Şimdi Ara

Win 7 ve Win 8.1 yükleme sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows bölümüne yazdım kimseden ses çıkmadı burda yardımcı olan olur umarım..

    Herkese selam

    Bende ki sorun Imac'te bootcamp ile windows yükleme problemi. Bir kaç sene önce gayet düzgün bir şekilde kuralan windows şimdi kuralamaz oldu. Win 7 kurmaya çalıştığım zaman her şey güzel ilerliyor daha sonra yükleme tamamlanıca yeniden başlıyor ve siyah ekrandan başka bir şey gelmiyor ne kadar beklesemde. Araştırdım Amd gpu dbP sanırım o teknolojiden dolayımıymış neymiş tam hatırlamıyorum ondan dolayı olduğunu söylüyor microsoft. Öyleyse daha önce nasıl düzgün şekilde kuruldu. ? Şu da var öncesinde DVD ile kurmuştum şimdi DVD yeri arızalandığı için USB ile boot edip kurmaya çalışıyorum. Bu win'7 de yaşadığım problem.

    Win 8.1 de ise yükleme sorunsuz gerçekleşiyor, pc açılıyor ama driver kurmaya kalktığım zaman ''İntel HD Graphics driver'i'' ''bu windows sürümü ile uyumlu değil'' hatası alıyorum Bootcamp'tan güncel driverleri yüklememe rağmen ve sitede Windows 8.1 ile uyumlu diyor. Daha sonra internetten araştırıp güncel sürümü bulup indiriyorum açılıyor ve kurulum gerçekleşmeye yakın yani yarısında bu sefer mavi ekran da igdkmd64.sys hatası alıp pc yeniden başlıyor. Bazen açılıyor bazen açılmıyor. Açıldığı zaman aygıt yöneticisinden güncelleme yapmaya çalışana kadar pc donuyor ve aynı hatayı verip kapanıyor yani zaman yok güncelleme yapmaya... Kaldı ki driver'in son sürümünü indirdim güncellenecek durum var mı bilmiyorum. Driver yüklemeye kalkmazsam Pc de sıkıntı yok kapanma durumu olmuyor ama bu seferde Windows bi şeye yaramıyor.

    1 haftadır illallah ettirdi. Sırf onun için gittim DVD yerine HDD taktım harici hdd ile uğraşmıyım diye para bayıldık sonuç nafile Varsa yardım edecek baba yiğit buyursun. Hatta gelsin kursun neyse vereyim ücreti ben sıkıldım 50 sefer aynı şeyi denemekten..

    Birde hiç bir driver yüklemeden aygıt yönetisinde görüntü kısmına girdiğim zaman intel hd graphic yazmıyor onuda denedim. Yazsa güncellemeyi denerdim. Tam hatırlamıyorum şuan ne yazdığını microsoft bilmem ne görüntü bağdaştırıcısı olabilir.

    Edit : Yeni fark ettiğim şey, benim işlemci i5 core 2500s 2.7 ghz modeli 2.nesil sanırım ve bu model de hd graphics 2000 diye geçiyor. Bu modelin driverine baktığım zaman son güncellemesinde 64 bit destekli win 8.1 güncellemesi yok sadece 32 bit var. Win 8 de 64 bit destekli driver var. Ben benim graphic sürümüne bakmadan gidip en son ki driveri indirmiştim acaba yanlış driver kurmaya çalıştığım için mi bu sorun oluyor ?

    Bootcamp'da ki indirilen sürüm 15.33.8.64.3345 olarak gözüküyor ve benim işlemci modeli gözükmüyor en az 3.nesil destekli diyor. Sitede ki ise 15.28.24.64.4229. Bir de Win 8 yükleyerek denemek gerek.. Kimse cevap vermeden kendi cevabımı buldum sanırım



  • şimdi windows 8 nasıl usb den kurulabiliyor o makineye bilmiyorum sürücü problemi hakkında yorum da yapamam ama şurası kesin ki bazı modellere usb den windows 7 kesinlikle kuramazsınız da ondan oluyor. buna karşı çıkan varsa denemesi bedava hatta microsoft gelsin kurabilirse onlardan windows lisansı satın alırım. hatta elinde optik sürücülü eski maci olan denesin usb den bootcamp kullanarak her windows 7 kurulumu boot etmeye çalıştığında siyah ekran alacaktır. ha usb den os x kurulur ama üzerinde optik sürücü olan modellere usb den windows 7 kurulmaz. usb den boot edebilmesi ya da os x kurulabilmesi kafanızı karıştırmasın. bootcamp ayrı bir olay ve siyah ekran verir win 7 yi sadece dvd den kurabilirsiniz dvd sürücü çalışmıyorsa bootcamp dan usb ile windows 7 kuramazsınız. bootcamp usb disk hazırlasa bile optik sürücülü makineye usb den kurulmaz. fakat mesela sizdeki mac fabrikadan dvd sürücüsüz olarak geldiyse o zaman usb den kuruluma izin verir. bunun böyle olmasının sebebi sistemin firmware i yani efi ile ilgili. fabrikadan optik sürücüsüz çıkan modellerde efi usb den windows kurulumuna uygun optik sürücülü modellerde değil. bootcamp ile kurmanın tek yolu dvd rom sürücü satın almak ve bozuksa o parçayı değişitirmektir. yine de onun uzun ve çetrefilli bir yolu var ama şu an anlatmaya hevesim yok. sadece ipucu ve anlatımla ilgili ingilizce site verebilirim. windows 7 ve windows 8 için konuşuyorsak her ikisini de belli bir noktaya kadar sanal makineye kurup imajı hdd de açacağınız bir ikinci partition a os x içinden restore ederek ve açılışta alt tuşunu basılı tutup o partition ı seçerek ve bootcamp i atlayarak kuruluma o şekilde sanal makinesiz yani native olarak devam edebilirsiniz. bunun için gereken yazılımlar ve anlatım aşağıdaki linkte var ingilizce bir yazı buradan faydalanarak kurabilirsiniz. ben dvd romu bozuk mid 2011 imace böyle kuruyordum yani test edildi onaylandı kurulabiliyor ve problem çıkmıyor. şimdi macbook pro late 2011 kullanıyorum buna kurmak istesem buna da ancak öyle kurabilirim çünkü dvd rom u iptal edip yerine hdd taktım. vesselam bu sorun iyi bilinen ve çözümü o şekilde olan birşeydir. usb den windows 7 kurmaya boş yere uğraşmayın ve microsoft destek mac bilgisayardan anlamaz onu da söyleyeyim ayrıca.

    not ilgili programlardan bir tanesi ücretlidir ya ilaçla halledin ya lisans satın alın.



    forums.macrumors.com/threads/install-a-windows-7-partition-on-mac-osx-without-optical-drive-or-usb.1836959



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Mayıs 2017; 20:41:58 >
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Zaten normal win7 isoyu usb'ye çıkartıp boot edilmiyordu ayrı olarak kendim boot edip o şekilde kurulumu görebildim başlangıçta disk seçim yerinden. Ayrı olarak usb yerinden dvd sürücüsü alsam sanırım normal dvd işlevini görür o şekilde yapıcam ilerde, usb ile 50 kesiz denemel mide bulandırdı artık bıktım.. şimdilik parallel desktop ile idare ediyorum trial bitene kadar. Teşekkürler cevap için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki Early 2009 Mac mini 'ye 64bit Vista'yı tamamen sorunsuz kurdum fakat USB'den bağlı DVD sürücü içindeki Vista kurulum DVD'sinden kurdum. Mavi ekran siyah ekran sürücü uyumsuzluğu vs yok, Bluetooth, Wireless 'ına kadar herşey çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.