip harddiskini tarat bakalım ne çıkacak.
    Usb olayına gelince bana daha çok donanımsal arıza gibi geldi. Tüm usb portlarında aynı durum var mı ?
  • neofobic kullanıcısına yanıt
    hocam sorununuz bence de arkadaşın dediği gibi donanımsal usb leri değiştirmeyi deneyin
  • Usb portlarının düzgün çalışmadığı ortada. Arıza usb büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neofobic

    Arkadaşlar çok saçma ve canımı çok sıkın bir sorunla karşı karşıyayım. Win7 yüklü makineye taktığım hdd ve usb belleklerde sorun çıkıyor. Şöyleki; 1 tb 3,5" hdd içindekileri görüyorum, içine dosya attığım zaman önce kopyalamaya başlıyor ve daha sonra kopyalama duruyor, bir süre sonra da yanıt vermiyor. Sorunun hdd de olduğunu düşünerek diğer iki notbook umda denedim fakat ne içine dosya atmakta nede içinden dosya almakta hiçbir sıkıntı yaşamadım. defalarca test ettim hemde 3-5 gb lık dosyalarda, hiçbir sorun çıkmadı. daha sonra 1 tane 8 gb kingston taktım görmedi. 1 tae 8 gb lık sandisk taktım gördü fakat ışıkları sürekli yanıp söndü. format atmaya kalktım atmadı. daha sonra usb leri diğer iki notebook da denedim sorunsuz çalıştı. sonra 16 gb lık içinde 8gb veri olan kingston taktım bu sorunlu pc ye. bilgisayarımı açtığımda 8 gb dolu olarak gösteriyor fakat içine girince boş gözüküyor. pc deki eset i kapattım denedim olmadı. virüs taraması yaptım hem bellekleri hem pc yi yine olmadı. pc ye format attım, win7 nin kendi buldup yüklediği driverlar ile hiçbir antivirüs ve başka bir program yüklemeden denedim yine aynı sorun. anakart asus p5kpl model. sitesinden son driverları indirdim kurdum yine aynı. bios ayarlarını default ayarına getirdim yine düzelmedi. bios un zaten son versiyonu yüklü olduğundan müdahale etmedim. bu koduğumun bilgisayarının usb ler ile ilgili bi sorunumu var sizce? sorun anakarttamıdır? 5-6 ay öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu. fikri bilgisi olan yardımcı olsun gözünü seveyim. bu arada alakası varmıdır bilmiyorum ama c2d 4500 işlemci ile 2gb ram var makinada. win7 pro yüklü. unutmadan söyliyim, pc nin içindeki hdd yi çıkartıp başka bir hdd taktım ve linux yükledim sırf test etmek için. linux da usb leri görüyor fakat inanılmaz yavaş hızda veri aktarıyor.

    format at bende de olmustu




  • makinede 8 adet usb port var. hepsini de denedim sonuç aynı. usb den taktığım hiçbir depolama birimini ne test edebiliyorum ne de dist birleştirme yapabiliyorum. hepsinde de kitleniyor birimler. belleklerin ışıkları sürekli yanıp sönmeye başlıyor. diğer notebook uma takıp dist birleştirme ve hata denetimi yaptım hiçbir sorun yok. disk parçalanma vardı onu yaptım diğer pc de. ben de artık sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. çünkü bios güncellemesi yapayım dedim bir önceki sürüme geçmek için, bios ekranında bile usb de sorun çıkarttı. işletim sistemiyle ilgili bir sorun değil gibi. ama tüm portların böyle sorun çıkarttığı bir anakart sorunu ile ilk defa karşılaşıyorum. ne duydum ne yaşadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neofobic -- 12 Eylül 2014; 21:19:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.